MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Belső tájékoztatási hiányosságok a MÁV-Start berkeiben

2009. december 01. - georgejr

 

Lun Istar igénybevette a MÁV-Start akcióját, miszerint bérlettel, Start Prémium kártyával hétvégén féláron utazhat. Lun Istar a dolgozói bérlet és a Start kártyával meg is váltotta a jegyet, de mint kiderült a BKSZ jegyre nem érvényes a kedvezmény, igaz erről már nem ír a hirdetmény. Kérdés, hogy miért nem lehet normálisan tájékoztatni az utasokat? Azt már halkan jegyzem meg, hogy a jegyvágónak az egész akcióról sem volt fogalma. A tájékoztatás biztos sokba kerül....
 
 
Kedves Georgejr!

Csak egy rövid szösszenet erejéig szeretnék megemlékezni a tegnapi (11.29.) Budapestre utazásomról, ami esetleg a blog számára is érdekes lehet.
Az ügyfélszolgálatnek nem küldtem el az alábbiakat...

Az egész eset abból indult ki, hogy kis falumban a kedves állomásfőnök-jegyárusító-stb. hölgy felhívta a figyelmemet kb. 1-2 hónapja az alábbi linken olvasható akcióra:
http://www.mav-start.hu/ajanlatok/utazasi_ajanlat.php?mid=14a8baf4d11f4d

Kedvesem nálunk töltötte a hétvégét, és vasárnap együtt utaztunk vissza Pestre, és természetesen úgy gondoltam, hogy ha már ketten vagyunk, akkor neki 50%-osat veszek. Egyszer már utaztunk így, a Nyugatiból Ivacsra a medvefarmra.

Hétvégén nincs jegykiadás, a kis BZ-n a kalauz egyből kiadta a jegyet.
Aszódon átszálltunk a Sátoraljaújhely-Bp. Keleti gyorsra (11:13), némi keresgélés helyünk is lett, és jött a kalauz hölgy, aki mint kiderült nem igazán tájékozott a fenti témában. Ezt abból gondolom, hogy nem akarta elfogadni a bérlet mellett bemutatott jegyet, mondván, hogy erről ő nem hallott, szóval ilyen nincs.
Javasoltam, hogy esetleg kérdezze meg a kollégáit, vagy valamelyik állomásfőnökséget, mert pl. Aszódon is (és Püspökhatvanban is) ki van függesztve egy plakát erről, vagy ha mindenképpen büntetni akar, akkor közölje a számát, a későbbi hivatkozás végett.

Egy gyors telefon után közölte, hogy konzultált a felettesével, és a kedvezmény CSAK START kártyával, és nem BKSZ-es jegyre érvényes.
(A BKSZ meg sincs említve a hirdetményben...)

Ha az olvasók közül valaki szintén tervez ilyesmit, akkor javaslom, hogy nyomtassa ki előre a hirdetményt.

Ha leközlésre érdemesnek találod, akkor azt megköszönöm!

További jó blogolást...


Üdv,
Lun Istar 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr391565773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Misiu 2009.12.01. 12:08:06

Nem akarok ünneprontó lenni, de ahogy az itt is elhangzott a MÁV oldalán elég világosan meg van fogalmazva, hogy "dolgozó havi-, illetve 30 napos bérlettel rendelkező" utas veheti igénybe. BKSZ bérletről szó sem esik. Tehát ebből logikusan következik, hogy az nem játszik. Ilyen alapon én is bepróbálkozhatnék a debreceni helyi közlekedési bérletemmel, mert ugye az is "havibérlet".
Nem szokásom védeni a MÁV-ot de szerintem itt egyértelmű ki hibázott.

Lun_Istar · http://lunistar.uw.hu 2009.12.01. 12:33:50

@Misiu: Teljesen igazad van, most néztem, hogy nem írtam bele, hogy van START kártyám és dolgozói bérletem is (mivel vidékről járok melóba).

Köszi...

Lun_Istar · http://lunistar.uw.hu 2009.12.01. 12:38:59

@Lun_Istar: georgejr... A felvezetőbe lécciléccilécci szúrd be...

Egyébként jó a beharangozó...

Misiu 2009.12.01. 12:59:02

@Lun_Istar: Hujujuj! Bogozzuk ki! Tehát START Klub kártyával csak szombaton utazhat az utastársad 50%-os jeggyel. A link a postban a START Klub PRÉMIUM kártyára vonatkozik (egész hétvégére érvényes kedvezmény az utastársnak) illetve a már említett bérletesekre. Tehát végsősoron jogos volt a kedvezmény igénybevétele (ha tényleg van mávos havi vagy 30napos dolgozó bérleted), nem értem hol jön be a képbe a BKSZ jegy?...
Na de én csak egy vidéki gyerek vagyok, remélem az okosabbak értik, és el fogják magyarázni nekem... :))))

Lun_Istar · http://lunistar.uw.hu 2009.12.01. 13:42:02

@Misiu: nem szégyen az, ha vidéki vagy :P
Nekem is meg kellett tanulnom...
Úgy jön a képbe, hogy ha van pösti bérleted, akkor elvileg csak a közig. határtól (jelen esetben Rákoscsaba) kell a jegyedért fizetni. (-10 km, a jegyen induló/cél állomásként ez szerepel)
A kedvezményt a jegyvágó szerint Bp. Keletibe szóló jeggyel lehetett volna igényelni, mivel az említett gyorsvonat Gödöllőtől a Keletiig nem áll meg.

Egyébként igen, a MÁV ezt a kedvezményt Start-Préniumra adja, nem pedig az én sima startomra adja :) (a jegyvágó persze elfogadta)

Misiu 2009.12.01. 14:46:28

Áh megvilágosodtam! Igaza volt a jegyvizsgálónak.

Luxusmoszkvicsslusszkulcs 2009.12.02. 12:22:53

@Misiu: A hirdetményben az van, hogy 50% kedvezmény a jegyedre valamint az utastársad jegyére, ha van teljes árú MÁV havi bérleted akárhová. (A Start klub kártyát most hagyjuk az itt lényegtelen infó volt) Tehát ha van pl egy BP-Érd bérleted akkor azzal hétvégén féláron vehetsz jegyet magadnak és 1 útitársadnak teszem azt Aszódra. Mivel Aszód a BKSZ területére esik, így onnan vehetsz BEB kiegészítő jegyet, amiből az akciónak megfelelően kapsz 50% kedvezményt. Egyéb kikötés a hirdetményben nincs, az üzletszabályzatban meglehet, de ez már megér egy fogyasztóvédelmis feljelentgetést, hogy nem teljes körű a tájékoztatás, és ez nincs feltüntetve a hirdetményen. Tehát a kallernek egyértelműen nem volt igaza szvsz. Mondjuk szerintem simán lövése nem volt egészről, mert a főnökei erről elfelejtettek szólni, őt meg nem azért fizetik, hogy a www.mav-start.hu-t bújja esténként.
süti beállítások módosítása