MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Beépített késés a Keletiben

2009. november 09. - georgejr

A menetrend mindig egy ideális állapotot tükröz. Vélhetően a készítőinek fogalmuk sincsen arról, hogyan működik a vasút, legalábbis a magyar. Ha lenne nem csinálnának olyan menetrendet, ami soha nem tartható. lsd Kulifa lenti levelét

Üdv!

Beépített késés van a Keletiben. 9:38-kor indul egy személy Hatvanba a 2. vágányról és ugyanide érkezik a szolnoki vonat 9:42-kor (érkezés ugyebár akkor van, amikor a vonat a peron mellett megáll). Ismervén a Keletit, ez reménytelen. Persze a MÁV-nál 5 perc még nem késés (jó esetben). Ezt az esetet többször is konkrétan láttam, de az ütemes menetrend szerint nem kizárt a többi órában sem.
Üdv : Kulifa

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr401510823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sütöde 2009.11.09. 13:03:02

A keletiben éjjel-nappal káosz van. ÉVEK ÓTA !!
Az utas semmit nem tud a vonatok indulási ,érkezési vágányáról.Az utastájékoztatás : NEM LÉTEZIK!!! Csak egy példa: Miskolc-Pécs IC-k. Soha nem tájékoztatják az utasokat,hogy a Miskolc ill. Pécs felől érkező fog tovább menni, de sorolhatnám reggelig a téves,hibás ,megtévesztő információkat. A rengeteg főnök nyeli a pénzt, A helyzet folyamatosan romlik.
Miért nem látjátok a lényeget ? Direkt vagytok vakok ? Már kezdem azt hinni, hogy itt mindenki mszp-s áruló.

georgejr · http://mav.blog.hu 2009.11.09. 13:07:12

@sütöde: ??? nem ertelek, hogy jon ide az mszp?
egyebkent nemcsak a vezetoseg felelos a vasut jelenlegi allapotaert

Lun_Istar · http://lunistar.uw.hu 2009.11.09. 14:46:30

Ez egyébként újdonság kellene, hogy legyen?

Amióta a mostani melóban dolgozom az Aszódról 7:13-kor induló Sátoraljaújhelyi dög talán egyszer jött 7:13kor... 10 perc a leggyakoribb...
És? Jön vagy nem?

Peron8 2009.11.09. 16:31:09

A Keleti pu túl van terhelve, jobb volna ha csak az IC-k, nemzetközi vonatok állomása lenne, az elővárosi vonatokat ki kéne hozni onnan ...

Luxusmoszkvicsslusszkulcs 2009.11.09. 16:47:14

@Peron8: Előző félévben voltunk a Keleti vezérlőtermében szakmai látogatás jelleggel, aztán vagy egy órát beszélgettünk az állomásfőnökkel. Szerinte a Keleti simán elbírná ezt a forgalmat, ha:
1) Látná, hogy ki merre jár. Jelenleg ellát Kőbánya alsóig, a hegyeshalmi vonalon tovább, mert ott van KÖFI. Tehát ha jön a hatvani személy negyed óra késéssel, akkor az van, hogy hol a picsában van már, hol a picsában van már, basszameg már Kőbánya felsőn van, gyorsan egy szabad vágányt neki. És mivel 2 percenként van vonatmozgás csúcsidőben (ha a tolatásokat nem számítjuk) ezért leginkább oda hozzák be szerencsétlenek ahova tudják. És mivel előre nem tudják, hogy melyik irányból mi mennyit késik, így tényleg akkor tudják meg, hogy jön, és hova tudják fogadni, amikor kiírják. Tehát későn. Ha előre tudnának tervezni mondjuk 15-20 perccel, hogy mi hogy fog eltérni az elméleti forgalmi rendtől akkor ki tudnák írni, de így nem. Tehát nem geciségből, ők sem tudják.

2) Ha a MÁV-Start és a Trakció lenne szíves a szerelvény és személyzet fordáit úgy szervezni, hogy nem ott vakarják a seggüket a csarnoki vágányon 40 percet menetrend szerint, hanem bejön, és utascsere után húz a fenébe onnan. Már előfordult olyan is, hogy a mozdonyvezetőnek ott járt le a 12 órája (valami zavar miatt, nem így volt tervezve), kiszállt a vonatból, leadta a műszakot és hazament. A vonat meg ott állt a peron mellett, elfoglalva egyet a nem túl sokból ahova tudnának vonatot fogadni. Végül a Déliből zavartak át valakit metróval a Trakciótól, hogy állon már odébb azzal a fémhulladékkal, mert elég rossz helyen sikerült leparkolni vele.

Tehát eléggé érdekes a helyzet, mindenesetre én embert még nem hallottam úgy szidni a sok hülye idióta vasutast, mint ott az állomásfőnököt. :)

sütöde 2009.11.09. 17:48:32

@Peron8: -" HA " Józsefvárost nem adták volna el,
az elővárosi vonatok egy részétől
mentesíthető lenne a keleti.
Persze az utastájékoztatás még akkor is megoldásra vár .

vasutassrác 2009.11.09. 19:06:51

@Luxusmoszkvicsslusszkulcs:
A hegyeshalmi vonalon tudtommal KÖFE van, nem KÖFI. A késéseket amúgy a -megfelelően kezelt- FOR rendszerből lehetne tudni.

petya.bacsi 2009.11.09. 21:40:52

A Keleti egy vicc. A "főisteneket" kellene már rég repíteni onnan, mert alkalmatlanok a feladatra.

Amíg naponta jártam oda és onnan csak a káoszt láttam, utastájékoztatás ha volt, akkor sokszor téves volt, mókás volt látni a szatyros nagymamákat rohanni a 13-asról a 3-ra.

Józsefvárosért tényleg kár, oda mehetnének az elővárosi vonatok, meg a személyek, de szerintem ha meglenne Józsefváros, akkor meg másra lenne kenve a töketlenkedés :S

Kocsivizsgáló80 2009.11.10. 21:17:11

Igaz nem sokat járok pestre de amikor igen akkor mindig látom a kijelzőn a vonatomat, hogy mikor, honnan indúl!

Lehet velem van a baj, vagy jókor voltam ott?
Nem értem!

MTBence 2009.11.14. 15:31:28

És az említett hatvani személyvonatoknak minden óra 22. percében lenne érkezése ugyanarra a vágányra, ahonnét a szolnoki zónázó minden óra 18. percében indul... teljesíthetetlen.

Főállású Ingázó 2010.02.24. 13:16:13

Ez az egész ISTENVERÉSE ami a Keletiben folyik "FORGALOMSZERVEZÉS" címszó alatt az egyszerűen nevetséges , szánalmas , szörnyű , idegölő , bosszantó és még sorolhatnám a végtelenségig a jelzőket.
Az egész már ott lett -már elnézést a kifejezésért- ELBASZVA , hogy nagyon sok vonatot innen indítanak amit régen a Nyugatiból , meg a Déliből indítottak , így a másik két pályaudvar -kis túlzással- most kong az ürességtől.
Emiatt a BRAVÚROS SZARSÁG miatt a Keletiben versenyt futva az idővel "sakkoznak" a vágányokkal ,hogy az aktuálisan érkező vonatot na ugyan most hova irányítsák.
Az eredmény természetesen magáért beszél. A vonatok -mint már megszokott mindennapos cécóként- feltorlódnak a bejárati jelző előtt , néha legrosszabb esetben 10-15 percet is állnak ott.
Ezekre már csak RÁADÁS az ,hogy nincsen fűtött váróterem , normálisan kitakarítani BASZNAK az egész pályaudvar területén , a hozzákapcsolódó aluljáró "hajléktalanszállóvá minősült" , a kereskedelmi egységek balkáni bazár színvonalúak !

Sajnos én ezeket a visszásságokat mindennap megtapasztalom , mint bejárós egyetemista!!

Úgyhogy véleményem szerint mint sokan mások is gondolják , hogy így ahogy most van a MÁV-nak semmi értelme , és a legjobb lenne az , hogy az egészet teljesen a 0-ról újászervezni , a ország egész területére kiterjeszteni az ITF-et , és a vezetőség élén szakembereket alkalmazni akik nem a saját érdeküket teszik előtérbe!

Ezek után már csak reménykedni tudok abban ,hogy most már tényleg történni fog valami kézzel fogható ,és érdemleges változás -nemcsak a Keletiben , hanem magában a MÁV-ban is mert ez így nem mehet tovább!
süti beállítások módosítása