MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Az utas nem vészfékezett, így járt -- II. felvonás

2009. november 03. - georgejr

A MÁV Figyelőn jelent meg egy cikk, amiben az utas Mosonmagyaróvárig szeretett volna utazni, de az nem állt meg, mert a mozdonyvezető elfelejtett megállni. Később flegmán odavetette, hogy miért nem vészfékezett. Olvasónk elküldte a választ, amit a Starttól kapott. De ebben is látszik, hogy milyen szépen kifejlett polip is a MÁV. A MÁV-Start nem dorgálhatja meg a Trakció munkatársát... Vicces. A legszebb, hogy a Start adott 400 forintnyi utalványt, de feltételezem, hogy a 400 forint csak a pótjegyre vonatkozik, a visszautat már nem fizették ki...

Kedves Blogger!

 
Még a jó öreg MÁV-figyelőnek küldte be öcsém az olvasói levelet, amiből az alábbi blogbejegyzés kerekedett:
 
 
Az eset másnapján (szept. 11.) elmentem a mosoni jegypénztárba, kértem vissza a pótjegy árát.
 
-- Nem adhatom -- így a pénztáros csajszi.
-- Akkor a panaszkönyvet kérem -- feleltem én.
 
Beírtam az esetet, e hét csütörtökön (okt. 22.) lett foganatja, amikor is ajánlott levélben kérik elnézésemet, mellékelve 4 db, egyenként 100 Ft értékű jegyvásárlási kupont.
 
A levélből mellékelve egy részlet. A második bekezdés eléggé mellbevágó: íme ez van akkor ha más cég a vonat eleje, és más cég a vonat vége, nem tudják a bamba vezért házon belül dorgálni.
 
Na mindegy, a T. Illetékeseknek ezúton köszönöm a küldeményt, bár lehettek volna kicsit gyorsabbak is.
 
Üdv
 
Qdi Ace

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr871494955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ákibard! 2009.11.03. 11:28:14

"A második bekezdés eléggé mellbevágó: íme ez van akkor ha más cég a vonat eleje, és más cég a vonat vége, nem tudják a bamba vezért házon belül dorgálni."

A kedves utasnak nem mindegy ki baszta le a vezért?
Házon belül (a Trakciónál) megkapta az agymosást érte a vezér.

Kopi3.14 2009.11.03. 12:00:12

@Ákibard!: Na ja. A probléma azonban, hogy a Start levelezése ilyenkor midnig a más a hibás, mi nem tehetünk ellene semmit hangvétellel csapódik le a kedves utasban. most van folyamatban egy levelezésem, ha végigmegy majd elküldöm Georgenak, hátha kiteszi.

_Totty_ 2009.11.03. 15:45:14

ma konrétan 1 orája az történt velem h nemnyilt egy ajtó sem a vonaton.megállt... ahol tudtak vésznyitoztak viszont igy ndult el a vezetö közben persze ahol késöbb tudtak vésznyitozni ott probáltak leszállni de elindult a vonat... igaz ez nem ic volt csak egy gyorsított személy...

petya.bacsi 2009.11.03. 18:40:38

@Ákibard!: milyen büntetésre számíthat?

gyik-680 (törölt) 2009.11.03. 21:09:28

@petya.bacsi: Irgum burgum.Amúgy egy irásbeli figyelmeztetésre.Bár,ha nem Mávos mozdonyal volt,akkor akár azt is mondhatja,hogy ő bizony megállt.Mert az osztrák gép adatrögzitőjét a magyarok csak baleset esetén olvashatják ki!Úgyhogy,semmi extrát nem kap.Amúgy,ha bevallja,és rossz napja van a főnoknek,akkor maximum 2 hónap 10% alapbér csökentést(40-45ezer ft bruttóban)de ez már nagyon drasztikus.Úgyhogy szerintem irásbeli.

qdiace 2009.11.06. 20:36:29

Ehh, én küldtem be, annyit böknék hozzá, hogy

1. elírtam a dátumot, mert szept. 11-én a gyalázatos meg nem állás volt, 12-én mentem a jegypénztárhoz;

2. igen, valóban a pótjegy ára a 400 Ft, végül is én mentem oda a pénztárhoz úgy, hogy azt kérem vissza;

3. bennfentes körökből úgy tudom, hogy én véstem egyedül a panaszkönyvbe.

gyik-680 (törölt) 2009.11.07. 10:08:38

@qdiace: Törjön le a kezed,az ,amelyikkel beirogatsz ama könyvbe!!!Legközelebb a buszhoz siess!Egyszer,remélem majd te is hibázni fogsz,és akkor majd én,vagy valamelyik kollegám épp ott lesz,és mi is szépen alád teszünk a melóhelyeden!Eh,az lesz ám de szép.Tanuld meg kispajtás,csak az hibázik,aki dolgozik!Egy mozdonyvezető...

georgejr · http://mav.blog.hu 2009.11.07. 10:53:38

@gyik-680: kedves gyik-680, tanuld meg, hogy az utasnak joga van panasszal elni, igen aki nem dolgozik nem hibazik, de ha hibazok nem bunkozok az utassal, hanem minimum elnezest kerek. az ilyen hozzaallas miatt, mint amit itt Te tanusitasz, van az embereknek sajnos olyan velemenyuk a vasutasokrol amilyen...

gyik-680 (törölt) 2009.11.07. 20:16:44

@georgejr: A véleményem továbbra is fentartom!A vasutasoknak pedig azért van rossz véleményük az utasokról,mert ilyen blogokban irogatnak a hozzánemértőek és ezzel nagyon sok bajt okoznak!Én nagyon szeretném például tudni az itt fikázók munkáját,és őt is szidalmazni nyiltan a neten hátha olvassa a főnöke.Azt majd ha baja lenne belőle,akkor majd megnézném,hogyan húzzná a száját!Úgyhogy,gondolkodjatok mielőtt itt irogattok.Vagy menjetek busszal,hátha ott jobb szolgáltatást kaptok...

qdiace 2009.11.07. 23:04:41

@gyik-680: Nézd, régi munkahelyemen volt egy elqrásom, ami a cégnek 30K HUF-ba került. Vonták le a fizumból. (*) Ennyi. Szóval lelki fröccsödnek ez a része felesleges volt. ;)

Írtam a panaszkönyvbe? Nem volt szentírás, hogy így kell történnie:

1. Ha mondjuk a vezér vmi olyat mond, hogy "bocs", "elnézést", vagy efféle, akkor csak amiatt írtam volna be, hogy a pótjegy ára után még nekem kell futnom.

2. És ha teszem azt beadom a pénztárablakon a pótjegyet, kifele meg jön a 400Ft, akkor rá se nézek a panaszkönyvre, hanem zsebre vágom az összeget, oszt elköszönök.

-------------------

(*) Ha teszem azt a mozdonyvezetőtől is ezt az összeget rántanák le, abból 75 utas pótjegyének ára kijön, annyian meg nem is voltunk, akik Mosonban akartunk leszállni, bár nem tudom, hogy fel hányan akartak. Na mindegy, ebből futná még egy-egy sörre a kalleroknak is, akik Hegyeshalomban próbálták simítani a helyzetet, ld. a belinkelt blogbejegyzést a régi MÁV Figyelőn.

Anomalocharys 2009.11.08. 14:02:30

@gyik-680:

Igazi cucialista állami vállalati mentalitás.
Egyértelműbben pedig, igen, ha valaki kárt okoz másoknak, akkor bizony felelős érte, függetlenül attól, hogy bárki elkövetheti ugyanazt a hibát.

Szvsz át kellene menned a versenyszférába, ott legalább értenéd, hogy miért bassza annyira az átlagember csőrét a MÁV-os mentalitás és sztrájkok, amiket természetesen a dolgozó emberek adójából finanszíroztattok meg.

Egyébként megnézném mit teszel, ha a benzinkúton benzin helyett dieselt tankolsz, vagy fordítva, attól függően, hogy milyen autód van. Elkönyveled simán és veszel egy új autót, mert a benzinkúton valakinek rossz napja volt és nem nézte meg hova fejti az üzemanyagot, vagy visszamész reklamálni és szegény benzinkutasokat kirúgatni az állásukból?
süti beállítások módosítása