MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Mi történik Budafok-Albertfalva állomáson?

2009. október 30. - georgejr
"Miért van ennyi probléma a 30a vonallal?"- teszi fel a kérdést olvasónk. A vonat a menetrendben meghirdetettnél 5 perccel korábban indul vagy fél órát késik. Ezt tökéletesen kiszámítható. Emlékeim szerint ezen a vonalon van, hogy a menetrendet egy-két állomással később várja be a szerelvény. Talán Nagytétényen?
 
Sziasztok!
 
Sokan nem ismerik a Budafok-Albertfalva nevű állomást, mert hát elég kicsike, bemegy a vonat, kijön, csak egy vágányt használnak. Nagytétény-Érdligetig utazom a 30a vonalon, általában Budafok-Belváros megállóhelyen szállok fel, de váltottam Budafok-Albertfalvára, mert ott valamivel jobb várakozni. Sokszor látom kínlódni az állomáson dolgozókat, egyszerre csörög három telefon, a váltók átállítására nincs idő, ezért legtöbbször megállnak előtte a vonatok (ugye a jelzők miatt). A hangosbemondóban vagy azért nem érteni a szöveget, mert akkor mondja be, amikor egy tehervonat megy el, vagy azért, mert elhadarja.
 
Október 21-én se tudtak a vonatok normálisan közlekedni, bár ez nem csak az állomás hibája, viszont tovább fokozta a késést. Általában 13:15-kor vagyok az aluljárónál, így bőven elérem a 13:20-as vonatot. Aznap ugyanakkor értem oda, de látom, hogy bent áll a vonatom és szép lassan el is megy. Na nem baj, majd megyek a következővel. Pár perc múlva megjön egy ember, hát bemegy az üres irodába. Persze, ott lehet hagyni nyugodtan, míg a vonatok átmennek. A következő vonatot (13:50) feltűnően hamar, 13:35-kor megláttam a váltó mögött. Állt. Egy idő után (13:40-kor) elindult, egyre közelebb jött, miközben az irodában 10 másodpercenként csörgött a telefon. Egyszer csak az "emberke" szabad lesz, odamegyek, és megkérdezem: "Jön egy vonat a második vágányra, ez milyen vonat?" Mire ő odavágja: "Matonvásá". Még a parasztok is szebben ejtik. Egy vonat nem lehet olyan, hogy Martonvásár, legfeljebb arra mehet. Egyedül voltam az állomáson, ő is látta, amikor kijött, de arra volt ideje, hogy bemondja a hangosbemondón. Pár perc múlva megérkezett a vonat (13:45), Stadler FLIRT. Felszálltam, egy perc múlva hallottam, hogy behúzza a lépcsőt, tehát indulunk. De mégsem, mert ugyan hallottam, hogy a FLIRT szuszogott, meg mindenféle hangot adott ki, de nem indultunk. Nem volt másik vonat melletünk, tehát mehettünk volna. Hát a jelző nem volt beállítva, mert biztos nem ért rá a állomásfőnökség. 13:50-kor nagy nehezen elindultunk. 10 perces menetidő helyett 15 perc alatt megérkeztünk Nagytétény-Érdligetre.
 
Most akkor 5 perccel hamarabb jönnek, vagy fél órát késnek a vonatok? Miért van ennyi probléma a 30a vonallal és az állomásokkal?
 
Üdv: tricsa

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr921485928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kenshikun 2009.10.30. 16:32:11

30a eddig is katasztrófa volt, hát még most a felújításokkal. Arról nem is beszélve, hogy ahány megállóban körülnézel annyi menetrendet látsz, az elvire egy n+1-et ír, telefonon nem tudják melyik a jó. Ez szerintem már csak hab a tortán. De Albertfalván valóban gyakran szoktak lenni problémáka, mik sokszor sok időbe tellenek (persze ezt nem mondja meg a forgalmista micsoda, csak, hogy most állunk egy jó 30 percet).

kenshikun 2009.10.30. 16:38:46

30a eddig is katasztrófa volt, de most, hogy felújítják egyszerűen utánozhatatlan.
A vonatok közlekedésére nem tudni melyik menetrend jó, mivel ahány állomás, annyi fajta van kinn, az elvira egy n+1-et dob ki, telfonon nem tudják melyik a helyes.
Albertfalva meg elég érdekes, mivel gyakran vannak ilyen "most állunk 20-30 percet mer' van valami" dolgok, nem tudom miért, és eddig sosem sikerült rá választ kapnom.

kenshikun 2009.10.30. 16:39:35

és persze imádom a page-chace beállításait, elnézést georgejr, törölhető szabadon választott darab.

Aeslan 2009.12.13. 00:42:17

Üdv!

Valaki tud valamit arról, meddig marad az állomásépület?
süti beállítások módosítása