MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Hozz magaddal még egy embert!

2009. október 05. - georgejr

Via grafter.blog.hu

 Az alábbiakban a MÁV legújabb akciós ajánlatát szeretném kicsit boncolgatni.

Már az elején felvetődik a kérdés, hogy mennyi értelme van a MÁV-ot reklámozni. Hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy a szolgáltatás színvonalának és az ehhez mérten kiszabott árnak köszönhetően csak az utazik vonattal, aki rá van kényszerülve, aki pedig eddig nem használta, eztán sem fogja. 
A plakáton szereplő fotó ehhez képest nagyon idilli képet fest, valószínűleg olyasvalaki ötletelte ki, aki nem gyakran használja a tömegközlekedés (vagy divatosan szólva, közösségi közlekedés) ezen vonalát. 

Első gondolatom az volt a plakát kapcsán, hogy mekkora pofátlanság egy ilyen kérdéssel indítani a hirdetés szövegét, hogy „Bérlettel utazik vonaton?” úgy, hogy még a forgalmasabb vasútvonalak közül is jó néhány felszámolásra vár (lásd pl. Baja). Talán jobb felütés lenne, a „Jár-e még felétek vonat?” kérdés…

De mindezeket félretéve, igyekeztem pozitívan és nyitottan hozzáállni a fenti hirdetéshez, és utánakérdeztem, vajon miről is van itt szó pontosan. Az akció lényege a következő: aki felnőtt bérlettel rendelkezik, hétvégén (értsd ezalatt a szombat-vasárnapot), útitársa számára (1 fő) fél áron válthat jegyet. 

tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr1001428408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manyizga (törölt) 2009.10.06. 09:13:22

Ez a kedvezmény nekem jött (volna) jól a nyáron, amikor a családommal élményvonatoztunk a Bakonyban.
Nekem van/volt nem arra a viszonylatra vonatkozó bérletem, ezért járt volna a félárú jegy. Feleségemnek is járt volna. A két csemete meg diákigazolvánnyal.
Mivel nem jött a kalauz visszafelé, a félárú kedvezmény így is járt. :)
süti beállítások módosítása