MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Távozik a MÁV vezérigazgatói posztjáról Heinczinger?

2009. szeptember 10. - georgejr
Lapértesülések szerint távozik a MÁV vezérigazgatói posztjáról Heinczinger István, aki a vasúttársaság operatív irányításáért 2006 vége óta felel,  helyét várhatóan senki nem foglalja el.

A MÁV Zrt. mai igazgatósági ülésén jelentik be a vállalatcsoport élén bekövetkező személyi változásokat – írja a Népszava. A lap úgy tudja, a személyi változásokat szerdán véglegesítette Hónig Péter közlekedési miniszter. 

Heinczinger István, aki a vasúttársaság operatív irányításáért 2006 vége óta felel, távozik a vezérigazgatói posztról, helyét várhatóan senki nem foglalja el. A MÁV Zrt. június végén kinevezett igazgatósági elnöke, Andrási Miklós a csütörtöki ülésen várhatóan bejelenti, ki lesz a személyszállítási leánycég, a MÁV Start Zrt. elnöke. Ez a poszt Kocsis István, aki egyben a BKV vezérigazgatója is, augusztusban történt lemondása óta üres. 

A kiszemelt utódok között lehet Garamhegyi Ábel, a gazdasági, azelőtt pedig a közlekedési tárca egykori szakállamtitkára, de meg nem erősített hírek szerint felmerült Átol László neve is, aki a MÁV privatizált leánycégénél, a MÁV Cargónál július elejéig töltötte be a vezérigazgatói posztot.

(Népszava, Híradó)

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr751372637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ibigoo · http://indafoto.hu/ibigoo 2009.09.10. 11:56:03

Heinczinger távozása abból a szempontból érdekes helyzetet teremt, hogy sok cég az ő megkeresésével, rajta keresztül tette be a lábát a MÁV-hoz...elég ha annyit mondok, hogy a Prolong ( ismerős? :) ) is az (ex?)vezérnek hála adott el pár mozdonyba adalékot.

petya.bacsi 2009.09.10. 15:08:38

Hozzáértő embert ültetnék a helyére.

Én - és ezt komolyan mondom - Gaskót javasolnám.

Nagymoli 2009.09.10. 16:12:43

Prolongot mozdonyba? hmm, micsoda biznisz. :-DDD Sajna a karbantartást semmilyen adalék nem pótolhatja.. Gaskó sem. Jahh, az már a következő hozzászólás... ;-) Tökmindegy, ki kerül a MÁV, Békávé, vagy akár az ország élére... Nekik biztos jó lesz.

petya.bacsi 2009.09.10. 20:13:31

marad, most olvasom. egy ilyen jó fizetésű állásból engem is csak kidobni tudnának, önként biztos nem mennék.
süti beállítások módosítása