MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Nemcsak illik, hanem kötelező valami nyújtani, ha már fizetnek érte

2009. augusztus 27. - georgejr

Árpád a Magyarok Országos Gyűlése idején szállt vonatra. A vicces az volt, hogy vasárnap összesen két kocsiból állt a vonat. Csoda, hogy egyáltalán felfértek. Nyilván a szervezők hibája is, ha nem kértek plusz kocsit, de miért nem lehet előrelátóan gondolkodni????

 

Kedves MÁV,

Tegnap este jöttem fel Budapestre Kiskunhalas felől (Bp. - Kelebia vasútvonal) az utolsó "gyorsvonattal" ami elvileg 21:49-re érkezik Kőbánya-Kispestre.
Gyakorlatilag 22:14-re értünk be ami 25 perces késés.
Ez még kevésbé bosszantó, viszont az, hogy 2 kocsit tesznek a vasárnap esti vonatra
az röhejes és elfogadhatatlan, főleg azért mert most hétvégén volt Bösztörön
a Magyarok Országos Gyűlése
http://www.magyarokszovetsege.hu/category/hirek/magyarok-orszagos-gyulese
amin több ezren vagy inkább tízezren voltak.
Legalább ilyenkor miért nem tudnak plusz kocsikat rátenni a vonatra?
A volán érdekes módon tudott pótló járatokat indítani.
Gondolkodni nem szokott senki az önök cégénél?
Azt ne mondják, hogy nem tudtak róla!

Olyan tömegnyomor lett a vonaton és annyian álltak mint a 6-os villamosokon.
Mindenkinél nagy utazótáskák, sátrak, stb..
Azon csodálkozom hogy az a sok ember fel tudta magát préselni Bösztörön.
Remélem nem csak én írok e-mailt, hanem még sokan, és végre rájönnek önök hogy 2009-et írunk, Európában élünk, demokrácia van és fizetünk (nem is keveset) a "szolgáltatásért" és ezért nemcsak hogy illik, de kötelező is valamit nyújtani.
Remélem megkeresik és megbüntetik az illetékeseket.

Ja és még egy kérdés:
gyorsvonatként miért mi várunk 10 percet a szemből jövő személyvonatra Kunszentmiklóson, mikor már amúgy is késésben vagyunk?

Üdvözlettel:
Árpád
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr741341194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mildi 2009.08.27. 09:21:15

azért vártatok, mert a 7918-sal mnr szerint is tasson a kereszt, és mind a két vonat késett.ha titeket továbbküld, akkor a személyt még jobban elveri, és azon is utaznak emberek, ráadásul gondolom a bösztörről lefelé utazók nagyon köpködtek volna, ha az ő vonatuk késett volna vagy fél órát....ilyenkor szokott lenni, a most melyik ujjamat harapjam meg
hogy miért nem tettek rá plusz kocsit, mikor az említett rendezvényre utazóknak a start 50% kedvezményt is meghirdetett? az élet nagy kérdései rovat....

Manyizga (törölt) 2009.08.27. 11:57:13

@mildi: azért száll gyorsvonatra az ember, hogy gyorsabban célba érjen. A francért kell személyvonat rovására tovább növelni a gyorsvonat késését!

Bezzeg ha én megyek személy/zónázó vonattal, és késik, akkor a gyorsvonatot elém engedik és félreraknak valahol. Ez a tapasztalat, ezért mennék gyorsvonattal inkább. Arra mi a magyarázat? :) Költői kérdés...

mildi 2009.08.27. 13:07:28

@Manyizga: a pénztárban is mindig az a sor a leglassabb, ahová beállsz....

Manyizga (törölt) 2009.08.27. 14:58:13

@mildi: ez nem egészen így van. Csak az emlékezetesebb. ;)

Kopi3.14 2009.08.28. 16:30:25

@Manyizga: Kérlek mondd már meg, ha be kell várni egy vonatot, kereszt miatt, akkor mégis hogy menjen el egyik a másik mellett? Ugorja át? Vagy teleportáljon?

Poszthoz: ha a MÁv start felé nem érkezik kérés, hogy kell n személyre kocsi, akkor nem fog teljesíteni. Miért? Mert önmagától soha nem fog tudni becsülni mennyi utas lesz. Hiába adott kedvezményt, ha az alapján neki az jött ki a szokásos mennyiség elég kocsiból, akkor azt mondta, ennyi. A szervezőnek is figyelnie kell, tudnia kb mennyien vannak, mikor fognak elutazni. A máv a programot sem tudja, nem tud gondolkozni, mégis az ott levők mikor, melyik vonattal akarnak majd elutazni. Ehhez kell a szervezőtől valamiféle visszajelzés-mégisak ő tudja melyik programra mekkora érdeklődés várható.

gcsabi 2009.08.28. 18:20:39

A suliszünet előtti héten egyszerre utazott kirándulni 8 osztály, ebből összesen 2 tanárnőnek jutott eszébe jelezni a start-nak. Részükre hozzá is kapcsoltak egy bz-melléket a vonathoz. Ha a másik 6 osztály nem fér fel az amúgy 2 kocsival közlekedő vonatra akkor megint a start a hülye?

Ákibard! 2009.08.29. 11:50:29

@gcsabi:
Múlthét pénteken vittük a gólyákat táborozni. Szóltunk előre, hogy sok ember lesz, számítson rá a MÁV.
És láss csodát, a Bz+mellék helyett kaptunk egy 3 kocsis mozdonyvontatású vonatot.

Ugyan egy kicsit sok volt, mert egy Bhv-ban elfértünk, de a többi utas (40 ember kb) kényelmesen elvolt a többi kocsiban.

Ezért is vagyok szkeptikus az ilyen "Mé nem tudoktt róla a máv" dolgokkal... Ha szólnak róla, tud...

Anakin Solo (a.k.a. Ape) 2009.08.31. 19:00:54

@Kopi3.14: na ja, de benne van a posztban hogy volán tudott róla -> valószínűleg nem csak a volánnak szóltak a szervezők, hanem a MÁV-nak is. Sőt biztos, hiszen akkor 50% kedvezményt sem adtak volna. Szóval nem hiszem hogy a rendezők a hibásak!
süti beállítások módosítása