MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

A MÁV-Start kivonul Kapostüskevárról

2009. augusztus 11. - georgejr
Néhány hete örömmel írtunk Kapostüskevárról, hazánk egyik gyönyörű kis állomásáról. Erről a vasúti múzeumnak is helyet adó állomásról kivonul a MÁV-Start. Mivel senki nem tartózkodik már az állomáson a múzeum üzemeltetőin kívül, így a rongálók azonnal le is csatak a szabadon maradt prédára:(
 
 
Tisztelt címzett.

 

Szeretném megosztani azt a hírt ami nem régen a tudomásomra jutott. Miszerint a MÁV-Start kivonul a KAPOSTÜSKEVÁRI állomásról így a jegy ki adás megszűnik tehát  majd a jegy kezelőnél kell majd jegyet venni. Pár napja már  nem is  lehet jegyet váltani.  Mivel így nem tartózkodik senki az állomáson illetve pár fiatal  akik  egy kis kiállítást üzemeltetnek, pár órát vannak lent nappal. Esténként senkim, egy árva lélek se; és meg is jelentek a huligánok  pár napja betörték a váróterem ablakát majd bemászva összedúltak mindent. Hogy mi értelme volt nem tudom, hasznuk nem volt belőle csak kárt okoztak!  Igaz a MÁV 3 napon belül kijavította a betört ablakokat, ami dicséretet is érdemel hiszen tudhatjuk, hogy nem a leggyorsabbak szoktak e téren lenni.
 

rongálás eredménye

 

rongálás kijavítva

 
Nos kérdem én  ha már ténylegesen kivonulnak megálló helyről akkor mi lesz a szép napokat is megélt állomás sorsa? Az is mind a többi magára hagyott épület enyészeté lesz? A huligánok meg a fosztogatók  kénye kedvére ki lesz  téve? Végén már csak azt fogjuk észre venni hogy az épületnek  már csak a négy fala fog állni az is omladozva. Nagyon szomorúan tapasztalom, hogy a MÁV így hagyja a kis állomásokat elpusztulni.  Ami már egyszer fel lett építve azt nem kéne így eltékozolni és a sorsára hagyni!!  Azzal a címszóval, hogy „veszteséges a fenntartása”. Mi lenne ha a tisztelt vezetők egyszer nem vennék fel  a nekik ki utalt jutalmat mondom csak egyszer!!! És akkor már máris megvolna az éves fenntartása ennek az épületnek.

 

Tisztelettel : Egy ingázó Utas.   

  

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr501302161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagymoli 2009.08.11. 11:47:40

Gondolod, érdekli a vezetőséget? Nekik csak a saját zsebük a fontos.. mint általában mindenkinek, mindenhol. Hejj, ha egyszer engem is végkielégítenének néhány tízmillával..

gcsabi 2009.08.11. 12:28:47

@Nagymoli:
El tudok képzelni ugyanerről a témárol egy alternativ postot:"-Egy olyan megállóban vakarja a t.....it egy vasutas, ahol a havi jegyeladás bevétele /amit mindenképp eladna a MÁV, legfeljebb a vonaton/ nem fedezi a munkabérét és az azzal járó közterhek 2 napra eső részét. Tanulnának meg dolgozni azok az ingyenélő hőbörgők, ne a mi adónkból üdüljenek a munkahelyükön!"
Most akkor mi is a "jó" megoldás?

lurkó 2009.08.11. 17:32:29

Eddig ugy tudtam hogy táblás megálóhely sőt mindig is az volt. Ki és mikor minősitette állomássá?


Valamikor és valahol el kell kezdeni a sporolást. Az hogy lasan többen vannak az igazgatóságban mint az aktiv dolgozok az persze nem baj. Pedig a milliárdokat ott tudák megsporolni a leggyorsabban.

lurkó 2009.08.11. 17:40:10

Egyébként már egy hónapja megmondtam hogy igy lesz. Akkor senki nem hitte el.

Adani 2009.08.11. 20:39:41

A 147-es vonalon pedig nemrég elbontották Fábiánsebestyén állomást kifizettek milliókat azért, h felszedjék a vágányokat. Ezzel hosszú időre sikerült kinyírni a vonalat hiszen bármikor kiderülhet, h szükség lenne rá ( 27 km-es állomásköz az nagyon sok) és akkor drágább lesz visszaépíteni a vágányokat. Azt még mondhatják ,h ok nem kell most megoldjuk nélküle, de minek felszedni? Hiszen megtehették volna, h lezárják és kiszögelik a váltókat így bármikor újra lehet nyitni. Mellesleg mindez töredékébe került volna a bontásnak. A váróterem is bezár az utasok nem tudnak majd hová menni ha hideg van vagy esik az eső.

Ákibard! 2009.08.11. 22:57:04

@Adani:
"de minek felszedni? "

Na minek-minek, szerinted? Eladni ócskavasnak, ehhez nem kell nagy ész...

Inkább a vasút szedi fel mint a cigányok...

Adani 2009.08.12. 07:29:46

@Ákibard!:

Az a gond ezzel, h többe került felszedni, mint amennyiért ócskavasként el lehet adni. Nyugodtan ott lehetne hagyni állomást nem szoktak a cigók felszedni, max. nyílt vonalon lopkodják a sínt bezárt vonalakról, de a 147-es nem az, ott naponta többször is jár vonat, ha pedig látják ,h üzemel akkor sínt nem fognak lopni. Az állomás pedig nincs rossz helyen a falu főutcáján van, ott nem állnak neki flexelni a síneket, mert szem előtt van. Ha sínt akar lopni kimegy a nyílt vonalra.

rickyramirez 2009.08.12. 12:31:35

Valószínűleg ezt az állomásépületet is el fogják idővel bontani. Ugyanez megtörtént több helyen is, pl. Ravazd váróhelyisége és Győrasszonyfa megállóhelyi épülete is "eltűnt" az idén, csak azok közül említve, ahol én is megfordulok.
A "tisztelt vezetőséget" meg tényleg nem érdekli az épületek sorsa: akik havonta sok-sok milliót felmarkolnak, azok topmenedzserek, semmi olyan érzelmi kötődésük nincs a vasút felé, mint mondjuk a jegyvizsgálónak vagy a mozdonyvezetőnek. Lehet, hogy idén a vasútnál dolgoznak, jövőre meg egy teljesen más területen.

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2009.08.17. 15:41:48

@gcsabi: "amit mindenképp eladna a MÁV, legfeljebb a vonaton"... hehe.. gondolod, hogy aki ott felszáll az töredelmesen bevallja, hogy ott szállt fel és nem a következő olyan megállónaál, ahol a vonat már elhaladt, és nincs jegykiadás? Volt már benne részem nem egyszer, hogy a bunkó vén f*** Pettendtől kéri a jegyet (nem tudom, hogy hol szállt föl , de Pettenden biztos nem, mert ott történetesen egyedül szálltam fel... Aztán előbb-utóbb megszüntetik a megállót is, mert senki sem száll ott fel... na most akkor mindent összevetve, hosszútávon mi is lenne a jó megoldás?

Adani 2009.08.17. 16:09:14

@chipetke:

Akkor szívja meg ha nem régen járt ott a vonat és a kaller még emlékszik ,h ott nem szállt fel senki. Ilyenkor nem tudom mit csinál, elvileg mivel bizonyítani nem tudja, h nem ott adnia kell jegyet onnan.

lurkó 2009.08.17. 19:04:17

@chipetke: Jó megoldás az emberi fejekben lévő dolognak a rendbetétele lenne. Magyar=lopós az európai államok szerint már évtizedek óta és mint a mellékelt hozzászólások mutatják igazuk is van.

lurkó 2009.08.17. 19:10:34

@Adani: Csak felllépés kérdése az egész. Ehez rutin kell.

lurkó 2009.08.17. 19:17:58

@chipetke: Kapostüskevár nem egy elővárosi megálló. A vonatok egy kivételével mind Kaposvárrol indulnak a jegyvizsgáló ha van kellő tapasztalata akkor -tüskevárig csak "maszatol" utána elindul nézni a vonatot erre viszont van is ideje nem ugy mint Búzapest környékén ahol 2-3 percenként megállnak a vonatok.
süti beállítások módosítása