MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Indul a Goldenblog 2009!

2009. június 09. - georgejr

A hvg.hu június 2-án ötödik alkalommal is útjára indítja hagyományos blogversenyét, a Goldenblogot, amely idén közel három hónapon át fog tartani. 

hvg.hu 2005-ben indította el először a Goldenblogot. Az idén ötödik évébe forduló verseny célja nem változott: az eddigiekhez hasonlóan most is a hazai blogélet fellendítése és a legjobb blogok szélesebb körben való megismertetése a fő szempont.

A Goldenblog 2009-as megméretésében is előre rögzített kategóriákban zajlik majd a verseny. A tavalyihoz hasonlóan az idén sem egyszerre lesz minden kategória versenye, hanem egész nyáron át, heti egy témában (a kategóriák: "mainstream", gasztroblogok, kulturális blogok, IT-blogok, szórakozás blogok, tanácsadói blogok, hírblogok, fotóblogok, helyi.érték, komplex blogok).

 Idén is nagy szerepet kap az értékelésben a verseny aktív közönsége. Nevezéskor a nevező személy bejelölheti, hogy kíván-e abban a kategóriákban zsűrizni, amelyikbe blogot ajánlott. A közönségzsűri mellett értékel egy szakmai zsűri is, amelynek tagjai a hvg.hu újságírói, a HVG Online csoport tematikus oldalainak szerkesztői és a tavalyi verseny díjazottjai közül kerülnek ki. A két zsűri végső listáját a szervezők összesítik, mindkét lista azonos súllyal fog szerepelni a végeredményben.

Az idén is külön versenyeznek a "profi" és "amatőr" indulók. A nagy olvasottságú portálok, kiadványok, szervezetek által indított, támogatott blogok külön kategóriába kerülnek, melyben csak közönségszavazás lesz, méghozzá egy egész nyáron át tartó, nyílt szavazás. 

Változás a tavalyi lebonyolítási rendszerhez képest egyedül a komplex kategóriában van, ahol a közönség szerepe tovább nő: a legnépesebb mezőny előszűrése egy nyilvános közönségszavazás keretében történik majd. A kategória győztesét végül a száz legtöbb szavazatot kapott komplex blog közül választja ki a zsűri. 

A mainstream kategórián kívüli kilenc kategóriagyőztes közül a tavalyi nyertesek és a hvg.hu zsűritagjai választják ki a verseny abszolút győztesét. A győztes kilétét a nyárvégi díjátadó gálán hozzák nyilvánosságra.

2008-ban csaknem 5 ezer jelölésben több mint 1100 különböző blogot ajánlottak az olvasók a Goldenblog versenybe; a szervezők ezekből végül 728 különböző blogot indítottak. A tavalyi verseny fődíját egy Szerbiával foglalkozó hírblog, a Serbia Insajd nyerte. A mainstream kategória szimpátiaversenyét a világot szerzői hitvallása szerint "döntő többségében konzervatív, neokonzervatív és libertárius megközelítésből szemlélő" Konzervatórium blog nyerte. 

További információk, részletek a verseny menetéről, annak pontos szabályairól, a szakmai zsűri összetételéről, a támogatókról és az ajándékokról a verseny hivatalos honlapján, a www.goldenblog.hu oldalon.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr891173260

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.06.28. 12:50:27

Szavazz rám!Szemfülesebb olvasóim gondolom már rájöttek, hogy nem véletlenül került ki külön oldalboxba a Goldenblog hírfolyama és blogajánló gombja. Bizony, megmérettetném magam én is a Komplex blogok kategóriájában. Így nem tudok mást mondani, mint hogy…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása