MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Sztrájkolnak a gyomaendrődi vasúti hidat felújító munkások

2009. május 22. - georgejr

Munkabeszüntetés mellett döntött ma reggel a gyomai vasúti híd felújításán dolgozó szakemberek egy része. A munkáért ugyanis nem kapták meg a bérüket. Munkaadójuk, Rácz Imre, a gyomaendrődi Rekordép Kft. vezetője maga is úgy látja jónak: nem szabad a munkát folytatni. Ők ugyanis mindaddig nem tudnak alkalmazottaiknak fizetni, amíg a fővállalkozótól nem kapják meg a 13 milliós tartozást.

 

Kérdésessé vált, hogy a tervezett határidőre, azaz szeptember végéig valóban befejeződik-e a Mezőtúr-Gyoma vasúti szakasz felújítása. A projekt részét képező gyomai vasúti híd javításán, átépítésén dolgozó szakemberek egy része ugyanis ma reggel óta nem hajlandó folytatni a munkát, mert nem kapták meg a fizetésüket.


Bérüket az alvállalkozói szerepkörben lévő gyomaendrődi Rekordép Kft. vezetői azért nem tudják kifizetni, mert ők maguk is hiába követelik 13 milliós számlájuk ellenértékét a budapesti fővállalkozótól.

A gyomaendrődi Rekordép Kft. tulajdonosainak, Rácz Imrének és feleségének nem ez az első, álmatlan éjszakákat okozó kalandjuk. Még nem heverték ki azt sem, hogy az azóta már felszámolt békéscsabai Cementárius Kft.-n hiába keresik 38 millió forintjukat. Az ügyben feljelentést is tettek a rendőrségen, úgy vélik ugyanis, hogy a Cementárius tulajdonosai kimentették vagyonukat, újabb céget alapítottak, miközben őket nem fizették ki. A 38 milliót Rácz Imréék úgy gazdálkodták ki, hogy eladták munkagépeik egy részét, s odalett a család szinte minden vagyona. Most pedig már attól félnek, hogy fedél sem lesz a fejük felett, mert nem tudják a bankhitelt tovább fizetni.

Mindezzel tisztában van az a huszonöt alkalmazottjuk is, akik ma reggel már nem vették fel a munkát. Nem Rácz Imrééket okolják, hanem a fővállalkozót. Többségük tíz-tizenöt éve dolgozik a Rekordép Kft.-nél, s mindig megkapták a bérüket, még akkor is, amikor Rácz Imrééknek a 38 millió miatt fájt a fejük.


tovább a beol.hu-ra

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr871136780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ibigoo · http://indafoto.hu/ibigoo 2009.05.22. 11:23:48

Eddig sem kapkodtak a híddal kapcsolatban...
süti beállítások módosítása