MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Szocialista beszólás

2009. április 28. - georgejr

Na most megkapom, hogy kocsogemeszpes takarodj, de ha egyszer igaza van? És tényleg.

 

Éles hangvételű nyílt levelet ad ki az MSZP fenntartható fejlődés munkacsoportja, amelyben a vasutasok tervezett sztrájkja ellen szólít fel. A Szanyi Tibor csoportvezető által jegyzett levélben többek között arra hívja fel a figyelmet: "nem lenne jó egy sztrájk, mert rengeteg iskolában épp ezen a napon (április 30-án) tartják a ballagást, s a rokonok, a barátok sokasága készül útra, hogy ezeken, az érintett gyerekek életében megismételhetetlen eseményeken ott lehessenek. Ne késztessétek őket buszokba, autókba!".

Szanyi Tibor szerint azért sem lenne jó egy sztrájk, mert az egy, akár a hosszú hétvége okán is tudottan csúcsforgalmi napon "épp azoknak fog fájni, akiknek az adójából egyáltalán létezhetnek a munkahelyeitek". Szanyi arra hívja fel a figyelmet, hogy a sztrájk intézményét eredendően azért alakították ki, hogy "a mások munkájából gazdagodók ne tömhessék korlátlanul a zsebeiket". A levélben így fogalmaznak: "A Ti vállalatotok tulajdonosa a Magyar Állam, amely nem gazdagodik Rajtatok, ellenkezőleg, nagyrészt mások adójából fizeti ki a munkátok ellenértékét."

A nyílt levél írói szerint a sztrájkra készülők követelései kezdetektől fogva indokolatlanok voltak, ma pedig különösen azok. "Ma, amikor a világválság akár egytizedével vetheti vissza hazánk gazdasági teljesítményét, akkor nem lehet a közösből többet követelni! A nyugdíjasok, a közszféra dolgozói fogcsikorgatva, de viselik, hogy pénzük ugyancsak egytizedével csökken. A velük való szolidaritás Tőletek is megértést kíván" - írják a szocialisták. Szanyi Tibor levelében hozzáteszi: "a sztrájkot hajszoló szakszervezeti vezetőitek pazar fizetései is a közös adóforintjainkból származnak. Ők hol tanúsítanak önmérsékletet? Ők most úgy "dolgoznak meg" a "pénzükért", hogy olyan terepre küldenek Benneteket, ahonnan nem tudtok jól kijönni. Ők és felbujtóik élvezettel nézik, hogy a Közületek sztrájkolók miként kaparják ki a parázsból az ő gesztenyéjüket. Ne a Ti kezetek égjen rá erre gyalázatra! Magyarország ma nem tud többet adni Nektek. Képtelenség. Ne dőljetek be hamis ígéreteknek! Ti viszont tehettek Magyarországért. Azzal, hogy nem váltok sunyi provokációk bábfiguráivá. Magyarország büszke akar lenni Rátok" - olvasható a nyílt levélben.

via nol.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr531091367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petya.bacsi 2009.04.28. 13:50:41

Ezt akár én is nyilatkozhattam volna...

Remélem jól a nyakukra lépnek, és jól megszorongatják őket (családtagi ingyenjegy goodbye stb.), elvégre, nehogy már a nyuszika vigye a vadászpuskát...

Viszont máj 8-án gördülnek tovább. Szánalmas! A sztrájkot, mint intézményt alaposan lejáratták. Köszönjük!

Peron8 2009.04.28. 16:36:00

Ezt a szánalmas szöveget miért tetted be georgejr?
unalmas és demagóg...

georgejr · http://mav.blog.hu 2009.04.28. 16:41:02

@Peron8: unalmas, demagog, de igaza van. miert gaskoek nem demagog dumat nyomnak? dehogynem...

rickyramirez 2009.04.29. 00:16:14

"Magyarország ma nem tud többet adni Nektek" Nem szánalmas? Ezt éppen egy szoci mondja, egy azok közül, akik hét éve kormányon vannak? Akik tavaly kora ősszel is még arról beszéltek, hogy 2009-re már kismértékű reálbérnövekedés realizálódik (2010-re már határozottan érezhető mértékű lesz), 2-3%-os lesz a gazdasági növekedés, stb... Most meg elbújnak a válság mögé, elhallgatják, hogy a felelőtlen politikájuk vezetett oda, hogy legyengült "immunrendszerrel" érte az országot a nemzetközi tőkés rendszer válsága! Erről beszéljen Szanyi Tibor! Épp azoknak fájna (fájt volna) a sztrájk, akiknek az adóforintjaiból létezhetnek a vasutasmunkahelyek? Miért, május 8-án nem fog fájni? Köszönjük, Szanyi úr, remek volt a levele!

lurkó 2009.04.29. 00:25:56

Az hogy a miniszteri fizetést csökkentsék még az országgyülés elé sem került. A bizottságon sem ment át. Enyit a politikusokról és hogy valójában mekkora is ez a vállság. Ha valóban olyan nagy lenne a baj ők is lemondanának havi pár tízezerről!

informalt 2009.04.30. 10:34:38

A hülye Szanyi-levélben az is szerepel, hogy a közalkalmazottak és a nyugdíjasok örömmel vállalják az áldozatot:))
Persze, csak egy nyugger, vagy egy orvos mit csinálhat? Sztrájkoljon:))
Tudom, már Gy.F. is megmondta, hogy "el lehet menni innen".
süti beállítások módosítása