MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Nem lesz sztrájk csütörtökön! - Ápdét #1

2009. április 28. - georgejr

 Budapest, 2009. április 28., kedd (MTI) - A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) az április 30-ra meghirdetett sztrájkját május 8-ra, péntekre helyezi át - jelentette be Gaskó István, a VDSZSZ Szolidaritás elnöke kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Most ők lesznek a nagy kegyesek? Nevetséges. Ne értsen senki félre, örülök, hogy nem lesz sztrájk most, de a másik vicc az, hogy lesz helyette jövő héten. Nyilván rájöttek, hogy gyenge lesz a sztrájk, mert a vasutasok nagy része nem vevő a dolgora, és egyre többen hátrálnak ki...

Persze, akkor mit tegyünk? Tehette fel G.I. JOE a kérdést BB King-nek (Bárány Balázs P.). Jött is a válasz, hogy Pistikém, nem szerveztek Ti is megint valami gulyáságyús, sztrájkos bulit jövő héten? Dehogynem -  hangzott a válasz-  leszünk is annyian mint az oroszok. És ezen felbuzdulva összefogott a két szuperhíró és egyesítették erőiket, hogy mégjobban meg tudják szopat az országot. 

Persze ez a képzeletbeli beszélgetés nyilván már hetekkel ezelőtt lezajlott, és az egész ballagásos anyázás csak feszültségkeltés volt. Terror. Az utasok, családok, munkavállalók terrorizálása... Ebben kurva jók ezek a VD SS-es fijúk...

Ápdét #1:

"Gaskó István, a VDSZSZ Szolidaritás elnökének indoklása szerint azért döntöttek a sztrájk áthelyezése mellett, hogy április 30-án a középiskolai ballagási ünnepségeket zavartalanul meg lehessen tartani. 
    
Gaskó István utalt arra, hogy a VDSZSZ-t több szülői és középiskolai szervezet, egyesület is megkereste annak érdekében, hogy ne tartsanak sztrájkot április 30-án. Ezt az elnök szerint a szakszervezet méltánylandónak tartotta, és ezért döntött a sztrájk áthelyezése mellett.  via hvg.hu"

Emlékeztek még a ballagós post-ra? Csak emlékeztetőül:

Előkapjuk a naptárat: későbbre valóban nem lehet rakni, hiszen tiltakozni addig kell, amíg nem szorítanak, csak tervezik, hogy fognak. Nézzük az április 29-t. Itt van például a Borszerda, amit ráadásul a Torkos Csütörtök mintájára most először rendeznek meg. De milyen alapon babráljunk ki a Borszerda programjain részt venni akarókkal? Hogy a ballagás fontosabb, mint bort inni? Ezt a Borszerda szervezői biztosan cáfolnák.

Méltánylandó mi? 

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr51091399

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csucsu - REFLUX 2009.04.29. 11:01:27

Gaskó István utolsó megkísértése Csak azt feledte volna, azt a mozdonyvezetőt.  Aki már mindkét veséjét eladta, és most télen egy tehervagon tövében, meztelenül, sebes kézzel csócsált egy fagyott marharépát, és amit kidobott mákszemnyi gyomra,…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petya.bacsi 2009.04.28. 13:54:49

"Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke munkatársunkat arról tájékoztatta, hogy döntésüknél figyelembe vették, hogy a kormánytól ígéretet kaptak a vasutasok szabadjegyének és költségtérítésének megmaradására, amellyel két sztrájkkövetelésük teljesült."

Azt hiszem népszavazást kell kezdeményezni arról, hogy egyetértünk-e azzal, hogy a vasutasok családtagjai ingyen utaznak az adófizetők pénzén.

A vasutas családtagok külön kaszt az országban????

Mikor lép már végre valaki a MÁV nyakára? Miért hagyják, hogy a MÁV néhány dolgozója az ország ingázó adófizető polgáraival - AKIK FIZETNEK! - kiszúrjon? Azt hiszem, tényleg csomagolni kell...

georgejr · http://mav.blog.hu 2009.04.28. 14:00:15

Alapvetoen az arckepes igazolvanyt nem lehet munkaba, iskolaba torteno rendszeres utazasnal felhasznalni. Azt mondom ne vegyuk el toluk, de legyen egy rendszer, ahol minden utazast regisztralni kell, es akkor maris kevesebb lenne a "mutyi". Tudom ez fejlesztes es penzbe kerul, de elobb-utobb behozna az arat...

petya.bacsi 2009.04.28. 14:08:16

@georgejr: elvileg nem lehet használni, elvileg..., de nem hiszem, hogy van olyan kalauz, aki egy másik vasutast megszívat.

Félreértettél, a vasutasoknak tartsák meg, de a családtagok miért? A köztisztviselőknek is meghatározott számú igénybevételt engedélyeznek - persze fizetni nekik is kell -, nem utazhatnak össze-vissza, ahogy kedvük tartja - ingyen.

georgejr · http://mav.blog.hu 2009.04.28. 14:10:19

@petya.bacsi: engem is zavar a csaladtagoknak jaro ingyen jegy. Azt mondom legyen mondjuk evente minden csaladtagnak 12 ingyen oda-vissza utja, aztan a tobbire meg kapjanak x kedvezmenyt. Maris jobb lenne, mint a total ingyen jegy...

janikahhh (törölt) 2009.04.28. 17:56:38

Hálistennek, ez a ratzo meggondolta magát, és nem szívatja be a népet a hosszú hétvégén...Nagyon jók az időzítések, akkor jó is lenne, ha a közvélemény is mögötte állna. De lássuk be, hogy amikor az egyszerű ember teljes mellszélességgel kiáll Bajnai MÁVmegszorítós javaslata mellett, akkor elég nagy a baj...

alturl.com/fwvr

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2009.04.28. 18:06:56

En a VDSzSz helyeben bevallaltam volna mind a ket sztrajkot.

Igy csak a szajukbol csinalnak segget.

Utalom a sztrajkot, kedves Gasko Istvantol sugarban hanyok.
De az a maganvelemenyem, hogyha csinal(unk)nak valamit akkor azt vagy 100% odaadassal vagy sehogy se.

Nekem ez amolyan megfutamodasnak tunik.
Kezd kifulladni a sztrajk lelkesedes a VDSzSzben.

kenshikun 2009.04.28. 19:06:04

Skodálatos logikával áldotta meg az ég gaskót, csak józan ésszel nem. -50milliárd = fele vonat. ezek szerint 100%vonat=100milliárd? na ne... Istenverte egy bagázs, csak tudnám miért várják el, hogy egyenlőbbek legyenek az egyenlőknél. sajnálom a normális vasutasokat, hogy ilyen barmok fémjelzik ma a mávot.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2009.04.28. 20:02:48

hulye, hulyebb, leghulyebb, postas, rendor, vasutas (VDSzSz vezeto)

kenshikun 2009.04.28. 20:21:06

Tenném hozzá, hogy a MI érdekünkben teszik ezt, mint azt legkedvesebb szakszervezeti vezetőnk előadta híradóban. Mert ugye lehet, hogy a MI pénzünkből élnek és NEKÜNK fontos, hogy eljussunk dolgozni, továbbá a MI fizetésünk látja kárát a világ eseményeinek, de a MI érdekünk, hogy jól megszivatnak minket hétvége előtt. Eszméletlen.

De egyébként feltűnt valakinek, hogy valamennyire normális követeléseket megtárgyaltak? Mégsem olyan álszent és gonosz talán a MÁV vezetés? Na EZT kommunikálják le normálisan!

vanek ur 2009.04.28. 22:15:10

@kenshikun: Gaskó teljesen jól számolt. 50 milliárd = fele vonat; 100 milliárd = összes vonat.

A MÁV teljes költségvetése kb. 200 milliárd (40 milliárd jegyekből és az állam által előírt kedvezmények - diák, nyugdíjas, stb. - árából; a többi az állami apanázs). 100 milliárdból járnak a vonatok, a többi a vízfej, és a sok politika és/vagy MÁV közeli ember cégének magasan piaci ár fölött kifizetett pénz (tanácsadói szerződések, izzócsere 30000 Ft/db, stb.)

Ezt a 100 milliárdot nem lehet csökkenteni, mert súlyos következményekkel járna, ha valaki hirtelen nem kapná meg az évi betevő 10 és 100 milliókat (esetleg egy-két MÁV vezér, és politikus hirtelen a börtönben találná magát). Marad tehát a vonatokra jutó 100 milliárd, amiből ha elveszünk 50-et, bizony a fele vonat nem fog járni.

Ez a helyzet.

Adani 2009.04.28. 22:15:55

Most mondták a hírekbe ,h mexikóvárosban fontolgatják a tömegközlekedés leállítását a sertésinfluenza miatt. Küldjük el oda Gaskót ott szervezzen sztrájkot.

lurkó 2009.04.29. 00:21:27

@petya.bacsi: Nem lenne jobb ötlet mondjuk 10.000 Ft-ot kérni az érvényesitéséért? Akkor bevétel is lenne belőle és egy gazdálkodó szervezetnek nem lenne rosz.

rickyramirez 2009.04.29. 01:09:54

Nem lesz sztrájk most, lesz helyette 8-án. És? Az nem ugyanúgy kiszúrás az utazóközönséggel? Mindenki ballagásra megy ebben az országban? Ugyan! Ugyanott vagyunk ezzel is. Például az elégséges szolgáltatásról ugyanúgy nem lesz megállapodás, mint eddig.
Aztán a végén kiderül, hogy még a VDSZSZ volt nagyvonalú, hiszen tekintettel volt a ballagásokra, és természetesen nagyvonalúak voltak tavaly év végén is, hiszen karácsonyra is felfüggesztették a sztrájkot. A kérdés csak az, hogy ezt a több mint egy éve tartó mocskos játékot meddig lehet még a FIZETŐ utasokkal űzni, azokkal, akik még kitartanak a vasút mellett? Monjuk minél többen: ELÉG VOLT, GASKÓ!

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2009.04.29. 04:47:42

@rickyramirez:

Itt aztan mondhatod.
A VDSzSz szekhaza elott kell mondani sok, sok embernek transparenssel, zaszloval, hangositassal.
Talan meghallja Gasko a nep hangjat.

informalt 2009.04.29. 13:11:57

Azért annyira ne örüljetek a Gaskót is szívató megszorításoknak: A Kormány állítólag aláírt valamit a VDSZSZ-szel, hogy nem csökken semmilyen vasutas juttatás, az emelésről pedig tárgyalnak.
Már a múltkori BKV-sztrájk megmutatta, hogy ha nagyon tiltakozik valaki, akkor elérheti amit akar. Más kérdés, hogy csak a közlekedésben van erre lehetőség.
Úgyhogy a többi ember szívhat helyettük is, ahogy eddig.

rickyramirez 2009.04.30. 00:43:24

@informalt:
"csak a közlekedésben van erre lehetőség"
Mármint mire? Sztrájkra? Ez érdekes, ezek szerint nincs joguk sztrájkolni pl. a Tescóban dolgozóknak? Már hogyne lenne, csak valamilyen "érdekes" ok miatt ott soha nem sztrájkolnak... Vagy úgy érted, hogy a a kitartó sztrájkkal sikerül elérni valamit? Hát ha egyáltalán nem sztrájkolnak (mármint mondjuk a Tescóban), akkor biztosan nem fognak elérni semmit. Szóval ez a mondat egy kicsit nehezen értelmezhető.

informalt 2009.04.30. 10:30:39

A TESCO-ban senki nem fog sztrájkolni, ahogy a közszférában sem. A vasút és a Volán, BKV dolgozói azért vannak relatíve könnyű helyzetben, mert ott egy sztrájkhoz elég egy forgalomirányító és már sok ember szív. A többi ágazatban egyszerűen nulla a sztrájkhajlandóság - sajnos.
Pedig lehetne tanulni a vasúttól, ott nem lesz semmilyen elvonás, lehet, hogy még komoly béremelésre is lehet számítani.

Szeress! 2009.04.30. 10:54:43

Reklám: A véleményem a sztrájk kapcsán:

exherceg.blog.hu/2009/04/30/jatek_hulyegyerekeknek_mav_vdszsz

(Lehet szidni, utálni, dicsérni... Ahogy esik!)
süti beállítások módosítása