MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Kétszázmilliós vasúti környezetvédelmi beruházás Kecskeméten

2009. március 17. - georgejr

A MÁV a CSR-stratégiájában is első helyre teszi a környezetvédelmet


A MÁV Zrt. a vontatási célú gázolajellátó berendezések korszerűsítése érdekében komoly átalakításokat végeztetett az elmúlt időszakban, annak érdekében, hogy az elavult gázolajtároló berendezések megfeleljenek a környezetvédelmi elvárásoknak. A vasúttársaság immár tervszerűen és tudatosan figyel a környezetre, ezt bizonyítja az is, hogy a nemrég megalkotott CSR-stratégia (társadalmi felelősségvállalás) egyik fontos pillére a környezettudatos vállalat kialakítása.   

Most a kecskeméti vasúti vontatási terület korszerűsítése és a Baross utca felől épített hangszigetelő fal hozott jelentős eredményt. Egyrészt a létesítmény megfelel a műszaki előírásoknak, másrészt teljesült a lakosság régáhított vágya is.
A munkák célja az volt, hogy megszűnjön az üzemi területen az olaj elcsöpögéséből eredő talaj, valamint a felszín alatti és feletti vizek szennyeződése. A tároló rendszer immár minden tekintetben biztonságos, környezetkímélő, modern technológiával készült. A beruházás 200 millió forintba került.

A vasúti társaság eleget tett a szakhatóságok előírásainak, illetve a lakossági és önkormányzati kéréseknek is, amikor felújításra került a Baross utcai oldalon található kerítés-, illetve falszakasz, amely a töltőberendezés környezetében van.

A telephely korszerűsítésénél a zajterhelésre is figyelt a vasút. Környezetvédelmi hatóság írja elő, ugyanis azt a követelményt, hogy a berendezés kibocsátott zaja nem lépheti túl a megengedett mértéket. Ezért tavaly decemberben független szakértővel zajmérést végeztek, ahol megállapították, hogy a gázolajellátó berendezés zajkibocsátása megfelelő, az a határérték alatt van, a tartályok engedélyeztetése zajvédelmi szempontból nem esik kifogás alá.


A vasúttársaság célja a jövőben is az, hogy kellő anyagi ráfordítással a meglévő technikai létesítményeit olyan műszaki állapotba hozza – egyúttal olyan környezetet teremtsen –, amelyek gazdaságos üzemeltetésűek, biztonságosak és a lehetőségeket kihasználva maximálisan illeszkednek a környezetükbe, emelve ezzel is a vasúti szolgáltatások színvonalát.

Budapest, 2009. március 17.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság
(kiadta: Kavalecz Imre sajtófőnök)

 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr651007142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása