MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Nincs Karácsony! - avagy Kreténfalvi Krampusz

2008. december 19. - georgejr

"A hét óráig feljelentkező tizenegy jegyvizsgálóból nyolcan sztrájkolnak, körükben tartott közvélemény-kutatás alapján egységesen azt mondják: „Nincs Karácsony!” , az eredményes megállapodásig sztrájkolnak."

A fenti maszlag olvasható a Gaskó féle munkakerülők honlapján. Tehát már a lógós banda a Karácsonyra is be akar rendezkedni.

Az elmult egy hónapban elbocsátottak 15 ezer embert. Hány tagot is számlál a kis lusta kommuna? 10-15 ezret? Hmm lenne ötletem kikkel lehetne cserélni. Tisztelt MÁV ideje lenne némi vérfrissítés a munkavállalók között. 

No de eltelt néhány óra mióta elkezdtem írni ezt a postot. Fagyoskodtam kb 3 órát Újpesten, beszéltem egy két titkos kontaktommal itt-ott, és miközben nemesebb szerveim lassan a mirelit zöldségek kellemes állapotába kerültek, megtudtam, hogy Gaskó "kurva szolidáris" István berágott, hogy valaki megfenyegette és csakazértis sztrájkolni fog karácsonykor. Persze az a maroknyi kis agyukban meg sem fordul, hogy nem politikai indítékok állnak az attrocitások mögött, hanem egy ország haragja. De neeem, ez kérem szépen politika, na persze én meg a hétszűnyűkoponyányi monyók. Elmegy Gaskó és a pereputtya....

Kedves sztrájkoló vasutasok, sínbohócok, Gaskó vallás követői,

 

Szidjátok a kenyéradótokat mint szódás a lovát, hisztiztek azért a pénzért. Hisztizzetek, pattogjatok, de figyelmeztetlek benneteket, hogy az utasok nem tűrik már ezt sokáig. Karácsonykor szeretnének békében utazni, sőt néhány elvetemült egyetemista vizsgázni. De ez ne zavarjon Titeket, ahogyan az sem, ha szembeköpnek, anyáznak, ordítanak majd Veletek. Gondolkozzatok normális ember módjára. 15 ezer ember megélhetése veszett el. Nekik még az a pénz is jó lenne, amit most kerestek. Nem kötelező vasutasnak lenni, ha büdös a munka el lehet menni, egy ember helyére 3 jönne. Csak tessék ezen elgondolkozni és felvenni a munkát.

 

Tisztel(e)t(len) Gaskó István,

 

Remélem kedves felmenői csuklanak, bárhol is legyenek. Ugye nem gondolja komolyan, hogy ezt hagyjuk? Nem gondolja komolyan, hogy egy országot sakkban lehet tartani vizsgaidőszakban, Karácsonykor?

 

Igen? Meg lehet tenni? Akkor ne tessék csodálkozni a népharagon! De kérdem én, ha olyan kurva szolidáris a dolgozókkal, miért nem jár vonattal? Miért lakik Zuglóban, emeletes, jacuzzis, liftes villában? De miből van az az új csillogó székház? Mit értett az alatt, hogy a "nehéz helyzetben lévő munkavállalók szolidárisak más munkavállalókkal"? Mert a szolidaritás ott kezdődik, hogy nem BASZOK KI ÁRTATLAN EMBEREKKEL. Nehéz ezt megérteni? Akkor tessék kicsit szocializálódni. Vagy gondolkodni, már ha még megy... 

 

 

De most inkább visszafogom magam, és várakozó álláspontra helyezkedek. Kíváncsi vagyok, hogy Kreténfalvi Krampuszok (vdszsz sztrájkolók) el merik-e baszni 10 millió ember karácsonyát. Ha igen, akkor számolni kell egy több ezres demonstrációval a székház előtt. Vagy akár a Keletiben. Nem tudom mit szólna az a pár tucat sztrájkoló, ha valamelyik nap csomaggal felszerelve kb 2-3 ezren kimennénk a Keletibe és bejelentenénk, hogy itt most vagy utazunk vagy kurva nagy baj lesz. No de addig is, aki panaszt akar tenni, kérem az alábbi linken található embereket keresse:

http://www.liganet.hu/cikk/szervezet/vezeto_tisztsegviselok.html

http://www.vdszsz.hu/drupal/index.php?q=tiszt

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr1831107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

retekvári 2008.12.19. 18:13:30

Na jó azért a kurucinfó szintjére nem kellene lesüllyedni.

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.12.19. 18:14:49

ez nem kuruc info szint, csak nepharag

Dreon 2008.12.19. 18:18:59

Én végülis 3 tárgyből bukok Gaskónak hála. Mert ugyebár egyetemet nem nagyon érdekni hogy nem tudok bejutni a ZH-kra, vizsgákra.
Szeritnem vérdijjat kéne kitüzni garkó fejére, mármint aki ugy megveri hogy korházba kerül az kap x ezer forintot. Szerintem hamar összegyülne a pénz minden vonattal "utazó" szivesen látná az ujságokban cimlapon hogy Gaskó megkapta a magájét még én is szivesen fizetnék érte 1-2000 FT-t :)
Na jó ez persze csak vicc de azért nem tiltakoznák ha valaki megjátszaná.

OliBLOOD 2008.12.19. 18:21:36

Remélem még sokáig sztrájkolnak! Ürüljön ki a szakszervezeti kassza. Igaz addig Gaskóék már nem mennének el, mert akkor nem tudnák miből megkapni a pénzüket. Az utasok megoldják valahogy az utazásaikat, a Volánoknak pluszbevételt teremtenek, a vasutat fel lehet számoli. Legalábbis a MÁVStart-ot. Úgy is lesz külföldi vasúttársaság aki ennyiért legalább ilyen színvonalú szolgáltatást fog nyújtani.

retekvári 2008.12.19. 18:25:16

A kurucinfó is ezt mondja.

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.12.19. 18:29:45

ahogy gondolod. de kerdezd a tobbieket

easternsugar 2008.12.19. 18:57:36

Üdv mindenkinek!Sztem is szükség van egy tüntetésre,mert amit ezek művelnek az már túlment egy bizonyos határon.Én ez alatt az egy hét alatt a tűrőképességem határára értem.Napi 6-7 órákat utaztam embertelen körülmények között!(54 személyes buszokon kb.100 ember)Elegem van ebből a mocskos bandából!!!Ha fizetésemelést akarnak, akkor menjenek a Parlament elé tüntetni, de ne a kisemberekkel basszanak már ki!Szemét,arrogáns disznófejű Gaskó!Na, Keleti holnap délután?
(Egyébként ezer köszönet a Volánnak, tényleg mindent megtesznek és KÜLÖN köszönet a tegnapi sofőrünknek, aki erején felül teljesített, hogy hazajuttasson minket Sülysápra,Szecsőre,Szentmártonba)

csabcsi 2008.12.19. 19:11:06

Helló mindenkinek!
Engem nem zavarna a sztrájkjuk, ha a máv-székház előtt zajlana,akár az év 365 napján.
Ilyen drága és gyenge szolgáltatás koronája ez a káosz.
Az impotens máv vezetést pedig nem érdeklik az utazók.Ennyi sztrájk után sem tudott a vezetés kidolgozni egy vészforgatókönyvet? A sztrájkolókat helyettesíteni lehetne pár óra alatt,legalább néhány vonalon. Ezt nem hiszem,hogy ez nem jutott az eszükbe!!!
Lehetne tanulni a repülőtéri eseményekből!!!
Köszönettel csabcsi

Chris79 2008.12.19. 19:40:45

Teljesen egyetértek veletek, amit Gaskóröfi művel az már túl megy mindenen.

De ha már mi utasok is tüntetünk ne apályaudvarokon, stb helyen tegyük, hanem a jó kis vdszsz székháza elött, és akármelyik vezetőjüket meglátjuk záptojás és rohadtparadicsom záporral kell köszönteni.
van pár zöldséges ismerösöm aki szívesen segítene a pályaudvarokon rájuk romlott termékekkel, mert ezzel az akcióval nem csak az utasokat, a mávot károsítják meg, de ebbe nem gondolnak már bele.

dontals 2008.12.19. 19:46:51

A disznófejú nagyúr már eddig is tönkretette sok ember Karácsonyi készülődését, sokan már ma utaztak volna, sokan a hétvégén, legfeljebb hétfőn vagy kedden.

KíváncsiFáncsi (törölt) 2008.12.19. 19:49:48

Az én apám eddig 2szer hozott oda-vissza kocsival az egyetemre,ez eddig 20000ft benzinköltség+ 8 óra utazás.ha én a MÁV-nak lennék,úgy kirugnám az összes munkakerülő csürhét h a lábuk meg nem állna!rohadt szemétládák,packáznak itt az emberek tanulmányaival,munkahelyével és még sorolhatnám!egy 8 osztályt végzett bunkó vasutas lassan több pénzt keres mint egy diplomás aki éveket tanult érte!!
arról meg nem beszélve,h volt ezeknek bármi részvénye v esetleg gyetlen fillér is,amit ők beleraktak a Cargo-ba?nem!!!akkor mi a francot pattognak??takarodjanak haza,nemhogy örülnének h a mai világban van egyáltalán munkájuk!!remélem ezt a blogot sok vasutas+gaskó is olvassa...

kenshikun 2008.12.19. 19:50:39

Egy össznépi felvonulásban bármikor benne vagyok, csak egy időt és helyet kérek.

Zámbori Zita 2008.12.19. 20:25:12

Csak csatlakozni tusok KiváncsiFáncsihoz!!!!
A diákok évet ismételnek ,emberek válnak munkanélkülivé olyan korlátolt emberek miatt, sztrájkolnak mert nincs jobb dolguk. Az anyukám, aki vidéken közel minimálbérért papíron 8 órát a valóságban 10-12 órát dolgozik akkor megy el szabira mikor a főnökei úgy döntenek (akkor is legyen elérhető!!) és kilóg a nyelve mert 3 ember munkájt végzi - nos ő mit tehet? Békés-megyében befoghatja a száját és örülhet hogy van még munkája!!! Ezek meg itt verik a nyálukat? Nem hiszem el, hogy nem lehet tenni ez ellen a munkakerülő csürhe ellen semmit.(Ruhapénz, ingyen jegy stb, és még jár a pofájuk???) Kíváncsi lennék Kedves Gaskó István, Ön miatt hány ember fogja elvesztei az állását??? {Hallottuk ugyan a TV- ben, rádióban h a sztrájk miatt embereket nem lehet kirúgni... ja csak a mai gazd helyzetben érdekelni fogja ez a munkaadót? Majd más ürüggyel, de felvesz valakit, akivel nem lesz ilyen "probléma"}
Még csak annyit: nem tudom hol van az a 15 ezer ember akit az utóbbi két hónapban elbocsátottak a munkahelyéről, csak mert a gazdaság mélyrepülésbe kezd????? Miért nem hallatják a hangjukat! Nekik is legalább annyi joguk lenne állást foglalni a témában mint mindenki másnak, ha nem jobban: olyan rohadt szolidáris velük mindenki, hogy míg ők és a családjuk a gödör szélére sodródtak saját hibájukon kívül, addig ez az ingyenélő csűrhe veri a nyálát, és többet bért akar, mint amit én diplomásként valaha is álmodhatok magamnak??? Na elmennek...

dontals 2008.12.19. 20:34:03

Most őszintén: van a világon mégegy olyan vállalat, ahol a munkavállalók szakszervezete ilyen viccesnek szánt közvéleménykutatást közöl a honlapján arra vonatkozóan, hogy hova küldené a vállalat vezetőit? Azt hiszem ennél lejjebb már nehéz süllyedni.
Miféle emberek dolgoznak a vasútnál, akik így vélekednek saját társaságukról, annak vezetőiről?

"Új budapesti székházba akar költözni a MÁV ZRt. Segítsünk nekik! Szerinted az alábbiak közül melyik a legmegfelelőbb
Egy X. kerületi ingatlan: Budapesti Fegyház és Börtön (1108 Bp., Kozma u. 13.)

Vagy inkább egy másik, szintén X. kerületi ingatlan: Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet (1108 Bp., Maglódi 24.)


Esetleg egy belvárosi ingatlan csendes környéken: Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet (1055 Bp., Gyorskocsi u. 25.)


Vagy a szintén központi fekvésű Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet (1055 Bp., Nagy Ignác u. 5-11.)"

Scrabantia 2008.12.19. 21:05:47

Verjük meg gaskót, verjük meg! :) Ki kéne baszkodni a picsába az összes szarfaszú sztrájkolót, volt részvényük mikor eladták a máv cargot? nem volt akkor tessék kurva nagy csendben maradni. én már nem járok többé mávval nekik hála... tőlem megdögölhet az összes vasutas nem izgat, de hogy emberekkel kibasznak és pont karácsonykor lehetetlenítik el őket? a szeretet ünnepén kapják be... sztrájkoltak volna egész július augusztusban...

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2008.12.19. 21:31:56

Ha lesz valamikor tuntetes, aki tud hozzon magaval jatekvonatot, hogy Gasko Istan azzal jatszon.

Ákibard! 2008.12.19. 21:38:57

"sőt néhány elvetemült egyetemista vizsgázni. "

Én elvetemült vagyok, 23.-án is élesz vizsám. É vonattal fogok lemenni, még ha sztrájk lesz, akkor is...

mizrolist 2008.12.19. 22:21:36

A Galaxis Útikalauz "Gaskó István" szócikke szerint "Elsőként állította a falhoz a forradalom"; sajnos dátum nincs a bejegyzésben... :-/

kenshikun 2008.12.19. 22:23:36

Vizsgámat én már lemondtam, jövőre tettem át, csütörtökön volt elővizsgám, 2órával előbb kelés, ki az állomásra (kb 20méterre a buszállomás) ami előbb jön. Pénztáros azt mondta kb 3perccel az orrom elől ment el egy vonat, a kövi kb 1 óra múlva jön. Ok. Busz és séta (hála égnek 15 perc séta Kelenföld-erőmű megállótól a BME). Olyan kómás voltam, hogy csodálkoztam, hogy ébren maradtam a vizsga közben. 4-est kaptam, de ezt többet nem csinálom.

provokátor · http://provokator.blog.hu 2008.12.19. 22:43:26

teljesen egyet értek a cikkel: minek kell ezt még mindig csinálniuk? ez egy nagy bunkóság a részükről! ha nem tetszik, akkor ne dolgozzanak a MÁVnál. én is felmondtam az előző munkahelyemen, és most kevesebbet viszek haza, de jobban érzem magam. tegyék ezt ők is. amúgy erről én is írtam a blogomban...már haérdekel valakit.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.12.19. 22:54:20

Akinek ésszerű, és jogos követeléseik voltak, azok vagy megegyeztek még a sztrájk előtt, vagy a sztrájkkal elértek valamit. (BKV, Malév).

Ezek után nem tudom, miért nem veszi észre magát a Gaskó, és miért nem néz egy kicsit magába.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2008.12.19. 23:03:31

Srácok, időpont, helyszín, és megyek tüntetni. Úgyse voltam még olyanon. :)

c72 2008.12.19. 23:19:40

Igen, mi például nem tudjuk, hogy hányan leszünk karácsonykor... Hogy vajon a rég nem látott nagyszülők (akik csak azt kérték az angyaltól, hogy velünk lehessenek) el tudnak-e jönni. Vagy hogy mi el tudunk-e menni 25 éve nem látott osztálytársakkal találkozni. Hát ezt fejezze ki pénzben valaki...

(Máskülönben szép ez a "minél több embert érint kellemetlenül, annál hatékonyabb vagyok" szemlélet - a terrorista is így gondolkodik :)

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.12.19. 23:24:08

Gaskó "Kiszeltünde" István :)

Annyira hasonlítanak. A felfogásuk, minden.

mutant · http://universal.blog.hu 2008.12.19. 23:27:46

molotov-koktélt az összes állomásra. Napok óta nem tudok hazajutni, nem tudom, hogy otthon tudom-e tölteni a Karácsonyt:( Abuszra nem mindenki fér fel sajnos:(

mutant · http://universal.blog.hu 2008.12.19. 23:29:09

Amúgy miért nem azért sztrájkolnak, hogy arra menjen a pénz,amire kell?! Például: tisztaság, fűtés, RENDEZETT MOSDÓ!Majomarcúak!

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.12.19. 23:35:26

MÁV meg lépjen közbe, sértse meg a sztrájktörvényt. Rúgja ki, fenyegesse meg a sztrájkoló vasutasokat, vegyen fel másokat.

Ha a Gaskó csinálhatja ezt, akkor a MÁV is. Szerintem a MÁV-nak sokkal nagyobb lenne a támogatottsága, hiába védi a VDSzSz-t a Fidesz.

kottyika 2008.12.19. 23:41:48

Még mindig éljen a sztrájk! Persze, mert ez mindenkinek jó! miután vasárnap elakadtam Zamárdi felsőn, szerdán az egyetlen közlekedő vonattal hazaérhettem! folyamatosan kérdezgettük az ellenőrt, hogy odaérünk, biztos, hogy odaérünk?! azt felelte, ha rajta múlik, igen! IGEN, mert ő nem sztrájkolt! de rajta csattant az ostor! Komolyan sajnálom azt, aki dolgozni akar! azt az egyet nem értem, hogy aki nem akar dolgozni, mért nem cserélik le?!
jah... ma a még mindig tartó sztrájk miatt zötykölődhettem 2és fél órát egy roskadásig megtelt buszon, ahelyett, hogy kényelmesen utazva, 1óra 30 perc alatt vonattal utaztam volna...
Gratulálok gaskó szemét mocsoknak. de őt ez nem érdekli, mert szerintem soha nem utazott vonattal és a közeljövőben nem is fog...!
boldog karácsonyt mindenkinek, akárhol is tudja eltölteni!
és ha van hely és idő mindenképp tájékoztassatok :)

kaparós csiga 2008.12.20. 02:02:32

Miért is zavartatná magát, nem azért rakták oda. Pár hét múlva már szinte mi magunk fogjuk követelni a "nemzetközi tőkét", vagy ki tudja, lehet, hogy a hős kormányzat pár hetes tökölés után látványosan megmenti a helyzetet, de addig még érlelik... :/

Pesszimiskolci

petya.bacsi 2008.12.20. 03:23:22

Szia Georgejr! :)

Egy kiadós létszámleépítés lenne az igazi, és már lehetne most a munkanélküli hivatalok értesítési, hogy a MÁV munkavállalókat keres. Pikkpakk kiképzik krampácsolónak, toronyőrnek, váltókezelőnek, főváltókezelőnek, tolatóvezetőnek, főtolatókezelőnek, kalauznak, mittoménminek. A mostani naplopó, dolgozni nem akaró embereket pedig lehet szélnek ereszteni.

Nem értem, hogy a közlekedési miniszter, vagy aki ebben illetékes lenne miért nem lép? Miért hagyják, hogy naponta több millióba fájjon az adófizetőknek ez az ámokfutás.

Ha Gaskó az Aranyvasárnapot és a Karácsonyt is elcseszi, ami a vállalkozók bevételének a nagyrészét jelenti, hát, én a vállalkozók helyében biztos nem örülnék...

alomszimesz (törölt) 2008.12.20. 05:53:51

Kedves georgejr és a többi primitív szinten hőbörgő!
Ezt a színvonatltalan hőbörgést, amit Ti műveltek! És ráadásul ilyen primitív hangnemben, konkrétumok (értsd: számadatok, információk etc.) nélkül!
Döbbenetes! Idéznék egy "kedvenctől": "Sok
itt az alacsony..." Igen az alacsony megnyilvánulási színvonal meglehetősen dívik. Ezt a rém egyszerű, primitív hanhnemet!
Olyanok vagytok, mint az ostoba hippik a 60- as években, akik élő egenes adásban számon kérték az általuk önhatalmúlag mentoruknak kinevezett Jack Kerouacot, hogy nem lázad eléggé valami ellen (úgysem értenétek, felesleges lenne mélyebben belemenni...), mire az "öreg" megkérdezte őket, hogy ok, Ti csak elégedetlenkedtek, meg hőbörögtök, de akkoör mondjatok alternatívát! Erre a gyerek csak ostobán ugyanazt mondogatta, hogy de Te akkor sem lázadsz eléggé. Az "öreg" meg legyintett és mosolygott! Na most, szeretnélek megkérdezni benneteket Ti nagy értelmiségiek, egyetemisták etc.: volna épeszű, használható javaslatotok, hogy a vasút problémáit megoldjátok, vagy csak káromkodni jöttök ide, mert azt ugye a ketdrán a tanár előtt nem lehet?! Otthon az asszonynak, barátnőnek biztosan keménykedtek, hogy így nem jó meg úgy nem jó ez az egész: a munkahely, a fizetség, a főiskola/ egyetem. De csak a szátok nagy! A magatok, a saját életetekben sem teszitek meg azt, amit a jobbításért meg lehetne tenni! Csak fröcsögtök ostoba, primitív módon. Miért nem a saját életetekben keménykedstek és teszetk valamit? Akiknek meg nem csak a nagy szájuk járt, mint nektek, azokat meg, szerinte, hagyjátok békén! Majd, ha valamit letettetek az asztalra! Akkor, talán, de akkor is értelmesen, konstruktívan, nem egy kocsis módjára!

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.12.20. 07:41:56

alomszimesz olvasd mar el a blogot teljes egeszeben, mielott kinyitod a szad es nem mondasz semmit. egy bizonyos pontig turelmes az ember es szep szoval beszel, de egy ido utan eldurran az ember agya. es kedves alomszimesz veletlenul nem a primitiv vdszsz.hu-n irsz?

kalauznéni 2008.12.20. 08:10:42

Kedves alomszimesz!

Felesleges felvilágosítani a kultúrált, diplmás, értelmiségi, stb. utazó közönséget. Úgyis mindegyiket csak a saját haszna, gondja, baja érdekli. Szerintük nekünk ehhez nincs jogunk (mármint a saját helyzetünkön javítani). Mi "az ingyenélő csűrhe (csak) veri a nyálát, és többet bért akar, mint amit én diplomásként valaha is álmodhatok magamnak". Ne akard nekik megmagyarázni a helyzetünket, mert úgysem akarják megérteni.
Én nem sztrájkoltam első nap első órájában, mivel nem voltam szakszervtag úgy tudtam nekünk nem lehet, bár a 10%-al és a menetrend változtatásával egyetértek (merthogy ez is benne van a sztrájkövetelésben, ha valakinek nem tűnt volna fel), hogy kedves utasaink is be tudjanak jönni reggel munkába és haza tudjanak menni délután vagy este munkából.
Viszont miután felszálltam a kirendelt Pest felé menő vonatomra és elkezdtem dolgozni (minő meglepetés lehet ez kedves hozzászólók, mi ilyet is szoktunk)és a "kedves" utast megkértem, hogy vegye már le a sáros cipős lábát arról (az egyébként szövettel borított) ülésről, ahova más utas estleg a tiszta ruhájával le szeretne ülni a következő választ kaptam (szó szerinti idézett következik): Mit ugatsz nekem te fasszopó ribanc kurva, aki nem tudsz mást csak a mozdonyvezetők faszát szopni, meg sztrájkolni, én is megszopatlak, ha ezt kell te kis ribanc és ha sokáig vered itt a nyálad még a torkod is elvágom......... ( és a többi kb. 1 percet amíg a hasonló stílúsban előadott dicséreteket és felajánlásokat kaptam már le sem írom).
Tudatom, hogy ez a jól szituált "kedves utas" az egyik "legszínvonalasabb" egyetem (bár ezek után megkérdőjelezem, ha ilyen inteligens tanulói vannak) nappali tagozatos diákigazolványát mutatta fel 50%-os menetjegye mellé.
És itt döntöttem úgy, hogy rendben van. Legalább egy dologban legyen igaza. Következő állomáson leszálltam és sztrájkba léptem. Aztán közöltem a többi utassal, hogy miért döntöttem így és miután ellenőriztem, hogy mind a 3 azaz három darab kocsi amit kaptam Pestig fűt, ott hagytam az utasokat és leültem a mellesleg fűtetlen váróterembe (amit ezúton is köszönök a vasútnak a melhártya gyulladással eggyütt amit akkor kaptam).
A törénethez még annyit, hogy mindennek szem és fültanúja volt egy rendőr is aki mindezt (a nem egy életveszélyes fenyegetést) egykedvűen azzal nyugtázta, hogy inkább kiment a peronra (nem dohányzó szerelvényen) és rágyújtott egy cigarettára csak ne kelljen végighallgatnia a válogatott dicséreteket (segítőkész munkáját ezúton is köszönöm).
Mindenki vonja le azt a következtetést amit akar. Tisztában vagyok vele, hogy ezek a válogatott jelzők fognak még a fejemhez csapódni még egy párszor főleg ezen az oldalon ahogy a hozzászólások stílusát olvasom. :-( De mindez nem érdekel. Ez után az eset után főleg nem. Nem ez volt az egyetlen eset amikor hasonló stílusban beszélt hozzám a "kedves utas" és valószínűleg nem is ez az utolsó, de nálam a pohár itt telt be. Ezúton is mégegyszer elnézést kérek attól a 7 utastól aki még a vonaton tartózkodott, azért mert abba a reménybe eshettek, hogy eljutnak a célállomásig azzal, hogy elindítottam a vonatott egy hajdú-bihar megyei városkából.
Attól a személytől pedig akit szó szerint idéztem szintén elnézést kérek azért mert kölcsönvettem szavait és sajnálom, hogy plussz 4 évvel többet kell tanulni azért a 86-88 ezer forintért amit én keresek a vasútnál éjjel-nappal (csak az a baj, hogy nehezen találom) :-(

Kaluznéni

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.12.20. 08:24:31

Kalauznéni sajnálom, ami ott történt. Ez mutatja, hogy MO-n nincs utazasikultura, sztrajkultura se. De kerdezem en, mit fogsz csinalni, ha egy csaladapa, aki budapesten dolgozik nem fog tudni hazamenni a csaladjahoz szenteste? Mit fog csinalni a nagy tudasu Gasko aki elhulyitette a vasutasokat? Jelen pillanatban tobb millio ember alkotmanyos jogait sertitek a sztrajkkal. Nem jar 250 ezer, azert mert a Gasko ugy hallotta. A maganszferaban tobb ezer ember kerult, kerul utcara, nekik nemhogy beremeles, de meg fizetes sem jut. Inkabb orulnetek, hogy van meg munkatok, bezzeg a masik 15 ezer embernek meg ez sincs. Igy kerlek ne csodalkozzatok, ha az egyetemistaknak, utasoknak elszall az agyuk, mert sulyos karokat okoznak Gaskoek. Igaz a legtobbszor nem a logos bandan csattan az ostor, hanem azokon, akik felveszik a munkát. Hamarosan jon az ujabb post, ahol szamolgatni fogok, kinek mennyit jelent a sztrajk, kinek mennyi penz is az a 250 nettó...
(Gasko kb annyit visz haza mint Heiczinger, csak megsugom)

petya.bacsi 2008.12.20. 08:53:52

Kalauznéni: hát, elnézést kérek az említett idióta utas nevében. Sajnos attól hogy valaki főiskolán/egyetemen tanul, az nem biztosít számára IQ-t, az utóbbi időben pedig minden oda nem illő elem bejut a felsőoktatásba.

De az indulat nem neked szólt szerintem, hanem a sztrájknak - a közlés módja pedig a közlőt minősíti -.
Ezt pedig köszönd meg a Vezéreteknek, aki jókat röhög rajtatok, mert Titeket anyáznak meg köpködnek az utasok, és damilon rángat benneteket a kis sátáni játszmájában.

Álomországból érdemes volna felébredni, és visszatérni a valóságba. Munka nélkül nincs eredmény.

kalauznéni 2008.12.20. 08:57:08

Igazad van georgej.Megmondom mit fogok csinálni szenteste:
1. Ha nem lesz megegyezés biciklizek 6km-t hogy eljussak az első buszmeglóba, megveszem a menetjegyet és bemegyek sztrájkolni.
2. Ha lesz megegyezés akkor az esti utolsó vonatot viszem fel Pestre és karácsony első napján reggel 9-re hazaérek az 5 éves gyerekemhez. De folytatom a többi napot is karácson első napján este 6-ra jövök vissza szolgálatba és végzek karácsony másnapján reggel 5-kor. Majd délután 3-ra visszajövök megintcsak szolgálatba és végzek este 23:30-kor. Milyen jó is nekem. Nem panaszkodom.

Ezt fogom csinálni karácsonykor.

Gaskó nem tudná hülyíteni (hogy a te szavaiddal éljek) a vasutasokat, ha nem lenne amúgy is feszültség a munkáltató és a munkavállaló között.
A magánszférát ne mutasd be, lehúztam egy pár évet benne. És speciál minden estét otthon tölthettem a családommal és az ünneo legalább egyik napján otthon tudtam lenni a családommal. Mióta vasutas vagyok (és ennek már 4 éve) se karácsonyom, se szilveszterem nincs. És általában gyermekem szülinapját is szabadsággal oldom meg. azzal a 4-5 nappal amivel a 24-ből rendelkezhetek.
Nem csodálkozom az embereken. Elég sokkal találkozom a vonaton ahhoz, hogy megismerjem a mai társadalmi viszonyokat és a dolgokhoz való hozzáállásukat. De kérlek ne haragudj meg, ha nem sajnálom őket mikor (és ez egy éve velem megtörténő eset) a kedves menetjegy nélküli utas úgy megütött hogy elestem és "közepes mértékű agyrázkódást" kaptam (legalábbis a mentős ezt mondta a szédülésemre és a fejfájásomra na meg a kettőslátásomra) és a "kedves utas" (menetjeggyel rendelkező)aki látta az esetet mert épp a peronon tartókodott fülkés kocsiban, inkább leswzállt a célállomása előtt 3 megállóval (kb. 40 km) és megvárta a következő vonatot minthogy segítséget nyújtson. (Hogy értsd én egy 167 cm közepes testalkatú nő vagyok a jegy nélküli utas kb velem egymagas tőlem erősebb fizikumú kb. mázsa feletti nem izom emberke, a jeggyel utazó utas pedig egy kb. 180 cm kisportrolt alkatú fiatalember volt).
Miután 8 napon túl gyógyultam hivatalból ment a feljelentés az emberke ellen, aki mivel enyhén ittas volt 50 ezer forint pénzbírsággal megúszta a dolgot. A bűnöm amiért az ütést kaptam pedig csak annyi volt, hogy megkértem mutassa fel azt az iratot vagy igazolványt amire a 90%-os kedvezményt igénybevette.
Szeretem azt amit csinálok, mert sokrétű és felelősségteljes munkakör, de az ehhez hasonló esetek egyre nagyobb számban törénő előfordulása miatt nem biztos, hogy örülök a munkahelyemnek. Csakhogy hiába beszélek 2 nyelven perfekt és van egy piacképes szakmám, mindig azt kapom az arcomba, hogy van egy gyerekem és emiatt nem kellek mert még el tudok vele menni táppénzre. Majd jöjjek vissza, ha már nem így lesz és ezer örömmel látnak.
A 250 ezerről pedig csak annyit, hogy kenjék a hajukra. Adja meg azt a 10%-ot amit mindegyik más kiszervezet szakág megkapott csak a start és a gépészet(kocsivizsgálók) nem és csináljon olyan menetrendet, hogy a vidéki gyereknek ne kelljen 4 órakkor kelnie ahhoz, hogy beérjen az iskolába fél nyolcra mert az a vonat amivel eddig járt (és persze 110%-os kihasználtsággal közlekedett) kimaradt a menetrendből.

petya.bacsi 2008.12.20. 08:59:02

Georejr: "Jelen pillanatban tobb millio ember alkotmanyos jogait sertitek a sztrajkkal."

Szerintem erről is érdemes volna írni egy post-ot. Ha valóban alkotmányos jogot tipornak, azért az szép teljesítmény!

dontals 2008.12.20. 09:08:27

"Kedves" álomszínész.
Hagyd meg nekünk a hőbörgés jogát, ha már magatoknak fenntartjátok a sztrájkjogot. Nem kell konkrét számadat és információ ehhez. Ti nemes egyszerűséggel kicsesztek az emberekkel, akik a vasúton utaznak. Immár egy éve cirkuszoltok megszakításokkal és mikor bárhol bárki sztrájkolni kezd az országban, ti szolidaritásból csatlakoztok hozzá, vagy éppen véletlenül pont akkor kezditek tovább görgetni az agyatlanságaitokat. Korábban a bkv-ra telepedtetek rá, most a reptériekre, januárban fogadni mernék, hogy az egységes közszolgálati sztrájkra akartatok, de nem fog összejönni, mert ahogy hallom, ők is már megegyeztek. Mert voltak reális céljaik melyekről tárgyalni lehetett (pl. rendezzék a bkv anyagi hátterét), nem csak a pénzosztás követelték, mint a vasutasok teszik.

A hippis hasonlatod meg tökéletesen ráillik a vdszsz magatartására ("Olyanok vagytok, mint az ostoba hippik a 60- as években, akik élő egenes adásban számon kérték az általuk önhatalmúlag mentoruknak kinevezett Jack Kerouacot, hogy nem lázad eléggé valami ellen"), mert többek közt az index fórumán olvastam vasutasoktól, hogy a nem sztrájkoló vasutasokat inzultálták, szóban fenyegették közvetlen főnökeik.

Kalauznéni meséje nehezen hihető, ha mégis így van, akkor nem az egész vonatot kell megbüntetnie egy utas káromkodása miatt azzal, hogy sztrájkba lép.
Amúgy meg csak maguknak köszönhetik azt a bánásmódot, amit az utasoktól kapnak.

kalauznéni 2008.12.20. 09:14:13

Petya.bácsi

Nyugodtan lehet minket anyázni miután mi voltunk azok "büdös kallerok" akik közöltük Gaskó bácsival, hogy most itt vagyunk és bevállaljuk azt, hogy gyakorlatilag januárban 0 fizetésünk lesz, de ha úgy áll fel az asztaltól, hogy semmilyen eredeményt nem tud felmutatni nem állunk be mégegyszer sztrájkolni. Megszoktuk már, ha nincs is sztrájk, hogy mi vagyunk a "szarok" a "szemetek" a "senkiházik", mind az utazóközönségnek, mind a munkáltatónak. Akkor legalább legyen értelme anyáztatni magunkat. Úgyhogy nyugodtan anyázzatok csak minket mert mi voltunk / vagyunk azok akik azt mondjuk, hogy most van állj. Ti, mint utasok gyakorlatilag semmit nem láttok a ránk bízott fealadatok mennyiségéből, a körülményekből amit el kell viselnünk sokszor, amit a munkáltató pihenőhelynek csúfol és a többiből amit még itt felsorolhatnék. De nem teszem, mert ez nem rátok tarozik és természetesen nem is érdekel titeket, mert nem nektek kell vidéken a birkanyáj között a mezőn elvégeznetek kis és nagy dolgotok, mert illemhely nincs biztosítva. Álló szerelvénybe ugyebár meg nem mész elvégezni a dolgod, mert ennyi erővel a peron közepére is gugolhatnék. Nem csodálkozom, hogy fel vagytok háborodva mivel a háttérről semmit nem tudtok. De nem is kell. Csak tudod az dühít fel, hogy arra van pénz, hogy a szolgálati 3 éves opel astrát szolgálati 0km-es opel vectrára cseréljék, de arra nincs pénz, hogy egy csapot megcsináljanak, hogy uram boccsá, ha kimegy vidékre az a "büdös senkiházi naplopó" mielőtt megeszi a szendvicsét kezet tudjon mosni.
Vezérünk nics és álomországot is elhagytuk mikor beléptünk a vasúthoz. Azt a munkát pedig amit nekünk mindennap el kell végezni próbáld ki egyszer és utánna alkoss véleményt. Igaz bocsánatot kérek ez utóbbi mondatomért mivel erre lehetőséged nincs. És nem is nagyon lesz mert hülye lenne megmutatni a Máv, hogy hogy zsigereli ki a munkavállalóit.

Kallernéni

dontals 2008.12.20. 09:23:32

Kallernéni
Szerintem mindnekinek van elképzelése arról, hogy milyen lehet a vasútnál dolgozni, milyen lehet a szolgálati hely stb., ha másból nem is, de a vonatok elképesztő állapotából kiindulva. De ha ennyire rossz ott dolgozni, ráadásul 2 nyelven beszélsz perfekt és piacképes szakmád van, akkor miért nem mész el máshova dolgozni? Mert hogy gyerek miatt nem vennének fel sehol, vagyis a kisgyerekes anya vagy kalauz lesz vagy semmi ez egyszerűen hazugság és elképzelhetetlen.

kalauznéni 2008.12.20. 09:26:19

Kedves dontals.

Mesélni a gyermekemnek szoktam esténként, ha véletlenül otthon vagyok és még nem alszik.
Ha pedig vigolvastad volna amit írtam, nem csak káromkodot (azt már fel sem veszem igazán), de életveszélyesen meg is fenyegetett. Nem tudom milyen munkakörben dolgozol, de az írásoddal csak magadat minősíted amikor gyakorlatilag kijelented, azzal, hogy megpróbáltam embernek nézni, emberként kezelni egy emberszabásút kiérdemeltem, hogy elvágja a torkom.
Tehát akkor most megragadom az alkalmat és megköszönöm előre is, hogy belémszúrják a kést, elvágják a torkom stb.,
Mellesleg a többi utas nem engem kezdet el szidni hanem speciál felképelték a gyereket és ketten leültek, hozzám beszélgetni amíg várták a buszt. (ugyanis olyan helyen álltam meg ahol a buszmegálló a vasút mellett van. Minő "szarházi" vagyok igaz?)
A kedves utas pedig hívta apucit, hogy vigye haza. Miután elmesélték neki a dolgot ( a többi uats), hogy hogy is kéne nevelni a kisfiát, hát meggondolta, hogy engem anyázzon. Minden esetre örömmel töltött el a tudat, hogy legalább minimum 1 értelmes ember van a családjában.

kalauznéni 2008.12.20. 09:30:43

Kedves dontals!

Sajnos nem nagyvárosban lakom, hanem egy kisváros külterületén bérlek egy kis házikót. Hiába van egy öreg 120-as skodánk amit megboldogult apámtól örököltünk így nem lenne gond a bejárás, a kettő eggyütt gyakorlatilag teljesen ellehetetlenít. Az már gyakorlatilag csak hab a tortán, hogy hiába van piacképes szakmám, mivel túljelentkezés van. Inkább olyan embert vesznek fel aki helybéli és nincs kiskorú gyereke.

dontals 2008.12.20. 09:33:29

Kallernéni, nem kell félreérteni, kiforgatni szavaimat.

"Nem tudom milyen munkakörben dolgozol, de az írásoddal csak magadat minősíted amikor gyakorlatilag kijelented, azzal, hogy megpróbáltam embernek nézni, emberként kezelni egy emberszabásút kiérdemeltem, hogy elvágja a torkom." Ki írt ilyet, hogy megérdemelted? Mert én biztosan nem.

petya.bacsi 2008.12.20. 09:35:38

Kalauznéni: hát, a rossz munkakörülményekről nem az utasok tehetnek. Az Opel Astra/Vectra cseréjéről sem mi tehetünk. És nem csak a MÁV-nál rosszak a munkakörülmények, nem csak a MÁV-nál nézik rabszolgának és hülyének a dolgozót, nagyon sok ember tudna erről szerintem mesélni (hál' Istennek én nem).

Felelősség meg máshol is van.

Az, hogy milyen szakszervezeti vezetőtök van, arról viszont Ti tehettek, és az, hogy ilyen jelzőkkel illetnek benneteket szintúgy. Kérdezz meg egy nem VDSzSz-es vasutast. Ő is kapja a jelzőket a Ti vezéretek miatt, aki miatt hánynak és gyűlölnek az utasok. Ezen kéne elgondolkodni...

kalauznéni 2008.12.20. 09:37:42

dontals 2008.12.20. 09:08:27
"Kedves" álomszínész.
Kalauznéni meséje nehezen hihető, ha mégis így van, akkor nem az egész vonatot kell megbüntetnie egy utas káromkodása miatt azzal, hogy sztrájkba lép.

Amúgy meg csak maguknak köszönhetik azt a bánásmódot, amit az utasoktól kapnak.-Hát itt.

Nem kiforgatom a szavaidat csak szó szerint értelmezem őket. Mivel itt az élőszó hangsúlya nem továbbítható, csak így lehet értelmezni (szó szerint) vagy nem?

dontals 2008.12.20. 09:38:40

Kedves kalauz néni!
Általában minden állásra túljelentkezés van, ami azt jelenti, hogy 8-10 ember is pályázik egy állásra és a legalkalmasabbat választják közülük.
2 perfekt nyeltudással és piacképes végzettséggel nem hiszem el, hogy ne találnál más munkát! EZ NEM IGAZ!

Amúgy én sem nagyvárosban lakom. Hanem bejárok. Képzeld, még csak kocsim sincs. Vonattal járok be. Illetve járnék be, ha nem sztrájkolnátok állandóan és nem ilyen gyenge lenne a színvonal, mint amelyien. Úgyhogy jan. 1-től nem vonattal járok. Egy utassal kevesebb.

kalauznéni 2008.12.20. 09:44:46

Én nem mondtam, de írni sem írtam, ha jól emlékszem, hogy erről az utasok tehetnek. Én csak azt írtam le (legalábbis ha nem vagyok szenilis), hogy a hátterét a dolgoknak utasként nem látjátok. Gaskóról nem nyilatkozom, mert nekem speciál még csak 6. napja szakszervezeti vezetőm, magánemberként nem ismerem tehát így sem monhatok róla véleményt. Egy dolgot tudok csak hozzáfűzni, én a helyébe a 250-et hagynám a p.cs.-ba a 10%-ért nem álltam volna fel februárban amíg meg nem állapodnak, mostmár viszont a menetrendért is megemelném a hangom mint ahogy tette most ő is, mivel én is látom és magunkon is tapasztalom, hogy mikor kellni, ha a párom munkába a gyerekem meg oviba akar jutni. A szomszéd 6, 9, 17 éves gyerekeiről már nem is beszélve.

dontals 2008.12.20. 09:49:03

"Nem kiforgatom a szavaidat csak szó szerint értelmezem őket. Mivel itt az élőszó hangsúlya nem továbbítható, csak így lehet értelmezni (szó szerint) vagy nem?" -> Húha, szóval ezt így értelmezed, hogy itt azt írom, Te megérdemelted a fizikai inzultálást? Ne haragudj, a mondatom elemzésébe nem megyek bele, hogy milyen hangsúlyt gondolsz mellé, azt meg rád bízom. Én ilyet mindenesetre nem írtam és nem is gondoltam, hogy megérdemelted. Annyit írtam, h magatoknak köszönhetitek azt, amit az utasoktól kaptok. Ennyi. Van utas, aki káromkodik, gyanítom ezek után még több lesz. De ez természetesen nem azt jelenti, hogy én személy szerint egyetértek a kalauzok szóbeli vagy fizikai inzultálásával, viszont meg kell vizsgálni az okait. Ti most alaposan kicsesztetek rengeteg emberrel és van néhány utas mindig, aki nehezen türtőzteti magát.

petya.bacsi 2008.12.20. 09:51:25

Kalauznéni: a legtöbb ingázó szív, és nem csak a menetrend miatt...

titan 2008.12.20. 09:55:56

c72 2008.12.19. 23:19:40
A terrorizmushoz hasonlítás nekem is megfordult már a fejemben...

alomszimesz 2008.12.20. 05:53:51
"Vasút problémáinak a megoldása"? Mikor változott erre a sztrájk alapja? Eddig azt hittem, hogy különböző pénzekről van szó (250 kHUF, meg fizetésemelés vagymi...)

titan 2008.12.20. 09:58:19

kalauznéni 2008.12.20. 08:10:42
Csatlakozom a többiekhez, és én kérek elnézést az idióta nevében. Sajnos ő már valószínűleg a sztrájk előtt is labilis volt... Szenteste viszont inkább vidd azt a vonatot kérlek, javíts ezen a helyzeten ha még számít az, hogy mit gondolnak rólatok és a munkátokról. Ezt mint vasútbarát kérem Tőled!

kalauznéni 2008.12.20. 10:02:13

Kedves dontals.

Ma a pénzügyi szférában (mivel nekem ilyen végzettségem van)alap, hogy legalább két nyelven beszélj. Ebben a szférában amikor legutoljára voltam jelentkezni egy meghallgatáson Hajdú-bihar megyében (mivel itt lakom) az az önéletrajz stócc amit elém vágtak nem 8-10 lap volt, hanem 8-10 centi vastag köteg. A pasi pedig a következőket modta nekem: Ebben a kötegben magával eggyütt kb. 10% családos hölgy van és további kb. 20 ember aki vidékről jelentkezik. Maga szerint kit választok? és cinikusan elvigyorodott. Ez volt a válasz arra amikor megkérdeztem, hogy miért nem feleltem meg, ha annyira el volt ragadtattva a meghallgatáskor, mint ahogy ezt állította.

Ennek kb. fél éve volt amikor egy kicsit elegem lett a felsővezetésünkből.

Még egyszer mondom, illetve írom: alapvetően szeretem azt csinálni amit csinálok, mert azért van normális utas is, akihez lehet egy két jó szót szólni.

Amit leírtam sem panaszkodás képpen írtam, csak egy-egy példa volt a sok közül, mintahogy az én esetem is egy a sok közül.

Az, hogy mivel utazol ezentúl a saját szuverén döntésed. De nem provokatív jelleggel azért feltennék egy kérdést: Ha mással is meg tudod oldani a munkába járást és ennyire elégedetlen vagy a vasút színvonalával (teszem hozzá a tisztasági színvonallal én is) akkor miért nem pártoltál át már rég a másik közlekedési módra?

Az pedig, hogy sztrájkolok az én egyéni szuverén döntésem, mivel én sem vagyok megelégedve és ez ellen próbálok tenni valamit. HA ezt történetesen egy másik szakszervezet csinálná és nem Gaskóék akkor azokhoz csatlakoztam volna. Nekem sem jó, hogy nem dolgozom. És nem csak azért mert erre az időszakra nem kapok bért, a sztrájksegéllyel meg kitörölhetem azt a bizonyos hátsó felem, hanem azért is mert engem nem így neveltek. Nekünk is jobb lenne, ha sztrájk nélkül meg lehetett volna oldani. Sajnos nem így történt. :-(

kalauznéni 2008.12.20. 10:11:05

Titan

A 250ezer Gaskó agyréme.
A 10%-ot mindenki megkapta amikor a nagy MÁV mint olyan megszünt és lett belőle trakció, gépészet, start, stb. Az 5 szakágból csak ez utóbbi kettő nem kapta meg a 10% emelést. Kérdezem én. Mivel különb ember az az irodista aki irodai időben a klaviatúrát ütögeti és papírokkal szaladgál, vagy az a telefonos ügyeletes........... és még sorolhatnám, mint az aki nap, mint nap ember életekért felel és a saját életével is játszik?
Az új menetrendet nem tudom megnézted-e már, de van nem egy vasútvonal ahonnan tömegével járnak az emberek nap mint nap munkába, iskolába és most pont azokat a vonatokat vette el 3 fővonalról is ahol ezek a vonatok gyakorlatilag minden nap 110%-os kihasználtsággal közlekedett és most 8-12 kocsis szerelvényekről beszélgetünk.

Gyakorlatilag ezek a sztrájkkövetelések.

titan 2008.12.20. 10:11:24

Ákibard! 2008.12.19. 21:38:57
"Én elvetemült vagyok, 23.-án is élesz vizsám. É vonattal fogok lemenni, még ha sztrájk lesz, akkor is..."
Ööö... kíváncsivá teszel Áki :)

kalauznéni 2008.12.20. 10:16:43

Az, hogy elviszem-e a vonatot vagy sem, nem rajtam múlik. Én is inkább dolgoznék, (ha már be kell jönni) mint a kollegákkal díszítsem a karácsonyfát (bár teszem hozzá semmi bajom velük)
Az pedig semmit nem változtat a rólunk való gondolkodásról, hogy elviszem-e a vonatot vagy sem. És ezt hidd el nekem nyugodtan, mert tapasztalatból beszélek. Én is azok között voltam akik februárban nem sztrájkoltak, de miután ott is csak a szidalmakat kaptam a vonaton hiába nekem köszönhették (volna meg), hogy eljutott oda ahová menni akart, gyorsan "lebetegettem".

titan 2008.12.20. 10:17:51

kalauznéni 2008.12.20. 10:11:05

Megértem, hogy nem tölt el jó érzéssel, hogy valaki kapott, te pedig pont nem, de az én munkahelyemen is van ilyen, volt/van kollégám, aki állandóan hozzám fordul segítségért, mégis többet keres, mint én, jutalmat kap stb. Nekem se tetszik. Csak én ha leállok a munkával emiatt akár egy napra, akkor másnap már nem is kell jönni. Ezért el kellett fogadnom: ilyen világban élünk. A felelősséget is átérzem, bár én nem életekért feleltem/felelek, hanem csak sok pénzért, ami egyértelműen kevesebbet ér.
Az új menetrendet nem néztem, el tudom képzelni, hogy megint sikerült elqrniuk. De erről nem is hallunk egyáltalán. VDSZSZ.hu-t olvasgatom, ott se kommunikálják igazán ezt az indokot. Azt pedig el kell ismerned, hogy stabilan még a kevesebb is több, mint a semmi, ami most van a sztrájk miatt, pont egy igen kényes időpontban.

titan 2008.12.20. 10:20:43

kalauznéni 2008.12.20. 10:16:43

Kérlek értsd meg, a legtöbb ide író ember, aki kiáll a sztrájk ellen ugyanígy kiállna egy hőbörgű utas ellen is, aki a dolgozót szídja. Nem kellemes, de pont a sztrájk a fő oka.

dontals 2008.12.20. 10:22:48

Kallernéni:
ezek a követeléseitek, ha esetleg nem tudnád, nem pedig a vasút színvonalának javítása, a körülmények javítása:

- 250 ezer forinttal valamennyi vasutas részesedjen a MÁV Cargo privatizációs bevételéből

- MÁV Start, MÁV Gépészet, satöbbi 10 százalékos alapbéremelését

- az infláció 1,1 százalékkal történő kompenzálását

- a mellékvonalakon a személyszállítás ne szűnjön meg

- a jövőben munkáltatói érdekkörben felmerült okból történő munkáltatói rendes felmondásra a MÁV többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságoknál csak a vdszsz egyetértését követően kerülhessen sor

- az új menetrend bevezetésének felfüggesztése

Az, hogy te sztrájkolsz, a szuverén döntésed, viszont sok más embert lehetetlenítesz el vele. És nem követelsz mást, mint hogy többet osszanak neked a közösből, vagyis abból a pénzből, amit az adófizetők befizettek. Ezt pénzügyi végzettséggel át kellene látnod, és azt kellene mondjad: "ez etikátlan". Mert Magyarország pénzügyi gondjai pont abból fakadnak, hogy túl sokat osztogatott. Ez nem azt jelenti, hogy ennyit érdemelsz, de az orvos sem ennyit érdemel, az ápoló sem, a rendőr sem, a tűzoltó sem. De Magyarországnak ennyi a teljesítőképessége. Ha okt. 23.-án bedőlt volna a forint, akkor az a 250 ezer forint most kb. 10 kg kenyeret érne. Ez esetben korrigáltátok volna ezt a követeléseteket is, mint az inflációval tettétek, igaz? Elég cinikus.

kalauznéni 2008.12.20. 10:22:58

A te munkád is fontos. Sőt! Sajnos a mai világban a pénz amivel dolgozol többet ér annál, mint amiért én felelek. :-(

Megmondom őszintén, hogy (és most lehet röhögni rajtam) nem jutott eszembe, hogy a szakszervnek honlapja is van, de mostmár kíváncsivá tettél és meg fogom lesni! :-)

Mozvez 2008.12.20. 10:29:12

Mindenkinek joga van a sztrájkhoz. Magyarországon kevesen mernek sztrájkolni. Az emberek nagy többsége a módszerrel nem ért egyet. Az igaz, hogy a máv elégséges szolgáltatás gyanánt az első körben a vonatok kb. 80%-át szerette volna leközlekedtetni. Akkor nem lett volna értelme, viszont amit a nagy fejü GI akart elségesnek az pedig kevés lett volna.
Miért nem tudják a VDSZSZ-es vezetők tiszteletben tartani azok jogait, akik nem sztrájkolnak? Miért kell rájuk küldeni a saját embereire az NKH-t? De ez vica-verza érvényes.
És most az emberek a BKV 40 milliárdjától kapott vérszemet...

petya.bacsi 2008.12.20. 10:34:32

Kalauznéni: olvasd végig a szakszervezeted honlapját, én ha ezt olvasnám a szakszervezetem honlapján menekülnék - én nem vagyok szakszervezeti tag, mert a dolgozó érdekeit saját maga tudja érvényesíteni...

dontals 2008.12.20. 10:34:42

Elégséges szolgáltatásnak szerintem megfelelt volna, ha azokat a vonatokat közlekedtetik, amiket hópehellyel megjelöltek a menetrendben.

A Karácsony előtti hétvégén viszont általában az összes vonat is kevés lenne normál esetben, ami a menetrendben van.

kalauznéni 2008.12.20. 10:38:39

Köszönöm a felvilágosítást kedves dontals, de engem a 3-ból amit felsoroltam az utóbbi kettő érdekel. A 250 ezret pedig azért említettem, mert Gaskóval eggyütt mindenki ezen lovagol és megmondom őszintén ezt már nagyon unom. Lehet nem unnám,ha a többi követelést is ugyanígy fricskáznák. De mégegyszer írom: A 250 EZRET KENJÉK A HAJUKRA!
Mellesleg lehet, hogy nem hiszed el de én is fizetek adót. Nem is kevesett. :-(
Átlátom a helyzetet kedves dontals, csak amíg Heiczenger minden hónapban megkapja a NETTÓ 3.500.000.- Ft fizetését és a többi haverja is a több millió nettót addig ne haragudj de az ilyen ember számomra hiteltelen amikor azt mondja nics. Van csak nem 3.500.000.-et kéne hazavinne, hanem csak 8-900.000-et meg a többi haverjának is mondjuk 500.000-at akkor rögtön jutna a 10%-ra a kisembernek is. Aki nem irpdában dolgozik és nem szolgálati mercedes-szel jár mint Heiczinger.
Mellesleg azt nem tartod cinikusnak, hogy az orvos, ha nem adod neki oda szülési pénzt nem foglalkozik veled és ezt minden jogkövetkezmény nélkül megteheti, míg ha én csak megpróbálnék eltenni (ha merném) akárcsak 100ft-ot is azonnal felmondanának. Szerintem inkább ez a cinikus. Meg az amikor odaadom az összekuporgatott 15.000.- ft-ot az orvosnak (sajnos nekünk csak ennyire tellett mikor szültem) és visszadobta a borítékot mikor megnézte aztán meg közölte, hogy köszönöm, de már kávéztam aztán meg díjazná, ha megszoroznán ezt az összeget még vagy 4-el aztán úgy kapná vissza a borítékot. Mindezt akkor mikor a minimálbér 50.000.- volt az én fizum meg 68.000.-
Na ez cinikus. Vagy inkább siralmas? :-(

titan 2008.12.20. 10:42:11

kalauznéni 2008.12.20. 10:38:39
"A 250 EZRET KENJÉK A HAJUKRA!"
Dehát ezért megy a sztrájk, mivel ezen nem tud túllépni G.I. sem, a többivel nem is érdemes foglalkozni, hiszen ez az első pont.

Az az említett orvos is szülhetne... sünt...

petya.bacsi 2008.12.20. 10:44:05

kalauznéni: ne csak a vezérigazgató fizetésével foglalkozzatok, nézzetek szét a szakszervezet környékén is...

petya.bacsi 2008.12.20. 10:45:34

Kalauznéni:
"Meg az amikor odaadom az összekuporgatott 15.000.- ft-ot az orvosnak (sajnos nekünk csak ennyire tellett mikor szültem) és visszadobta a borítékot mikor megnézte aztán meg közölte, hogy köszönöm, de már kávéztam aztán meg díjazná, ha megszoroznán ezt az összeget még vagy 4-el aztán úgy kapná vissza a borítékot. Mindezt akkor mikor a minimálbér 50.000.- volt az én fizum meg 68.000.-"

Ez siralmas, és sajnos ebben csak helyeselni tudok. Ha nem adsz kenőpénzt, hálapénzt, akár fel is fordulhatsz... :( :S

Lacibetyár 2008.12.20. 10:47:55

Kalauznéninek!
Megértem, hogy nagy probléma améltatlan munkakörülmények, bár ezekről az a véleményem,hogy a kötülmények embertelenségének felvázolása közben azt nem szbadna ekfelejteni, hogy éppen szüleinkről, nagyszüleinkről mondunk véleményt, akik ugyanilyen körülmények között DOLGOZTAK. Na szóval a követelések között NEM SZEREPEL ezek javítására tett felszólítás, csak a MÉG TÖBB PÉNZ! Na ez a nagy gond, hogy még magatok sem tudjátok, miért sztrájkoltok.
A munkakörülményeket az OMFF-nek kell szóvátenni.
Az utasok indulatán miért csodálkozol, hiszen ők is a saját érdekeiket nézik, mit ti.
Sajnálom, hogy szuper végzettséggel és nyevtudással nem lettél rögtön bankvezér, de szerintem egy meghallgatás fél év alatt azt jelenti, hogy nem is akartál nagyon elmenni komolyan dolgozni, vagy pedig te képzeltél túl sokat magadról. Amúgy meg érdekes lenne elmondanod, hogy miért pont a MÁV-(Start)-ot választottad? Gondolom "állami cég", biztos munkahely, aránylag jó fizetés, cafetéria, munkaruha voltak a hívószavak. Akkor is ilyen munkakörülmények voltak, csak akkor nem érdekeltek, mert csak belűlre akartál kerülni, ahol mostmár lehet neked is sztrájkolni. Az nem zavar, hogy esetleg egy másik embertől vetted el a munkahelyet, mert téged választottak és vettek fel, aki szintén hasonló nyomorúságos körülmények között él, de ő nem is sztrájkolna, hanem tenné a dolgát! A mellékvonali személyszállítás meszüntetése ellen is sztrájkoltok, csak eközben éppen azt az utast riasztjátok el, aki a mellékvonalakon utazna veletek most ia, ha tudna. Átszokik a buszra, és utána sem lesz hajlandó lemoindani róla. A mellékvonalakon pedig tény, hogy az állomások a települések szélén, a lakóterülettől messze vannak, ez pedig nem versenyképes a busszal, amely a faluban is legalább is 2-3 helyen megáll. A tulajdonos államnak pedig teljesen mindegy, a támogatáát a volánnak, vagy a mávnak adja oda, csak a máv kevésbe hatékonyan tudja elkölteni. Ezt éppen az utasforgalom növekedésével tudná megmutatni. Tudom, hogy ez sok mindentől függ, de azért a kallerek is szépen hozzáteszik a magukét, ajánlom olvass vissza ezen a blogon is.

dontals 2008.12.20. 10:52:19

kalauznéni 2008.12.20. 10:38:39 ->

Nem értem miért hozol fel olyan példákat, melyek nyilvánvalóan nem igazak (hogy visszadobálja a 15 ezres borítékot az orvos, meg hogy képedbe mondja a HR-es hogy azért nem téged választ, mert gyereked van). Ilyet normális ember nem csinál, hiszen komoly következményei lehetnek (ha ezek megtörténtek, akkor felléphettél volna ellenük...)

Amúgy nem tudom mennyivel hitelesebb számodra az a szakszarvezeti elnökötök, aki szintén milliós nagyságrendben keres (többek közt attól a MÁV-tól, aminek most jól alátesz, hiszen neki ez a foglalkozása), de szolgálati kocsival jár, és szerény kis villájában lift szolgálja kényelmét, nehogy lépcsőznie kelljen. De ő biztos sokkal-sokkal hitelesebb a vasutasok számára.

petya.bacsi 2008.12.20. 10:54:21

Dontals: de, sajnos igaz az orvosos megjegyzése, ha nem is minden orvosnál... én is tudok ilyen példát felhozni...

kalauznéni 2008.12.20. 10:55:38

Titan!
Bekukkantottam a honlapra és rögtön a második főcím alatt le is van írva, hogy miért sztrájkolnak.
Mellesleg petya.bacsi! Nem igazán érdekel mi van a honlapjukon. Én tudom, hogy én miért álltam be a sztrájkolók közé és kész. Mellesleg Moz.vez. jól írja. Mindenkinek joga van sztrájkolni csak kevesen merik megtenni. Mi megtettük. Speciál én csak a magam nevében beszélek. Nem kaptam vérszemet, de kevesebbnek sem érzem magam a más szakághoz tartozó "kollegáimnál".
Melleseleg, hiába vettétek vissza ezt az ellenséges hangnemet az írásaim ellen nem igazán akadok ki tőle. MÁR! :-(
Ahhoz képest pedig, hogy csak bekukkantottam mert egy két "értelmesebb kollegám" ajánlotta, hogy ha jót akarok röhögni nézzem meg ezt az oldalt, inkább sírni támad kedvem. Annak örülök egyedül, hogy ezt az oldalt majd 200 emberből "csupán" 2 tarja viccesnek. Bár szerintem ez is sok. :-(
Arra már az elején rájöttem, hogy bármit írok ide úgysem változtathatok sokat a hangulaton, de még kevesett sem. Ehhez képest nagy előre lépésnek tekintem, hogy legalább a "kedves utas"-társ még "kedvesebb" viselkedéséért eggyütt érez velem egy pár utas.
És nem utoljára:
"én nem vagyok szakszervezeti tag, mert a dolgozó érdekeit saját maga tudja érvényesíteni... "
Te egyedül hatékonyan szembe tudsz szállni a főnököddel?
Költői kérdés volt csupán a fenti, de legalábbis elgondolkodtató. Szerintem.

petya.bacsi 2008.12.20. 11:03:57

Kalauznéni: régen volt szakszervezet, ami tényleg arról szólt, amiről kellett, a szakszervezeti tagokról, ma már nem erről szól. A legtöbb esetben. Egyébként röhej, hogy csak az állami cégnél mer keménykedni a szakszervezet, próbálná meg egy multinál, a lábát nem rázná meg, és már a munkaügyi központban találná magát. Ezt kéne a MÁV-nál is. Egy keménykezű tulaj, aki orrbaverné a követelőző és zsaroló embereket.

Félreértés ne legyen: kell a szakszervezet, egy komoly szakszervezet, nem pedig olyan, ami beveri a fejét, és össze-vissza sztrájkolgat, lejáratva a szakszervezeteket és a sztrájk jogot.

Nemrég olvastam a VDSzSz oldalát, hogy a Cargo-sok biztatják a sztrájkolókat. Persze, ők már megkapták, Ti meg sosem fogjátok, így több oldalról is röhögnek rajtatok. (damilon rángatott bábúk egy sátáni játszmában...). Majd a Cargosok próbáljanak akkor sztrájkolni, amikor meglesz a tulajdonos váltás. Gyorsan találnának bárkit a helyükre...

Nekünk azt mondja a főnök, hogy ha valami nem tetszik el lehet menni. Ez nem normális válasz, de ilyen világot élünk. 1 helyére van 10 jelentkező.

Szakszervezetbe meg nem lépek be a fentebb leírt dolgok miatt. Ha valami nem tetszik, akkor nem fogok gyorsan sztrájkba lépni, hanem keresek egy jobb állást, felmondok, és átmegyek máshová.

titan 2008.12.20. 11:04:16

kalauznéni 2008.12.20. 10:55:38
Igen, pont ott látom első helyezettként a 250 kHUF-ot, a 10+1,1% emelést, és aztán mintegy mellékesen 4. pontként a mellékvonalak megtartását (de pont azok a vonalak vesznek el a sztrájkkal örökre, a fent említett okok miatt). Szóval nem túl hangsúlyos az, ami esetleg még az utazóknak is jó, ami szimpátiát kelt bennük. Aztán mintegy fináléként egy olya privilégium, amelyet aztán végképp nem engedhet meg magának senki: csak akkor rúghattok ki, ha mi is úgy gondoljuk.
Emellett látszik, hogy ha valaki nem ért egyet, akkor azzal nem a közös hang elérése a cél (a honlapon a kommunikáció legalábbis nem ezt sugallja), hanem azonnal pocskondiázás kezdődik.

petya.bacsi 2008.12.20. 11:06:00

Nem kéne mindenben politikát látni egyébként. Divat most mindig ezt előhozni és szidni a balt meg a jobbot, de ez már nagyon unalmas.

Mozvez 2008.12.20. 11:16:46

Egyik kutya mási eb.
Kalauz néni:
Gndoltál arra, hogy mennyit fogsz keresni jövö hónapban:(? Pont karácsony után?

Lacibetyár 2008.12.20. 11:17:10

Kalauznéni, akkor te miért is sztrájkolsz?? Te tudod a sajátjaidat, és nem is érdekel, hogy a téged képviselő szervezet milyen célokat hangoztat? Lehet, hogy mást mondott neked? Lehet, hogy téged csak dróton rángatnak valamilyen egészen más indik alapján? Lehet, hogy mások is ezt írták korábban?
Tudod, az egyén akarata rohadtul nem érdekel sztrájk esetén senkit, ha egyszer beállt egy szervezetbe. Ha a szervezet nem képes a te érdekeidet képviselni, lépj ki belőle. Ne próbáld megmagyarázni, mert nem ez kérdés, hanem a téged képviselő szervezet hülyesége. Erre is igaz lehetne Moldova megállapítása, kissé átfazonírozva, a VDSZSZ-nél csak a megszállottak és a hülyék maradtak. Kedves kalauznéni, te melyik vagy?? A munka megszállottaknak eszükbe sem jutna sztrájkolni!

Scrabantia 2008.12.20. 11:24:52

Itt veri a nyálát az összes vasutas, én sem szeretem a Heiczinger-t, na de azért ne annyit keressen mint egy jegykezelő 8 általánossal... tudom én, hogy ez a gond, hogy miért van annak több mint a nekem... azt már nem nézi, hogy valaki egész nap a üldögél a vonaton, néha körbejár és aláfirkant valamit... úgy kibaszkodnám az összes ilyen sztrájkolót, hogy a munkaügyi hivatalig repülnének...

Scrabantia 2008.12.20. 11:30:06

Amúgy meg sztrájkoljatok csak, majd a januárban jön a fizetés.... Akkor meg lesz a rívás...

kalauznéni 2008.12.20. 11:39:41

Lacibetyár!

Nem a munkakörülmények miatt sztrájkolok, ha figyelmesen átolvasod írásaim. Csak a háttérből adtam ízelítőt. Azért írtam, le példaként, mert ezek azok a dolgok amiket nem lát az uatzóközönség és pontosan emiatt nem csodálkozom, hogy nem áll mellettünk. Azt is megértem, hogy mindenki a saját érdekeit nézi. De akkor ti miért nem értitek meg, hogy mi is a saját érdekeinket védjük. Teljesen független ebből a szempontból.
Amiért sztrájkolok a 10% mellett és most szintén csak magamról beszélek az a menetrend ami megakad a torkomon amikor egy 5, 7, ... akárhány éves gyereket azért kell kiszedni az ágyból, hogy fél nyolcra bent legyen az oviban suliban. Na ez az ami nekem nem megy le a torkomon. Mellesleg arról, hogy az elődeink is ilyen körülmények között dolgoznak megcáfolom. Mivel az adott helyen amit felvázoltam a fentiekben régen 3 szobás pihenő volt zuhanyzóval wc-vel felszerelve. Aztán azt mondták, hogy jó nekik ez a sz@r is ezt meg hagyjuk az enyészetnek mert az túl költségigényes. Így hagyták, hogy szétlopják, majd a maradványát eldózerolták.
Nem akarok bankvezér lenni. Nem vagyok az a típus. Kicsi gyerekkén mindig csodálattal néztem a bankban dolgozó hölgyekre és mindig arról álmodtam, hogy majd én is bankban fogok dolgozni, mint ügyintéző munkatárs. És most szintén lehet röhögni, de nem mindenkinek a bankigazgatóság az álma.
Amikor letettem a sulit a postánál dolgoztam, majd kaptam egy helyi akkor nyíló takszövnél csoportvezetői munkakörre állásajánlatot és mivel igazából banki szférában akartam dolgozni így elváltam. Azonban elmentem szülni. Más ember került a helyemre az ő helyére pedig megint egy másik embert vettek föl. Azt pedig ugyebár nem várhatom el a volt munkáltatómtól hogy egy 4 fős takszövből azért rúgjon ki egy embert mert én egy év után akartam csak visszamenni dolgozni nem pedig 3vagy 6 hónap után. Tudom szörnyű ember vagyok, hogy ezt így mertem gondolni. Aztán az egyik szomszédom szólt, hogy van állsálehetőség náluk (kitalálhatod, hogy vasutas a szomszédom) és jelentkezzek, hátha sikerül. Sikerült is. Felvettek, megtanultam amit meg kellett, sikeresen levizsgáztam és nagy bűn de megszerettem a munkám. Ezért nem néztem másik állás után egy jó darabig. Azon két alkalommal mikor fellángolt bennem a munkahelyváltás gondolata alapos okom volt rá. El is mentem jó pár meghallgatásra, de csak azért ezt az egyet írtam mert ez volt az egyetlen amelyik nagyon felhúzott. Ugyanis amikor bementem meghallgatásra, megkínált kávéval, elbeszélgettünk, dícsérte az, hogy milyen lojális vagyok, hogy az x évemet egy helyen húztam le és sajnálkozott amiért a gyerek miatt nem mehettem vissza. Egyáltalán nem volt kimért és tárgyilagos a hangja. Inkább kedves embernek tűnt. Aztán visszahívott mindenkit egyszerre kb. vagy 30-an voltunk egy tárgyalóban és személyenként közölte, hogy a 30 emberből aki akkor ott volt ki az a 4 ait felvesz. eddig sem lett volna probléma, addigra már rutinom volt az elutasításban. Aztán ahogy haladtunk kifelé az asztala mellett ahol állt utolsók között sétálgattam kifele még külön jópofizott és azt mondta annyira sajnálja, hogy nem vett fel de ez nem csak az ő döntése volt, holott ő volt bent egyedül az elbeszélgetésen. Erre kérdeztem meg, hogy akkor, ha ennyire dicsért mondja meg őszintén miért nem? Arra a válaszra számítottam, hogy mert van akinek jobb a referenciája, stb. Nem is igazán izgatott volna az ilyen fajta válasz elvégre nem vagyok sem híres sem külösen szép vagy agyoniskolázott, hogy megsértődjek miért nem én voltam a nyertes pályázó. És akkor nyilvánult meg a fentiekben leírt módon. Nem muszáj nekem ezt el hinni. De gondolj csak bele, ha egy helyiségbencsak két ember van bármit mondhatsz a másiknak, ha ő azért feljelent (hátrányos megkülömbeztés címen mondjuk) mivel kezdi az ügyvéd van ról hangfelvétel vagy tanúaki ezt hallotta, látta?
1 állítás 1 tagadás mindenki azt mond amit akar.
Nem érzem úgy hogy bárki elől is elvettem volna bármit. Ugyanannyi eséllyel indult ő is mint én. De ha ennyire nagylelkű vagy, hogy aggódsz a másik munkahelyéért, miért nem adod át te a munkahelyed? Nem vonzottak ezek a szavak, mint állami cég, munkaruha meg stb. Sőt inkább elgondolkodtatott, hogy érdemes-e. De imádok utazni és szeretem az összetett sokrétű munkakört. Elkísértem hát a kollegámat egy két szolgáltba, hogy megnézem mire is jelentkezem egyáltalán. Nem az volt a lényeg, hogy bekerüljek, mert lehettem volna még itthon a kicsivel, egyáltalán nem szorított az anyagi mert az akkori fizumat majd egy az egyben megkaptam csak segély címen. Amivel kevesebbet kaptam azt meg itthon a jószág meg a kert kiadta. Csak engem nem úgy neveltek, hogy itthon itthon üljek és bocsássa meg a világ, ha meg akar élni az ember vagy esetleg a gyerekének szeretne jobb esélyeket teremteni. Én is mellékvonalon lakom így ismerem a helyzetet hidd el nagyon is. Csakhogy vannak olyan szárnyvonalak felénk ahova busz egyáltalán nem jár. Így muszáj vonatnak lenni, mert a falu kocsi nem mindig ér rá.Mellesleg amíg Nyíregyháza-Debrecen táv megy 45 perc alatt addig ugyanez a táv mellékvonaoln náluk 1 óra 20 perc. Tehát kérdem én akkor, hogy akarja a máv a bevételeit növelni? Teljesen felesleges mindent ránk hárítani. Látod, most sem vagy a vonaton és mégis mi vagyunk a "szarháziak". Pont ezt írtam le a fentiekben, úgyhogy ezt a dolgot itt szerintem rövidre is zárhatjuk.
Mellesleg dontals, nekem gaskó sem hitelesebb mint Heiczenger csak ő legalább próbál tenni értünk. És ez a roh@dt nagy külömbség.

petya.bacsi 2008.12.20. 11:46:08

"Mellesleg dontals, nekem gaskó sem hitelesebb mint Heiczenger csak ő legalább próbál tenni értünk."

Ezt fejtsd ki légy szíves... komolyan mondom, ez érdekelne!

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2008.12.20. 11:58:41

Változatlanul az a véleményem,hogy a köcsög gaskó megérett a kiherélésére így ebben a formában,ahogy tálalja a dolgait.A sztrájkot azért időzítette mostanra,mert az utasok elégedettlenségét akarja használni fegyverként.Megfeledkezik viszont arról,hogy sztrájkolhat bármeddig,ez a fegyvere nem fog működni azért,mert ez a tízmillió birka országa.Bégetni tudnak,de tenni azért,hogy jobb legyen semmit.Amikor munkahelyet kerestem magamnak nagyon figyeltem arra,hogy mindig ugyanazokkal az emberekkel kerüljek kapcsolatba (azok között is rengeteg a rosszindulatú,sötét paraszt,de legalább miután kiismerte őket az ember nem foglalkozik velük).Én nem lennék kalauz,mint ahogy eladó sem és maximálisan együttérzek kalauznénivel és 100%-ig biztos vagyok benne,hogy amit eddig leírt az utasokkal kapcsolatos élményeiről az igaz.A magyar ember rohadtul primitív lett,ennek a népnek már nincs sem utazási,sem közlekedési,sem kommunikációs..semmilyen kultúrája.Ezért bújik el a kalauz akkor is,ha késik a vonat,mert biztos benne,hogy meglincselik a vonaton,pedig a késésről ő tehet a legkevésbé.Ennek a sztrájknak csak akkor lenne értelme,ha minden szakmára kiterjedne és teljesen lebénítaná az országot,hogy aztán végre az,akinek van esze és megteheti-ne külföldre meneküljön egy jobb megélhetés reményében.Mikor napi szinten kell arról olvasnom (BKV Figyelő blog),hogy a sofőrnek többször kellett az utasokra ráordibálnia,hogy megmozduljanak és leszálljanak egy buszról,ami kigyulladt és öt perc alatt kiégett vagy hogy (Tékozló Homár) egy benzinkúttal is rendelkező parkolóházban lángoló autó mellett zavartalanul közlekednek az emberek és a hely portása is leszarva az egészet továbbra is ki-be engedi pénzért a kocsikat-én azt mondom,hogy megérdemli ez a rohadt birka,apátiába és közönybe süllyedt nép,hogy éhen dögöljön.Majd megkapjuk a két éve rendszeresített negyedévenkénti áremelések után a kéthavonkénti majd a havonkénti áremelést;az évenkénti 2-5%-os béremelés mellé már a negyedévenkénti minden +10-15% áremelést..fog ez valakit is érdekelni?Eddig is csak hőzöngeni/bégetni bírt a sok birka.Ez egy abszurd ország,ahol mindent ellopnak,kiárulnak,lenyúlnak,ahol egy tolvaj a miniszterelnök,ahol DIREKT arcátlan jogokat adnak egy kisebbségnek,hogy polgárháborús viszonyokat teremtsenek..ebbe a miliőbe tökéletesen illeszkedik az egész máv mindenféle zrt-stől úgy,ahogy van.Ki lehet menni tüntetni,majd megunják és hazamennek..amíg ez egy miniszterelnök válasza a kialakult problémákra addig ne csodálkozzunk hát semmin.Minden tiszteletem azé az egyre kevesebb,normális emberé,aki még mer tenni azért,hogy egy normális,élhetőbb országban éljünk,de sajnos a birkák jóval és egyre többen vannak és mint tudjuk mindig a többség irányít..azokat pedig azok,akik mesterien tudják manipulálni a sok csökött agyút.Ebben az országban már rohad minden és semmiféle kilátása nincsen arra nézvést sem a közeli,sem a távoli jövőben,hogy egyszer majd itt is meg lesz becsülve mindenki,hogy nem éhbérért fogunk dolgozni olyan munkahelyen,ahol két lábbal tiporják a munka törvénykönyvét.Nincs mit csodálkozni;a gyurcsányi mentalitás már legyűrűzött a társadalom legalsó néprétegéig is,hogy mindenki lop,csal,hazudik,átveri a másikat vagy éppen leszarja,ha segítségre szorul,már bele sem rúg,csak elmegy mellette közönyösen.Innen el kell menekülni..

kalauznéni 2008.12.20. 12:03:28

petya.bacsi

a felhasználónevedből is látszik, hogy nem nőként írsz. Főleg nem kisgyerekes anyaként. Tehát szerintem ezzel minden elmondtam.

titan

itt most mi megy éppen. NMerek sztrájkolni ezért most engem támadtok. Bennem van annyi gerinc, hogy ezt beválalom, bárhol, bármikor. Az, hogy mi van elől meg hátul az írásban ezen lehet lovagolni, ha tetszik. Én tudom, hogy miért sztrájkolok, se ezt már sokadjára írnám itt le mégegyszer.

petya.bacsi 2008.12.20. 11:06:00
Nem kéne mindenben politikát látni egyébként. Divat most mindig ezt előhozni és szidni a balt meg a jobbot, de ez már nagyon unalmas. - Látod ebben most nagyon igazad van!

Mozvez 2008.12.20. 11:16:46
Egyik kutya mási eb.
Kalauz néni:
Gondoltál arra, hogy mennyit fogsz keresni jövö hónapban:(? Pont karácsony után?
Igen, gondoltam rá és arra is, hogy az azt követő meg az azt követő hónapban mennyit fogok keresni, ha hagyom magam. Mellesleg pénzügyi végzettségem lévén írtózom a hitelektől és inkább addig nyújtozom amíg a takaró ér. Így inkább nem buszozok, ha városba megyek, hanem viszem a biciklit és azzal megyek. Nem veszek csokit cukrot magamnak és a gyereket sem ezzel tömöm. Hál istennek még mindig inkább a gyümölcsöt választja mint a csokit. Nem pizzán és hamburgeren élek, ha dolgozni megyek, hanem viszem azt amit főztem vagy kenyeret amit sütöttem egy kis zsírral pirospaprikával. Így sok kicsi sokra megy alapon minden hónapban le tudok tenni egy pár ezer forintot. Igaz nincs szép tv-m meg laptopom, de nagyon szépen goblenezek, varrok, hímzek és azt veszem meg ami kell nem pedig azt ami megtetszik. Nem szállodába megyek nyaralni csak egy bányatóhoz sátrazni biciklivel így csak a kaja árát kel fizetni. Így is lehet élni, békében, boldogan.

Lacibetyár a te megfogalmazásodban ki a normális?
Aki hagyja magát vagy aki próbál tenni azért, hogy egy kicsit jobb legyen?

Scrabantia 2008.12.20. 11:24:52
Itt veri a nyálát az összes vasutas, én sem szeretem a Heiczinger-t, na de azért ne annyit keressen mint egy jegykezelő 8 általánossal... tudom én, hogy ez a gond, hogy miért van annak több mint a nekem... azt már nem nézi, hogy valaki egész nap a üldögél a vonaton, néha körbejár és aláfirkant valamit... úgy kibaszkodnám az összes ilyen sztrájkolót, hogy a munkaügyi hivatalig repülnének... - Kedves Scrabantia! Fel kell világosítsalak, hogy ahhoz, hogy egyáltalán esélyed legyen kallernek lenned minimum érettségivel kell rendelkezned. Innen léphetsz tovább nezetközi jegyvizsgálónak, ha van legaláb egy középfokú nyelvizsgád. Nem bántásképp mondom, de te is tipikusan azok közé tartozol akik tudatlanul ócsárolják a másikat. Szép is lenne ha csak annyiból állna a munka, hogy írkálok valamit a jegyre meg sétálgatok. Nagyon keveset tudsz és nagyon okosnak érzed magad. Először próbálj meg a dolgok háta mögé nézni és utána baszogasd az embert. de még egy kérdést engedj meg: Ha mi "hülye kallerok" csak a jegyekre írgálgatunk akkor ki meneszti a vonatot? Vagy még jobb ki nézi meg, hogy az a vonat amire felteszed becses hátsód a következő állomáson meg fog-e tudni állni?

siófoki35 2008.12.20. 12:07:24

Kezdek a teljes idegi kimerülés szélére jutni a sztrájk miatt!!!!!!!!

kalauznéni 2008.12.20. 12:10:29

petya.bacsi 2008.12.20. 11:46:08
"Mellesleg dontals, nekem gaskó sem hitelesebb mint Heiczenger csak ő legalább próbál tenni értünk."

Ezt fejtsd ki légy szíves... komolyan mondom, ez érdekelne!
Ami eddig érdekelt titeket és kifejtettem, mind ki lett forgatva. Akkor meg mi értelme?

Jack/rendetteremt 2008.12.20. 11:58:41
A hozzászólásoddal 100%-ban egyetértek.
Örülök, hogy van még ember az országban aki kicsit átlát a dolgokon és nem csak a felszínt nézi. :-)

kalauznéni 2008.12.20. 12:12:53

siófoki35 2008.12.20. 12:07:24
Kezdek a teljes idegi kimerülés szélére jutni a sztrájk miatt!!!!!!!!

Elhiszem. És sajnálom!

titan 2008.12.20. 12:17:35

kalauznéni 2008.12.20. 12:03:28

Kérlek mondd el, hogy hol láttál támadást a szavaimban, én érvelni próbálok, megmutatni neked azt az oldalt, amit viszont te nem látsz vagy nem akarsz látni. Ha viszont indokolatlanul támadással érvelsz, az maga is támadás. Ha minden ellenvéleményt támadásnak értékelsz, akkor pedig felesleges megpróbálkozni a párbeszéddel, ez esetben viszont ne is számíts másra, mint támadásra, azoktól is, akik eddig csak beszélgetni akartak.

Lacibetyár 2008.12.20. 12:21:11

"Mellesleg amíg Nyíregyháza-Debrecen táv megy 45 perc alatt addig ugyanez a táv mellékvonaoln náluk 1 óra 20 perc. Tehát kérdem én akkor, hogy akarja a máv a bevételeit növelni?"
Gondolom a pálya állapota miatt, persze ezt is fel lehetne javítani, de biztosan hallottál már költség-haszon elemzésről.
"Azt pedig ugyebár nem várhatom el a volt munkáltatómtól hogy egy 4 fős takszövből azért rúgjon ki egy embert mert én egy év után akartam csak visszamenni dolgozni nem pedig 3vagy 6 hónap után."
Milyen figyelmes, megértő voltál a munkáltatódhoz. Ez megértésveszik le, mikor amunkavállaó egy nagyobb cégnél dolgozik, mert mindenkinek az afixa ideája, hogy minden vezető totál hülye, alkalmatlan, lop, csal, hazudik, meg különben is, örüljön, hogy ilyen okos dolgozója
van.
A megállóhelyek kinézetéről meg az a véleményem, hogy van olyan állomás, amelyik szép, gondozott, virágos, mert a forgalmista a saját szépérzéke miatt ezt megteszi, van ellenkezője is, ahol a forgalmista egész nap csak a szotyit köpködi és szidja afőnököket, hogy milyen disznóólban kell dolgoznia. Ez mitől függ? Aki gondozza az "állomását" több pénzt kap? Ja a szakszervezetek közösen éppen ezt a differenciálásra szolgáló pénzkeretet szüntettették meg. Hát egyszerűbb a magasságos máv vezeőkre panaszkodni, mint a közvetlen főnök és saját kollégák előtt elismerni, hogy esetlegesen megérdemelt volt a pluszpénz meg nem adása. Történetek keringenek, hogy régen a fizetése emeléseknél milyen viták voltak 10-20 fillér különbségekért. Aztán a jól megérdemelt fizeté kézhez kapása után elvonult a sértett munkavállaó és jól leitta amagát, a 10 fillér emelés sokszorosáért.
Amúgy meg az esélyegyenlőséggel teljesen igazad an, minden faluba metrót, emeletes pályaudvart, és szív centrummal egybeépített szuper kórházat.
Amúgy meg Istvánt szidjad, na ne a gaskót, hanem a Szent-et, hogy miért 10 falunként építettett 1 templomot. Már akkor oda volt az esélyegyenlőség, hiszen abban a faluban, ahol a templom, volt, könnyeb volt a papnál okosodni.
A gyermekednek meg szerintem úgy teheted a legtöbbet, ha elköltözöl egy nagyobb városba, ahol nagyobbak az esélyei. Ha ez nem tetszik, akkor már rögtön rólad szól a történet, kár a gyemekeddel példálózni. Na ennyi elég is, remélem te is megérted a sztrájkolók elleni érzéseket ha a te gyereked is a napi egy busszal lenne kénytele hazajönni az ország északi feléből a délibe, és kérdéses, hogy eléri-e, felfér-e ha nem, akkor bizony nagy gáz van. Nem egyetemista, hanem csak 16 éves. Az egész a ti stztréjkotok miatt. Ezért nem vagyok szolidáris veletek, mert ti sem vagytok azok az utasokkal. Az a kaller, aki ilyet tesz, mint te, hogyan várod el később, a nagyobb megbecsülést az utasaidtól, ha te is durcás kisgyerekként, az egész vonatot szívatod meg. És ezt még le is írod, abban a hiszembe, hogy igazad van. Na ennyi elég is volt a kútba kiabálásból, megyek aggódni, hogy eléri-e a gyerekem a buszt.Nekem meg ez az igazán fontos, nem a ti pénzetek.

kalauznéni 2008.12.20. 12:23:55

Titan nem konkrétan te "támadtál". Nem veszek minden ellenvéleményt támadásnak hiszen akkor nem lennék külömb gonoldkodásban mint azok akik ezen az oldalon leírtakon csak röhögnek.
Viszont ha én beszélgetek ésez megint csak nem kifejezetten neked szól hanem mindenkinek akivek eddig írást váltottam akkor nem hozom fel csökönyösen gaskót egy olyan írásra amelyben szó sem esik még csak a szakszervezetről sem.
De mindjárt visszakeresem konkrétan mi az amire a támadás szóval utaltam és visszamásolom.

rennie 2008.12.20. 12:27:25

Kalauznéni,
Csakhogy érezd,mekkora baromságot írtál: akkor én majd a boltban nem szolgállak ki,amiért az előző vevő bunkó volt velem.

kalauznéni 2008.12.20. 12:30:03

Révén nem a munkakörülmények miatt sztrájkolunk és ezt le is írtam (csak példa volt), mégis ebben írásban már úgy van forgatva, hogy emiatt az utasokat hibáztatom. légyszi mutasd meg, holírtam én ilyet?

petya.bacsi 2008.12.20. 09:35:38
Kalauznéni: hát, a rossz munkakörülményekről nem az utasok tehetnek. Az Opel Astra/Vectra cseréjéről sem mi tehetünk. És nem csak a MÁV-nál rosszak a munkakörülmények, nem csak a MÁV-nál nézik rabszolgának és hülyének a dolgozót, nagyon sok ember tudna erről szerintem mesélni (hál' Istennek én nem).

Felelősség meg máshol is van.

Az, hogy milyen szakszervezeti vezetőtök van, arról viszont Ti tehettek, és az, hogy ilyen jelzőkkel illetnek benneteket szintúgy. Kérdezz meg egy nem VDSzSz-es vasutast. Ő is kapja a jelzőket a Ti vezéretek miatt, aki miatt hánynak és gyűlölnek az utasok. Ezen kéne elgondolkodni...

A többit a lassan lejáró időm miatt már nem keresem ki.

titan 2008.12.20. 12:33:19

kalauznéni 2008.12.20. 12:30:03

Szerintem petya.bacsi is csak arra akart rávilágítani, hogy nem azokkal szúr ki a sztrájkoló, akivel baja van, mert az autóval jár, és baromira nem hatja meg, hanem a kisemberrel, aki veszi a nem olcsó jegyet, utazik, ingázik, csak hogy dolgozhasson, tanulhasson, hogy fejleszthesse a lepusztult gazdaságot, hogy fizesse az adót, stb.

petya.bacsi 2008.12.20. 12:35:58

Kedves Kalauznéni, ha már megszólítottál:

"Ti, mint utasok gyakorlatilag semmit nem láttok a ránk bízott fealadatok mennyiségéből, a körülményekből amit el kell viselnünk sokszor, amit a munkáltató pihenőhelynek csúfol és a többiből amit még itt felsorolhatnék."

Az utasok nem látnak semmit. Tehát a kaluzok és az utasok nem egy vonaton utaznak (munkakörülményeket mi is látjuk, elvileg vonaton dolgoztok Ti is, nem???).

petya.bacsi 2008.12.20. 12:37:39

Titan, köszi, pontosan erre gondoltam a fenti gondolat mellett :)

kaparós csiga 2008.12.20. 12:37:58

A Vasúti Nemdolgozók Szabad vezetője hivatásos politikus, közgazdász, a 250 ezerről valószínűeg nagyon is jól tudja, hogy nonszensz, és nem véletlenül ezt emlegetik. Fejétől bűzlik a hal. A vasutasoknak meg csak egy része olyan, mint amilyen jelzőkkel itt az egészét illették, de tudjuk, hogy az emberek néha általánosítanak, ahogy kalauznéni is kollektíve szívatta meg az utasokat egy (vagy néhány) tahó alapján.

dontals 2008.12.20. 12:46:25

kalauznéni 2008.12.20. 12:10:29
Jack/rendetteremt 2008.12.20. 11:58:41


Na ti, akik annyira átláttok a dolgokon, mit gondoltok akik helytelenítik a sztrájkot, azok nincsenek tisztában az ország problémáival? Csak sötét bégető birkák?

Ti, akik "nem csak a felszínt nézitek" hogy gondoljátok, attól mi változik, hogy ha senki nem csinál semmit, mert úgy sz.r az egész, ahogy van?

Mit gondoltok, kinek a mindennapjait nehezítik meg a sztrájkolók? Talán Gyurcsány Ferencét, aki az utóbbi 20 évben nem is ült vonaton?

Követelni a legkönnyebb.
Sok ember dolgozik alacsony fizetésért cserébe.
A vasutasokat sem fizetik túl, kétségtelen.
Viszont amit most csinálnak az erkölcstelen, etikátlan. Nem azokkal szemben, akik fentről irányítják a dolgokat jól vagy rosszul, hanem az utasokkal szemben.

kalauznéni 2008.12.20. 12:59:06

Rennie:

Tedd! Jogod van hozzá!
De csak akkor ne szolgálj ki ha az az ember úgy volt bunkó hozzád, hogy közben életveszélyesen meg is fenyeget. Rendben?

Ja bocs ez rohadt nagy baromság igaz? Úgyhogy ne is foglalkozz vele! :-O

Laci betyár. Azt nekem ne mond, hogy az az ember aki azért ül össze a kollegákkal egy kocsiba mert 4 órakkor végez a munkahelyen nem este hétre vagy félnyolcra akar hazaérni, ha lenne egy normális utasbarát menetrend és csak 45 perc lenne a menetidő nem mondaná inkább azt hogy ne költök benzinre, nem koptatom a kocsim, mert amúgy meg a cég ahol dolgozik fizetné a bérlete 70%-át. Ja csak ehhez kellene egy olyan vezetés aki ezt felméri mint ahogy tette ezt az esztergomi vonaoln és lásd most minden vonat majden 100%-os kihasználtsággla közlekedik. Csak ott lecserélték a kocsikat meg felújították a pályát. Most pedig konkrétan olyan vonalról beszélgetünk ahol az 50km-ből csak az első 20km-ig jár busz.
Az az állomás" amiról pedig szintén konkrétan beszéltem forgalmi szolgálattevővel sőt egyáltalán semmilyen személyzettel nem rendelkezik. Így kicsit érdekes lenne szépen tisztán tartani, virágosítani.

És itt van egy konkrét példa amikor kiforgatják a szavaimat:
Milyen figyelmes, megértő voltál a munkáltatódhoz. Ez megértésveszik le, mikor amunkavállaó egy nagyobb cégnél dolgozik, mert mindenkinek az afixa ideája, hogy minden vezető totál hülye, alkalmatlan, lop, csal, hazudik, meg különben is, örüljön, hogy ilyen okos dolgozója
van.
Tessék Titan. Ez pedig konkrétan egy olyan szintű hozzáálása a dolgokhoz amit inkább nem komentálok, mert nem célom senkit sértegetni. Lehet hinni, hogy öntelt, felfuvalkodott hólyag vagyok ha neked ez így kényelmesebb kedves lacibetyár. A pletykákra és a mendemondákra soha nem adtam és nem is fogok. Nem tudom hány éves vagy de ha mást nem is azt igazán megtanulhattad volna, hogy amit hallasz minimum kettővel de legalább tízzel oszd el és akkor talán vajmi köze lesz az igazsághoz.

Amúgy meg az esélyegyenlőséggel teljesen igazad an, minden faluba metrót, emeletes pályaudvart, és szív centrummal egybeépített szuper kórházat.
Amúgy meg Istvánt szidjad, na ne a gaskót, hanem a Szent-et, hogy miért 10 falunként építettett 1 templomot. Már akkor oda volt az esélyegyenlőség, hiszen abban a faluban, ahol a templom, volt, könnyeb volt a papnál okosodni.
Ezt az írásodat remélem magd sem gondoltad komolyan!

A gyermekednek meg szerintem úgy teheted a legtöbbet, ha elköltözöl egy nagyobb városba, ahol nagyobbak az esélyei. Ha ez nem tetszik, akkor már rögtön rólad szól a történet, kár a gyemekeddel példálózni
Azzonal megteszem amint alírod, hogy finanszírozod a városi lakás árának hitelét. Merthogy csak így engedhetném meg magamnak. Azt pedig már egyszer leírtam. Én csak addig nyújtózom maíg a takaróm ér. És ezt tanítom a gyermekemnek. Nem példálózom vele ez megint csak a szavaim kiforgatása. Mellesleg ha kiszámolod mennyibe kerül vidéken külterületen lakni vagy a városban minimum egy teljes fizetést spórolok azzak, hogy kint lakom.
Igaz ez nem trendi. De van mit tennem az asztalra még ha csak egy kis zöldség az. Ezt a sok városi ember aki szép házban lakik hitelből. amiből lassan annyi lesz, hogy győzze törleszteni sose fogja megérteni.
Nem kell szolidárisnak lenned, de jól esett hogy ki tudtad adni magdból a feszkót azzal, hogy reagáltál egy olyan írásra ami nem is nekd szólt. És örülsz, hogy most jól odamondtam és jól kiforgattad a mondanivalóm igaz? Menj és tedd a dolgod inkább. Én is azt teszem, mivel lassan lejár a sztrájk időm és mehetek haza busszal, biciklivel.
A gyerek utazásáról meg annyit, hogy ha a fél országot átutazza, valószínű kollégista. A kollégium pedig adja neki a szobát ilyen esetben és nem kellett volna hazajönnie. Úgyhogy ne próbáld úgy beállítani, hogy most miattunk a gyermekednek akár egy éjszakát is a szabad ég alatt kellett volna töltenie mert ez nem igaz!

titan 2008.12.20. 13:07:30

kalauznéni 2008.12.20. 12:59:06
"A gyerek utazásáról meg annyit, hogy ha a fél országot átutazza, valószínű kollégista. A kollégium pedig adja neki a szobát ilyen esetben és nem kellett volna hazajönnie. Úgyhogy ne próbáld úgy beállítani, hogy most miattunk a gyermekednek akár egy éjszakát is a szabad ég alatt kellett volna töltenie mert ez nem igaz!"
Ezt mint anya nem gondolhatod komolyan. Persze, szép a kollégiumi élet, de a hétvégénként hazajárás fontos, mert a távollét mind a szülőt mind a gyermeket meg tudja viselni (még a tizenéveseket is)

dontals 2008.12.20. 13:13:44

Sőt a Szentestét is bent tölthetné koleszban a büdös kölke. Kell neki hazamenni Karácsonyra!

petya.bacsi 2008.12.20. 13:16:53

Na EZ már szánalmas

" A sztrájkoló szakszervezet vezetője szerint korábbi ígéretük megváltoztatásáért Gyurcsány Ferencé a felelősség, mert a miniszterelnök politikai támadást intézett a szakszervezet ellen."

Ez a van sapka/nincs sapka tipikus esete. Ha nem szólal meg, akkor azért folytatják, ha meg megszólal, akkor meg azért.

Szánalmas!!!

Ja, forrás: vdszsz.hu

titan 2008.12.20. 13:19:55

eh. mindig elfelejtem, hogy www nélkül nem működik, mint más normális weblap :(

kalauznéni 2008.12.20. 13:21:42

petya.bacsi 2008.12.20. 12:35:58
A munkánk felelősségteljes része ami konkrténan akár emberéletekbe is kerülhet nem a vonaton zajlik. Az ott kezdődik amikor ey vaságyastól 40 kilós nőnek váltót, jelzőt kell állítani, hogy a vonat közlekedhessen és a többit már nem is sorolom úgyis felesleges.

dontals 2008.12.20. 12:46:25
Azért mert más ezt teszi nekünk is kötelző beállni sorba?
Az 100%-ot módosítom 99,9%-ra akinek ugyanis a birka/nyáj kifejezés nem inge nem veszi magára.
Legutóbb az mondta Mosóczi úr, hogy azért nem ad fizetésemelést, hogy elhordjuk a kocsmába. Ezzel gyakorlatilag az összes vasutast le alkoholistázta, de legalábbis az erkölcsét vonta kétségbe. Még sem vettem magamra, pedig akkor már vasutas voltm. Mert akinek nem inge, ugyebár.....

Teljesen felesleges itt a szavakkal hadakozni a lényeg az úgyis egy. Mi sztrájkolunk, hogy megkapjuk azt ami jár (10% normális menetrend), ti pedig anyáztok minket mert ugyebár hülye bunkó vasutas, hogy mer a saját jövőjéért kiállni!

Köszöntem, hogy itt lehettem. És köszönöm az eggyütérző sorokat. Mindenkinek eredményes, békés, boldog SZTRÁJKMENTES karácsonyt kívánok.

Kallernéni

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2008.12.20. 13:26:47

dontals:

"Na ti, akik annyira átláttok a dolgokon, mit gondoltok akik helytelenítik a sztrájkot, azok nincsenek tisztában az ország problémáival? Csak sötét bégető birkák?"

Igen,így van,bégető birkák.Szerinted bárkinek a panaszkodásától megjavul valami ebben az országban?

"Ti, akik "nem csak a felszínt nézitek" hogy gondoljátok, attól mi változik, hogy ha senki nem csinál semmit, mert úgy sz.r az egész, ahogy van?"

Éppen ez a baj,hogy a sok hülye lenyel mindent és csak morog a bajsza alatt.

"Mit gondoltok, kinek a mindennapjait nehezítik meg a sztrájkolók? Talán Gyurcsány Ferencét, aki az utóbbi 20 évben nem is ült vonaton?"

Az enyémet is nehezítik,ne aggódj.Jól megszívtam eddig a munkába járást,a karácsonyi bevásárlást és így tovább.Az egyik ismerősöm mondta,akit szintén jól megszivattak,hogy fel kellene gyújtani néhány vasúti kocsit.Ennek nyilvánvalóan nagyobb visszhangja lenne (még ha nem is értek vele egyet),mint a sok "hülyeutasnak",aki káromkodik,de azért valahogy megoldja,hogy kocsival vagy volánbusszal célhoz érjen.Pont az a baj,hogy fletó magasról tesz az egészre,mert őt nem érinti.De ha a sztrájk következményeképpen olyan tüntetés indukálódna,mint ami most Görögországban van,akkor nyilván érdekelné.gaskó is azt akarja elérni,hogy az utasok elégedettlensége ehhez hasonló méreteket öltsön...de ebben az országban ez nem fog neki sikerülni (és másnak sem).

"Követelni a legkönnyebb.
Sok ember dolgozik alacsony fizetésért cserébe."

Ez a baj.A sok birka elmegy havi húszezerért is melózni 14-16 órában 5 ember helyett úgy,hogy nincs heti egy szabadnapja sem.Ha pedig megunja-rögtön tíz ugrik a helyére.Egy olyan országban,ahol az emberek nem állnak ki az érdekeikért nem csoda,hogy ezt kapják.A munkaadók meg tovább kísérleteznek,hogy meddig mehetnek el..a végletekig,mert itt az emberek csak morogni tudnak.

Egyik barátnőmet (30 éves,egyedülálló és gyermektelen) azért nem veszik fel sehova (ha pedig igen,akkor napi tizenx órát dolgozhat a diplomájával,nem a szakmájában,havi 50.000-ért embertelen körülmények és bánásmód közepette),mert :
- nő
- ha lenne gyermeke,akkor azért,de mivel nincs azért,mert "biztos azért akar itt dolgozni,hogy utána fél év múlva teherbe essen és elmenjen szülni"
- nincs gyakorlata (hogy lenne,amikor mindenhova csak gyakorlattal vennék fel - 22-es csapdája)
- 10 év alatt végezte el az egyetemet
- és még sorolhatnám..

Tipikus rossz reakció a másnak is/máshol is szar hozzáállás.Pont azért tart itt ez az ország,ahol.

Nálunk is van szakszervezet.Főként idősebb munkavállalókból áll,akik az "átkosban" kaptak szinte ingyen a cégtől lakást,céges óvodába járatták a gyerekeiket,kapnak a tagságukért plusz szabadnapokat és még sorolhatnám.Ma már ezek nagy része megszűnt,de ők le lettek ezzel kenyerezve.Nem is csoda,hogy januárban az igazgató az év eleji tájékoztatón azt mondta,hogy nem küldenek el senkit sem és közvetlenül utána,ahogy kiértünk a teremből három kollégámnak mondtak fel.Emberek!Ébredjetek!A bilibe lóg a kezetek!

kalauznéni 2008.12.20. 13:36:54

titan · www.punkportal.hu 2008.12.20. 13:07:30
Igazad van, nem. De az sem szép, hogy az én gyerekemet is belekeveri a dologba. Nem sajnáltatni akarom, de a családomért ölök.

kalauznéni 2008.12.20. 13:40:47

titan · www.punkportal.hu 2008.12.20. 13:07:30
Igazad van, nem. De az sem szép, hogy az én gyerekemet is belekeveri a dologba. Nem sajnáltatni akarom, de a családomért ölök.

titan 2008.12.20. 14:07:40

kalauznéni 2008.12.20. 13:40:47

Éppen ezért értheted meg, hogy más is a sajátjáért :) Azt hiszem, hogy túlságosan személyesen éled meg ezeket a mondatokat, és mivel ellenkezik azzal amit teszel, ezért ugyancsak támadásként érzékeled. Sajnos sokan vannak még így ezzel, cask az ellentétes oldalon, és ez az ami az állandó feszültséget gerjeszti. Épp ezért van, amin jobb átsiklani.
Megértést pedig szerintem addig szabad várni, amíg magunk is megértőek vagyunk, és ezt ne sértésnek vedd kérlek.

Zámbori Zita 2008.12.20. 14:08:54

Kedves Kalauznéni!

Ha valóban ennyire borzalmasak a munkakörülményeid miért dolgozol még ott? Van a helyedre 3 másik aki szívesen ellátná a munkádat! "gyakorlatilag januárban 0 fizetésünk lesz" Ha ezen pontosítanál megköszönném... Elhiszem, hogy sokszor nehéz elviselni a munkáltatót és az utasokat - én is emberekkel dolgozom, és sokszor kaparom a falat. De és ez nem a személyed ellen szól, volt már, nekem is tapasztalatom vasutasokkal: bunkó módon beszéltek az utassal, stb. sajnálom, hogy ez olyanokon is csattan akik nem így viselkednek - én magam csak akkor bunkózok, ha velem is köcsög valaki, de akkor nagyon! Bocs, de amilyen a mosdó, olyan a törölköző! Ja, és mi is dolgozunk karácsonykor Szilveszterkor, Húsvétkor stb... is, nem csak Ti vagytok ilyen szörnyű helyzetben.

Lacibetyár 2008.12.20. 14:13:18

Kalauznéni!
A gyerekem hazautazásnak szükségességét ne te döntsd el, majd inkább én. A hozzászólásod erős felindulásból elkövetett hülye beszólás volt.
Az elköltözést tényleg célszerű átgonodlni, mi is ezt tettük, nem nyavajogni kell, hanem saját felelősségel tenni és következményeket bevállani. A hitelekkel semmi gond nincsen, csak sok birka nem tudja értelmesen felhasználni, ezt neked, mint szuper pénzügyi tehetségnek, azt hiszem nem kell magyarázni.
A mellékvonalak menetrendje ne a kallerek munkaidejéhez igazodjon, hanem az utasok igényéhez. A vonalon lévő önkormányzatoknak kellene összefogni és érdeklődést, elkötelezettséget mutatni a vasúti szolgáltatások iránt.
A szép vs. ronda állomások példát meg úgy látom nem akarod megérteni, mert túl bonyolult?
Igazad van, te munkaidőben sztrájkolsz, tehát a beosztásod alapján, és láthatóan nem tudsz mit kezdeni a sok hülye kommentelővel, aki a munkaidajén kívűl, SZABADIDEJÉBEN szeretné igénybevenni a vasút személyszállítás szolgáltatásait. Ha téged, szabadidődben ér valami akadályoztatás, te is meglehetősen ingerült lennél, pláme, ha a emiatt a munkahelyed is veszélybe kerülne. Mivel a máv a legnagyobb állami közlekedési cég, ennek a kiesése érint legtöbb embert. Amíg benne vagy, élvezed ennek előnyeit, a közember problémáját meg láthatóan lesz..rod. mej inkább haza, mert lejárt a munkaidőd, és azomnkívűl tényleg ne dolgozz egy percet sem. (Ha már munkaidőben sem!)
Tényleg kezdem érteni azokat, akik a kallereket fikázzák. Ha ilyen a hozzáállásod az utasokhoz, általában az emberekhez, nem kell ezt munkát csinálni. Azért mert tetszik, még nem biztos, hogy alkalmas vagy rá. Na megyek megint a buszért aggódni. Tényleg kár beléd a sok betű.

Zámbori Zita 2008.12.20. 14:13:33

Ja csak úgy általánosságban: ha én leanyáznám a munkáltatómat páros lábbal rúgna ki! Neked Kalauznéni saját döntésed miatt lesz januárban kevesebb fizetésed, Te döntöttél úgy hogy sztrájkolsz. Egy városnyi ember dolgozna, de nem tud, mert önhibáján kívül kirúgták!!! Ezt kellene végre felfogni a VDSZSZ-nek és mindenkinek aki most sztájkol. Azt hiszem ma mindenkinek örülni kellene Mo- on ha van munkája!

demke 2008.12.20. 14:21:07

Sztrájkoljanak. De pont karácsonykor, amikor mindenki a szeretteihez indulna, vagy éppen ajándékot vásárolni?
Ezúttal is köszönet a www.utazzunkegyutt.hu oldalnak, akik lehetőséget adtak az autósoknak, és nekünk szegény utazóknak, hogy egymásra találjunk, és hazajuthatunk, vagy eljuthatunk oda, ahová szeretnénk.

Zámbori Zita 2008.12.20. 14:31:13

Kedves Kallernéni!

"Az, hogy mivel utazol ezentúl a saját szuverén döntésed. De nem provokatív jelleggel azért feltennék egy kérdést: Ha mással is meg tudod oldani a munkába járást és ennyire elégedetlen vagy a vasút színvonalával (teszem hozzá a tisztasági színvonallal én is) akkor miért nem pártoltál át már rég a másik közlekedési módra?" Szerinted ha mindenki elpártol a vasúttól akkor ki fogja a Te fizetésedet, éa munkakörülményeid javítását kitermelni???
Amúgy 5 éve járok havonta 2x 3x vidékre 220 km-t és fél éve minden nap utazom Pestre. Én szeretek vonatozni, még ha néha büdös koszos is - de a miénk :)... igaz fáraszt,mert 2-3 órát zötykölődni 1 nap nem kellemes, de szeretem -jobban mint a buszt. Költői kérdés: miért kell ezt tönkretenni??? Tök jó, hogy van/volt normális vasútrendszerünk! Miért nem veszi észre senki a sztrájkolók közül, hogy ezzel nem azt éritek el amit akartok, hanem pont az ellenkezőjét. A vezetés csak azért sem fog tágítani, és ha az utasok elpártolnak tőletek, akkor csak magatok alatt vágjátok a fát!

Pöttyös Bálna 2008.12.20. 14:42:23

Kedves Kallernéni,
Ha rákeresel a posztjaimra, tudod, hogy nem támadok senkit! Szeretnélek csupán felvilágosítani, hogy KI VAGY HASZNÁLVA ÉS HÜLYÉNEK VAGY NÉZVE! Kérlekszépen, ha sztrájkolsz, akkor támogatod gaskót, a vezetődet, aki PONTOSAN TUDJA, hogy nem fogtok kapni semmit, mégegyszer mondom SEMMIT, azért mert az teljesíthetlen! A vezetőd folyamatosan kapja a kenőpénzt azért, mert az oszágban káoszt teremt, Te ebből egy árva petákot nem fogsz kapni. gaskó azért a 250ezret hangoztatja, hogy ne legyen megállapodás, mert neki ez így jó. Te viszont nem kapsz fizut, nem kapsz 250ezret és nem kapsz fizetésemelést sem! gaskó egyáltalán nem védi az érdekeidet!
Ha már ennyire összefogtok és sztrájkoltok, sztrájkoljatok azért, hogy gASKÓT LEVÁLTSÁK! Vagy számoljátok fel a szakszervezetet, és utána lehet - új vezérrel - követelni a Titeket teljesen jogosan megillető pontokat!
Mint már írtam, ha normális követelésekért fogtok sztrájkolni, akkor én magam fogok a vasúti sínekre ülni, ezzel támogatva a VALÓDI VASUTASOKAT!
(aki már olvasott tőlem, az tudja, hogy gaskó nem azért kisbetű, mert hülye vagyok, és nem tudom, hogy a főneveket nagy betűvel kell kezdeni...)

Pöttyös Bálna 2008.12.20. 14:52:19

Jah és mégvalami, amit kifelejtettem, ha sztrájkolsz, akkor a teljes listáért sztrájkolsz! Nincs olyan, hogy nekem csak a fizuemelés kell, mert a sztrájk egységes! Vagy kiírod magadra, nagy piros betűkkel, hogy a 250ezret kenje a vezetőség a hajára, fizetésemelésért sztrájkolok?
Van egy rossz hírem: amit gaskó mond, Te azért sztrájkolsz. Sajnos Te csak egy bábu vagy...
Nem ártana nektek egy új szakszerv vezető, aki valóban a munkavállalói érdekeit képviseli... És most nem az a helyzet, hogy ujjal mutogatok, hogy nektek kell lépni, mert ebben én nem tudok segíteni.

Scrabantia 2008.12.20. 15:20:04

kalauznéni 2008.12.20. 12:03:28-ra válaszként én nem teszem a seggem többé vonatra, vasárnap kicseszte a sztrájk a biztosítékot. Helyette egy autóba tettem be a seggem, megengedhettem volna magamnak hamarabb is, de gondoltam segítem a vasutat teljesárú jegyet megvéve... vasárnap kibasztak velem, van egy zsír új autóm... de tudod nem sokan vannak akiknek ilyen könnyű a választás, ha ilyen könnyű lenne, akkor rég nem sztrájkolnátok, hanem koldulnátok... Pfu kurva nagy a szint az az érettségi... egyéként meg a középfokú nyelvvizsgáról annyit, hogy a nemzetközi vonatokon a kallerok, mindig a kézzel lábbal kommunikációt választották, meg a lassan magyarul üvöltve módszert... igazán nem tudom mire fel van nagy arcod... kurva kemény munka jegyvizsgálónak lenni...

Zámbori Zita 2008.12.20. 15:54:01

Lacibetyár: kicsit keményen fogalmazol szerintem... De ezzel az érveléseddel egyetértek: "Ha téged, szabadidődben ér valami akadályoztatás, te is meglehetősen ingerült lennél, pláme, ha a emiatt a munkahelyed is veszélybe kerülne. Mivel a máv a legnagyobb állami közlekedési cég, ennek a kiesése érint legtöbb embert. Amíg benne vagy, élvezed ennek előnyeit, a közember problémáját meg láthatóan lesz..rod. mej inkább haza, mert lejárt a munkaidőd, és azomnkívűl tényleg ne dolgozz egy percet sem"

A birka-szindrómáról ami a magyarokat jellemzi ,nos csak ennyit mondanék, hogy a bírkákat jó irányba is lehetne terelni, ha okos a pásztor... szóval egy jó vezető kellene a "csűrhe" élére, de amíg mindenki a maga érdekét nézi, addig nem lesz ebből semmi... (Én magam nem vagyok se jó szónok se olyan tehetséggel megáldott, hogy alkalmas lennék a feladatra ,de nem hoszem el,hogy ebben az országban 10 millió 34 ezer emberből ne lenne senki!

Astoria & Stadionok mániás 2008.12.20. 17:22:56

Minden munkaadó, aki a munkást a vasúti sztrájk miatti késésért rúgná ki, rúgjon ki inkább egy sztrájkoló vasutast!

Reggie31 2008.12.20. 18:01:10

"A gyerek utazásáról meg annyit, hogy ha a fél országot átutazza, valószínű kollégista. A kollégium pedig adja neki a szobát ilyen esetben és nem kellett volna hazajönnie. Úgyhogy ne próbáld úgy beállítani, hogy most miattunk a gyermekednek akár egy éjszakát is a szabad ég alatt kellett volna töltenie mert ez nem igaz!"

Csak szép csendben jegyezném meg, hogy a két ünnep között nálunk például bezárnak a koleszok, és kedd délután kettőig nekem már el kéne hagynom a terepet. Emellett vettem egykét ajándékot karácsonyra amit haza kéne cipelnem, és az egyik például egy 140*200-as szőnyeg. Na azzal nem tudok Győrig buszozni úgy, hogy még mellette egy utazótáskám és egy hátizsákom is van. Szóval ha a sztrájk még kedden is tart, nem tudom mit fogok csinálni.
Kalauznéni, én sok mindent értek abból amit mondasz, sok mindennel egyet is értek. Az olyan utast aki úgy bánik a kalauzzal (vagy bárkivel ha már itt tartunk) mint ahogy veled bántak egyszerűen fejbe kéne lőni. Sajnos itt tartunk, ilyen intelligens emberek mászkálnak mindenfelé. Biztosíthatlak, én sosem csinálnék ilyet, és szerintem az ide irogatók 99-100%-a elítéli az ehhez hasonló embereket, csak a probléma pont az, hogy mi sem tudunk hazamenni karácsonykor.
És azzal én is egyetértek, hogy a sztrájk nem arról szól, hogy jobb körülmények legyenek a MÁV-os dolgozóknak (pedig az alapján amit ide írtál inkább erről kéne), hanem a feljebb felsoroltakról, amiben a 250 ezer is benne van. Ezt pedig senki nem fogja támogatni egy állami pénzből fenntartott cég esetében. Anyum jelenleg a főállása mellett 4, azaz négy mellékállásban dolgozik és örül, ha kéthetente láthat. Mint anya ezt biztosan megérted. Na. Lehet, hogy nem jutok haza.

kilam (törölt) 2008.12.20. 18:34:59

Tisztelt Vasutas Dolgozó!

Társaságunk megvizsgálta az ön által benyújtott igényeket, és ezúton szeretnénk tájékoztatni arról, hogy követeléseit jogosnak találtuk. Ezek alapján ön a következő juttatásban és béremelésben részesül:
- Egyszeri 250.000 Ft rendkívüli juttatás a MÁV Cargo Zrt eladásával kapcsolatosan
- 15% béremelés 2008. január 1-éig visszamenőleg

Egyúttal szeretnénk arról is tájékoztatni, hogy társaságunknál az Állami Számvevőszék mai árfolyamon számolva 1993 és 2006 között 2000 milliárd forint tőkeveszteséget állapított meg. Mivel ön társaságunk régi és megbecsült dolgozója, így ebben az időszakban már nálunk dolgozott.
Ezért szeretnénk, ha ebből a veszteségből is olyan mértékben részesülhetne, mint a MÁV Cargo Zrt. eladásából. Az ön által felállított arányossági mutatók figyelembe vételével szeretnénk tájékoztatni, hogy önnek ebből adódóan a következő fizetési kötelezettsége keletkezett:
- Egyszeri 5.000.000 Ft befizetési kötelezettség a MÁV csoport felhalmozott tőkevesztesége után

Új egyenlege ennek megfelelően 4.750.000 Ft tartozást mutat, amit kérünk a mellékelt készpénz-átutalási megbízás segítségével 2009. március 1-éig kiegyenlíteni. Társaságunk a várható igényeknek megfelelően részletfizetési konstrukciót dolgozott ki ön számára, melynek során a fizetéséből havi 50.000 Ft-ot levonva, a tartozás kamatmentesen törleszthető a következő 100 hónapban. Kérjük, hogy amennyiben ezzel élni kíván, azt postafordultával jelezze.

További jó munkát kívánunk!

A MÁV csoport tagjai nevében:
Kis Piroska
Pénzügyi Csoportvezető

Ui.: 2008 év végén az éves eredmények figyelembevételével ismételt
egyenlegközlőt továbbítunk önnek.

Narrátor (törölt) 2008.12.20. 20:29:08

Nos talán azzal lehetne kezdeni valamit, amit Jernee megfogalmazott, ha a mondanivalót esetleg higgadt, összeszedett formában tudnánk terjeszteni - lehetne itt is egy poszt belőle - talán ráébredne ez a sok megvezetett vasutas, hogy lófaszt nem ér gaskó vezetése, ez nem sztrájk hanem kamikaze akció, hamarosan vérengzésbe fog torkolni.
Találjanak ki teljesíthető és hasznos követeléseket, ez az egyszeri 250 e ft botránykeltésre volt csak jó.

E-one 2008.12.20. 20:44:52

Narrátor: Nem érdemes. Megpróbáltam tegnap normálisan írni, ugyanaz történt, mint bármelyik postnál itt, aki normális, azt már nem kell meggyőzni, aki meg idióta, aszerint a MÁV és a kormány bérence vagyok...
gulyas.blog.hu/2008/12/19/kedves_vasutas_4

Narrátor (törölt) 2008.12.20. 21:02:37

Ez nem is sztrájk, ez gaskó referenciamunkája az elbaszásra, úgy hallom miniszter szeretne majd lenni, mert akkor úgy több lé jut majd a mosodából.

rennie 2008.12.20. 21:11:24

Kalauznéni:

"Tedd! Jogod van hozzá!
De csak akkor ne szolgálj ki ha az az ember úgy volt bunkó hozzád, hogy közben életveszélyesen meg is fenyeget. Rendben?"

Jó, magyarázom egyszerűbben: te azért léptél sztrájkba, mert a bunkó utas megfenyegetett. Magyarán: a sztrájkjogot kihasználtad a saját (alapból egyébként jogos) sértődöttséged miatt, és hogy visszavághass annak a taplónak. Ennyi történt, miért kell ezt ideologizálni? Nem azért állt meg a vonat, mert te hirtelen rájöttél, hogy a sztrájk jogos, hanem mert megbántódtál, és visszavágásnak kapóra jött a sztrájk.
Na ez volt a nagyon nem etikus a részedről.

hard 2008.12.20. 22:39:55

Hát amit Kalauznéni itt írogat az nem semmi. Ha olyan nagy az elégedetlenség el lehet menni bankhoz. Igaz nem fogják arra felvenni, hogy bent ücsörögjön nettó 100-ért, amit ő elképzelne magának, sőt ebbe még akár napi 10-20 ügyfél beleférne nagy undorral. Viszont lehet dolgozni teljesítménybérért, persze az már nem tetszik annyira, ugye?
Nekem hiányszakmának mondott műszaki területen van egyetemi diplomám, mégis voltam 10 helyen interjún mire felvettek. Azt már nem is számolom hány helyről nem is válaszoltak.
De sebaj végzés után szeptembertől már dolgozok egy jól fizető német cégnél. Csak egy kis kitartás kellett hozzá.

NGabor 2008.12.20. 22:45:42

A jelenleg kért 506 vonat nem kevesebb attól, mint amit jelenleg továbbítanak megegyezés nélkül? Tudom, ezek nem mennek el a végállomásra.

rowi 2008.12.20. 23:12:21

azt nem tudom, hogy meg merik e játszani a karácsonyt de, hogy én a következő kaller jegyeketbérleteket szignáljára "jónapotsztrájkolok"kal fogok válaszolni az egyre biztosabb...

hitomi 2008.12.20. 23:14:28

Kalauznéni,
annak ellenére, hogy a kommentjeidben ideírtad az egész életed (bár senki sem kérdezte), kurvára nem tudtál meghatni. azért nem, mert te és a kedves sztrájkoló kollégáid egy egész országgal basztatok ki. senkit nem érdekel a te személyes sirámod, mert amikor elmentél kalauznak, nagyon jól tudtad, hogy mi fog rád várni. (ha meg még szereted is csinálni - amit oly előszeretettel hangoztatsz -, akkor pláne nem értem, mi ez a nagy siránkozás a részedről.) ahogy már más hozzászólók is mondták: más munkahelyeken azt mondja a főnök az arcodba, hogy ha nem tetszik, el lehet menni. az a ti kurva nagy szerencsétek, hogy következmények nélkül megengedhetitek magatoknak, hogy egy ország karácsonyát kúrjátok el, ráadásul te - mint x+1-edik hozzászólásodból kiderült - személyes sérelem vezérelt abban, hogy sztrájkolni kezdj; magyarán szólva visszaéltél a sztrájkjogoddal.
jobban tennéd ha lapítanál, és ha már annyira odavagy a gaskóért, akkor menj és bőgd ki magad az ő vállán. ő úgyis legalább tesz értetek valamit, igaz?...

szarjon sünt az összes sztrájkoló, gaskóval karöltve.

2008.12.20. 23:52:27

Sok mindenben egyet tudok érteni Kalauznéni-vel, de mivel én is erősen érintett vagyok ebben a kutyakomédiában, így bennem is egyre jobban halmozódik a feszültség. Az elmúlt egy hétben 2 nap nem jutottam be a munkahelyemre, 1 nap Pesten kellett a körúton éjszakázzak, mert nem járt a vonat, az utolsó Volánbuszról meg lemaradtam. (Másnap reggel 7-re értem haza.)

Mindezek mellett havonta 15000 forinttal járulok hozzá a vasút működéséhez (illetve az utóbbi időben a NEM működéséhez). Lehet, hogy nagyok az igényeim, de ennyi pénzért azért kicsit többet várnék el...
A sokak által emlegetett piszkos vonatokat, 10-15 perces rendszeres késéseket én már fel sem veszem, beérném azzal is, ha NAGYJÁBÓL kiszámíthatóan el lehetne jutni a vonattal "A"-ból "B" pontba.

Amúgy szerintem a nagy többségnek semmi baja nem lenne a sztrájkkal, ha úgy oldanák meg, mint 1-2 külföldi országban (vagy hogy ne is menjünk annyira messzire, itthon, a BKV-nál), hogy előre bejelentett időben, meghatározott ideig állna le a közlekedés.
Mondjuk 1 héttel előtte szólna a szakszervezet, hogy jövő héten hétfőn déltől este 8-ig áll minden vonat - előtte meg utána tennék a dolgukat, a bejelentett időszakban meg ücsörögnének, sakkoznának, malmoznának, tévéznének, stb stb. Ha így történne, szerintem az utasok 90-95%-a elfogadná a munkabeszüntetést és csendben maradna.

De ez, ami most van, hogy idén már hatodjára borítják fel napokra a közlekedési rendszert az egész országban, felháborító. Gondolom mindenki egyetért abban, hogy a bizonytalanság / kiszámíthatatlanság a legidegörlőbb dolog a világon. Hogy sarkos példát mondjak, olyan a mostani sztrájk miatt kialakult közlekedés, mintha a beteg elmenne a dokihoz, aki a leletet tanulmányozva azt mondaná, hogy: "valami nem stimmel, de még nem tudjuk mi az". Lehogy, hogy nincs is komoly baj, de azért hirtelen a stressz rátelepedne az illetőre...
Na ilyesmi stressz telepszik arra az utasra is, aki már 2 órája bámulja csomagokkal felpakolva az információs táblát, de nem igazán lát rajta értékelhető információt és azon tipródik, hogy sikerül-e hazajutni, vagy sem.

A másik, ami vérlázító, a Gaskó úr kommunikációja, aki kisimult arccal, alig leplezett örömmel jelenti be a híradóban, hogy "ma az ország 97%-án megbénult a vasúti forgalom, az utasok nem jutottak el a célállomásokra". (a minap hallottam, nem pont szó szerint idéztem, de a lényege ez volt). Szóval ezek után ne csodálkozzon már, ha az utasok nagy része be akarja verni a búráját. :)

Ehhez kapcsolódóan, Alomszimesz "keménykedésről" íródott eszmefuttatásához meg csak annyit tennék hozzá, hogy "hülye vagy fijam, ülj le, egyes". Nem úgy kell harcolnod a saját érdekeidért, hogy közben más emberek mindennapjait nehezíted meg, teszed kiszámíthatatlanná. Vagy ez volna a konstruktív hozzáállás?

Gaskó amúgy szerintem már teljesen hiteltelenné, tárgyalásképtelenné vált a MÁV-vezetés előtt a légből kapott követeléseivel. Gyanítom, hogy a jövőben sem fog megállapodás születni - a MÁV már csak dacból sem fog engedni neki. De ne legyen igazam.
Kívánom, hogy az ünnepekre mindenki jusson haza és békességben teljen :)

2008.12.20. 23:57:10

Jah, hozzáteszem, a világsajtóból hónapok óta folyik, hogy jövőre k*rvakemény év elé nézünk, hozzánk is be fog ütni a recesszió, még többen fogják elveszíteni az állásukat...
Mindemellett elég nagy bátorságra (vagy hülyeségre?) vall egy ilyen mértékű, ekkora közfelháborodást kiváltó munkabeszüntetés.
Vagy írásba adta valaki is, hogy a MÁV-nál nem lesz leépítés...?

petya.bacsi 2008.12.21. 07:44:20

prolab: "a MÁV már csak dacból sem fog engedni neki. De ne legyen igazam."

De legyen igazad. Ne engedjenek. Ha engednek, akkor a többi magyar állampolgárnak is fizessenek.

Manyizga (törölt) 2008.12.21. 09:05:36

Hahha, most olvasom a Totalcar-on, hogy az amerikai autógyártók miért mennek csődbe.

1, szakszervezeti-maffia összefonódások miatt nem lehet bért csökkenteni
2, korszerűtlen termékszervezet
3, kedvezőtlen hitelek a "hozzáértő" menedzsment jóvoltából

Érdekes, de mintha ezek a magyar vasútra is igazak lennének. :)

Chris79 2008.12.21. 09:41:28

Na erre varjatok gombot:

A szakszervezet elutasította a MÁV ajánlatát

A MÁV legújabb, a még elégséges szolgáltatásra tett ajánlatát is elfogadhatatlannak tartja a sztrájkot hirdető szakszervezet, értékeli ugyan a munkaadói álláspont elmozdulását, de sztrájktörésnek tartaná az ajánlat elfogadását.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) közleménye szerint a MÁV a szakszervezeti követelésekkel kapcsolatban továbbra is hajthatatlan, ezzel az érdekképviselet véleménye szerint "újabb kesztyűt vág az elkeseredett vasutasok arcába, aminek beláthatatlanok lehetnek a következményei".

A tárgyalásokat a még elégséges szolgáltatásokról ugyan fontosnak tartja a szakszervezet, de úgy vélik, hogy az eredeti követelésekről való érdemi tárgyalások nélkül ez csak a munkabeszüntetést konzerválja. Hozzáteszik: a még elégséges szolgáltatással kapcsolatos tárgyalásokon közeledtek az álláspontok, a munkáltató korábbi ajánlatát több mint kétszáz vonattal csökkentette. Az elmozdulást értékelik, de elfogadhatatlannak tartják. "Ugyanis nem akarjuk, hogy a vasutasok a VDSZSZ Szolidaritást sztrájktörőnek tartsák" - fogalmaznak.

A MÁV-START jogelődje és a szakszervezetek által 1995-ben a még elégséges szolgáltatásról aláírt megállapodást tartják irányadónak, különös tekintettel arra, hogy az azóta eltelt tizenhárom évben az utasok száma lényegesen kevesebb lett - áll a közleményben.

A MÁV Zrt. közleményében hangsúlyozta: a MÁV a szombati, 69. egyeztető tárgyalásokon is kompromisszumra törekedett, a sztrájk ideje alatt a napi 3200 vonatból 506 vonat közlekedését javasolta a még elégséges szolgáltatásként. A szakszervezet ezt nem fogadta el, így marad a kiszámíthatatlan vonatközlekedés. (MTI)
"A szakszervezet bebizonyította: sztrájkolni akar, de úgy, hogy az utasok alapvető jogait félretéve, meggátolja az eljutást. Minden felelősség a bizonytalan és kiszámíthatatlan vasúti közlekedésért a VDSZSZ Szolidaritást terheli" - áll a vasúttársaság közleményében.

Én azt mondom, fogjuk magunkat és menjünk a vdszsz vagy gaskó köcsög háza elé most már, mert ezt már nem lehet hagyni..:(:(:( Miért kell ennyire paraszt f@szkalapnak lennie???

Chris79 2008.12.21. 09:50:23

Ami kimaradt:

Gátoljuk meg Gaskó hazajutásást szenteste, tudja meg milyen mikor elszakítják az év legszentebb estéjén a családjától!!!!

dontals 2008.12.21. 10:32:55

Részlet a sztrájktörvényből:

"(2) Annál a munkáltatónál, amely a lakosságot alapvetően érintő tevékenységet
végez - így különösen a KÖZFORGALMÚ TÖMEGKÖZLEKEDÉS és a távközlés terén,
továbbá az áram, a víz, a gáz és egyéb energia szolgáltatását ellátó szerveknél
-, csak ÚGY GYAKOROLHATÓ a sztrájk, hogy az a még ELÉGSÉGES szolgáltatás
teljesítését NE GÁTOLJA. Ennek mértéke és feltételei a sztrájkot megelőző
egyeztetés tárgyát képezik."

Namármost mivel az elégséges mértéket sem határozták meg a MEGELŐZŐ tárgyalások során, tehát nincs is mit teljesíteni. A semmit nehéz gátolni, ugyanakkor a törvény világosan kimondja, hogy az elégséges szolgáltatást nyújtani kell, melyről előzetesen tárgyalás útján kell megállapodni. A sztrájk tehát TÖRVÉNYTELEN, mivel az elégséges szolgáltatás teljesítését nemhogy gátolják, de még csak meg sem állapodtak róla, holott a törvény világosan kimondja, hogy elégséges szolgáltatást kell nyújtani!

ÜGYVÉDEK, HOL VAGYTOK????!!!! NINCS EGY TÖKÖS ÜGYVÉD EBBEN AZ ORSZÁGBAN, AKI FELKAROLNÁ EZT AZ ÜGYET? ÓRIÁSI PRESZTIZST SZEREZHETNE MAGÁNAK!!!

martinasz 2008.12.21. 10:36:31

Jó reggelt! Figyelmesen végigolvastam a posztot és a kommenteket! és mivel a népszerűséghajhászás nagyon távol áll tőlem,bátorkodom leírni,hogy én sepciel a T.KALAUZNÉNIVEL értek egyet!Egyébként nem hogy én nem vagyok vasutas,de még a családban sincs senki! A kedves BKV FIGYELŐ és a Régi "törzskommentezők" biztos tudják hogy én "erősen balos"vagyok, nem is nagyon kommentezek már miota a figyelőhöz írt kommentek egyre jobban elkurucosodnak" Na szóval én mint ilyen ember nagyon szomorúan látom amikor az egyik melós baxtatja a másik ugyanolyan egyszerű melóst,az összefogás helyett! Ez a sztrájk,és általában a sztrájkok nem a Gyurcsányról,és nem a jobbszélső Orbánról szólnak Ök csak összeugrasztani tudják a népet,amikor meg a melósok ergymást szidják jokat röhögnek!

Nem a vasutasokat és más sztájkolokat kéne baxtatni hanam végre összekéne fogni a melósoknak és senkinek nem volna szabad ebben az országban 300-400 euróért dolgozni! Meddig mehet az hogy a 300-400 eurós oaz árakat kell kifizetnie a magyar melósnak mint 300km-el nyugatabbra az 1500-2000 eurós fizetésekből? Ez meddig mehet! Megfigyeltem az is mindig azok tépik a legjobban a szájukat akik még életükben egytelenegy percet nem dolgoztak,csak az egyetemen ücsörögtek! ezek az igazán dolgos emberek aztán "nagy igazságokat" tudnak kinyilatkoztatni ,pl,hogy ha nem tetszik el lehet menni,vagy hogy nem kötelezó ennnyiért dolgozni stb!A munkát ugyan nem nagyon ismerik csak azt hogy ,hogy köll fényképezni,hogy köll a másik ember munkájába belekötni ,hogy köll és hol köll feljelenteni a másikat! na ezeknek pl az tudom mondani,hogy egyetemre sem kötelező ám járni Miskolcról,meg Nyíregyről,Pécsre ,Meg Szegedre! Esetleg neadjúristen el lehet menni dolgozni is mundjuk 300 euróért a gyárba 3 műszakba!Na szóval egy szó mint száz a munkásoknak nem egymást kéne szidni átkozni hanem igenis ősszekéne fogni együtt kéne fellépniük a sok mocskos munkaadó ellen,és igenis 300 euróért senki ne dolgozzon!....elnézést kérek! ....mindenkinek nagyon szép,és boldog ünnepet kívánok!

Chris79 2008.12.21. 10:40:50

Ha jól megnézed, meg sem akarnak állapodni, pedig ez már a mávnak nem az első ajánlata volt. Vagdalóznak hogy ebben történt előrelépés, de a követeléseikben nem. Mit akarnak amikor a tövényileg előírt kötelezettségüket sem teljesítík, ellehetetlenítik azt, hova követelőznek ilyenkor???

Elöször teljesítsék a törvényben előírt elégséges szolgáltatást, utánna, de csak is utánna lehet követelőzni.

Nagyon tele a bakancsom ezzel az idióta barommal... jó lene ha összefogna a nép és tenne valamit ez ellen a birka ellen.

dontals 2008.12.21. 10:49:14

martinasz: feltételezem, téged nem érint a vasutasztrájk, mert én is megfigyeltem, hogy azok tépik a legjobban a szájukat, akik vagy maguk is vasutasok és idehordják sirámaikat, vagy pedig az utóbbi években nem tették vonatra a seggüket és annyira szolidárisak a vasutasokkal, hogy a békés nyugodt Karácsonyra készülő ember, aki történetesen a szeretteihez utazna már-már súlyos cselekményt követ el azzal, hogy fel meri emelni hangját az ilyen sötét bunkók ellen, mint amilyenek a sztrájkolók.

Úgyhogy ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna. Nagyon megható ez a "Magyarország proletárjai egyesüljetek a gonosz imperialista kizsákmányoló burzsoá ellen, akik titeket éhbáérért dolgoztat" szöveg, mely egyeseknél már-már vetekszik a Kommunista Kiáltvány elszántságával. És amellett a kétségtelen tény mellett, hogy Magyarországon nyilvánvalóan alacsonyabb a bérszínvonal, mint nyugat felé a határ másik oldalán én inkább Ünnepelni szeretnék rokonaimmal a legszentebb Ünnepen nem pedig "fellépni a sok mocskos munkaadó ellen", mint írod. Jövőre úgyis kevesebben lesznek a mocskok, a világválság miatt sorra húzzák le a rolót!

martinasz 2008.12.21. 11:21:35

Kedves DONTALS! Jó rendben! de akor döntsétek el hogy mit akartok! jó? Mert az nem megy hogy felgyújtjátok a tévét,szétveritek a várost,kopaszra nyírt csűrhe masírozik,tojással és utcakövekkel dobálja a rendőröket és az orditja hogy a kormány meg a Gyurcsány takarodjon amikor meg végre van valaki aki fellép a kormány intézkedései ,megszorításai gyalázatos tevékenysége ellen akkor meg azokat kezditek el gyalázni mocskolni, ahlyett hogy kiállnátok mellettük támogatnátok őket! Sajnos ma Magyarországon csak nagyon kevés olyan ember van akinek van érdekérvényesítési lehetősége /egészségügy,oktatás,vasűt,bkv/ sajnos valóban a sok adócsaló,senkiházi,8-10 főt foglalkoztató neve sincs KFT-nél,Bt-nél erre valóban nincs lehetőség! Azoknak dolgozzatok csak lehajtott fejjel mint a bírkák hvi 300 euróért a szalag mellett a gyárakban 3 műszakban! Ez a nép ezt érdemli!

dontals 2008.12.21. 11:27:56

Martinasz!
Megkérdezhetem, hogy te miről beszélsz?
Ne haragudj, de te normális vagy???

Chris79 2008.12.21. 11:32:53

Dontals:

Ez a kérdés bennem is felmerült ahogy olvastam martinasz postját:)

martinasz 2008.12.21. 11:34:04

Ha nem értetted volna meg csak azt akartam mondani,hogy nem az egyik egyszrű ,300 euróért dolgozó melósnak kéne szidni átkozni a másik szerncsétlen ugyancsak 300 euróért dolgozó sorstársát,hanem végre összekéne fogni! hogy ne legyünk végre a milliárdosok játékszerei! ÜDV!

titan 2008.12.21. 11:34:33

martinasz 2008.12.21. 10:36:31

Igazad van, akartam én is egyetemre járni, de mivel nem tudtam volna belőle megélni, ezért munkát kellett vállalnom, azóta is dolgozom, próbálok előrébb jutni, és megyeget is valamennyire, de ezt csakis az egyéni erőfeszítéseimnek köszönhetem, nem az ún. nyomásgyakorlásnak. Persze igaz, nem is veszem magamra, mert nem a számat tépem, csupán próbálok beszélgetni, és a nemtetszésemet kinyilvánítani.

martinasz 2008.12.21. 11:21:35

csatlakozom dontals kérdéséhez...

Chris79 2008.12.21. 11:34:57

Egy kis ráadás a mai naphoz, drága jó narancsos pártunk ott rohadjon meg ahol van:

Index főoldal:

A Fidesz a sztrájkolók oldalán áll

* MTI - ugyelet@mail.index..hu

| 2008. december 21., vasárnap 09:36

Rendkívüli ülést tart hétfőn az Országgyűlés költségvetési bizottsága a szakszervezeti sztrájkok miatt, az ülést a Fidesz képviselői kezdeményezték - tájékoztatta Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője szombaton az MTI-t. A kormányszóvivő erre úgy reagált: nem helyes politikát keverni munkavállalók és munkáltatók közötti bérvitába.

index.hu/politika/belfold/fidszt1221/

martinasz 2008.12.21. 11:43:20

Na mi van kéremszépen már az alcsuti dakota se tetszik,hát mégse ő az isten?

Chris79 2008.12.21. 11:52:35

Lehet ugyanabból a megyéből származik dakota bácsi ahonnan én is, de sosem volt szimpatikus, sosem szimpatizáltam vele.

Az utóbbi időben meg csak növekedett az unszimpátiám iránta.

A délibe van egy zöldséges ismerősőm.
A sztrájknak köszönhetően van nál apár romlott tojás,paradicsom,narancs... na azokat küldöm Gaskónak és Dakota Orbáncos majomnak...

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.12.21. 12:06:16

martinasz! Lehet, hogy nem űnt föl, de itt most politikai oldaltól mentesen a sztrájk mikéntjével van a baj (értsd: néhány órával előtte bejelentve, elégséges szolgáltatás nélkül teszik). A politikát te hoztad ide, te képzeled bele... spleciel én pártsemlegesen utálom az egészet. Pedig nagy vasútbarát vagyok.

Chris79 2008.12.21. 12:11:40

Ha már ennyire szolidáris /reptér/ a VDSZSZ, akkor legyen velem is szolidáris... szolidaritásból egy VDSZSZ-es se legyen otthon szenteste!!!!

faceofturn 2008.12.21. 12:24:06

Hmm... érdekes... Én azért szívesen kipróbáltam volna azt az új menetrendet, ami ellen a VDSzSz olyan hevesen tiltakozik, mert ha jól sejtem valami oka csak volt a nagy vonat átcsoportosításoknak, hisz biztos végeztettek a mávos fejesek felmérések az utazóközönség szokásairól, az utasok javaslatait is lehet figyelembe vették...
Érdekelne, hogy honnan veszi a szakszervezet, hogy az új menetrend olyan rossz az utasoknak, ha az utasok még ki sem próbálhatták azt???
Én személy szerint egészen megörültem neki, hogy lesz olyan járat, amivel Pécsről Miskolcra átszállás nélkül el tudok jutni, és persze visszafelé sem kellett volna 2 helyjegyet váltanom...
Gondoltam leszek is olyan bátor, és másfél hete, 11-én el is utaztam Miskolcra, gondolván, hogy majd következő hét szerdán, a visszaút során már 1 órás várakozás vagy 10 perces sprintelés nélkül megúszom a Keleti-Pályaudvaron való tartózkodást... E helyett az új menetrend szerint 5 óra 8 perces utat 9 óra és 45 perc alatt tettem meg, persze nem vonattal, hanem busszal, 2 átszállással (Eger, Bp.), összesen kb 2 óra köztes várakozással buszpályaudvarokon, mert ugye akkor már javában dúlt a sztrájk, és még hálás is vagyok a Volánnak, mert voltak olyan előrelátóak, és indítottak közvetlenebb (azért minden mégsem lehet tökéletes) járatokat, amikkel spóroltam 1 órát.
Egyébként ezen az egész sztrájkon a Volán jár jól, mert ugyan kell fizetni túlórákat a behívott sofőröknek, de ilyen jó még talán sohasem volt a buszok kihasználtsága.
Miután közölték, hogy karácsonykor mégsem lesz vonatközlekedés - a korábbi "nem zavarjuk meg az ünnepeket" maszlag után - el is kezdetem keresgélni a megfelelő BUSZjáratot...

hard 2008.12.21. 13:38:25

dontals 2008.12.21. 10:49:14

Én ha 5 évente tán 2-3-szor vonatozok, de mégis az utasokkal szimpatizálok. De ezt csak új leírtam, nem kötök bele amit mondasz.

hard 2008.12.21. 13:41:34

faceofturn:

Amit én ismerek járatot az hétköznap is 75% feletti kihasználtságú. Hétvégén sokszor nem elég 3 busz, ami között van emeletes is. Ráadásul azonos vonalon fél órával később van IC is. A két pályaudvar egymás mellett. És még kb 1 éve a busz járatokat ritkították, mivel azonos vonalon megy a vonattal. Hát köszönöm szépen. Csak a busz megy rendesen mindig a vonatnál meg bármi lehet.

Scrabantia 2008.12.21. 14:02:27

Martinas az a te bajod, hogy nem tudsz megélni egy diplomával... Tipikusan az a hozzáállásod, hogy neked nincs diplomád akkor másnak se legyen... Nekem van kettő is, most végzem a 3-at, jól élek, és leszarom az olyan irigy köcsögöket, mint te... 2002 óta nincs a Fidesz kormányon... Miről beszélsz te szerencsétlen? Ellenzékben vannak, nincs többségük a parlamentben, mégis mindig ők basznak el mindent... Csak sajnálni tudlak...

KíváncsiFáncsi (törölt) 2008.12.21. 14:28:21

Gaskó alól kéne kivenni a kitudja milyen csilivili többmilliós autókát,és akkor tessék,juss haza karácsonyra ahogy tudsz!majd akkor megtudná,milyen érzés!nem igaz h nem tudják azt a nyomoroncot kirúgni onnan a francba,az összes sztrájkoló vasutassal együtt!

KíváncsiFáncsi (törölt) 2008.12.21. 14:31:29

Ja és még annyit,hogy amint én tapasztalom,nyomorogva,túlzsúfolva,de valahogyan nagy nehezen meg tudják az emberek oldani a Volánnal az utazást.Ha a Volán bővítené az induló járatainak számát,mindenki kényelmesen el tudna utazgatni azzal is.ha a vasutasok azt hiszik,h olyan hű de nagy szükségünk van rájuk,hát tévednek...Leleményes ember a magyar,nem néhány idióta fog vele kitolni az biztos.

martinasz 2008.12.21. 14:39:17

Kedves Scrabantia! Sújyós szövegértelmezézési zavarod láttán arra a kövaetkeztetésre jutottam,hogy teljesen felesleges volt kitanulnod az én pénzemen,azért a két diplomáért,hogy a folyamatban lévő harmadikat már ne is említsem!Én ugyanis nem szidtam a Fidesz zéerté-t!A T.Orbán úr,és a Fidesz zéerté mint azt bizonyára te is tudod a véres verejtékkel dolgozó munkásemberek,ezúttal a vasutasok mellé állt,akárcsak én! Őszintén remélem hogy a harmadik diplomád megszerzése után hamarosan te is munkát vállasz majd,és nem csak fogyasztani fogsz ,hanem végre termelni is!Biztos tudod te is, az asztalra előbb rá kell tenni valamit,levenni róla csak utána lehet!....Jó egészséget,kellemes ünnepet kívánok neked!ÜDV: MARTNÁSZ!

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.12.21. 15:19:32

martinasz nem értem, hogy mit ertesz elkurucosodás alatt... Bár már megkaptuk, hogy szélsőségesek vagyunk... (en is balos bealitottsagu vagyok)
"martinasz 2008.12.21. 11:34:04
Ha nem értetted volna meg csak azt akartam mondani,hogy nem az egyik egyszrű ,300 euróért dolgozó melósnak kéne szidni átkozni a másik szerncsétlen ugyancsak 300 euróért dolgozó sorstársát,hanem végre összekéne fogni! hogy ne legyünk végre a milliárdosok játékszerei! ÜDV!"
Az a 300 euroert dolgozo munkas, dolgozni akar, karacsonyozni akar, de ha a masik 10000 300 euros munkas nem hagyja, akkor miert fogjanak ossze? Az orszag munkavallaloinak a 97%-a ha sztrajkolni mer kereshet uj munkat. Hol volt Gasko es a tobbi talpnyaloja, amikor 15 ezer embert elbocsatottak? Szerinted, az a 15 ezer ember most mit erez?
Agyatlanisztánban élünk, ahol mindent meg lehet tenni büntetlenül. Egyebkent egy milliomos jatekszerei vagyunk, ugy hivjak GASKO ISTVAN. Csak nezd meg a villajat kint Zugloban. Biztos a ket szep kezevel kaparta ra ossze...

hard 2008.12.21. 15:58:03

KíváncsiFáncsi:

Hát igen az év végi mávos 100mrd-ok helyett buszokat kellett volna venni. (Fullos MAN busz 90 milla) A volánnak nincs sajnos sokkal több busza, mint amennyi a menetrendhez szükséges. Meg persze a sofőrök is végesek, ráadásul most rajtuk is nagy a nyomás, így nehéz levezetni a megengedett maximumot. Felett meg ugye nem mehet, és így ha még lenne busz is nincs ki vigye. Bár ismerősömet is szabadságról hívták be.
Ezek a pötschök meg csak múlatják az időt egész nap.

Scrabantia 2008.12.21. 16:12:35

Termelek, és a második ill. harmadik diplomám én termeltem ki, csak az elsőt végeztem magyarországon, amire neked is lehetőséged lett volna. Szerintem, ha egy szervezet jelen esetben a Fidesz, a vezetőjét támadod, akkor az egész szervezetet rágalmazod, hagyjuk már ezt a cigány így-úgy, vegye már valaki elő az anyakönyvi kivonatát és tárja a nyilvánosság elé. Szerintem meg te vagy cigány, hogy miért? Mert ezt gondolom és kész...
Jah és én is adócsaló vagyok Magyarországon, becsületes adófizető meg Ausztriában... Neked meg soha nem fogok az asztalra letenni semmit, mert én csak egy jelenleg kétdiplomás köcsög vagyok, aki 4 órát dolgozik Budapesten heti 2 szer, és mégis többre viszem mint te... Ezek tények, nagyon sajnállak...

2008.12.21. 16:27:43

Scrabantia: két és fél diplomával csak ennyi szociális kultúrára meg empátiára futja? Én is nagyon sajnállak. :-/
Ilyen a hozzáállással arra a heti kétszer négy órára se kellene Pestre jönnöd - maradj inkább becsületes adófizetőként Ausztriában...

martinasz 2008.12.21. 16:29:32

Szia kedves GEORGEJR! Az első kérdésedre: Azt értem "kurucosodás" alatt ,hogy az utobbi időkben amikor un."kisebbségi "téma van bizony naygon sok minősíthetetlen komment jelenik meg!
a második a GASKÓ! egyetértek veled.én sem bírom! nem bírom mert egyértelműen pártpolitikai szerepet vállalt, már a két gombocról fagylalt áráról /300ft vizitdíj/ szóló népszavazáson,aztán meg az egri Hospinvest církuszban is! Biztos beigértek neki valami koncot 2010 utánra! Egyébként máér budán lakik,amiről te beszélsz az egy MÁV szolgálati villa rákosrendezővel szemben a harmadik keresztutcában! A szakszervezete meg megvette zuglóban az Ajtossy Dűrer soron a svéd Nagykövetség épületét ma az a VDDSZ székháza!

Nos viszont ami konkréton a sztrájkot illeti én bizony megértem a vasutasokat!Azt írod 15 ezer embvert rúgtak ki! Igen ez így van,megtették,mert megtehették! Nézzük a Suzukit az egyik melós a másikat jelentgette föl mozerolta be az egyik jobban nyalta főnök seggét mint a másik ahelyett hogy igenis összefogtak volna és senki nem dolgozott volna! De nem ,nem ezt csinálták ma is bemennek 300 euróért lehajtott fejjel mint bírkák a 3 műszakba!Így soha nem lesz jobb ebben az országban a munkások helyzete ezt a megosztottságot,széthúzást használják ki a munkaadók és veszik hülyére a dolgozokat minden munkahelyen,és röhögnek a markukba a sok szerencsétlen kiszolgáltatott emberen! Eért mondom azt ,hogy nekünk munkásoknak nem egymást kéne szidnunk átkoznunk,hanam határozottan össze kéne fognunk és ki kéne állunk egymásért!...sajnos én már nem élem meg!...ja és igen! Senki ne dolgozzon 300 euróért,mert ez felháborító!

Scrabantia 2008.12.21. 16:59:27

Belém szorult empátia, mondtam, hogy én leszarom a sztrájkot, de azzal nem értek egyet, hogy karácsonykor kell sztrájkolni, mert tudom sok olyan ember van, akinek nincs autója, velük kibaszás pont karácsonykor sztrájkolni... Ezt már korábban kifejtettem, de az, hogy valaki azt vesse a szememre, hogy minek nekem több diploma, meg egyáltalán azok akik egyetemre járnak azok egy percet sem dolgoznak... Ez felháborít, és nem érzek semmiféle empátiát az iránt, aki érettségivel veri az asztalt, hogy kevés az a 300-400 euro. Nem vitatom, hogy kevés. De ne az papoljon, hogy milyen szuper az EU-ban, hogy valaki 1500-2000 euros fizetést kap. Elárulom, hogy 1200 euro körül van a minimálbér, és nem lehet belőle jól élni, míg otthon azért 300ezerből el lehet lenni, sokkal jobban mint itt 1200 euroból. 2000 euros állás pedig szakképzettség nélkül érettségivel, na az a nagy kamu, mert olyan nincs.... Ha a gazdaság úgy fog teljesíteni, mint máshol, akkor lehet emelni a minimálbért, meg ha nem lesz annyi járulék, akkor lehet többet adni a munkavállalónak...Azt ti se gondoljátok komolyan, hogy kevesebbet keressen a cégtulajdonos, mint a munkavállalók... Ha nem tetszik a rendszer szabad vállalkozást indítani, fel lehet tetetni a jelzálogot a házra, meg mindenre ami van. Én feltettem, volt hogy rohadt nehéz volt... Hetente többször megesett, hogy éjjel 3-ig tanultam, és 8-ra mentem dolgozni. De elismerem én vagyok a semmitérő diplomás...

KíváncsiFáncsi (törölt) 2008.12.21. 18:41:31

Hard:
teljesen megértem amit mondasz,én csak arra akartam rávilágítani,h ha teszem azt megszűnne a MÁV (nem fog úgysem,tudom jól,de jó elgondolkodni rajta)akkor az oda kerülő bevétel a Volán társaságoknál kötne ki,így futná több buszra és alkalmazottra is.És ők legalább nem sztrájkolnak,hanem segítik az embereket ilyenkor is.

dontals 2008.12.21. 19:12:13

martinasz 2008.12.21. 16:29:32 ->

Próbáljál már meg átlátni a szitán.
A vdszsz sztrájkját még a másik 3 vasúti szakszervezet se támogatja! Milyen szolidaritás hiányáról beszélsz az emberek részéről?

2-300 ember sztrájkol. Többnyire jegyvizsgáló és kerékkopogtató.
Sajnos olyan a máv szabályzata, hogy ha mint pl. kalauz néni úgy dönt, hogy sztrájkba lép, akkor nem megy tovább a vonat. De hát lássuk be: nélküle is ugyan úgy le lehetne közlekedtetni a vonatokat, mert semmi olyat nem tesz hozzá a folyamathoz, ami miatt feltétlen szükség lenne rá a vonat közlekedéséhez.

hard 2008.12.21. 19:36:42

KíváncsiFáncsi

Hát igen én is mindig átszámolom a MÁV mrd-jait, mennyi jó kis busz kijönne belőle.
Mert ugyebár a volánok között nem osztanak szét pl 80mrd-ot.

titan 2008.12.21. 19:56:29

ontals 2008.12.21. 19:12:13

a kocsivizsgálük viszont ugye nem véletlen vannak ott, őket semmiképpen nem lehetne kivenni a folyamatból, mert ők azért vannak, hogy biztonságot adjanak

2008.12.21. 20:58:48

Szerintem indexesek már copy/paste-tel írják ki nap végén ezt a hírt :)
Szóval ne lepődjetek meg, ma sem fogtok semmi újat olvasni.

index.hu, 2008.12.21., 20:50

"Nem született megállapodás a MÁV és a VDSZSZ között a vasárnap 17 órakor kezdődött egyeztetésen a sztrájkkövetelésekről és a még elégséges szolgáltatásról. Az egyeztetést hétfőn 17 órakor folytatják.

Gaskó István, a VDSZSZ elnöke az egyeztetés után elmondta, hogy nem haladt érdemben a tárgyalás sem a sztrájkkövetelésről, sem a még elégséges szolgáltatásról. A szakszervezet továbbra is 250 ezer forintot követel minden vasutasnak a MÁV Cargo privatizációs bevételéből, illetve 10 százalék kiszervezési pótlékot kér a leányvállalatok dolgozóinak. A VDSZSZ elnöke közölte: az egyeztetés után ülésezik a sztrájkbizottság, és dönt a további lépésről. Kavalecz Imre, a MÁV Zrt. sajtófőnöke azt mondta: a vasúttársaságoknak nincs jogi és gazdasági alapjuk a szakszervezet követeléseinek teljesítésére."

E-one 2008.12.21. 21:16:40

Martinasz!
Hála Istennek már nem kommunizmus van, (meg nem is Fidesz-uralom, amikor szolidan hamisították a munkanélküliségi adatokat), most éppen szabadon válogathat az ember, szerete-e dolgozni vagy sem. Ha valaki azt mondja, nem elég neki a bére a vasútnál, menjen csak el, hárman jelentkeznek a helyére abban a pillanatban.

Narrátor (törölt) 2008.12.21. 21:51:46

érdekelne hogy zajlik egy ilyen egyeztető tárgyalás, mert most kívülről csak annyi látszik, hogy kb így:

-adjatok pénzt!
-nem adunk! 506 vonat menjen!
-sok!

Nem értem mit lehet ezen mindennap tovább szarozni.

E-one 2008.12.21. 22:04:51

Hidd el, annyi pénzért neked is menne:)

titan 2008.12.21. 22:12:19

Narrátor 2008.12.21. 21:51:46

Ezen már én is elgondolkodtam. Bemennek, megbeszélik az általad említetteket, aztán várnak. Félóra múlva kávészünet, kimennek egy kicsit, aztán visszamennek. A nagy csendben egy-egy fej már kókad, a szemek leragadnak, a kávé illata betölti a levegőt, valaki az asztalra csap... és kimegy bagózni. Szívesen megnézném, hogy ilyen-e :)

Narrátor (törölt) 2008.12.22. 08:00:49

De mivel gaskó mindkét oldalt képviseli, lehet, hogy ez az egész csak valami skizofrén kezelés része, orvosok figyelik rejtett kamerán ahogy az asztal két oldalára felváltva ülve ordibál a levegőnek, és azt várják, hogy mikor egyesül a két személyisége vagy tűnik el az egyik és mehet mindenki haza végre.
Egyszerűbb lenne a lobotómia.

Manyizga (törölt) 2008.12.22. 08:31:28

Haha, feltörték a VDSZSZ honlapját! :))

"Feltörték a VDSZSZ honlapját és hamis információkkal írták tele - mondta Cseh Béla Zoltán, a VDSZSZ területi vezető ügyvivője hétfőn. A szakszervezet munkatársai jelenleg azon dolgoznak, hogy ezeket a téves híreket "leszedjék" a honlapról - közölte. A honlapon az olvasható, hogy "a VDSZSZ december 22-én 8 órakor határozott időre befejezi a sztrájkot, és soha többé nem kezdi újra". Az ügyvivő szerint "totális támadás indult" a sztrájkoló vasutasok ellen. (MTI)"

tmelinda04 2008.12.22. 09:19:11

Sziasztok!
Pár hónappal ezelőtt még én is itt dühöngtem, hogy néhány idióta vasutas emberek ezreinek életét nehezíti meg akkor, amikor csak akarja. Aztán meguntam, munkahelyet váltottam, és most már szerencsére csak alkalmi kapcsolatom van a MÁV-val.
A szüleim vidéken élnek, s Karácsonykor én is meg szeretném látogatni őket, de úgy néz ki ismét jól megnehezítik a dolgomat, az értelmetlen idióta sztrájkjukkal.
És ezúton kívánok Gaskónak és bandájának családmentes szeretetmentes Karácsonyt.
Az összes sztrájkolót be kellene rendelni Karácsonykor dolgozni, a vonatok így sem - úgy sem járnak, akkor inkább azok üljenek ott akik nem dolgoznak, hogy ne lehessenek a családjukkal. Kívánom nekik, hogy annál nagyobb örömük ne legyen az életben, minthogy röhögve ülnek a szolgálati szobában sztrájk idején.
Kívánom nekik, hogy ha betérnek egy boltba, ne legyenek kiszolgálva, csak azért mert sztrájkol egy dolgozó, ne legyen kenyér az asztalán csak azért mert sztrájkol egy pék. Ne tudjon kocsiba ülni (vonat helyett) csak azért mert sztrájkol egy benzinkutas. És még folytathatnám tovább, csak hogy egyszer ők is tanulják mér meg milyen érzés tehetetlenül ülni - hetekig. Gaskónak is ugyanezen jókat kívánom, s titkon remélem hogy valaki egyszer jól meg......

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.12.22. 11:40:51

Martinasz,

A szelsojobbos felszolalasokat nem szeretem en sem. Plane, ha az a MAV Blog hazatajan fut. Mint tudod, en mar nem veszek aktivan reszt a blog eleteben, de ha ilyen kommentet lattok, kerlek szoljatok, es moderalok kegyetlenul. Ha eszreveszem, akkor termeszetesen azonnal moderalok.

Masik 300 euros dolog. Ha kicsit utananezel, akkor itt most 330 euros fizetesrol vitatkoznak. Vagyis 10 szazalekos beremelesrol, visszamenolegesen, plusz 250 nettót kérnek, mert nem akadályozták meg a privatizációt (ööö ez nem zsarolás?). Ahha. Akkor en is kerek mert nem akadalyoztam meg. Ne vicceljunk mar. Nagyon balos szellemisegu vagy. Ezzel semmi gond, csak ugy erzem kisse idealista balos. Legyen munkasforradalom? Nem lesz, mert az emberek orulnek, hogy van allasuk. A feljelentgetés, meg a letűnt éra maradványa. Ilyen a magyar ember. Ne csodálkozz. Visszatérve, ha nem dolgozol 300 euroert, akkor majd a roman, ukran vendegmunkas fog, es akkor majd lehet sirni, hogy milyen jo volt az a 300 euro. Nem egy orszag sakkbantartasa a megoldas. Nem a sztrajk, nem egy ilyen sztrajk. Ha nem dolgozol, akkor nem termelsz, ha nem termelsz, nem termel az orszag, ha nem termel az orszag, akkor nem lesz fejlodes, ha nem lesz fejlodes, akkor nem lesz tobb penz. Ez egy ilyen moka. Ha nincs fejlodes, nincs befektetes, ha nincs befektetes, akkor nincs munkahely. Nem folytatom, csak jatszd vegig.

Zámbori Zita 2008.12.22. 12:12:53

Kedves Martinasz! Hogy ha ilyen okos vagy, és úgy gondolod senki ne dolgozzon ennyi pénzért, akkor mondd el kérlek azt is, hogy a Te és mindenki 1200-1500 Euros fizetését, honnan termeljük ki? Hm? Szerinted mi lenne, ha mindenki felállna ebben az országban most és elkezdene tüntetni??? Gondolkozzál már egy kicsit, nyisd ki a szemed , és nézd meg a világgazdasági helyzetet. Úgy ahogy írta itt valaki jó pár száz bittel feljebb: az a 250 ezer, amiért most megy a balhé - papíron- kb egy kiló kenyérre lenne elég. Akkor aztán kihez fordulnál fellebezésért? Hova mennél sztrájkolni hmmm??? Igen totál szívás, hogy ilyen pénzekért dolgozunk. Az is szívás, hogy emberek milliókat tesznek zsebre a semmiért, és felháborító, hogy átverik a fejünket nap mint nap. De ha folyton ezt hánytorgatjuk fel, ezért tüntetünk, hogy visszamenőleg a jogainkat… stb. Akkor sosem fogunk előrébb jutni!Lehet okolni mindenkit, a kormányt stb (én leginkább azt a 2 millió munkanélkülit szidom, akit eltartunk, és nem is akart dolgozni, de ezt hagyjuk!!!), de jó lenne kicsit körbenézni a világban, és reális célokat megfogalmazni, mielőtt kinyitja az ember a száját. Tudom, hogy a MÁV -nál a sztrájkolók közül nem érdekel senkit, hogy mivel jár a követelésük teljesítése... hát ezért tart ott az ország ahol tart: csak kapalozik mindenki, hogy neki mi kell, de hogy azt megnézné mit tehet azért, hogy előrébb mozdítsa a szekeret azt már nem. Hát akkor isszuk a levét - mindenki! Ha az összefogás, amit emlegetsz összejönne, akkor előre tekintve, és az adott helyzete megoldva talán lehetne valamit tenni annak érdekében, hogy 1-2 év múlva ne a mai 300 eurónak megfelelő összeget keresd, de az, hogy odaverünk az asztalra, hogy márpedig holnaptól… ez nem fog működni! Ha mindenki azon lenne ebben az országban, hogy letegyen valamit az asztalra és nem csak azt várná, hogy eltartsák, akkor talán előrébb is lendülne a gazdaság… de ameddig több 100 ezren állnak úgy hozzá, hogy majd az állam eltartja őket, mert nem is akarnak dolgozni, addig te se álmodj 1500 eurókról, mert nem lesz aki kitermelje – inkább te termeled a kenyerét annak akinek esze ágában sincs dolgozni. Na itt tartunk most…

Lacibetyár 2008.12.22. 12:54:21

Általános vélemény, hogy a MÁV aranytojást tojó tyúkját vágták le, amikor a Cargo-t eladták. Nos, a személyszállítás és az árufuvarozás szétválasztása EU előírás, ezt több országban meglépték. A szétválás után kiderült, hogy a Cargo tényleg nyereséges, de a megtremelt nyereséget nem látták viszont, mert ment a MÁV feneketlen zsákjába. Jogosan morgolódtak ezért a Cargo-sok, és miután kötelező volt a tulajdonosi szétválás is, ezért eladták.
Nem lenne ez gond, hiszen így kerül tiszta víz a pohárba. Ha jól tudom, 2010-től be kell engedni a MÁV hálózatára a külföldi személyszállító cégeket (ÖBB, DB stb.), ezért is elképzelhetetlen, hogy a Cargo bevételéből kompenzálják a Start-ot.
A MÁV kezelésésben lévő infrastruktúrát a pályavasút kezeli, neki kell biztosítani a közlekedés feltételeit a Start, ÖBB, DB stb. cégek számára.
A sztrájkkal a Start éppen a saját helyzetét rontja, hiszen amikor megjelennek a külföldi társaságok a saját vagonjaival, az utasok rögtön azzal fognak utazni, nem a Start koszos kocsiaival, ilyen-olyan jegyvizsgálóival. Az utasok nem fogják elfejteni a mostani szívatást, és csak azért sem a Start-tal fognak vonatozni.
Amúgy meg azt érzem a legnagyobb ekölcstelenségnek a gaskóék részéről, hogy bár a vdszsz hirdette meg a sztrájkot, a végrehajtási szinten lévőkre tették a munkabeszüntetés felelősségét. Ez egy kis állomáson, ahol régóta együtt dolgozó MÁV-os kollégák vannak, nagyon nagy kárt okoz az emberek között, aminek mértéket még felmérni sem tudja senki. Ezek az egymással szembefordított emberk hogyan fognak majd később jól, konstruktívan együtt dolgozni, hiszen tudjuk, hogy minden azért nincsen leszabályozva, az élet okozta váratlan helyzeteket az együttműködéssel lehet megoldani. Ezek után hogyan várható el az együttműködés?
Gaskót rohadtul nem érdekli, az állomáson együtt dolgozó, most szembefordított kollégák hogyan fognak majd később egymás szemébe nézni? Hogyan fognak egymástól szívességet kérni?

Pöttyös Bálna 2008.12.22. 13:30:09

Kedves Martinasz,
Én is "ingyenélő" egyetemista vagyok! Szegény családból származom, de már a második diplomámat csinálom úgy, hogy a szüleim nem tudnak segíteni, csak a saját kitartásomnak és elszántságomnak köszönhetem, hogy most itt tartok!
Az első diplomámat (is) úgy tettem le nappalin, hogy közben 6-8 órában dolgoztam! Megoldottam, nem panaszkodtam, kifizettem mindent, amit kellett a sulinak, meg kajára is maradt valamicske (mert a diákot bizony nagyon nem fizetik túl) Most is dolgoznék, de azt mondták, mivel nem biztos, hogy be tudok menni, köszönik szépen, ennyi volt... Pestre nem tudok beköltözni, mert én is szegény proli vagyok, vizsgákra vagy beesek, vagy nem... Az sem két forint, hogy kapjak új vizsgalehetőséget...
Én kitartással jutottam ide, ahol most vagyok, nem gyalogoltam át senkin, nem akadályoztam senkit, senkinek sem ártottam, most mégis veszélybe kerül az, hogy elvégezzem az egyetemet, amiért egyedül küzdöttem meg, hogy bekerüljek! Ki fog engem kártalanítani?
Hogy képzeli bárki is azt, hogy szolidarítsak, mikor a földbe tiporják a saját véres verejtékemmel megszerzett elismeréseimet, és ellehetetlenítik a továbblépésemet?
Szerintem nem túl nagy kérés, hogy eljussak A-ból B-be!
Jópár éve ingázom, mindig belekalkuláltam a vonatkésést, néha káromkodtam, de megoldottam. Most hogy oldjam meg??? Szerinted boldogan és vidáman kéne néznem, hogy lassacskán minden, amiért eddig strapáltam magam, mehet a levesbe?

Pöttyös Bálna 2008.12.22. 13:56:51

Nemmellékesen pedig még mindig kitartok azon álláspontom mellett, hogy a bűnös gaskó! A szerencsétlen vasutasok csak nem veszik észre, hogy ki vannak használva... Az utasokon kívül saját magukat is erősen szivatják!
"Az emberi hülyeség határtalan"
"Nem az a baj, hogy nagy az isten állatkertje, hanem, hogy alacsony a kerítés"

Kedves sztrájkoló vasutasok: nem fogtok fizetést kapni, nem fogtok emelést kapni, nem fogtok 250ezret kapni, SŐŐŐT A gASKÓ KENŐPÉNZÉBŐL SEM FOGTOK EGY FILLÉRT SEM LÁTNI!
Gondolkozzatok! Megéri nektek?
Ha kell a béremelés (ami amúgy jogosan járna), váltassátok le a vezetőtöket, és egy új, értelmes vezetővel újra építsétek fel a követeléseket! gASKÓ NEM AZ ÉRDEKEITEKET KÉPVISELI, hanem a (feltételezhetően nem kis összegű) kenőpénzéért fenntartja az országban a káoszt!

LlamaDalai 2008.12.22. 15:34:44

Nem az a baj, hogy nagy az isten állatkertje, hanem, hogy bekötötték az internetet.

KíváncsiFáncsi (törölt) 2008.12.22. 16:09:37

Jernee:
teljesen átérzem amit írsz.egyszerűen nincs ennél dühítőbb gondolat,h mások szarakodása miatt kell sok-sok embernek évet ismételni,munkahelyet keresni,stb.
szerintem szépen meg kéne fogni,és mindenkinek benyújtani a számlát gaskónak,amennyi pluszkiadást csináltak nekünk.legyen az benzinpénz,pótvizsgadíj,vagy akár egy havi fizetés.tudom persze,álomvilág,de nem ez lenne a jogos,h kiperkálnák?

udvtloriaq 2008.12.22. 22:25:58

Az utóbbi időben nekem is sok bosszúságot okozott a sztrájk és a vonat kimaradások. Erre orvosság lehet a telekocsi rendszer. Nekem már sikerült többször is igénybe vennem ezt a szolgáltatást, ajánlom a többieknek is. Én a www.utazzunkegyutt.hu oldalt haszánlom.

Jó utat mindenkinek!
süti beállítások módosítása