MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Menetrendi információk a közelgő ünnepekhez

2008. október 20. - georgejr

Az október 23-i nemzeti ünnep miatt módosított menetrend szerint fognak közlekedni a személyszállító vonatok. Október 22-én szerdán a pénteki munkanap, október 23-án, 24-én és 25-én az ünnepnapra érvényes menetrend szerint közlekednek a szerelvények.


November 1-jén Mindenszentek napján, és a novemberi hónap első hétvégéjén nem lesz változás a személyszállító vonatok menetrendjében.

Az ünnepek ideje alatt a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító vonalakon megerősítve közlekednek a személyszállító vonatok, az utasforgalmat folyamatosan nyomon követi a Személyszállító Vasúttársaság. A MÁV-START Zrt. javasolja utasainak, hogy az ünnepi menetrendről indulás előtt érdeklődjenek a MÁV-START Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán, a helyi tarifával hívható MÁV-DIREKT vonalon a 06 (40) 49-49-49-es telefonszámon, illetve érdemes előre megváltani vagy lefoglalni a menetjegyeket, helyjegyeket.

MÁV-START Zrt.
Kommunikációs Igazgatóság

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr61723651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kenshikun 2008.10.20. 21:15:28

Hmmm. Érdeklődjünk a MÁV direkten? 2 hete szombaton Budatétény állomásról akartam hazajutni, de az istenért nem jött vonat. Bemondó persze mondta, hogy jön, aztán más jön, késés semmi, személyvonat csak pest fele. 2db tehervonat ment csak el, ezután (ekkorra kb 30 perc késésnél) hív MÁV Direkt. Kedves idős hölgynek vázolom, hogy kb 30 perce el kellett volna mennem, de eddig csak 2 teher ment el, mikorra várható esetleg vonat, vagy egyáltalán mire számítsak. Erre jön a válasz: "A tehervonat nem szállít utasokat, arra nem lehet felszállni...". Na ezután a mondat után telefon szépen lassan letesz, idegbajt lenyom, és telefon újra, ekkor már gépjárművel rendelkező ismerősnek, hogy nem akar-e bevásárolni.
A másik egy olyan volt, hogy Százhalombattáról mennék reggel 6:45-el, amikor bemondják (40-kor), hogy most nem tudják mi van, de egyenlőre nincs vonat (Százhalombattáról indulna, az életben nem indult még 2-nél többször pontosan, 30-ra értem az állomásra). Hív direkt, trükkösen Érd-felsőn akartam erre a vonatra felszállni, így kérdeztem mikorra várható: "A vonattal minden rendben, a gép szerint pontosan közlekedik."... Ezektől kérdezzünk mi bármi olyan információt, ami nem menetrend (elvira)?

ropi21 2008.10.20. 22:02:50

multkori "nem jött a 6.45"ös esetében külön vicces volt a megoldás, ami önmagában kedves gesztus /az előző személyvonat bevárta az indulást és ezáltal az utasokat/ apró bökkenő, hogy egy már utasokkal teli vonatra felszáll még egy vonatra való nép, nos az nem éppen kellemes utazás
(camponáig bírtam, onnan inkább 233e-vel mentem tovább, szerencsére az is pont jó helyen tesz le)

továbbá az a bizonyos 6óra 45perces Százhalombattáról induló vonat megérne egy külön eposzt; amennyiben elindul időben (valóban ritka, de nem lehetetlen), adott időre beér a délibe (7óra huszonpár perc).. ám amikor késéssel indul (általánosságban ez 2-5percet jelent) érdekes módon szintén azonos időben tud beérkezni a végállomásra; tehát a vonal alkalmasabb lenne egy szorosabb menetrend kialakítására, de a kényelem nagy úr, hagynak egy kis lehetőséget késések behozatalára. mondhatni ügyes, ám éves szinten rengeteg időt lehetne megspórolni, ha feszesebb menetrend lenne érvényben

(elnézést télleg, de még egy apróság: érdekes, hogy Martonvásár felé valamilyen okból képesek gyorsítottakat járatni egész nap szinte, ide 1-1 szerelvény közlekedik és általában akkorra ér ide reggel, amikor már nincs idő nyugodtan körbejárni)

petya.bacsi 2008.10.21. 13:29:43

A késések azok az ünnepekkor is megmaradnak ;)

Ákibard! 2008.10.21. 22:02:21

:-)
Pár éve felhívtam a MÁVDirektet egy rettentően megterhelő kérdéssel:
Van-e Sátoraljaújhelyen csomagmegőrző???
Kedves fiatal 30 körüli hölgy hangja:
Nem tudom, sajnos még nem jártam Sátoraljaújhelyen!
ŐŐ, de azért nekem ennél mégiscsak több kellene :-)
ŐŐ, megkérdezi a kollégáit.
Ők sem tudják... (Gondolom Ők sem járam még Sátoraljaújhelyen.)
Kicsit ideges lette, letettem.
Csomagmegőrző nem volt, de elfért a cucc a forgalmiban :-)

petya.bacsi 2008.10.22. 08:46:28

Ákibard!: nekem vannak pozitív tapasztalataim a MÁVDirekttel. Nem sok, de van. De az, hogy pl. nem tudnak dolgokat, az nem a hívásokat fogadó emberke hibája, mégis mindenki velük üvöltözik. Én tuti nem dolgoznék ott...

@kukac@ 2008.10.22. 18:57:43

Itt egy újabb:

Már csak korlátozott számban válthatóak helyjegyek

Értesítjük Kedves Utasainkat, hogy az október 23-i nemzeti ünnep, és a közeledő hétvége miatt a szerda délután a fővárosból vidékre tartó InterCity vonatokra már csak korlátozott számban válthatóak helyjegyek.

Menetrendi és menetjegyekkel kapcsolatos információk a telefonos ügyfélszolgálaton a 06 40 49 49 49 –es MÁVDIREKT vonalon kérhetőek.

MÁV-START Zrt.

Kommunikációs Igazgatóság

Tommeeca 2008.10.23. 10:47:21

MÁVdirekt nagyon kedve és aranyos... akkora trutyi az egész mint az egész máv, mikor még életemben nem jártam szegeden felhívtam, hogy mégis melyik állomásról indulnak a pest felé a vonatok, erre közölte velem nagy okosan, h szegeden 1 darab állomás van, legalább számolni tudjon már a menetrendben... (3 állomás van szegeden)
süti beállítások módosítása