MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Sajtóközlemény

2008. október 06. - georgejr

Visszatérítések és kártérítés a Budapest-Cegléd vasútvonalon történt baleset utasainak


A Monorierdő vasúti megállóhelynél történt baleset miatt az utasforgalom minél zavartalanabb lebonyolítása érdekében a következő intézkedések léptek életbe:

A 100-as vonalon történt baleset miatti forgalmi zavar elhárításáig a Monor- Üllő-Budapest,  valamint a Vecsés-Budapest viszonylaton október 7-én 12.00 óráig a MÁV-START Zrt. által kiállított vasúti bérleteket a VOLÁNBUSZ ZRt. autóbuszain elfogadják. A vonatpótló autóbuszok szintén holnap délig ill. a zavar elhárításáig közlekednek az Albertirsa-Monor viszonylaton.

 
A Budapest – Nyíregyháza között vagy Nyíregyházán át közlekedő valamennyi pót- és hely-jegyköteles vonat a mai nap 24 óráig kizárólag Budapest-Szolnok illetve Szolnok-Budapest viszonylatokban helyjegy illetve pót- és helyjegy nélkül igénybe vehető, azonban az IC vonatra így felszálló utasoknak is érvényes menetjeggyel kell rendelkezniük és az IC vonaton csak a szabadon maradt ülőhelyeket foglalhatják el.
A baleset és a helyreállítási munkálatok okozta vonatkésések miatt a megváltott pótjegyek, pót- és helyjegyek, helyjegyek bármely állomás személypénztárában, illetve a Keleti pályaudvar személyes ügyfélszolgálatánál 2008. október 10-ig téríthetők vissza. A késésekkel kapcsolatban a MÁVDIREKT 06-40 49 49 49 telefonszámon nyújt további felvilágosítást.

A balesetet szenvedett utasok kártérítési igényüket a MÁV-START ZRt. Ügyfélszolgálatához vagy az Allianz Hungária Biztosítóhoz juttathatják el, a Személyszállító Vasúttársaság balesetbiztosítása és felelősség biztosítása kiterjed a különböző káresemények rendezésére. Minden menetjeggyel vagy bérlettel rendelkező utas biztosított, a kárbejelentést minden érintettnek egyedileg szükséges megtennie, a jegy, a személyi adatok, orvosi látlelet, illetve a kórházi zárójelentés szükséges hozzá.  Ha a vasút felelőssége a baleset bekövetkezéséért megállapításra kerül további kárigény érvényesíthető a felelősségbiztosítás keretein belül, melyeket a balesetbiztosítás nem fed le. A biztosító a kártérítési összeget a kárigény elbírálásához a jogalap, a tényállás és a felelősség tisztázásához szükséges valamennyi adat rendelkezésre állása esetén 30 napon belül fizeti meg.
A kárigények beadhatók a MÁV-START ZRt. Ügyfélszolgálatához a 1426 Budapest Pf.:56 címre.



MÁV-START ZRt.
Kommunikációs Igazgatóság

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr85699971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vasutassrác 2008.10.06. 21:41:15

Ezúton is részvétem az elhunytak hozzátartozóinak :-(

Fedup Sári 2008.10.06. 21:53:20

Na, ha a kárigényeket is úgy kezeli az "ügyfélszolgálat", ahogy a normál panaszokat, akkor inkább ne is nyújtsák be azokat...

timla 2008.10.07. 11:32:39

"Minden menetjeggyel vagy bérlettel rendelkező utas biztosított, a kárbejelentést minden érintettnek egyedileg szükséges megtennie, a jegy, a személyi adatok, orvosi látlelet, illetve a kórházi zárójelentés szükséges hozzá."

Menetjegy? gondolom ugy ugrott le sok utas a vonatrol az utkozes utan, hogy meg magahoz vette a menetjegyet...

JohnnyB 2008.10.07. 15:19:21

timla: Ja, főleg, aki meghalt. :(

@kukac@ 2008.10.07. 23:36:37

Ezért ne szidjuk már a Startot, most valamivel csak kell igazolni, hogy az illető a vonaton utazott, és hát mivel mással, mint a jeggyel?! Ilyen erővel Guszti bácsi (83) is jelentkezhetne kártérítésért, pedig ő a kutyának kidobott csontban bukott fel az udvaron...

Fedup Sári 2008.10.09. 23:14:36

Nem azt kell igazolnia elsősorban, hogy a vonaton utazott, az a sérülteknél valószínűleg nem is igazán kérdés, hanem azt, hogy biztosítva volt a máv részéről = jeggyel utazott. A bliccelők nincsenek biztosítva.

Az persze más kérdés, hogy akik kárt szenvedtek, azoknak nem kell megelégedniük a biztosító pénzével, polgári úton érvényesíthetik igényüket a mávstarttal szemben; remélem nem írja mindenki alá, hogy nincs további követelése, amikor átveszi a biztosítótól az összeget.

Guszti bácsival egyébként mi bajod?
süti beállítások módosítása