MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Bárca a FLIRT-ön

2008. július 11. - georgejr

A FLIRT-öket is elérte a bárca. Tudjátok az a kis sárga matrinya, ami arra figyelmeztet, hogy ez biza nem jó... Reméljük nem lesz olyan hosszú életű, mint a régi szerelvényeken, de leglább ne felejtsék ott:)

 

Mai nap (2008.06.26.) 40a vonalon közlekedő 007-es sorszámú Flirt motorvnaton találkoztam a mellékelt képen látható Y-Bárca matricával menetirány szerinti jobb oldalon előröl a 3. ajtó (a mozgáskorlátozott és kerékpár felszállítós ajtó után). A kép sajnos gyatra minőségű, de a lényeg látható rajta. (szerk kicsi fotosoppolta, hogy jobban lathato legyen)

A matrica kívül és belül is fel volt ragasztva nagyjából szem magasságban, de elég sok utastárs sajnos nem vette észre, így a bevált egyezményes jelekkel mutogattuk, hogy ez itt most nem fog menni, de így is Barosstelep álomásnál indulás után jött csak rá egy utas, hogy az a matrica ott komoly. A régi bh és bhv-ken már jól megszoktuk ezt a jelenséget errefelé, de Flirtnél ez volt az első, és ez láthatóan váratlanul ért sokakat. A jegyellenőr terészetesen semmit nem tett, hogy esetleg tájékoztasson és a vezető sem szólt a kinti hangos utastájékoztatón, bár szerintem a rikító narancsságra matrica magáért beszél, úgyhogy ez annyira nem meglepő. A vonat ezen kívül terészetesen tökéletes műszaki és tisztasági állpotban volt, és hála a nem nyíló ajtónak a légkondit is jobban élvezhettük ott :).
 
Ez egy rövid észrevétel és nem leszólás a MÁV felé, inkább csak figyelmeztetés a Flirt-el utazóknak, hogy ezentúl tartsák nyitva a szemüket és keressék a narancssárga matricákat az ajtókon ;).
 
Huszka Áám

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr98563380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.07.11. 10:32:43

1. Rendszeres. Van olyan vonat aminek több ajtaja is le van ragasztva. Szerencsére gyorsan javítják.

2. WC ajtón is sűrűn látni. Ez akkor kényelmes, ha csatlás nélküli (1) flirt közlekedik, mert az egyetlen WC-t zárják le.

3. A matrica nagyon szar, mivel papír alapú és az egész felületén tapad. Lehetetlen maradéktalanul leszedni.

4. Így felismerem, hogy Budatétény, Campona:)

kenshikun 2008.07.11. 10:59:29

Ön nyert. Azóta mondjuk ha jól emlékszem 027-esen is láttam már matricát, és én is elég otromba megoldásnak találom ezt az egész felületén tapadó matricát, de legalább ezt nem szedik le kedves utasok az ajtóról, hogy jót "szórakozzanak" utastársaikon... (ha van tájékoztató kis A4-es kiragasztva általában már kelenföldet sem éli meg)...

Manyizga (törölt) 2008.07.11. 15:31:30

Vésznyitóval a BHV-kat ki lehet nyitni belülről. Sokszor a matrica sincs felrakva. A nyitó meg működik és kész.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2008.07.11. 15:39:59

Vésznyitóval a Flirteket is, csak valószínű a kaller nem akar mindig odaszaladgálni visszaállítania vésznyitót. Amúgy én Desirón láttam két ilyen matricát, ami a WC ajtó melletti szekrény nem működő zárját volt hivatott helyettesíteni :)

Rabbeleben 2008.07.13. 07:59:24

BKV figyelő · bkvfigyelo.eu 2008.07.11. 10:32:43

"1. Rendszeres. Van olyan vonat aminek több ajtaja is le van ragasztva. Szerencsére gyorsan javítják."
Rendszeresnek nem nevezném. És egy oldalon egynél több nem szokott lenni.
Az ajtóhibát pedig gyakran a jó fej utasok okozzák!

"2. WC ajtón is sűrűn látni. Ez akkor kényelmes, ha csatlás nélküli (1) flirt közlekedik, mert az egyetlen WC-t zárják le."
Biztos velem van a baj, mert én még sosem láttam. Minek is tennének oda, amikor ott a világító piktogram. Tudod, kettő van belőle. Egyik, amikor foglalt, a másik, amikor nem üzemel.
De ezeket menetközben is igyekeznek elhárítani.
Tudnál sorolni néhány esetet, amikor egy egység folyamatosan lezárt WC-vel közlekedett? Mert különben ez is csak féligazságon alapuló vagdalózás, mint a bandázásos történet.
A FLIRT pedig betűszó!

"3. A matrica nagyon szar, mivel papír alapú és az egész felületén tapad. Lehetetlen maradéktalanul leszedni."
Nem lehetetlen!

Rabbeleben 2008.07.13. 08:01:39

Peti817172M · bveremiz.tk 2008.07.11. 15:39:59

"Vésznyitóval a Flirteket is, csak valószínű a kaller nem akar mindig odaszaladgálni visszaállítania vésznyitót."
Lezárt és reteszelt ajtót vésznyitóval? Hm!
Visszaállítani pedig mit kellene a kallernak vésznyitózás után?

Blackmore 2008.07.14. 13:51:45

A Bhv-kat se mindig lehet kinyitni vésznyitóval se. Olyankor rohanni kell a szomszéd ajtóhoz. Egyébként mifelénk (Bp-Újszász-Szolnok vonal) bárcás ajtónál érdemes leszállni, mert ha rossz az ajtó, azt úgyse írják ki.
süti beállítások módosítása