MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Csoportos foglalás, bunkó kalauz...

2008. június 02. - georgejr
Osztálykirándulások idejét éljük. Ez van. Számomra csak az érthetetlen, hogy miért nem oda csücsültek a kedves deákok? A kalauz miért csak Köki után nyitotta ki a lezárt szakaszt? Bár a levélből nem derül ki mi volt a kalauz még bűne, így feltételezem ennyi volt. Védeni nem akarom, sem támadni. Olvassátok és ítélkezzetek Ti.


Tisztelt Megint Állunk Vazze szerkesztő!

Én ma (2008 május 28) utaztam a délutáni Kiskun Inter Cityvel Budapestről (a járat Szegedig közlekedett és gyorsvonati valamint IC kocsik is voltak rajta). A vonaton volt egy diákcsoport (Ady Endre Ált. Isk. akik egy fél vagont lefoglaltak-ezzel még semmi baj nem lett volna de a csoport egy egész kocsit elfoglalt-hozzá teszem természetesen nem a kijelöltet. 17.00 órakor érkezet meg a vonat Kőbány-Kipestre amikor már elegem lett - ugyanis addig a kalauz nem nyitotta ki azt a kocsirészt hanem zárva tartotta. Megkérdeztem a kalauzt hogy mért nem nyitja meg. Erre mit válaszolt? Azt hogy majd kinyitja. Hozzá teszem a vágányzár ideje alatt kevesebb-Kevesebb!!!!!!!- kocsit indít a MÁV ezen a szakaszon.
Kőbánya Kispestről elindulva kinyította a kocsirészt és az emberek le tudtak ülni. Hozzárakom a magánvéleményemet:
1. Ilyen paraszt kalauzokat elkéne küldeni a jó büdös.....
2. Ha vágnyzár van akkor legalább több kocsi legyen
3. Hakifizetem a jegyet  oké, hogy ülő helyem nem lesz de ne úgy kelljen állni a vonaton mint a heringek...
4. A WC-re nem lehett elmenni vonaton olyan koszos
Magyarul: A MÁV-nál uralodó állapot rosszabb egy disznó ólnál is.
 
Ui: Az Inter City részen sem volt jobb a helyzet (pedig +360 Ft!!!!!!!!!!)

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr98498878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1116001 2008.06.02. 11:39:29

Ahhoz hogy a MÁV hozzáállása, arculata, minősége, egyszóval az egész megváltozzon, nagyon belekéne nyúlni a MÁVba. Ami hát finoman szólva sem tetszene nagyon sok embernek. Aki próbálkozott vele, sikerrel ki is túrták a szervezetből:(
Alapvetően egy országos fellépés kéne. Látványos akciokkal amiből egy jó kis botrányt lehetne kirobbantani! Beépített ember, rejtet kamerás felvételek, stb...

Törzsgyökeres szentesi 2008.06.02. 16:32:46

Én még az osztály osztályfőnökének és a kisérőtanárának is adnék egy intőt. Hogyha egy kocsit vagy szakaszt lefoglaltattak, akkor a vonaton miért nem keresték meg, és nem foglalták el? Ki szoktak minden ajtóra egy cetlit rakni, hogy ez a szakasz XY részére ennyi hellyel foglalva van. A vonat indulás előtt 15 perccel megjelenni, és az előre lefoglalt szakaszt elfoglalni.
Ez lett volna itt a megoldás.

Amúgy ezeken a hibrid IC-ken mindíg tömegnyomor van.

Adani 2008.06.02. 17:01:49

Vagy majdnem mindig, én általában le tudok ülni bennük, igaz általában Cegléd-Kecsó között utazok ezekkel. Múltkor Szegedig mentem, de akkor még töküres fülkék is voltak. Igaz eleve 93 perces késéssel jött egy gázolás miatt.

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.06.02. 22:17:46

Szóval a kaller csak azután nyitotta fel a lefoglalt szakaszt, miután esetleg megtalálta a lefoglaló diákcsoportot máshol? Tényleg nagyon bunkó volt...
Amúgy ezek a lefoglalt kocsik meg úgy működnek, hogy a fennmaradó helyeket (amit a csoport tagjai nem foglalnak el) a többi utas rendelkezésére KELL bocsájtani.
Kimondottan a diákcsoport a hibás, ha már lefoglalták a kocsit, akkor tessék odamenni.

NGabor 2008.06.03. 12:05:09

Olyan nem lehetséges, hogy a tantónéni egyben megvett egy félkocsinyi jegyet, aztán a pénztáros foglalt nekik egy fél kocsit, amiről a csoport nem is tudott, és ezért nem is keresték? A kocsifoglalás pénzbe kerül, vagy kérhető, ha valaki vesz pl 40 jegyet? Nem értek hozzá... Láttam már olyat, hogy a kalauz a késő szerelvényről csak 1 perccel az indulás előtt tudott átszállni (rohanás keresztül a vágányokon a keletiben), és akkor nem az volt az első dolga, hogy megnézze hogy a diákcsoport éppen hol ül (ott is volt csoport), hanem gyorsan töltötte a papirokat aztán hajrá. A levél túl röved nehéz állást foglalni.

GhostBusters 2008.06.04. 17:34:18

Tul azon, hogy az eljaras olyan amilyen ( majd kinyitja, mi meg, akiknek a penzebol kapja a fizeteset, majd kirugjuk, aztan mehet halal f*szara ), ezek a hibrid IC-gyors Kecskemet-Szeged vonatok altalaban nincsenek tele. Minden nap latom Kobanya-Kispesten + heti 1-2 igenybevetel is tortenik (pentek este Bp-Kecskemet, vas. este vissza ), ugyhogy van szemelyes tapasztalat.
Ezen a vonaton ( biztos, mert Szegeden tisztitjak ) meg a WC-k is hasznalhato allapotban vannak - tobbnyire.
Ha van megis rossz WC, at kell menni az IC reszbe, ott jo lesz az is.
süti beállítások módosítása