MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Amikor a MÁV a segítőit akarja lehúzni

2008. május 19. - georgejr
Az alábbi emil kicsit kivágta nálam a biztosítékot. Most akkor mi is a helyzet a vasútbarátokkal? Segítenek a vasútnak, és erre ez a hála??? Kicsit pofátlanságnak érzem. Mindenesetre megkeresem a MÁV Vezérigazgatóságot az ügyben.



Tisztelt blog!

Szeretnénk megosztani önökkel estünket, melyből jól látszik, hogy a vasút nem törödik a vasútbarátokkal és utasaival.
Mi vasútbarát fiatalok vagyunk, akik 1999-ben alakítottunk egy Egyesületet, melynek célja  a vasút bemutatása az embereknek,  a  vasút régi tárgyainak, eszközeinek mentése az utókor számára. Ezen célok egészültek ki 2001-ben a 36-os vonalon lévő Kapostüskevár nevű megállóhely épülete körüli területek rendbentartásával, miután ebben a megállóhelyépületében kialakítottunk egy vasút múzeumot, ami mindösszesen 14m2-en van, ennek ellenére sok érdeklődőt vonz.


2001-ben az egyesület a Kaposvári Állomásfőnökségtől használatba kapta dímentessen a megállóhely nem dohányzó várótermét, melyet saját erőből társadalmi munkában, segítők által újítottunk fel és tartunk azóta is színten, benne a kis gyűjteményünkkel. 2003-ban az Állomásfönökségtől a Személyszállításhoz került az épület, így mi is. A kaposvári Személyszállítási Csomopónt is támogatta munkánkat 2007. nyaráig.
Egyesületünk a díjmentes használatért cserébe virágosítja, parkosítja, kaszálja, odafígyel az épületre, illetve reklámozzuk a magyar vasútat és a vasút  mint  környezetbarát  közlekedési alternatívát.
Sajnos 2007. nyara óta a vasút átalakulásából adódóan a megállóhely, melyen jelenleg is van menetjegyértekesítés  átkerült  a  MÁV  Vagyonkezelő  Zrt.-hez, aki  a tulajdonosi jogokat képviseli, a megálló karbantartása, üzemeltetése  pedig a MÁV Ingatlan Gazdálkodási Üzletágához!
A személyszállítás jogutodja  a MÁV-START Zrt., mint egyik használó meg nem hajlandó semmít tenni a megállóhelyért!
Ezen kiszervezések miatt Kapostüskevár megálló nem lenne egész évben szép és rendezett, mert e szervezeti egységeket nem érdeklik az utasok és a vasútbarátok! A megállóhelyet Egyesületünk tagjai tartják rendben szabadidejükben jelenleg is, a kis kiállításunkat is szeretnénk bővíteni, ám a MÁV jelenleg azon dolgozik hogy ellehetetlenítse eddig elért eredményeinket, érdemeinket, úgyanis nem veszi tudomásul társadalmi munkánk értékét és a vasúttársaság számára kedvező hasznait.

Jelenleg bérleti díjat akkar velünk fizettetni a  társaság, vagy legalábbis valamilyen összeget (ÁFA) azért amiért dolgozhatunk Önként, ingyen társadalmi munkában az utasokért, a vasútért, Kapostüskevárért!
Sajnos Egyesületünk támogatók hiánya miatt + kiadásokat nem tud fellvállalni, így béreti és egyéb díjak megfizetését a vasúttársaságnak, mert minden lehetséges bevételünket a MÁV-ra, Kapostüskevárra, a Múzeumra- Hobbynkra  a vasútra költjük, ezért jó lenne ha felébrednének az illetékessek és végre tennének valamit az utasokért is, azzal, hogy egyesületünk részére továbbra is díjmentessen biztosítják Kapostüskevár megállóhelyen a működést és hozzájárulnak az épület üres helységeiben a kihasználtság érdekében a vasútmúzeum kibővítésével. Így szépen csendessen tovább tudnánk tenni dolgainkat a vasútért, az utasokért a megállóhely környezetének további rendbentartásával, szintentartásával.

Köszönjük, megkeresésünk elolvasását!
 
Üdvözlettel: Verebély László Vasúttörténeti Egyesület


A levélben erről nincsen szó, de aki akar segíteni az egyesületnek, azt kérem küldjön egy levelet nekem Kapostüskevár tárggyal. És én felveszem az egyesülettel a kapcsolatot. Segítsünk ezeknek az embereknek!

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr90476436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gery · http://gery.blog.hu 2008.05.19. 11:14:04

szégyen... bürökrácia. szánalom :(

pecsabi (törölt) · http://hedgehodgy.franksharman.com/ 2008.05.19. 11:16:16

Nem Verebély Lászlóval kellene felvenni a kapcsolatot, hanem a MÁV-val, és megkérdezni őket, mégis hogy gondolják! Egy fillért se kellene az egyesületnek fizetni a MÁV felé, hanem a MÁV.nak kellene, hiszen az ő munkájukat végzik el tulajdonképpen ingyen és bérmentve az egyesület tagjai. Tulajdonképpen ezért pénzt kérni tőlük, hát ahhoz, hogy is mondjam, szóval elég vastag bőrű pofa kell. Ezt kellene nagyobb nyilvánosság elé tárni, (TV), és megkérdeztetni erről a MÁV okosait.

Jimbo75 2008.05.19. 11:17:03

Iletékesek, és díjmentesen, nem 2 ss....
De egyébként a qrva anyjukat.

Baaah 2008.05.19. 11:21:27

Es a annak is a q..... a...-jat

tra lala 2008.05.19. 11:36:06

Nem a bürökráciával van a gond, hanem azzal, hogy mostanában nem nagyon voltak olyan vezetők az állami cégek élén, akiket érdekelt volna úgy a fizetésükön és a jövőjük felépítésén kívül bármi is.. Szarul megy a cég? Kit érdekel, legfeljebb kirugják. Anyagilag úgyis jobban járna vele..
Fogyasztói elégedettség ugye nem számít, mert bevétel az lesz mindenképp.. De ha mégsem, a máv akkor sem fog megszűnni, az év végi prémium meg így is - úgy is jár neki.
Épeszű vezetés még dörzsölné is a markát, hogy van aki ingyen takarít helyettük, nemhogy havi x ezer forint plusz bevétel miatt (mégjobban) maga ellen fordítsa a közhangulatot..

Azon egyébként csodálkozok, hogy a takarítást nem "kenik" inkább valamelyik saját cégükre és számlázzák ki azt utána a mávnak.. Mindenki jobban járna.. Az állomás szép tiszta lenne, a múzeum ingyen működhetne tovább, ők meg vehetnének szép új autókat magunkak.

azAttis 2008.05.19. 11:48:01

"ha kirúgják jobban jár vele"
Ez pontosan így van. Mindenki gondoljon csak bele. Aki valóban dolgozik annak is elmegy a kedve. Senkiháziak jönnek mennek és mindig mindent előlről kell kezdeni. Semmilyen koncepciót nem lehet végigvinni. Minden állami hivatalban így van. Az ország egy csőd.

kollas 2008.05.19. 12:14:29

Nem tudom de nem mindig a kis embereken ,illetve az egyesületről kéne lehúzni az utolso bőrt is .Hanem Szerintem Támogatni kéne őket.

muskotály küvé 2008.05.19. 12:28:12

Tartok tőle, itt is a hírhedt adóügyi rendelkezéseink lehetnek problémásak. Ha a máv valahol pénzért ad bérbe területet, itt meg "díjmentesen", az APEH "joggal" kérhet áfát. Ha tényleg csak ilyen technikai oka van a szívatásnak, azt meg lehet oldani (az egyesület és a máv kiszámláznak egymásnak ugyanakkora összeget, a máv bérleti díjként, az egyesület takarításért).

mirko vosátka · http://vosatka.blog.hu 2008.05.19. 12:45:51

újabb szép példája annak, hogy 'miért állunk vazze'. az ilyen tompaagyú máv-vezetés miatt.

2008.05.19. 12:53:20

Verebély László mérnök a hazai vasútvillamosítás kiváló szakértője volt. Vele ne akard a kapcsolatot fölvenni, mert isten nyugosztalja majd fél évszzada meghalt.

SzL

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.05.19. 12:57:36

köszönöm, most így újraolvasva azt hittem lemaradt egy vessző, javítom.

Duce 2008.05.19. 13:03:23

Ettől kezdve a MÁV területén Indóházat kell olvasni feltünően...

Poli1 2008.05.19. 13:08:14

muskotály küvé 2008.05.19. 12:28:12
Csak fel ev mulva ki ne talalja a MAV, hogy a takaritast inkabb egy masik ceggel vegezteti. :-)

panicradio 2008.05.19. 13:12:06

Teljesen egyetértek a levél írójával, de egy dolgot ha lehetne kérni: legalább egyszer egy szövegszerkesztőben a helyesírását ellenőrizze le, mert egyszerűen katasztrofális.

TREX · http://polarmacko.blog.hu 2008.05.19. 13:17:52

Ennek nem fordítva kellene történnie? A vagyonkezelő felajánlhatna némi támogatást.

siófoki35 2008.05.19. 13:29:46

Ez ténleg cúcs hogy a közlekedési vállalatok (BKV, Volánok, MÁV) is magasból szarja le azokat akiket hobbíként érdekel ez az egész és fizetnek csak azért hogy utazhassenek egik-másik kedvenc járművön, vonalon.

., (törölt) 2008.05.19. 13:51:31

Ezeknek ne küldjetek egy fillért sem!

Még odaadják a MÁV-nak.
Célszerübb az összegyüjtött pénzen bombát, Antraxot, csörgőkígyót venni, és beküldeni a MÁV-nak. Kell az a 80 milliárdos állami támogatás mellé.

Adani 2008.05.19. 14:06:17

Tudok olyanról is, mikor egy kis alföldi faluban építkezett egy ember és maradt ki anyag, felajánlotta, h rendberakná vele teljesen ingyen a flauban lévő megállóhelyen álló épületet. A MÁV meg elhajtotta, h mégis hogyan magyarázzuk majd meg, h a vakolatlan ház hogyan lett vakolt?

dontals 2008.05.19. 20:04:41

Inkább az összes állomást adnák oda helyi civileknek országszerte. Azok legalább rendben tartanák. Szégyen mifelénk is hogyan néznek ki az állomások.

Adani 2008.05.20. 15:55:34

Egyetértek, ha vki segíteni akar akkor ha támogatni nem is, de legalább elfogadni el kéne.
süti beállítások módosítása