MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Re:1 csepp, két csepp...

2008. május 09. - georgejr
Öröm ilyet olvasni, amikor látom, hogy van értelme a munkámnak. Látni, hogy talán változnak dolgok. Pár hónappal ezelőtt megjelent egy post, amiben a levélíró felhívta a figyelmet, hogy évek óta folyik a víz a Nyugatiban. Azóta a probléma megoldódott. Íme a levél

Üdvözlet T. blogíró!

Idén februárban írtam Neked, ennek pozitív folytatása következne.

A Nyugati pu. csarnokában található vízvételi helyekről van szó. Leírtam, hogy 20 éve folyik a víz éjjel-nappal, ha valaki az olvasók közül esetleg nem emlékezne rá. Bár többen elég negatív kritikával illették az írást, valószínűleg nem történt volna semmi, ha nem jelent volna meg a blogodon és nem lett volna igaz.


Úgy gondolom ha történik valami jó, akkor jelenjen meg, hiszen hajlamosak vagyunk a jót természetesnek venni és nem észrevenni a pozitív változást - még ha az kevés is.

Szóval: a blogodon történt megjelenést követő hetekben kisiklott egy vonat a csarnok szélső (10-es?) vágányán (illetve túlment picit :) ). Ez azzal járt, hogy szerelvény nem állhatott a javítás idejére arra a vágányra, és így szabaddá vált az út megjavítani a víznyerőhelyet is - ami e mellett van.
Jó magyar szokás szerint ez először gyorsjavítással történt, ami annyit tesz, hogy a szó szerinti tóból kilógó vízvezeték végén levő gőzcsatlakozót egyszerűen levágták. Az így felszabadult gumi vezeték végére bilinccsel egy acélcsövet erősítettek, amely végébe egy menet illetve lezáró dugó került.

Ez így jól is hangzik, de sajnos előtte sem a cső kiálló végén folyt a víz, hanem a tövénél... Mindegy, gondoltam, elvégre Moslékországban élünk, ez így rendben is van, a MÁV embere azt tette, amit el lehet tőle várni. "Há' nehogymákiássukvazze, mer' még vizesek leszünk a végin!" - goldolhatta. Így teltek a hetek, míg egyszer nem hittem a szememnek: nem folyt több víz, sőt felbontották a beton burkolatot! Amíg nem jártam arra tulajdonképpen rohamtempóban kijavították a hibát, csak a végeredményt láttam újra.

Most jelen pillanatban az a helyzet, hogy TÉNYLEG megjavították a vezetéket, nem folyik sem lent, sem fent; a Nyugati-tó - Budapest egyik nagy turista attrakciója (vadvízi evezés a Nyugati-pu. csarnokában a 10 és feledik vágányon) - eltűnt! Az aknát újra kiöntötték betonból, talán még rendes fedelet is kapott. Visszakerült a régi csatlakozó is, tölthetik a vagonok tartályait, vagy amit kell.

Tehát így is lehet, csak így tovább...

Üdv.: Moslékos

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr24461021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr Borivoje Surdilovics 2008.05.09. 10:16:42

Most már csak a tetőröl ömlik a víz esős időben,de akkor úgy,hogy a csarnokban is elkell az esernyő. Az egyik vasoszlopon úgy ömlik,hogy előbb-utóbb szép csepkő lesz belőle.

winston01 2008.05.09. 11:40:32

De az esővíz nem az adófzetők pénzéből van (még?).

vasutassrác 2008.05.09. 19:10:56

Az elmúlt hetekben elkezdett apadni a Feneketlen-tó... Igaz, kicsit messzebb van, de így megoldódott a rejtély... :)))

^Clown (törölt) · http://logout.hu/blog/clown_2/index.html 2008.05.10. 20:31:32

Éljen! Már csak a tetőt kéne rendesen szigetelni :)
süti beállítások módosítása