MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2008. április 30. - georgejr

A BKV Zrt. ma kiadott sajtóközleményében tévesen jelent meg a vasúton igénybevehető 30 napos bérlet megjelenési ideje és a bérlet kiadója, a rugalmas bérlettípust a MÁV-START Zrt. 2008. február 1-jétől vezette be.
 

Az első hónap kedvező fogadtatása alapján március 1-jétől a 30 napos bérlet hatósági árassá vált, így lehetőség nyílt a munkáltatói költségtérítésre is, illetve bevezetésre került a diákoknak szóló 30 napos bérlet is. A bérlet a jelenlegi, naptári érvényességű havijegyek árának megfelelő árban kapható a MÁV-START Zrt. valamennyi pénztárában. A 30 napos bérlet elővételben is váltható, a vásárláskor az érvényesség első napját szükséges megadni, melyet a pénztáros rögzít, ezt követően a bérlet érvényessége az első érvényességi napot követő 29. nap 24.00 órájáig tart. Az új bérletfajtának előnye a rugalmasság, mellyel a hó eleji, pénztári sorbaállások is csökkenthetőek, illetve lehetőségünk nyílik utasaink szélesebb körű kiszolgálására. A márciusi hónapban már több mint 5000-en választották a 30 napos bérletet.


30 napos bérlettel a bliccelés ellen

Az érvényes menetjegy vagy bérlet nélkül utazók magas száma milliárdos nagyságrendű bevétel kiesést okoz évente a személyszállító vasúttársaságnak. A bliccelés visszaszorítása érdekében a tavalyi évben átfogó program indult, melynek egyik elemeként 30 napos bérlettel csökkenthető a kiszabott büntetések mértéke. Április 1-jétől- május 5-ig a büntetés megállapítását követő második nap 24:00 óráig egy saját részre szóló érvényes 30 napos bérlet váltása esetén, a büntetési papír és a bérlet bármely pénztárban történő 15 napon belüli felmutatását követően, 1000 Ft-ra mérsékelhető a büntetés összege.

MÁV-START Zrt.
Kommunikációs Igazgatóság

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr37449230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NGabor 2008.05.04. 20:59:50

Nekem a BKV havibérlet megoldása jobban tetszik, az igaz, hogy így néha 31 napos és 1 alkalommal 28, viszont tudom, hogy például minden hónap 13-tól kell kérnem.
süti beállítások módosítása