MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Peronkapu a Keletiben

2008. március 26. - georgejr
Hát igen az új rendszert szokni kell. Mint a legtöbb helyen itt is külső cég emberei végzik a munkát, aminek vannak előnyei hátrányai is. Tegnap beszélgettem a MÁV-Start szóvivővel. És elmondása szerint külön jelezték ezt a problémát a szolgálató céggel. Kérték, hogy engedjék be az embereket, ha ilyen kéréssel fordulnak hozzájuk, vagy ha gyanúsnak találják őket, akkor egy kolléga kísérje el a várakozót vagy a kísérőt.
Ehhez képest már többedjére hallom, hogy nem ez a helyzet. Megfigyeltem, hogy van egy műszakvezető, aki kb fél óránként körbejárja a posztokat és rotálja az embereket. Hogy ennek mi értelme van? Nem tudom. De több furcsaság is van ám. A keletis peronkapuk környékén, de ez másik post lesz holnap. Ígérem izgi lesz. De lássuk Igor levelét:

Sziasztok!
Ezt mar elkuldtem a mav-startnak. Kivancsi vagyok mit valaszolnak, elegge bosszanto ez a hulye peronkapu.
Nem tudok bemenni, es segiteni az idos rokonomnak cipelni a cuccokat...
Szemelyesen szoktam felsegiteni a rokonaimat a kocsiba, felrakom nekik a csomagokat stb.

Mult nyaron a nagymamam utazott, 80 eves.
Hogy a 3.14csapa rakna fel a borondot a fent talalhato borondtartora? Ezt meg tudom erteni az elovarosi kozlekedes eseten, ahol nem szokas a sok cucc. De van meg tavolsagi kozlekedes is, es ott mar vannak borondok, nagy taskak. Keletibol olyan vonat is indul, ami tobb mint 37 ora alatt er celba, es oda nem fel kilos szatyorral megy az ember .... Na mind1, latom ket eset lehetseges: vagy jo a tajekoztatas, es meg is be lehet menni, vagy megint lenti feltekeket alkalmaztak gondolkodas kozben, amikor ezt talatak ki ....

I.

Kedves Ugyfelszolgalat!
Erdeklodnek, hogy a Keleti palyaudvarnal kiepitett kapuk moge lehet-e valahogyan jegy nelkul bemenni, mert ma nagyon jol esett neznem a 65 eves nagybatyamat, ahogy a nehez taskajat cippeli, a kapu fele, hisz en nem tudtam bemenni a bekeritett reszre az allomasra beerkezett nemetkozi vonat ele, hogy segitsek neki.
Remelem gondoltak arra, hogy a vonatokon neha idosebb emberek is utaznak, akiknek a taskak cipelese a kapu es a kocsi kozott gondot okoz.
Ilyenkor mi a teendo? Koszonom,

Igor

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr97397168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Láttam - olvastam · http://lattamolvastam.blog.hu 2008.03.26. 12:08:17

Sziasztok!

Hát igen, erre gondoltam már én is.
ilyenkor ott vannak a taxisok, cipekedjenek ők. Najó, persze, vicceltem. Amúy felháborító, hogy segíteni nem lehet bemenni, de a taxishiéna, az bemehet. szégyen és gyalázat.

Én épp most hétvégén utaztam. Sárbogárd-Berettyóújfalu. Délibe érkeztem, majd átBKV a keletibe. Ott volt több mint 1 órám várni. termézetesen a padok csak a két középső vágány közt van, kapun túl. Bementem, a szotyizó hölgy nem kérte e jgyem. Gondolkodtam, mi lesz ha többször kimegyek a nagytábla alá, megnézni hogy kiírták-e már a vonatom. Ez 2x ki-be, a végén +1 ki. Aztán mégegy be az induló vantjoz, de az már szélső vágányról ment. CSak akkornéztek és pecsételtek. Középen egyszer sem.
Rosz helyen vannak a padok, amik száma amúgy is kevés.

Az egész Keleti táblástól, padostól, aluljáróstól, karámostul...szégyen....

Hogy ON is legyek. Ha negyon nem hiszi el hogy segíteni megyek, akkor jöjjön velem. Ha nem, akkor meg csend neki.
A taxisok miért mehetnek be? Egy taxis emblémával énis bliccelhetnék...

Értem én hogy sok a bliccelő, de ez így nem megoldás..

Láttam - olvastam · http://lattamolvastam.blog.hu 2008.03.26. 12:09:51

OFF
Elnézést, gyorsan gépeltem, sok lett a hiba.
ON

^Clown (törölt) · http://logout.hu/blog/clown_2/index.html 2008.03.26. 13:04:45

Igen, ez engem is érdekelne, hogy létezik-e már peronjegy. Mér egy korábbi commentemben leírtam, én hogy jártam tavaly nyáron a Déliben. Egy kis emberi jóindulattal megoldható lenne az egész szerintem.

Adani 2008.03.26. 13:38:19

Veszel egy 5 km-es jegyet, azzal bemész majd visszaváltod ha végeztél. Sztem ennek működnie kell. Amúgym eg a karámőrök nem túl éberek, lobogtatsz egy használt jegyet és bemész. Az a gond ezzel a karámosdivla, h a bliccelők ellen, akik ellen csinálták semmit se ér, röhögve kicselezik, a becsületes utasokat meg szívatják vele.

Láttam - olvastam · http://lattamolvastam.blog.hu 2008.03.26. 15:16:48

Kedves Adani!

Komolyan gondolod, hogy azért, mert valakit(csomagjait) fel-, illetve lesegítenél a vonatról, állj sorba, pont a Keletiben jegyet venni?

Ez badarság

Törzsgyökeres szentesi 2008.03.26. 16:02:00

Pestieknek a BKSZ is megteszi.
A vidékieknek meg tényleg a jegyvétel a legjobb... Elég csak egy 5km-est venni. Az egy százas talán.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.03.26. 16:14:22

Vetten multkor egy 90%-os jegyet, 1 megállóra 12 forintért. Felmutattam, lepecsételték és mehettem a vonathoz. Mindezt a délibe. Van bérletem, csak kíváncsi voltam észreveszik-e.

Levideóztam, csak nem mentettem el véletlen.

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2008.03.26. 18:11:01

Nálam mindig van egy pár jegy, hogy bemehessek rendes jegyet venni... A Kerepesi felöl.

Nagymoli 2008.03.26. 21:36:18

És az első jegyet hogy vetted? Ejnye-bejnye! :-P
:-DDDDDDDDDDDDDDD
Ez kész, majdnem félrenyeltem a nevetéstől. Asszem, ezek után nem is kell vicceket olvasnom....

Adani 2008.03.26. 21:55:28

Láttam olvastam:
És ki mondta neked, h a Keletibn vedd meg. Ráadásul elég egyszer megvenni. Ha egyszer úgyis sorba kell álljál jegyért mert utazol valahová kérsz a pénztáros nénitől egy 5 km-es jegyet is és azt peronjegyként használod, és ugye környezetvédő is vagy, mert többször is felhasználod ha csak kikisérsz valakit vagy kimész valaki elé. Sőt ha kicsit hajlandó vagy bekoszolódni még venni sem kell, szerzel egyet a földről vagy a kukából, esetleg elkéred valakitől miután kijött a karámon. Mikor behozták a metrón is a befelé ellenőrzést akkor is röhögve bementek hasznátl jegyekkel a bliccemenek több ismerős ism ondta, h annyira bambák voltak ott is, h egy tetszőleges sajtpapírt elfogadtak jegyként, volt, aki egy boltban kapott blokkal ment be, sztem ak arámőrök sem éberebbek, de még sosem próbáltam ki, majd ha egyszer flemegyek Bp-re.

pécsisrác · http://rudywaltz.hu/ 2008.03.26. 22:21:47

hasonló aggodalmaim vannak nekem is. a barátnőm pécsre jár (kollégista) így gyakran hatalmas csomaggal érkezik (és ő nem nagyon bírja őket) eddig én raktam fel a csomagjait és én is vittem kb a vonat ajtajától.

Amúgy remélem hogy cserébe levették a "Hosszabb lehet a búcsú!" plakátot- mert az még viccnek is rossz.

jah és persze most leülni se lehet sehová jegy nélkül ha elöbb érnénk ki -mert minden pad kapun belül.

másik érdekes hogy a nemzetközi jegypénztárat is csak jeggyel tudod megközelíteni - avagy kerülsz kívül az épületen abban a dzsuvában. (persze belül se sokkal tisztább -de legalább az út nincs felbontva)

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.03.27. 07:13:59

Tudom, hülye kérdés, de gondolt-e valaki arra, hogy az általa felpakolt nagy, nehéz csomagokat ki figja levenni a vonatról, ha egyszer annak aki utazik, ez nehézséget okoz?

Pl. nagypapi csomagját a Déliben felsegítem a vonatra, fel is pakolom neki. Uram bocsánat egyedül él valahol Iszapszentmotoros-alsón. Ott vajon hogy fogja megoldani, hogy lekerüljön a csomagjával együtt a vonatról?

Átérzem egyébként a problémát, nagyon kellemetlen, hogy megakadályozhatja a karám az ilyen jellegű segítségnyújtást, de akkor is vallom, hogy akkora csomaggal kell utazni, amit az ember el is bír...

Nagymoli 2008.03.27. 08:14:01

Ez a jeggyel a jegypénztárhoz, ez nagyon fájdalmas. Ez tényleg igaz???
Ha így van, akkor a MÁV-nál valaki nagyon paranoiás, megnézethetné magát pszichológussal, vagy legalább megnézhetnék nála, hogy nem negatív IQ-tesztet írt... Megnyerni kellene az utazóközönséget, azon lenni, hogy az emberek szeressék a vasúti közlekedést, nem pedig ellenérzéseket kelteni. Na mindegy, ők tudják. Ez az egész kerítésesdi undorító. 6 éves koromban azt kértem születésnapomra a szüleimtől, hogy vigyenek fel nagyfalura, mutassák meg nekem a pályaudvarokat. Emlékszem, még makett vonatok is voltak vitrinekbe kirakva, talán csak kiállítás miatt. Mostmeg nem hogy bárkit is érdeklődésre csábítana a vasút, hanem elriaszt. A csöviket, bliccelőket, és egyéb nemodavaló figurákat emberibb, diszkrétebb módon kellene kezelni. Ne emiatt zavarják az átlagutasokat.

krtek24 2008.03.27. 19:17:06

Ez az egész különösen annak tükrében érdekes, hogy a MÁV a karámrendszer bevezetésekor kifejezett ígéretet tett rá, hogy ilyen esetben egy kvázi peronjegyként funkcionáló kis kártyát nyomnak a kísérő kezébe, amivel nyugodtan bemehet.

Az 5 km-es jegy szerintem elképesztő, különösen annak tükrében, hogyha valami csoda folytán rendesen megnézik a jegyet, akkor még jól meg is vághatnak.

pécsisrác · http://rudywaltz.hu/ 2008.03.27. 21:15:20

a csomag lesegítésére - azért akad néha a másik állomáson is segítő ember aki legalább leemeli a csomagot a vonatról. és jó persze elbírja az az idős ember/ gyenge barátnő a csomagot- de ha meg lehet könníteni azzal hogy addig és én viszem akkor már mért ne. a peronjegy hiányát nem értem én se - ha már mindenképpen karám kell. mondjuk szerintem se ér semmit a bliccelők ellen - ott az a gond hogy sok jegyvizsgáló saját zsebre megy -hosszabb vonatúton azért szerintem elkerülhetetlen hogy kallerba botolj.

NGabor 2008.03.30. 01:26:55

Majd, idővel megoldódik, valahogy... (jó magyar szokás szerint)

De kérem, az a pár sakkozó forma hogyan áll a peronkapun belül, az ütközőbak után, ahol ráadásul az üzemi terület tábla is ki van téve? Ők akkor nem dolgozó MÁV group alkalmazottak, hivatásos MÁV sakkozók, vagy 70 év feletti ingyenjegyesek? Ha az utóbbi, akkor semmi keresni valójuk üzemi területen.

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.03.31. 07:59:55

a sakkozó bácsik a peronkapuk előtt vannak még...
süti beállítások módosítása