MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

A nemlétező első

2008. március 10. - georgejr
Zoli megváltotta jegyét az elsőre, de kis pici babszem csúszhatott a fogaskerekek közé, vagy valaki biztos elpukizta a nagy sztrájkok közepette, de a lényeg, hogy nem vót első.
Persze kesbekk óne...

2007. december:
Felszállltam az ikva-isis IC-re Gysev megint kitett magáert. Eladjak az első osztalyú jegyet, és nem akasztanak első osztalyú kocsit a vonatra. Eladnak egy szolgáltatást, és nem teljesítik. MIÉRT NEM FIZETNEK EZÉRT PÓTDÍJAT??? ha én felszállok a vonatra jegy nélkül, és a kalauztól veszek jegyet, akkor fizessek pótdíjat, de ok ha nem teljesítik a szerződesben vállalt dolgokat, akkor talán kegyeskednek visszaadni a pénzt. ja azt mondanom sem kell, hogy 10 perc kesessel INDULT a vonat...


Jön a vonaton a gyeseves kaller. Mondom neki, hogy kérem az igazolást (bár számomra ez érthetetlen, hogy miért kell NEKEM 2x igazolnom, hogy nem kapcsoltak hozzá még kocsit, amit kifizettem). Szóval jön a kaller, kérem Tőle az igazolást. Szerinte nem kell. Nekiáll telefonálni, elkéri a papíromat, mondja, hogy a mávos kiállította Sopronig.

Vonat megérkezik, én odadöcögök a pénztárhoz, hogy kérem vissza a zsetont. Erre közli a hölgy, hogy nem adja vissza, MERT SZABÁLYOK VANNAK. Na ettől mufurc lettem, bemutatkoztam neki, hogy ÉN VAGYOK AZ UTAS, akinek nem kötelessége jobban tudni a szabályokat, mint az ott dolgozókank. Alapvető szabály, hogy ha valamiért pénzt kérek, akkor azt a szolgáltatást nyújtom érte, amit kifizettetek az utassal. És mivel a gysev pontosan tudja, hogy nem tud kellő számú első osztályú kocsit közlekedtetni, így egész egyszerűen átvágja az utasokat.

Hosszú anyázás után odaér egy gyseves kaller, aki ott kiállít egy papírt a pénztárosnak. Majd a néni elveszi a menettérti jegyemet, és NEM AKARJA VISSZAADNI. De azért kifizettem, tehát valamit adjon helyette. Menjek másik pénztárhoz mert öt éven belül visszakapom a pénzt. Most 5 éven belül vagyunk, tehát MOST kérem vissza a jegyem, és a pénzt. A menettérti jegyem kérem vissza, vagy állítson ki egy jegyet. Azt nem tud, csak úgy, hogy visszaváltja a nála lévő jegyem, ezért TŐLEM levon pénzt, majd így ad új jegyet. Na ezen a ponton tört ki belőlem az, hogy nem volt leányszobám, és itt már kezdtem dühös lenni, de nagyon.

Olyant, hogy valaki ELNÉZÉST kérjen a kényelmetlenségért, már elképzelhetetlen lett volna. Teljesen.
Ha nem verem az asztalt, akkor elhajtanak. Klassz.

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr51374014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.03.10. 12:25:14

Valami komád ez a Zoli gyerek? Mert azon kívül, hogy utálja a Gysevet, minden más szava sántít.

zoli_ 2008.03.10. 12:56:29

Közel 40 éves gyerek vagyok....

De mi nem stimmel? Mi sántít?

Nem utálom a Gysevet....

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.03.10. 13:09:58

Ha tényleg nem volt első osztály, hova ültél?

Másrészt a Gyseves kaller csak győrtől jön, ha jól tudom. A mávos kallernek nem tűnt fel, h. nem a helyeden ülsz?

Pontosan melyik decemberi napon is történt az eset?

Honnan veszed ezt, hogy így általánosítasz: "És mivel a gysev pontosan tudja, hogy nem tud kellő számú első osztályú kocsit közlekedtetni, így egész egyszerűen átvágja az utasokat."

Meg ezt se értem: " Na ezen a ponton tört ki belőlem az, hogy nem volt leányszobám," Mégis, nem az lett volna furcsa, ha van, KEDVES ZOLTÁN??

Mérgezett fülü teszkós szatyor 2008.03.10. 13:20:26

szegeny gyerek nem tudta A patyolAt vAlagat letenni csak a masod osztalyra a porNep koze. hule sznob.

titan 2008.03.10. 14:44:22

Hivatásos Beszólómüvész neje 2008.03.10. 13:20:26
Szerintem nem a másodosztály a gond, hanem a lehúzás, ti. ugyanis az első osztályra a jegy többe kerül mint a másodosztályra...

Akashi Kaikyo 2008.03.10. 22:18:55

Nem tudom, nekem furcsa ez a story, hogy megtörtént-e vagy csak fikázóbajnok írt egyet.
süti beállítások módosítása