MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Korrekt vasutas hölgy

2008. március 05. - georgejr
Le a kalappal, bizony vannak lelkiismeretes vasutasok! Javaslom jutalomra, kitüntetésre, mivel nem sajnálta az utasokra a szabadnapját!

Tisztelt Blog!

Nem szokásom a MÁV-ot dicsérni, de néha találkozok pozitív példával is. Álljon itt egy.

A szombati viharban kialakult káoszon próbált segíteni és a helyzetet realizálni egy kedves mosolygó vasutas hölgy.


Vác állomásról busszal vittek minket eredetileg Örbottyán állomásig. A buszra felszállt egy csoport és még akkor már kettő vonat utasai. Vácrátót állomáson szerettek volna még mások is felszállni, de ez reménytelennek tűnt.   
És láss csodát, a hölgy telefonjával a kezében kimerészkedett a lázadó utasok közé, megnyugtatott mindenkit, hogy próbált segíteni, és mivel csodák még vannak segített is. Az állomáson volt egy diesel vonat  a hölgy többszöri engedélykéréssel elintézte, hogy elvigye az az utasokat
Érvelt, határozottan veszekedett, és közben az utasokat is tájékoztatta, nyugtatta. . Nem kellett a buszon nyomorogni, közben folyamatosan telefonált és próbált Veresegyházról vonatot intézni.
A Desiró Veresegyházig vitt minket, és lássujabb  csodát ott már várt a villanyvonat a BDV szerelvény. Igaz ott egy keveset várnunk kellett számomra ismeretlen okokból, de a hölgy készségesen elmondta mi fog történni, és intézkedett is.. Ezt igazolja, hogy a vonaton volt egy csoport aki Kecskemétre szeretett volna eljutni, utána járt, telefonált, hogy a vonatjukat biztos elérjék.

Kevés ilyen segítőkész  vasutassal találkoztam utazásaim során. A jegyvizsgáló azt mondta, a Veresegyházi állomásfőnök volt. Szabadnapján, késő este az egész vonalon intézkedett,  és a vonatok jártak  . Így is lehet.

Andrea

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr88366822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagymoli 2008.03.05. 20:36:45

Nem lehetne ilyen dolgozókat a felsővezetés közé becsempészni? Még a végén ismét európai lenne a vasutunk.
Nem ide tartozik, de megkérdezem, mert nagyon hülyén érzem magam: Valami olyasmi dereng, hogy a MÁV eladta x részlegét, amely nyereséges, meg egy másikat, ami szintén nyereséges. Nem értem, ebben mi a jó. Ha a nyereségest eladják, azzal az egész cég nyeresége csökkenni fog hosszú távon. Nem a veszteségestől kellene megszabadulni, hogy előrelépés legyen?

titan 2008.03.06. 10:01:51

A veszteségest nem lehet eladni, egyébként meg gondolkodom épp, hogy mit is jelent a hűtlen kezelés...

ashnur · http://blog.elni.hu/ 2008.03.06. 16:29:21

nem biztos, hogy aki jó állomásfőnök az jó felsővezető is.
süti beállítások módosítása