MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Bunkó kalauz

2008. február 18. - georgejr
Ennyi. Többet nem tudunk, de egy biztos! semmilyen körülmények között nem engedheti meg magának ezt a hangnemet egy jegyvizsgáló!

"Takarodjál előre! Takarodjál előre, rohadt büdös cigány, a kurva anyádat!"

- üvöltötte a MÁV jegykezelője reggel hét óra körül a Napfény IC-n a potyautasnak.

Vajon mi történhetett előtte? Valami rendőrről, meg leszállásról, meg Magyarországról való kitoloncolásról is szó volt, de bágyadt félálmomban nem értettem pontosan.


Forrás: http://www.himmel.hu/thread/customer-relations-policy

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr92344166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NGabor 2008.02.18. 16:25:28

Határozott fellépés. A szépszó a fezető utasoknak van fenntartva.
"customer-relations-policy" - a potyautas nem customer (de lehetne).

ARK-9 (törölt) 2008.02.18. 19:15:09

Na persze... Csak a cigány engedheti meg magának, hogy a kalauzt: "Büdös gádzsó, húzz a faszomra, mer meglíkellek!" szöveggel fogadja, ha az jegyet mer kérni tőle.

ARK-9 (törölt) 2008.02.18. 19:17:02

Hogy stílusos maradjak:
Egy biztos: Minden körülmények közt a potyautast helyben kizárni az utazásból! :-))

Nagymoli 2008.02.18. 19:34:17

Valszínű a gyárilag pigmentált utas előtte beszólt a kallernak. Azért kell bátorság hozzá, hogy rá(juk) merjen szólni. Ki tudja, hol várja aztán a pereputty...
Elég sok nemfizetőt láttam abból a színből. Láttam olyat is, aki miután elment a kaller, letolta a nadrágját, és odasz@rt a műbőr ülésre. Én akkor vagy 14 éves voltam, szólni sem mertem. A csávó vagy 120 kilós volt...

Nagymoli 2008.02.18. 19:41:13

Jahh, legszívesebben a kaller után mentem volna, hogy rakja le őket a vonatról. de inkább maradtam a helyemen. Kallernak is gyerekei vannak, kár kockáztatni.... Átmentem inkább egy másik vagonba.

Nagymoli 2008.02.18. 19:44:02

Másik ilyen sztori:
szintén "brazil vendégmunkások", nem fizettek, de üvöltöztek, szemeteltek, bőrülést vagdostak ki. Kaller nem is szólt nekik semmit, csak nekünk diákoknak, hogy fáradjunk át egy vagonnal előrébb. Következő állomáson lekapcsolták a vagonjukat, és két rendőrautó várt már rájuk. sajna nem tudom, mi lett a vége..

Nagymoli 2008.02.18. 19:48:50

szóval igenis megengedheti a kaller ezt a hangot... vannak, akik igénylik...

martinasz 2008.02.18. 21:18:04

Jó Estét!Már vártam egy ilyen tartalmu írást!A blogot sokszor olvasgatva látom hogy milyen mértékü az ellenszenv a T.VASUTASOK iránt,különösen a sztrájk óta,ami egyébként jogos is!Muszáj volt hát megjelennie egy ilyen írásnak is! És az utazóközönség és a vasutastársadalom öasszeborulhat és közösen szidhatja a cigányságot!többé nem a kalauz,a pénztáros a bunko!Jó ez az összefogás!

20-05 666 2008.02.18. 21:33:36

Na ja. Peronőröknél, meg a váci oldalon úgytudom mindennapos az, hogy 90%-ossal akar utazni. Változatos, többkötetnyi kifogással tudnak jönni: "Nem értek az automatához, ezt adta" vagy jön 2 nőstény, és mutat 4 db 90%-ost "Hát reggel a gyerekekkel jöttünk iskolába (?!) most megyünk haza"...a legjobb az volt, hogy jön a nagy műanyagszatyrokkal, 90% mutat, mire peronőr: "mire lesz a 90%-os?" erre előkotort egy nyugdíjas utazásit (a pecsételőst), ami tele volt már pecsételve, és mutatja büszkén. Amúgy 30-35-nél többnek nem nézett ki. Be lett engedve, de a kaller is kapott fülest, hogy mire figyeljen...:D +1 story: volt egy szinte törzsvendég kölyök, érvényesítés nélküli diáki.-val, január végén akart 2007 dec. bérlettel bemenni...

Nagymoli 2008.02.18. 21:49:47

Általában nincs bajom sem a vasutasokkal, sem a cigányokkal... Vasutassal amúgy sem találkozok újabban. Mióta a vasútvonal tele van szórva lassúmenet-jelekkel, inkább autóval járok. De ezek a sztorik bennem voltak, le kellett írni, na :-D

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.02.18. 22:07:23

nem, a kalauz nem engedheti meg ezt a hangot maganak sem romakkal, sem semmilyen emberrel szemben, meg ha jogos is lenne, egy adott eset miatt. ezzel sajnos sajat magat, es a munkahelyet is minositi. Ezt kellene elfogadni, de most komolyan!

Akashi Kaikyo 2008.02.18. 22:26:09

De igen, pontosan hogy megengedheti magának a kalauz ezt a hangot. Éppen eleget láttam már a cigányokat a vonaton, és forr a vérem, mikor látom mit művelnek. Ezeknek felzárkóztatás, meg a jó büdös kurva anyjuk az. marhavagonba berakodni és kitoloncolni.
Mindennaposak az ilyen estetek, és akkor még ők vannak felháborodva. A cigányönkormányzat is csak a segélyekért jártatja a pofáját, de azt már nem, hogy azt nem osszák ki addig, mígf meg nem térítették a randalírozásuk nyomait...

20-05 666 2008.02.18. 22:33:03

csak a jogaikat ismerik, a kötelességeiket nem...meg van a c-törvény. Illusztráció: van a pénztárcád, meg a mobilod. mész az utcán. odajön egy nem közülünkvaló. "hé te likát szúrok a beledbe ha nem ádod íde a píztárcádat k*cs*g". vagyis a c-törvény szerint ők jogosultak a TE pénztárcádra, mobilodra, arra, hogy 90%-ossal, vagy jegy nélkül utazzanak a vonaton, randalírozzanak a kocsmában stb stb...remélem érthető amit mondani akarok. Amúgy nem vagyok rasszista, csak nem kedvelni őket:D

martinasz 2008.02.18. 23:02:21

Kedves GEORGEJR!Úgy látom te értetted az iróniát az írásomban!Eddig itt még pozitzív véleményt nemigen hallottom a T.VASUTASOKRÓL!Nagyonnagy hiba lenne,ha a rasszizmus kovácsolná össze az utazoközönséget,és a vasutastársadalmat!Nagonnagy hiba lenne ha a rasszizmus szennye elöntené ezt a blogot is!Azt meggkellene hagyni a más oldalaknak!

georgejr · http://mav.blog.hu 2008.02.18. 23:07:49

igazad van, nincs helye rasszizmusnak. többször megtettem már, és most is felszólítok mindenkit, hagyjon fel a rasszista sértegetésekkel. ezt a buta szokást hagyjuk meg a kuruc.info-nak.
G

martinasz 2008.02.18. 23:20:30

Ami pedig a konkrét témát illeti: a T.JEGVIZSGÁLÓNAK,és a többi vasutasnak is nem ilyen olcsó,népszerűséghajhászó fellépéssel kellene megpróbálnia visszaszerezni az utazóközönség-már régen-elvesztett bizalmát,megbecsülését!Köszönöm GEORGEJR!Mára jó éjt mindenkinek!

Jack__Bauer 2008.02.19. 00:03:11

martinasz: kár erőlködni. Attól, hogy nem beszélünk róla, "meghagyjuk más oldalaknak" a probléma még megmarad, mint az a bizonyos szardarab a műbőr ülésen. És bizony a téma a vasút viszonylatában is "aktuális" - az élet ezer más területe mellett...
Csak vigyázzatok, a végén nehogy felboruljon a bili és kifolyjon a tartalma.

Btw: lehet már tudni valamit arról, hogy szerdán folytatják-e a sztrájkot?

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.02.19. 07:01:48

eccch.. ezt a polkorrekt fasságot... :(

Mostanában divat lett kurucinfózni...

Ja. De persze amikor a gizda genetikailag hiperpigmentált egyén nem vesz jegyet, a kaller meg le akarja szállítani akkor a kaller a náci, fajgyűlölő, meg miegymás. HÁT NEM!
Kedves genetikailag hiperpigmentált egyedek! Meg lehet venni a jegyet, és akkor nincs náci kaller!

martinasz 2008.02.19. 08:27:46

Kedves JACK,és CHIPETKE!Abban természetesn egyetértünk,hogy a jegyet mindenkinek meg kell venni!A Hagsúly a mindenkin van!Remélem ,hogy abban is egyetértünk,hogy ugye nem csak a cigány nem vesz jegyet,hogy nem csak ö fizet zsebbe a kalauznak,hogy nem csak miattuk kellenek a karámok a pályaudvarokra,hogy nem csak ök mocskolják össze a wc-ket,hogy nem csak ök hányank a kupéban,hogy nem csak ök graffitizk össze a kocsikat!!!...Én csak arra a jelenségre hívtam fel a figyelmet,higy itt általában mindenki a T.VASUTASOKAT szidja/sokszor jogosan/És akkor jön ez a téma és hirtelen megfordul a kocka hirtelen a kalauz lesz a jo ember,hirtelen nagy lesz az összefogás a vasutasok és az utasok között!Ezt az országot nem feltétlen a gyülöletnek kéne összetartania!

Jack__Bauer 2008.02.19. 08:33:08

Az a *lényeges* különbség, hogy az említett csoport tagjai igen gyakran mutatnak erőszakot, amikor más inkább menekülne. És mivel ezzel tisztában vannak a dolgozók is, ezért gyakran inkább levegőnek nézik őket (lásd. BKV busz\villamos ellenőrök), tartva a megtorlástól.
Ez pedig egyrészt a többségben fokozott felháborodást szül, másrészt ezen kisebbség magatartására megerősítést ad.

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2008.02.19. 09:02:24

Azt mondom, ez a post nem kicsit hiányos:

"Vajon mi történhetett előtte? Valami rendőrről, meg leszállásról, meg Magyarországról való kitoloncolásról is szó volt, de bágyadt félálmomban nem értettem pontosan."

Na igen ez itt a kérdés! Hogy mi történt az ominózus kijelentések előtt! Ennyiért, amit a postban konkrétan le van írva, nem ítélném el a kallert, ha megbocsájtotok. Az _előzményekre_ viszont nagyon kíváncsi lennék. Pokolba a polkorrektséggel.

Nagymoli 2008.02.19. 09:21:42

Vasutasra eddig egyszer haragudtam. Bár a munkáját végezte, de azért... Pesten buliztunk, utána havernőm elfáradt, és a padon elaludt az ölembe fekve. Vasutas rámszólt, hogy itt nem lehet aludni, ültessem fel. Nem értettem, miért nem lehet aludni, amikor kettő paddal odébbe a csövesek a pad alatt is aludtak. Őket nem ébresztette fel. De nekünk legalább érvényes jegyünk volt, csak épp az utolsó vonatunkat nem onnan indították, ahová ki volt írva... Amúgy én nem is mertem aludni, azt néztem reggelig, nehogy lenyúlják a cuccainkat.

rákenrolldetektív 2008.02.19. 09:40:11

Majd mikor anyádat megszúrkálják a vonaton, vagy csak úgy bárhol kedves védenceid...na majd akkor leszek kíváncsi a politikai korrektségedre...
És szerinted ez rasszizmus?
Ha az, hogy utálom, hogy az egész népség az én. a te és a többi adófizető emberből él és nem dolgozik, max 10 százalék, esetleg ennek negyede adót is fizet...és ezért utálom ezt, hogy így is alig van pénz az országban, de még azt is rájuk költik és utána még szinte több joguk van, mint nekünk, akkor tudod mit?
Leszek rasszista, megyek kurucinfóra, nemzetet fogok olvasni...
Amúgy érdekes módon nem utálom a négereket, a kínaiakat és senkit nem utálok aki nem élősködik rajtam...
Köszi, hogy tudtomra adtad rasszista mivoltomat...

rákenrolldetektív 2008.02.19. 09:49:16

Az elöbbi kicsit off volt, de kikívánkozott...
És amúgy értettem azt is, hogy mit akarsz (martinasz) mondani, csak hát az ugyanúgy féligazság, mint az, hogy Magyarországon jólét van, az átlagkereset 165.000 Ft stb...
Az utasok és általában az emberek nem azért utálják őket mert cigányok, hanem pont azokért a kivételezésekért, amiknek jogi, vagy erkölcsi alapjuk nincsen, csak a tölük való félelem miatt kapnak...
A kaller meg lehet, hogy bunkó volt, lehet, hogy nem, ehhez tudni kellene a részleteket...csak hogy a topichoz is hozzászóljak...

Adani 2008.02.19. 10:58:03

A vagon lekapcsolás jó ötlet volt, legközelebb majd meggondolják, hogy mit csinálnak. Egyébként általában úgy szokott lenni, h a kaller oda sem mer menni a C kategóriásokhoz, érthető okokból. Méltó szankció még a jegy nélkül utazókra, h egyszerűen leszállítják őket vmi puszta közepén lévő megállóhelyen, lehetőtőleg úgy ,h majd órák múlva jön arra megint vonat, esetleg majd csak reggel. Mire megjön a következő vonat lesz ideje elgondolkodni, h legközelebb is megcsinálja-e.

Turmion Kätilöt 2008.02.19. 12:41:28

Érdekes... bírom a kínaiakat, komálom a négereket. A törökökkel sincs bajom. A cigányt viszont nem a bőrszine v. az öltözködése miatt rühellem ! (És ezzel sokan mások is így vannak.)
Aki ezt nem fogja fel, annak mindegy is.

Tony Almeida 2008.02.19. 13:24:44

Az itt megszólalókból nem a rasszizmus beszél, hanem a tapasztalat.

Adani 2008.02.19. 17:28:05

Egyetértünk, ez nem elő hanem utóitélet. A darázzsal sem azért van bajom, mert sárga csíkos, hanem mert idegesít, mindig körülöttem röpköd és ha el akarom zavarni akkor megcsíp.

Akashi Kaikyo 2008.02.22. 22:56:09

Adani!

hihi Ez jól van megfogalmazva nagyon
süti beállítások módosítása