MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Új egyetemi pénztárral bővül a paletta Pécsett

2008. január 17. - georgejr
 

A MÁV-START Zrt. személyszállító vasúttársaság kiemelten fontosnak tartja az ügyfélközpontúságot, a kényelmes és komfortos jegyvásárlást és utazást, az utasokkal történő hatékony kommunikációt. Ennek jegyében Pécsett a vasútállomás és a belvárosi menetjegyiroda mellett január 17-én 13 órakor egy újabb egyetemi jegypénztár nyílik, ahol a  jegy értékesítés január 28.-ától fog üzemelni.

Az egyetemi pénztár a Pécsi Tudományegyetem (PTE) főépületében (az Ifjúság úti főbejárat felőli aulában) fog működni a Turizmus Tanszék Turisztikai Tanirodájaként. Ez azt jelenti, hogy a diákok gyakorlatokon vesznek részt az irodában, viszont a jegyeket –a többi egyetemi pénztárakhoz hasonlóan – olyan szakmailag felkészült munkatársaktól vásárolhatják meg, akik érvényes belföldi vasúti menetjegy értékesítő vizsgával rendelkeznek. A jegyiroda hétfőtől péntekig áll az utasok rendelkezésére, alkalmazkodva az egyetem nyitva tartásához.  A PTE jó földrajzi elhelyezkedése miatt várhatóan nemcsak a diákok fognak élni ezzel a szolgáltatással, hanem a környék dolgozói, lakói is itt váltják majd meg vasúti menetjegyüket. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az egyetemi pénztárak bevétele megfelel egy kisebb vasútállomás pénztári forgalmával, illetve az egyetemeken üzemeltetett jegypénztárak tehermentesítik a hétvégi nagy forgalmú pénztárakat. Pécsett kívül Szegeden, Miskolcon, Debrecenben, Nyíregyházán, Győrött és Budapesten (BME és ELTE TTK) üzemel egyetemi jegypénztár.

A most átadásra kerülő egyetemi pénztár mellett 2007. december végén Budapest belvárosában nyitotta meg kapuit a MÁV-START Menetjegyiroda (1051 Budapest, József Attila utca 16.). A legnagyobb, 150 négyzetméter utasfogadó térrel rendelkező iroda korszerű, európai minta alapján készült. Szolgáltatásai között nemcsak a belföldi és nemzetközi menetjegy értékesítés szerepel, hanem charter- és külön vonatok megrendelése, csoportos utazások megszervezése, és információs szolgáltatás. A gyors ügyintézés érdekében modern ügyfélhívó rendszer működik, amely segítségével az utasok kiszolgálása diszkréten és gyorsan történik. A kényelem és hatékonyság érdekében készpénzzel, bankkártyával, és üdülési csekkel történő fizetésre is lehetőség nyílik.

A nemrég átadásra került budapesti MÁV-START Menetjegyiroda és a pécsi egyetemi jegypénztárral is a MÁV-START Zrt. szeretné növelni szolgáltatásainak színvonalát.

 

 

 

MÁV-START Zrt.

Kommunikációs Igazgatóság

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr99300549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gonosz Bölcsész 2008.01.17. 15:31:53

Juhé! Végre nem kell csak a jegyvásárlás miatt lemennem a városba, hanem elintézhetem azt 2 órám között. :)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.01.17. 16:56:30

aha, persze. előbb nézd meg, tényleg kinyitott-e. várjuk a tapasztalatokat :)

Vityaz 2008.01.17. 17:54:56

A BME-n kb egy éve van ilyen jegypénztár, öreg, nyugdíjas néni, lassan kezdem már megszokni a stílusát, de marha kényelmes, hogy suliban tudok jegyet venni, nem kell előre kicaplatnom a keletibe.
süti beállítások módosítása