MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Adnak is meg nem is

2008. január 03. - georgejr
Peti értekezik a MÁV-Start legújabb akciójáról.

Üdv!

Nem annyira bosszantó a történet, inkább érdekes. Esztergomi vagyok, Miskolcon tanulok, de (szerencsére) csak 2-3 hetente járok haza, bár meg kell mondjam eddig az őszi vonatkisikláson meg egy enyhe felsővezeték-szakadáson kívül nem nagyon hátráltatott a máv ezen a viszonylaton. December 20-án elővigyázatosságból délelőtt megvettem a jegyem a Tiszain, hátha este már nem kapok helyjegyet az IC-re, örömömre a pénztáros kezembe nyomott 2 db 100Ft-os kupont is (milyen nagylelkű a mi mávunk!).  Igen ám!
Pár napra rá olvasom a kupon hátulján: "... Felhasználható: a bélyegzővel feltüntetett dátumtól számított 3 hónapig." Természetesen bélyegzőnek nyoma sincs, nem baj, gondoltam így is elfogadják. Megnéztem azért a www.mav-start.hu-n, hogy mire ez a nagy kuponosztogatás, hát rá kellett jönnöm, hogy biza átvertek, mert a helyjegyért is kellett volna adjanak egyet. (235km + helyjegy)

"Váltsa meg elővételben vonatjegyét 2007. december 19-én és 20-án a 2007. december 20-tól 2008. január 2-ig tartó időszakra, és ha 100 kilométernél messzebb utazik, minden megkezdett 100 kilométer után megajándékozzuk egy 100 forintos Utazási kuponnal! Az InterCity járatainkat választók további kupont kapnak."..."A díjmentes IC pótjegy, helyjegy, vagy pót- és helyjegy kivételével IC pótjegyenként, helyjegyenként, vagy pót- és helyjegyenként további 1 darab kuponnal ajándékozzuk meg."

Na sebaj, ma (dec. 31.) elindultam az esztergomi állomásra megvenni a jegyemet jan. 1-re (gondoltam minek keljek korán emiatt).  Ott elsírtam hogy miskolcig egy diák, IC-re helyjegy, majd közli velem a pénztáros, hogy holnapra nem tud helyjegyet adni, mert a rendszer meg a gép...bla-bla...( el nem tudom képzelni, mi lehet ezen annyira brutálisan bonyolult, legalábbis mintha május 40-re kértem volna, de meg kell mondjam valamennyire számítottam erre, akármennyire lehetetlennek tűnik a XXI. században.) No nem baj, akkor megvesszük majd holnap, de megkérdeztem még csak úgy kíváncsiságból, hogy  a kuponokat elfogadja-e holnap.  Hosszas hebegés után kinyögte hogy ők erről igazából még nem kaptak tájékoztatást, de majd a bélyegző alapján... Na mondom azaz amit nem nyomtak rá. Jaaa, hát akkor fel kell menni vele Bp-re, majd ott... Tudja mikor állok sorba  a keletiben 200 Ft-ért.  Adnak is meg nem is... értelmét ne keresd.
B.u.é.k!

Peti

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr1281982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viktor134 2008.01.03. 08:57:39

fel kell számolni a mávot a picsába.

átmeneti kommentelő 2008.01.03. 09:04:45

Nagyon jó kis iromány, engem is rádöbbentett pl. hogy a dec. 19-én megváltott, dec. 20-ra szóló két darab Debrecen-Budapest retúrjegyemre, plusz a 4 db helyjegyre nekem is járt volna pár efféle kupon. Egyet se kaptam.

mildi 2008.01.03. 09:29:40

a kuponokat január 2-tól lehet felhasználni 3 hónapig. az elővéteseknek osztogatták azért, mert voltak olyan kedvesek előre gondolkodni, és nem a sort dagasztani az ünnepi csúcsban a vonat előtt. örüljetek neki, aki vidéken (nem nagyvárosban) vett elővétes jegyet, az nem kapott semmit, csak a visszajárót...
helyjegyet elővétben azért nem lehetett venni, mert a kedves mávstart infosok úgy állították be a rendszert, hogy elővétben nem tudott évet ugrani..:(

Manyizga (törölt) 2008.01.03. 10:29:14

Asszem ennél a cégnél már nincs értelme felelőst keresni és azt kirúgni.

Javaslom a tizedelést. Minden 10. vasutasnak sorakozó a Duna partján Mohácsnál, majd a cipő levétele után a belelökdössük őket.
(Azért ott, mert így a holt-verseny eredményhirdetése már a maradék Jugoszláviában történhet.)

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.01.03. 10:58:54

Én kaptam, annyit amennyit kellett, és még későbbre is bélyegezte a pénztáros. Gondolom ez attól függ, van-e a pénztárosnak mávval sokat utazó, de a családi jegyet kihasználni nem tudó rokona, ismerőse.
süti beállítások módosítása