MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Re: Bécsi utazás - EC 42

2007. december 17. - georgejr
Na ez a korrektség. Mégiscsak elkezdődött valami?!

SAJTÓKÖZLEMÉNY 
 
 
 

2007. december 15-én a Keleti pályaudvarról menetrendszerint reggel 7 óra 10 perckor Bécsbe induló EC 42. számú vonatot az osztrák jegyvizsgáló Hegyeshalom állomásnál nem engedte tovább biztonsági okokra hivatkozva, mert úgy ítélte meg, hogy balesetveszélyes az álló utasok létszáma. 40 perces késedelemmel, és megközelítőleg 150 utas átszállítását követően indulhatott csak el a szerelvény. 

A MÁV-START Zrt.-hez az esetet megelőzően nem jutott el hivatalos értesítés az Osztrák Vasúttársaságtól (ÖBB), hogy új szabályozással élnének az általuk zsúfoltnak ítélt vonatok esetében, ezért a MÁV-START Zrt. és a MÁV Zrt. vezetése levélben fordul az ÖBB vezetéséhez, és kéri, hogy pontosítsák az utazási feltételeket, a hasonló esetek elkerülésének érdekében. 

A MÁV-START Zrt. ezúton tájékoztatja azokat az utasokat, akiket az EC 42. számú 2007. december 15-én közlekedő vonatról Hegyeshalom állomáson átszállítottak egy másik szerelvényre, hogy számukra a menetjegy árát Bécs viszonylatig megtéríti. A nemzetközi menetjegyeken a MÁV-START  Zrt. 42. sz. Liszt Ferenc vonatán szolgálatot teljesítő jegyvizsgálójának kezelése és az igénybevett következő nemzetközi vonat, vagy EURegio vonat jegyvizsgálójának kezelése található. A visszatérítésre vonatkozó kérelmeket a menetjegy érvénytartamának lejártát követő egy hónapon belül, írásban lehet benyújtani.

A visszatérítési igényeket a MÁV- START  Zrt. Pénzügyi Osztály El- és Leszámolási Csoport címére, Budapest 1087, Kerepesi út 3. - kell beküldeni, amelyeket a hivatal soron kívül intéz.

 
MÁV-START Zrt.

Kommunikációs Igazgatóság

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr5267447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LiBerti 2007.12.17. 21:03:27

"El- és Leszámolási Csoport"

Mi ez, valami maffia? :-)

petya.bacsi 2007.12.18. 05:53:17

Dehogy kezdődött el valami! Semmi. A vezetőség beégett a sajtó előtt (:))) ), a hiper-szuper versenyszférából a MÁV-hoz igazolt kommunikációs team igyekszik menteni a helyzetet. Ez is csak porhintés. A tegnapi híradás valami állójegyről (?) beszélt, a vonatozás olyan lett, mint egy koncert?

Akkor kezdődne el valami, ha szétnéznének a vonatokon: a legtöbb vonaton tumultus van, hála a rosszul, asztal mögül kitalált menetrendnek. És még nem hoztam ide a késéseket, a koszt stb.

Közleményt kiadni a legkönnyebb.

Törzsgyökeres szentesi 2007.12.18. 13:04:17

Miért szállítatta le az osztrák kalauz a utasokat? Ki volt a hibás az ügy miatt?

borg07 2007.12.18. 16:22:45

Ősszel utaztam Bécsbe (és tovább) a Dacia nemzetközi gyorson 5:55 Keleti, de osztrák kalauzzal nem is találkoztam. Sok utas csak Bruck ad Leitha felszállásnál lett. Kalauz azután sem, csak hátizsákos határőr, de a magyarok nem izgatják fel őket.
13Eurot simán megért a Fortuna-Ticket:)
Még élvezetm is volna, ha nem késünk fél órát, de szerencsére volt 45 perc átszállásra Wien Westbahnhofon

Szerintem az OBB valami miatt törlesztett a MÁV-nak

magocska 2007.12.20. 14:46:34

Pont december 15-én mentünk Bécsbe. Szerencsére az eggyel hamarabbi Daciával utaztunk:)
süti beállítások módosítása