MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Lemondó nyilatkozat

2007. december 17. - georgejr
Egon szabályosan felmondta a szerződést.

Tisztelt MÁV-Start Zrt.

Másfél évtized után, november elején ismét rákényszerültem, hogy rendszeresen vonattal közlekedjek az Agárd-Budapest útvonalon. Tettem ezt azért, mert úgy véltem, hogy gyermekem jövőjét segítem, ha nem pöfögök órákat a dugókban, és talán azért is mert olcsóbb. 
A mai napon azonban elegem lett, ezért közlöm a MÁV (Megint állunk vazze) blog nyilvánosságán keresztül, hogy ma, 2007. december 14-én szállok utóljára vonatra. Az esti 6.20-kor induló személyvonatra szálltam fel. A Déli Pályaudvaron álló vonatok láthatóan késnek, 10-20 percet, bár erről tájékoztatás nincs. Ez azonban a kisebb gond ma este. Az viszont komolyan elgondolkodtatott, hogy gondatlanság körében elkövetett veszélyeztetésért feljelentsem Önöket. Ugyanis az állomás teljes területe korcsolyapálya jelleget öltött. A 2-5 mm vastag jégréteg kialakulásáról mnden bizonnyal az időjárás tehet, arról viszont, hogy ez még mindig ott van, nos arról Önök. A még álló vonat ablakából most is látom, ahogy idős emberek közdenek a vonatok mellett (bár még senki nem esett el, tehát ügyesek, lehet hogy megszokták).
Azok után tehát, hogy az elmúlt három hétben (15 munkanap) 6 alkalommal késtek az általam használni kívánt járatok 10 és 40 perc között, lemondok a szolgáltatásukról. Mindezt nem utolsó sorban azért, mert az önök szerződésszegése (a jegy áráért elvisznek oda ahová, és akkor, amikor a menetrend ígéri) a sorozatos munkahelyi késéseim miatt az állásomat veszélyeztetik.
A peronzár mint inzézmény valóban létezik máshol is a világon, de olyannal még nem találkoztam egy európai fővárosban sem, ahol megszólítás nélkül utánkiabálnak az embernek sárga mellényes emberek (mivel új ügyfélnek számítok, néhány hete meglepett, hogy ők ott a szolgáltatás részét képzik), hogy miért nem mutattam meg a jegyem. Nos nem kérték, nem szépen nem kérték, sehogy sem. 
Nem kívánom ecsetelni a pénztárak működésének anomáliáit. Legyen elég annyi, hogy egy bankkártyával fizető embert kiszolgálni, és számára számlát kiállítani, nem szakképzett emberenek mintegy 2 percet vesz igénybe, szemben az Önök 4-6 perces átlagával. 
Nos a gyermekem azt hiszem megérti azt a párt tonna széndioxidot, a pénzügyi mélázásom pedig elolvasható itt:

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr85266521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabiaki (törölt) 2007.12.17. 08:58:32

én is már csak idén talán még jövőre 1 hónapig vonatozom azután, köszönöm elég volt ebből a szolgáltatásból.

Elsokuva (törölt) 2007.12.17. 14:41:55

"gondatlanság körében elkövetett" nem létezik, maximum foglalkozás körében... pff
süti beállítások módosítása