MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Menetrendszerváltás

2007. december 04. - georgejr
A menetrend körüli vita tovább növekszik.

Nézem a jövöévi menetrendet,és ledöbbenek.Lehet hogy van,amit még nem vettek észre a Mávosok?hát megirom nekik,csak hogy tudják...

jónapot kívánok,megszeretném kérdezni,hogy komolyan gondolják-e azt a menetrendet,amit az elvira.hu-n látok

a Komárom -Bp Kelenföld vonalon utazok hetente 2X és azt tapasztaltam,hogy a reggelenként 2óránként,délután-este óránkét közlekedő vonatok a hétközbeni kiszolgálást birják,de hétvégén rettenetes a tömegnyomor.többször volt,hogy nem fértem fel a vonatra.

erre most nézem a jövöévi menetrendet,és a gyorsvonatokat csak 2óránként inditják viszont minden órában indul személy.
ezt hogy gondolják?
eddig mikor személyvonaton utaztam,azt vettem észre,hogy sem Szőnyben,sem almásfüzitőn nem száll fel az esetek 90%ában senki(-sőt sztem még a gyorsvonatnak sem kéne Bicskén sem megállnia,mivel ott sem száll fel az esetek 90%ában senki) viszont a gyorsvonatokra lenne igény.miért nem forditva tették?gyorsvonat óránként,személy 2óránként közlekedjen?
ki akar 18megállóval eljutni valahova,ha 3al is megteheti?ráadásul bármi van,a személy a legkésőbb induló mert az ic és a gyors elsőbbséget élvez...
gondolom nem tudnak róla,hogy a Volán rt Győrből a korábban óránkénti buszokat 2óránkéntira ritkitotta,igy sokkal többen választják a vonatot.és ők mind ott fognak nyomorogni a gyorsvonatokon, és pénteken és vasárnap lehetetlen lesz a közelekedés.

megszeretném kérni önöket hogy ÉSSZERŰEN gondolják át a menetrendet(láttam hogy vannak kérdezőbiztosok a vonatokon),vagy üljenek fel egy péntek délután/vasárnap délután induló járatra a Győr-Bp vonalon,és utána döntsenek csak a járatritkitásról ,mert ez azért felelőtlen menetrend.mondom ezt a józanész nevében!

nincs akkor a kereslet a személyvonatokra,hogy süriteni kéne őket!

előre is várom válaszukat ,az előző (képekkel dusitott)levelemre is,és az ésszerü menetrendet

köszönettel:kiskicsicsiga

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr83251818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petya.bacsi 2007.12.04. 10:45:17

Azon a vonalon is rossz(maradt minden ugyanúgy, logikátlan az egész) a menetrend, amin én utazom. Lehet, hogy én is megírom a bánatomat, de nem hiszem, hogy érdekelne bárkit is, hogy az utasnak nem jó. Kapsz választ, mert kötelességük válaszolni, de csodát ne várj. Szerintünk az utas egy felesleges tényező, akiknek semmi sem jó.

petya.bacsi 2007.12.04. 10:46:18

Nem szerintünk, szerintük.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2007.12.04. 14:30:17

Háát sajnos van még néhány vonal ahol szintén eszement megoldásokat látni.
A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa- Gyékényes vonal például.
Felháborító!

Peron8 2007.12.04. 17:15:00

Noname : azzal a vonallal mi a baj ?
Kevés az IC?
Mondjuk a gyorsok helyett lehetne ...

Peron8 2007.12.04. 17:17:53

Bp - Győr vonalra kerülnek az új vonatok azon is lehet utazni...na de nem értem ha tele van a gyors akkor miért azzal jössz...
olyan ez mikor a pesti megrohanja a un gyorsjáratokat miközben ott van mögötte az az alapjárat mert neki csak az jó....
szánalmas...ilyeneken is idegesiteni magatokat...

petya.bacsi 2007.12.04. 17:56:36

Peron8: Nézzél már tükörbe! Mindenki szánalmas, aki elmondja az igazat a MÁV-ról?

Remélem az új gazdasági miniszter észbe kap, és eladja ezt a feneketlen kutat, amibe az adófizetők forintmilliárjait öntik több éve - a szolgáltatás minősége meg zuhan. Magánkézben minden más lesz, elhiheted, nem lesz asztalcsapkodás, meg láblógatás...

hard 2007.12.04. 18:46:03

Igen a buszjáratokat megritkitották egy olyan vonalon, ahol egész héten 80% feletti a kihasználtság. Bezzeg a szárnyvonalak bezárása ellen megy a nagy tiltakozás.
Szóval kedves leköszönő Kóka elvtársunk azt szerette volna, ha mindenki szépen átpártol vonatra. Hát ez nem történt meg. Jellemző, hogy vasárnap délután 16 órakor 3db busz kb 150-170 utassal indul Pestre. Előtte, utána kb fél órán belül 1 gyors és 2 IC megy Pestre. Gondolom azok sem üresek. De ez az új menetrend még rosszabb lesz.
A másik amit nem értek, hogy a Volánnál 1 Sopron-BP-Sopron járat maradt. Az említett vasárnapi 3 busz közül az egyik. A másik kettő Csornán és Győrben csatlakozik hozzá. DE a szép új menetrend szerint nem lehet átszállás nélkül eljutni Sopronból Pestre. De vajon miért?
Én egyébként már lassan 5 éve csak busszal járok Győr Pest között, a legtöbb késés kb 20perc volt (leszámítva ritka nagy baleseteket) pénteki csúcsban. Ez a MÁV-nál kb megszokott késés.

Verbalis Inkontinencia 2007.12.05. 09:15:44

Peron8, te szeretnél másfél órán át utazni a koszos kocsikban, amikor tudod, hogy egy óra alatt is odaérhetnél?

Ashi Valkoinen 2007.12.05. 13:22:00

Verbalis Inkontinencia

A vonalat valószínűleg Komáromig az új Flirt motorvonatok szolgálják ki, felváltva a Talenteket, mert azok mennek Győr és Bécs közé, mivel kétáramneműek, a Flirt meg nem.

Amúgy szvsz szívesebben utazom +30 percet kultúrált vonaton, mint gyorson...

Amúgy tényleg nem kellene gyorsoknak megállni Bicskén, egyedül az elsőnek, hétköznap reggeleken...

petya.bacsi 2007.12.07. 11:26:46

Gratulálok a MÁV-nak, most láttam meg ezt a logikátlan lépést (mit várnék tőlük???????????????)

Minden zónázót megállítanak Gyömrőn. Gratulálok. Így is tömve van reggelente, sebaj, legyen nagyobb zsúfoltság. Szívem szerint felraknám a menetrend-szerkesztőt is a vonatra, de előtte hagynám, hogy bemutatkozzon, hogy miatta van a tumultus.

Ez a cég napról-napra csak rosszabb lesz.
süti beállítások módosítása