MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Forgalmista eltűnt?

2007. november 21. - georgejr
Egyik felünk fetreng a röhögéstől, a másik inkább elbújik szégyenében. Oké a kakipisimiegymás, de 10 percig nincs szolgálattevő? Ehhh nesztek sztrájk...
Ha esetleg fél óráig nem tudja meneszteni a vonatot, mert (ne adj isten) rajta van a szapora, akkor az vis maior?

Kedves MegintÁllunkVazze!

Ide még nem írtam, máv startnak e-mailt és panaszkönyvbe már igen, gondoltam amennyi haszna annak volt inkább ide írok most, legalább többen olvassák.


2007. november 19 a 17:45-kor a nyugatiból induló Alföld IC.

Üllő előtt megáll a vonat és áll, ablakon kinézve csak piros lámpát látni, pár perc múlva már egy másik vonat fényeit is mögöttünk. A vonat kettőt tülköl majd elhallgat és továbbra sem történik semmi. Közben érkezik a kalauz, majd a másik is az ellentétes irányból, abba a fülkében ahol én ültem az utóbbi nyit be, de előtte még valamit beszéltek, hogy mért is áll a szerelvény, de ezt nem értettem. Kihasználva az alkalmat, ha már magától nem jön az információ, megérdeklődöm mikor indul tovább a vonat, egy hölgy még arra is kíváncsi, hogy miért is állunk már több mint 10 perce.

A kalauz közli, hogy rögtön indulunk, mert már kürtölt a vonat egyet, és valóban elindul a vonat 13 perccel a megállásunk után. A hölgy kérdésére a kalauz még jót derülve közli, hogy nem találták a forgalmistát azért állt a vonat.

Ennyi a sztori, Cegléden még vár rám az ideiglenes átjáró ami valójában egy sártenger, munkagépek által jól feldagasztva, illetve még az a rendkívül jól, ezzel a vonulási úttal szemben, elhelyezett mozgás érzékelő lámpa, ami csóva ként hasít az éjszakába és a retinámba.


Üdv

KZ

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr54235568

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: SuperJogos - Todos os jogos da internet » Forgalmista eltűnt? 2007.11.21. 10:46:38

[...]src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js"> Technorati Search for: internet wrote an interesting post today!.[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabiaki (törölt) 2007.11.21. 11:38:11

legalább tudom miért álltunk. persze ez a 13 perc nem sok lehet mondani, de minden nap van valami amiért meg van az az napi 13 perc, vagy több.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2007.11.21. 12:32:52

Egy állomási áthaladáshoz mi9ért kell a forgalmista hozzájárulása? Nem lehet megoldai, hogy automatikusan felépüljön a vágányút?

Fedup Sári 2007.11.21. 13:42:53

Peti, Üllőn nem tudom, milyen berendezés van, de a nagyobb állomások jórészén (ha nem a nagyrészén, beleértve a bp-i pályaudvarokat is) Siemens-Halske típusú, jóval több, mint száz éves technológiájú biztosítóberendezések vannak. Ennyit az automatikusan felépülő vágányútról.

magocska 2007.11.21. 14:22:38

Cegléden még mindig csinálják az állomást?? Nem tudom mikor jártam ott utoljára, de jó régen volt, akkor csinálták. Azt hittem, hogy már készen van...
Mióta csinálják?

Adani 2007.11.21. 14:47:27

De ha kész lesz akkor már taán olyan bizt. ber lesz, ami képes erre. Ahol felújítják az állomást ott ált. biztber-t is cserélnek, pl. Szajolon és Mezőtúron fognak.

mildi 2007.11.21. 16:03:42

kiröhögtem magam
igen kell a forgalmista! bebaszna, automata rendezné le a vonatközlekedést!
van az sh berendezéstől modernebb, pl a domino, de azt is forgalmista kezeli, ill vannak "távirányított" állomások, de a berendezést ott is ember kezeli, csak messzebbről.
kell vki mindenképp, aki megcsinálja a szabad vágányutat, kezeli a jelzőt, a mozdonyvezető onnan tudja, hogy szabad az út, nyugodtan haladhat

mildi 2007.11.21. 16:09:21

hová tűnt a kommentem?
kedves index, ez már sokadik!
mégegyszer
kell a forgalmista, csúny lenne, automata rendezné le a közlekedés irányítását!
létezik az sh-nél modernebb berendezés, pl a dominó, de azt is ember kezeli, vagy van aköfi, ahol helyben nincs forgalmista, de a köfit is ember kezeli
a szabad vágányutat vkinek be kell állítania, a jelzőket kezelni kell, erről tudja a mozdonyvezető, hogy szabad az út nyugodtan mehet
gondoljatok bele, beüt vmi, és nincs ember, aki vörösre állítsa ajelzőket!

Comandante en Jefe · http://local.blog.hu/ 2007.11.21. 18:01:18

Fedup Sári:

Hát Üllőn nem 100 éves bizber van. Csak gondolj bele, mit is csináltak arrafele az utóbbi kb. 5 évben...
süti beállítások módosítása