MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Re: Késés contest

2007. november 19. - georgejr
Nem fűzök hozzá semmit. Ez így egész.

Szia georgejr!

Kaptam válaszokat a MÁV-Start ügyfélszolgálattól (ezen észrevételekhez: http://megintallunkvazze.blog.hu/2007/11/01/keses_contest_1 ). A kérdésem csak annyi, hogy ezeket valami hasonló módon miért nem lehet bemondani (jelentős késésekkor többször is), akkor amikor az esemény van? Pl. mikor 122 percet késett okt. 29-én az 527-es, akkor nemhogy nekem, de a üti-nek sem volt fogalma arról, hogy mi van...
Meg persze nem várható el minden esetben, hogy mindent bemondjanak, de akkor tegyék már ki legalább a honlapjukra, ha könyvelik ezeket!



Tisztelt Utasunk!

 

Köszönettel vettük a MÁV-START részére megküldött észrevételeit. A megkereséséiben jelzett késéseket megvizsgáltuk, melyekről tételesen az alábbiakban tájékoztatjuk:

 

2007. október 29-én, az 5517-es számú járat 13 perces késését, Ludas állomáson lévő meghirdetett vágányzár okozta. Sajnálatosan az átépítési munkálatok során előfordulhatnak előre nem tervezhető késések.

 

Kérdésére válaszolva itt szeretnénk tájékoztatni Önt a műszaki ok, és a forgalmi ok között lévő különbségről.

Műszaki oknak nevezzük azt, amikor a vasúti közlekedésben valamely jármű, berendezés meghibásodik, és e meghibásodás előre nem látható (pl.: áramszedő törés, felsővezeték-szakadás).

Forgalmi ok az, amikor a vasúti közlekedés lebonyolításában felmerülő problémát a forgalmi rendtől való eltérés okozza. Ilyenek lehetnek a pályaépítési munkálatok, csatlakozó vonatok késése esetén, a csatlakozásra váró vonat késése.

További alkalmazásukat többnyire az adott helyzet határozza meg, mindkét meghatározás előfordulhat abban az esetben, amikor a vasúti közlekedést sajnálatos baleset nehezíti (pl.: gázolás, átjáróban elakadó jármű stb.).

 

Október 29-én az 527-es számú gyorsvonat, a Nyékládháza állomáson történt felsővezeték-szakadás miatt 122 perces késéssel közlekedett. Sajnálatosan e meghibásodásból adódott, hogy minden gyorsvonat, illetve InterCity járat (a kör IC-k is), mely érintette Nyékládháza állomást, jelentős késsel közlekedett.

 

Október 25-én az 5507-es vonat 8 perces késést, a szerelvény-fordulóra való várakozás okozta.

 

Október 24-én az 527-es vonat 15 perces késését, a fent említett vágányzári közlekedés okozta.

 

Az október 18-i napra vonatkozó meglátására reagálva informálni szeretnénk, hogy nyilvántartásunk szerint az 5517-es vonat menetrend szerint, késés nélkül közlekedett

 

Az október 16-i utazása során tapasztal pozitív élményének visszajelzését örömmel vettük. Kérjük, hogy a jövőben is ossza meg velünk azokat.

 

A 2007. október 15-i napon az 539-es számú Cracovia nemzetközi gyorsvonat, a határon túli késés, valamint Pécel állomáson felmerült felsővezeték-zavar miatt, 43 perces késéssel érkezett meg Budapest-Keleti pályaudvarra.

Az utazásához igénybevett 5209-es számú gyorsvonat Hatvan állomáson 7 percet várakozott csatlakozásra, melyből kifolyólag 5 perces késéssel érkezett meg Aszód állomásra. Sajnálatosan az előbb említett, péceli meghibásodás további késést okozott járatunknál, így az 9 perc késéssel érkezett meg a Keleti pályaudvarra.

 

A nem megfelelő utastájékoztatásra, valamint a jegyvizsgálat hiányára vonatkozó meglátásait ismételten továbbítottuk az illetékes központunk munkatársai felé, bízva abban, hogy segítő szándékának köszönhetően az említett munkavállalók figyelmét felhívják, hogy munkájukat az utasításokban leírtak betartása mellett, maradéktalanul lássák el.

 
Megkeresését köszönjük.

 

Üdvözlettel:

XY
ügyfélszolgálati előadó

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr32233947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

greggrant 2007.11.19. 13:57:25

Azért legalább egyszer válaszoltak szép, tételesen, nem pedig formalevelet küldtek.

sikitomi 2007.11.19. 14:40:16

wow! grat a válaszhoz! az ilyet kell bekereteztetni és kirakni a falra :D
süti beállítások módosítása