MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2007. november 15. - georgejr
A MÁV-START Zrt. tájékoztatást ad a személyszállító vasúttársaságot a november 7.-i két órás figyelmeztető sztrájk után ért, a menetjegyek visszaváltásából adódó bevétel kiesés káráról.

November 7-én, a sztrájk miatt 196 vonat nem került leközlekedtetésre és részlegesen elmaradt 57 vonat. További 498 vonat pedig késett. A sztrájkot követően a MÁV-START Zrt. a munkabeszüntetés miatt elhalasztott utazásokra szóló előreváltott menet- és helyjegy árát a kezelési költség levonása nélkül térítette vissza, az alábbiak szerint:

Ha utasunk a várható vonatkésés miatt az utazás megkezdése előtt lemond az utazásról, a fizetett menetdíjat, InterCity (IC) és InterPici (IP) pótjegy árát kezelési költség levonása nélkül visszatérítjük részére.

A sztrájk miatt elmaradó IC, IP vonatokra megváltott helyjegyek, pótjegyek árát levonás nélkül visszaadjuk.

Kezelési költség levonása nélkül a megvásárolt menetjegyek, IC és IP pótjegyek visszatérítése a sztrájk lemondását követő harmadik nap 24.00 órájáig igényelhető.

Az, aki a nemzetközi vonat elmaradása miatt mond le az utazásról, a Magyarországon váltott nemzetközi menetjegy árának és a helybiztosítási díjának levonás nélküli visszatérítésére jogosult.

A más vasút által kiállított nemzetközi menetjegyek fel nem használását kérjük igazoltatni, amely alapján a menetjegyet kiadó vasúthoz lehet benyújtani a visszatérítési igényt.

Az IC és IP vonatok késése miatt az IC, illetve IP pótjegy árának visszatérítése a célállomáson a sztrájk lemondását követő harmadik nap 24.00 órájáig igényelhető.

A kezelési költség levonása nélkül visszatérített jegyek árát a munkabeszüntetés utáni harmadik nap, november 10.-e 24.00 óráig igényelhették vissza utasaink, így belföldi viszonylatban 611.982.- forint értékben, 389 visszaigénylés történt. Nemzetközi viszonylatban 4-en álltak el utazási szándékuktól, a visszaváltott mentjegyek értéke 17.425.- forint. A sztrájk miatt visszaváltott mentjegyek ellenértéke összesen 629.407.- forint volt. Debrecenben és Nyíregyházán éltek a legtöbben a lehetőséggel.


MÁV-START Zrt.
Kommunikációs Igazgatóság

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr91229945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

greggrant 2007.11.15. 13:52:20

Ez nem tükrözi a sztrájk okozta károkat! Mennyi is az? 389 menetjegy-visszaigénylés? Aha, plusz akik még utazni akartak. Nem hiszem, hogy a reggeli vonatokon csak ennyien szerettek volna utazni. Tessék már azt kiszámolni, kedves uraim/hölgyeim!

Bari6 2007.11.15. 14:21:48

:o), :o), :o), :o), :o), :o), :o), :o), Sztrájkoljanak csak 21-én is, rövid számolással ki is derül,h a köv.sztrájk mibe kerül majd nekik...és ezek után is a bliccelőkre fogják a veszteséget...:o), NEVETSÉGES
:o), :o), :o), :o), :o), :o), :o), :o)

petya.bacsi 2007.11.15. 17:33:09

szánalmas. adjuk szépen hozzá az utasokat ért károkat is...
süti beállítások módosítása