MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

És megjött Tél Őrmester...

2007. november 12. - georgejr
A tegnapi havazásról Balage, törzsírónk jelent. Most gondolom megy a nyilatkozat, hogy a MÁV felkészült a télre, de a havazásra nem számítottak....
Megaszánalom.... hirtelen jött hidegmelegszakadásesőhavazás féle nyilatkozatok remélem elmaradnak. Ajánlom a kedves MÁV-nak, ha ilyet nyilatkoznak a met.hu oldalt...


Szia!

 

Lassan már minden héten írok neked, annyira fantasztikusan működik a mi szeretett MÁV-unk.

A mai történet (2007.11.11. vasárnap) a következő:

Ma leesett az első hó, ami nem volt jelentős mennyiségű és még -200 fok se párosult hozzá, sőt még a hőmérő higanyszála se ment 0 alá. Természetesen a MÁV-nak ez is betett.


Mit sem sejtve du. 5-re mentünk ki a kelenföldi vasútállomásra, hogy barátnőmet felrakjam a 17.25-ös Intercity vonatra. Amikor is a következő kép fogadott a kijelzőn:



 


Tájékoztatás nuku, információ a késésről zéró. Mentünk is az információs irodába, hogy akkor most mégis mikor fog menni vonat, mert az egy órával ezelőtti avala intercity vonat se indult el. Azt mondták, hogy nincs semmi információjuk, a csaj hívogatta a központot, de nem veszik fel, vagy ha felveszik, akkor azt mondják, hogy 'nem tudják' és egyből ki is nyomják neki. Mondtam neki, hogy azért marha jó lenne, ha tudnák, hogy mégis melyik jön előbb, mert nem szándékozom felvásárolni az összes létező pótjegy variációt. Erre csak az volt a válasz, hogy hallgassam a hangos utas tájékoztatót. Hát marha jó..

Fél óra múlva, gondoltam újra megpróbálom, pont telefonált valakivel, és miután letette mondta, hogy perceken belül itt az Avala, már útnak indult a keletiből. Ennek az információnak nagyon megörültünk és rohantunk a jegypénztárhoz ahol természetesen marha nagy sor volt, végül szerencsére előre engedtek és sietve indultunk ki a peronra. Persze nem úgy alakultak a dolgok, ahogy a máv elképzelte. 60 perc!! várakozás után szarrá fagyva visszamentünk az állomás épületbe, ahol még mindig semmi információ nem volt... Csak ennyi:


Sőt egy idő után elkezdett játszani a máv a táblával és eltüntetett minden vonatot a kijelzőről, hogy ne legyen már olyan gázos a nagy késés, vagy valami hasonló sztem :)

Majd elkezdtek pár vonatot visszapakolni rá, de hogy minek azt nem értem. Végén már az avala rajta sem volt. Sőt a 17.25-ös Intercitynek se volt se híre, se hamva. A gyorsról meg már ne is beszéljünk... Tehát az elmúlt 3 órában egyetlen egy vonat sem indult Győr felé... :) Kicsit nevetséges... Bár akkor nem volt az.

A várakozás körülményeiről meg ugye ne is beszéljünk.. A várakozó egyik fele teljesen tele, a másik fele meg teljesen üres, mert 5-6 csövi azt hiszi, hogy otthon van, maguk alá szemetelnek, elfekszenek, és közben bűzlenek. No meg a rohadt nagy dohányozni tilos tábla alatt füstölnek.



 

Végül 18 óra 50 perckor befutott a 16 óra 25-ös Avala intercity...


Az eredetileg szánt 17.25-ös intercity nem tudom mikor érkezhetett meg, talán még a levélírás pillanatában is várnak rá. :) Mindenesetre elég nevetséges, hogy még fagy sincs, de már befagynak a váltók 2 centi hótól. Mi lesz itt télen???

 

Ja, természetesen a vonaton nem jött a kalauz, talán nem is mert :) (Ennyit a marha nagy fokozott ellenőrzésről) Gondolom a fél vonatnak nem arra szóló jegye volt. :)

 

Üdv: Balage

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr22226136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magocska 2007.11.12. 11:17:33

Békéscsabáról szerettünk volna Bp-re utazni szintén most vasárnap a Pannóniával (Békéscsaba 16:45). Nem tudom, hogy a havazás miatt, vagy a határ miatt, de bemondták a 60 perc késést. Később ez lecsökkent 40 percre. És tényleg meg is jött a vonat 40 perc múlva. Kaller nem jött.
Az utánunk jövő Traianus IC is késett 50 percet, legalábbis ezt mondták be a keletiben.

Adani 2007.11.12. 11:28:07

Tudod mikor az ütemes menetrendet bevezették, az volt a szlogen, h a búcsú hosszabb is lehet. Vki odaírta alkoholos filccel egy kméti buszmegállóban, h "mert késnek a vonatok". És milyen igaz. Egyébként ugye ilyenkor jön az a variáció, h arra veszek pótjegye,t amivel utazni akartam, aztán majd azzal megyek, ami előbb bejön késve, ugyanoda megy, ki van fizetve, tehát kuss.

hattyú 2007.11.12. 11:29:03

Kb. egy másfél hónapja, amikor a Keleti előtt kisiklott egy mozdony, egész délutánra lebénult minden. Oké, ezt megértem ezzel nincs is gond, biztosan sok munka és gond rendberakni!
Node a tájékoztatás akkor is ugyanilyen volt, minden összevissza, akadozott a bemondás, pörgött a tábla, le se tojták az utasok fejét, akik már végül csak csoportosan röhögtek a MÁV-on, mert kínjukban nem tudtak mást tenni.

Benkő Pál 2007.11.12. 12:56:39

Én a Délibe mentem a lányom elé, aki Balatonfenyvesről jött, 17:48-kor érkezett volna. Fél öt után még felhívtam, szóval biztosan tudom, hogy Székesfehérvárt még menetrend szerint hagyták el (pedig akkor már órák óta esett az egész országban). Aztán a Déliben üres tábla fogadott, megkérdeztem egy karámőrt, aki nyugodtan és érthetően (respect!) elmondta, hogy legalább 30 percet késni fog és ők se tudnak semmit, csak a hangosbemondót figyelik; talán baleset volt valahol.

könyv 2007.11.12. 13:12:05

sziasztok

Ez még csak a kezdet,mi lesz ha beköszönt a valódi TÉL !!!!
nincs a MÁV-nak kocsija ezért van a körIc

2007.11.12. 17:43:37

Ugyanilyen "beragadt" táblák voltak a sztrájk után is 4-6 óráig...

Narrátor (törölt) 2007.11.12. 18:14:46

Tudod mikor vártam volna két órát a vonaton Keleti és Kelenföld között. 30 perc után feltéptem volna az ajtót és elsétálok. A jegyet meg leverem a MÁV-on.

Adani 2007.11.12. 23:18:47

vini: az első sztrájknál Szolnokon is össze-vissza pörgött a tábla, hol ide- hol oda írt vonatokat, aztán lehetett sakkozni, h akkor ami nekünk kell, az hová is megy, mert volt mikor egy percen belül 2-3 vágányra kiírták.

Balage85 2007.11.12. 23:54:47

Ja egyébként a legjobb volt, hogy 18:00-kor annak rendje és müdja szerint a kelenföldi információs iroda is bezárt... :)

petya.bacsi 2007.11.13. 01:45:47

na, a MÁV ezt is kimagyarázza (hüpp-hüpp). komolyan mondom, hogy röhej, amit ezek megtehetnek felelősségre vonás nélkül... a BKV-nak ezerszer több alapja lenne sztrájkolni, mivel ők szolgáltatnak, nem csak asztalt csapkodnak és siránkoznak.

"az első havazás valóban váratlanul érte őket, a későbbiekre sokkal jobban felkészülnek."

jaaaaaaj na persze... sokkal jobban felkészülnek.

tavaly vagy tavalyelőtt a szóvivő büszkén nyilatkozott minden adón, hogy a MÁV felkészült a télre (rutinos utas hangosan nyerít). szállingózni kezdett a hó, és kártyavárként omlott össze a közlekedés - persze felelős nem volt, helyesebben a csúnya Tél tábornok. nem tudom, hogy ezt meddig tudják fokozni... és meddig csinálhatják ezt felelősségre vonás nélkül!

Fedup Sári 2007.11.13. 11:04:43

A Hírszerző idézi Piri Tünde mávstart szóvivőt:

"Ha esik a hó, és a nyitott váltókba bekerül a csapadék, akkor nem működik a fűtése"

:D Remélem rosszul idézték, és valójában nem ezt mondta a szóvivő asszony. Ha mégis, akkor mostantól a mávstart stand-up comedy felelősének kell inkább hívni.
süti beállítások módosítása