MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Re: Sztrájk

2007. november 07. - georgejr
Megkaptuk. Komment alant.

Üdv!

Felháborítónak tartom a "Sztrájk" c. bejegyzést egyik pontját: "5.) Hogyan lehetséges, hogy Önök megvédik a nyilvánvalóan "sikkasztó", saját zsebre dolgozó, korrupt vasutas dolgozókat?"
Kedves M.Á.V. szerintetek minden vasutas egy aljas gazember? Mi van azokkal a dolgozókkal akik semmilyen kapcsolatba nem kerülnek sem pénzel sem utasokkal? Mi van azokkal a dolgozókkal, akik a vonatokat javítják? Igenis ezek az emberek is elveszítik a munkájukat, és igein elveszíti sok már dolgozó is a munkáját a vonal megszüntetéssel!! Pénztárosok, forgalom irányítók, kalauzok és szerelők kerülnek az utcára. Sokan már olyan korban vannak, hogy semmilyen más munkát nem találnak. Mindezt személyes tapasztalatból mondom, hisz apukám is MÁV dolgozó volt több mint 25 éven keresztül, szerelő volt, majd a "Nagy reformok"-nak köszönhetően elbocsátották sok más társával együtt. Apám ennek a munkának köszönhetően lett beteg testileg, a nehéz alkatrészek és eszközök emelgetése miatt rokkant meg. Mégis mit gondolnak, egy 50 éves, rokkantnyugdíjas ember hol tud elhelyezkedni? Vagy talán éljünk meg a nyugdíjból? És sem ő, sem egyetlen társa soha, semmilyen módon nem sikkasztott, nem lopott és nem csalt, tisztességesen végezték a munkájukat, amíg a MÁV úgy nem gondolta, hogy nincs rájuk szüksége.
Egyetlen utas sem tudja, milyen lehet egy ilyen kétkezi dolgozó helyzeti, amíg a saját bőrén nem tapasztalja meg. Persze, lehet szidni a vezetőséget, mert ők igencsak csalnak, de NE általánosítsunk, mert NEM minden MÁV dolgozó egy gerinctelen, aljas csaló.

Amrisha

De kedves Amrisha, Te is ismered a mondást: Akinek nem inge, ne vegye magára. Itt nem a becsületes emberekről beszélek. Hanem azokról, akik tényleg lopnak. És a közel múltban videó felvétel is készült a dologról, majd a szakszervezet azzal az indokkal védte meg, hogy alul van fizetve és ezért lop. Ez kicsit cinkes. Én erre szeretnék választ kapni. A becsületes dolgozók igenis megérdemlik a védelmet. Sajnálom, ha megbántottalak, nem ez volt a célom.

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr24221849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mirko 2007.11.08. 00:09:29

Khm, értem én, hogy gőzgép (stílszerűen: -mozdony), de a MÁV nem szociális elfekvő. Pontosabban az, csakhogy ez a helyzet baromira nem jó. Parafrazálva Antall József örökbecsű mondását: tetszettek volna a valagukon maradni - ugyanis ezt nevezik kapitalizmusnak. Ha pedig kapitalizmust csinálunk, akkor csináljuk rendesen, ne félig-meddig. És akkor végülis jó lesz. (Mellesleg ugyanez a véleményem a szocializmusról is, csak az most nem aktuális.) Ebbe nem fér bele a maradék állami nagyvállalatok ilyen, némiképp anakronisztikus elvek mentén történő működtetése.

Az megint másik kérdés, hogy miért kell egy nyugdíjasnak dolgoznia, hogy megéljen, és miért nem tud egy idősebb munkavállaló elhelyezkedni. Ez már történelmi okokra vezethető vissza, és épp az ilyen intézkedésekkel - mint az állam(i vállalatok) túlhabzásának megfékezése, pontosabban csillapítása - tudjuk elkerülni ezen állapotok fennmaradását.

"Tetszettek volna..."

Ez a véleményem.

hattyú 2007.11.08. 06:57:12

Ne is veszítse el senki a munkáját! Éljen Rákosi elvtárs! Legyen 110% a foglalkoztatottság és teljesítsük 230%-ra ez első 5 éves tervet! Így van. Lobogjon a lobogjó, robogjon a mozdony, a nap fénye csillanjon meg a vágányok ezüstös felszínén, hajoljon a kalász! És vajon ki fogja ezt megfizetni? Nem csak a hülyék, hanem sajnos mindenki...

Blackmore 2007.11.08. 09:17:06

Aki a megszüntetendő vonalak mentén lakik, az meg így járt. Nem az a valódi ok, hogy veszteségesek a vonalak, ez tudatos falurombolás.

Bástya elvtárs (törölt) 2007.11.08. 12:30:30

Nem értem, hogy az ilyen ember miért amiatt sír, hogy a leépítésnek köszönhetően nem lesz munkája. Persze legyen M.o-n is olyan a vasút, mint tőlünk nyugatabbra, de legyen egyben szociális elfekvő is.
Mellesleg szerintem ha az ilyen embereke simán hazaküldenék, és kapná tovább a fizetését - több maradna a máv-nak mint jelenleg...
süti beállítások módosítása