MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Az igazi normális vasutas

2007. november 06. - georgejr
Azt hiszem megérdemli az eddigi legnormálisabb vasutas a vazze utasbarát oklevelét!

Üdv!

Az én élményem, némi MÁV-os dícsérettel. 

November 1. délután 15.30 Szeged Nagyállomás.

Szerettem volna Budapestre utazni a 15.42-kor induló öszvérvonattal. Öszvér, mert fele IC, fele gyorskocsi. Rosszat sejtettem, mert a táblára nem volt kiírva ez a vonat, ellenben a 15.14-kor Budapestről érkező IC-nél 100 azaz egyszáz perc késés volt kiírva. Azt hittem tévedés és 10 percet akartak volna kiírni. Kimentem a megfelelő vágányhoz. Vonat sehol. Illetve láttam egy csomó embert és egy igazi kötélidegzettel és türelemmel rendelkező forgalmistát, aki menesztette a Szeged-Békéscsaba személyt, majd méterenként megállva magyarázott az érdeklődőknek. Hallgatóztam, hátha érdekes.

"Úgy tudom valami baleset volt és fogalmam sincs mikor jön vonat pestről. Arról pláne, hogy mikor indul a vonat pestre. Hát próbálunk összehozni egy szerelvényt, ami akárhogy is kerülőúton, de elmenne Pestre, de nem IC lesz, hanem valószínűleg személy. Nem tudom mikor fog indulni, mert kell vagon, mozdony, személyzet. De amint tudok intézni valamit be is mondom."

Mindezt elismételte ötször olyan sokan megállították és kérdezték. A végén szólt valaki az utastársaknak, hogy engedjük szegényt, mert ő most éppen egy problémát próbálna megoldani.

5 perc múlva bemondták. "Előreláthatólag 16.10-kor személyvonatot indítunk Ceglédre. Budapesti továbbutazási lehetőségekről egyelőre nincs információnk. Kérem türelmüket és megértésüket, és figyeljék a tájékoztatást."

Szóval a beigért pesti vonat csak Ceglédig fog menni gondoltam és ezért nem a forgalmistát hibáztattam. (Egyébéként 16.10kor indul a menetrendszerint is vonat, de nem Ceglédig, hanem csak Kiskunfélegyházáig.)

Na itt gondolkodóba estem. A MÁV-os hölgy nem sok infoval rendelkezett, de azt megosztotta az utasokkal. Gőze nem volt, hogy mikor lesz vonat és hogy lehet eljutni Pestre. Na gondolkodás mit is tegyek. Úgy gondoltam, hogy a vendéglátóimtól alig 20 perce köszöntem el, és meg is örvendeztetem őket a viszontlátás ilyen korai örömével és majd elutazom reggel.

Szóval a lényeg. A szegedi forgalmista végezte a dolgát. Próbált az utasokon segíteni, valahogy úrrá lenni a helyzeten és időben ellátott információval. Így a hasonló helyzetekben előforduló hosszas tanácstalanságom hamar elmúlt. 

Ezek után, mivel nem volt égető az azonnali elutazás, csak reggel jöttem Pestre, kipihenten. Fogalmam sincs, hogy akinek el kellett utaznia akkor este, hogy és miként ért Pestre.   

Szóval egy piros pont egy MÁVosnak, aki végezte a dolgát (legalábbis megpróbálta), Vagyis a szegedi forgalmista Hölgynek!!!

Üdv,

H2orvatati

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr30219969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OkoskaTo:rp 2007.11.06. 13:26:16

Ez a post egészen biztos kamu. Olyan nincsen, hogy belföldi vonatra a Máv 20 percnél nagyobb késést kiírjon.

Atika!!! 2007.11.06. 13:42:24

De van. Amúgy tényleg baleset volt, ráadásul kettő is. Ahol Bpn belül vágányt újítanak, elütötte a vonat a sóderszállító autót. Elég nagy káosz volt nem csak Szeged felé. Ezt még a máv sem tudja elhazudozni.

szabiaki (törölt) 2007.11.06. 13:56:31

"Ezek után, mivel nem volt égető az azonnali elutazás, csak reggel jöttem Pestre, kipihenten. Fogalmam sincs, hogy akinek el kellett utaznia akkor este, hogy és miként ért Pestre."
és egy emberel így kevesebb utazott, a kisegítő vonaton kicsivel több hely lett, és egy kicsivel mindenkinek jobb lett, ha nem is jó. Az mondjuk jó lenne, ha az ilyesmi nem kívánna magának postot, mert természetesnek vennénk, és akkor még ez a blog sem létezne talán.

OkoskaTo:rp 2007.11.06. 14:12:07

Tudok a balesetről, híradók is tele voltak velük. De amikor a ferihegyi megálló építése illetve a szokásos nyári vezetékszakadások miatt voltak hasonló kavarok ugyanezen a vonalon, azokat simán elhazudták. De ha jól emlékszem, a nemrégiben pályaudvaron történt balesetnél is 20 percet írtak.
süti beállítások módosítása