MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

fröcsimöcsi

2007. október 09. - georgejr
Béla esete a kalauzzal


Helló!
 
Egyik nap a következő történt velem:
 Rohantam a trénre - szokás szerint :) - de az elindult az orrom előtt. A táblás fütyülős emberke amint látta mi az ábra ráfüttyentett meg intett, hogy sztáp! Így mégis elértem :D Na mondom, többet egy rossz szót se a MÁV- (Start Zrt) - ra. Hát épp csak föllépek a kaller, mint egy őrűlt fröcsögött, hogy mit képzelek én, hogy miattam megállítják a vonatot. Szolidan megjegyeztem, hogy ez volt az első eset, hogy a vonat várt rám (5 másodpercet) én viszont, mint afféle jogosítványt nem kapható egyén életemben már napokat töltöttem el késő vonatra várván. Talán tovább fűzte volna mondandóját, de az utas "kollegák" egyértelműsítették, hogy ki mellett állnának egy ilyen vitában, így inkább csak morgolódott. Amúgy nekem a kallerekkel általában jó tapasztalatom van. Többször volt, már hogy nem volt időm jegyet venni. Megkerestem az ügyeletes "jegyvizsgáló"-t :) - gondolván, hogy így tán elnézőbb lesz. Nos rugalmasak voltak, tényleg.  Csak a kocsik lennének kissé tisztábbak...
Üdv:
 Béla

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr82190901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Labzo · http://labzo.extra.hu/ 2007.10.10. 07:37:34

Még ilyent!
Nem is tudtam, hogy a kaller siet valahova, hogy ennyire fontos lenne neki az az 5 másodperc!
Na persze, mikor egy kalauz lemaradt a vonatról, és miatta kelletett várni egy órát, a Bp. - Esztergom vonalon, akkor érdekes, semmi féle megjegyzést sem hallottam ezügyben... . Pedig az egy óra, az egy óra... .

Siendor_ (törölt) 2007.10.10. 08:49:53

Persze mert ha nincs jegyed de azonnal odamész a kallerhez akkor elvileg pótdíj nélkül ad ki neked. Csak ha lusta vagy és megvárod míg jön, akkor kell fizetni.

magocska 2007.10.10. 09:38:08

Az utas csak futott, nem ő állította meg a vonatot, hanem megállították neki. A kalauz max a palacsintasütős emberkét szidhatja.
Erről eszembe jutott egy másik történet: Békéscsabáról utazott Bp-re apukám és egy haverja. A haver otthonhagyta a lapos üveget. Gyorsan telefonált a feleségének, hogy hozza ki az állomásra. De a vonat már indult volna. A kallernak meg a többi MÁV-osnak azt mondta, hogy fontos gyógyszert vár. Szerinte ez nagyon jópofa volt. Visszatartották a vonatot vagy 10 percig. Csak azt nem tudom mit szóltak a MÁV-osok, mikor meglátták, hogy befut a feleség a pálinkával... És ezt nem fiatalok követték el, hanem felnőtt emberek.

krtek24 2007.10.10. 10:59:40

"Persze mert ha nincs jegyed de azonnal odamész a kallerhez akkor elvileg pótdíj nélkül ad ki neked."

Pontosabban így hanzik:
Persze mert ha nincs jegyed de azonnal odamész a kallerhez akkor elvileg pótdíj nélkül NEM ad ki neked.
süti beállítások módosítása