MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Nyílt levél a MÁV-nak

2007. október 02. - georgejr
Miután talán a restis nénivel nem beszéltem még, úgy döntöttem, hogy nyílt levél lesz a vége, igaz a Kommunikációt javasolták, hogy ott kérdezzek. Kíváncsian várom a válaszukat.
Levél hajtás után.
Tisztelt Kommunikáció,

Az utóbbi években hazánkban rohamosan nő a parlagfűvel borított területek száma. Sajnos ez alól a MÁV vonalai sem képeznek kivételt. Körülbelül egy hónappal ezelőtt utaztam Budapestre, és szörnyülködve tapasztaltam, hogy a vasúti sínek mentén, az állomásokon, érintetlenül nő ez a gyom. Mivel allergiás vagyok, így az eredménye is meglett az utazásomnak, másfél napig alig láttam az egyik szememre a gyulladástól.
Azóta próbálom kideríteni, hogy ki a felelős ezért a mulasztásért. Idáig nem sok sikerrel. A MÁV IK Kft-től kapott információ alapján a MÁV Kert Kft. kapott ebben az évben megbízást. Nagy nehezen sikerült is beszélnem egy MÁV Kert munkatárssal, aki mikor meghallotta, hogy mi után érdeklődöm azt mondta, hogy nem hajlandó erről nyilatkozni. Jó gondoltam, akkor megpróbálom a vezérigazgatóságot, ahol a nevem hallatán egyből a panaszirodába kapcsoltak. Ott kaptam egy telefonszámot, ami 'véletlenül' egy fax volt.
Gondolom sejthetik, hogy nem vagyok túlzottan vidám ettől. De sebaj. Ismét telefonáltam. A 10 telefonszám és kapcsolás után sikerült egy hölggyel beszélnem, aki szintén azt mondta, hogy nem nyilatkozhat, de írjak Önöknek és majd akkor kapok tőle hivatalos választ.

Akkor engedjék meg, hogy feltegyem a kérdéseimet:

Adott-e ebben az évben a MÁV Zrt, vagy bármely más a MÁV Csoporthoz tartozó cég megbízást parlagfűmentesítésre a MÁV Kert Kft-nek?
Mennyibe került ez a megbízás? Mi alapján történik az elszámolás?
Ki ellenőrízte az elvégzett munkát? Szankcionáltak-e az el nem végzett munka miatt?
Kérem hozzák nyilvánosságra a tételes szerződést, elszámolást, hiszen ezek közérdekű adatok.

Miért is kérdezem ezeket? Mint említettem egy hónappal ezelőtt utaztam és akkor sikerült fotókat készítenem a szolnoki pályaudvaron lévő parlagfűről. Ezeket publikáltam is a megintallunkvazze.blog.hu oldalon. Azóta sajnos csak annyi történt, hogy a peronok közvetlen környékét -gondolom én a nyomokból kiindulva- gyomírtózták. De sajnos tovább már nem jutottak.
Hadd emlékeztessem Önöket a 2000. évi XXXV. törvény 5. §. 3. pontjára:

"A földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű virágzását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani."

Ennek a MÁV Zrt nem tett eleget, sajnos a legtöbb állomásra, vonalra jellemző ez. De Szolnokon ez visszatérő jelenség, és sajnos még a szándékot sem látom, hiszen tavalyi évben Földhivatali feljelentés kellett, hogy elkezdjék a munkálatokat és ezek szerint nem hatotta meg Önöket. A legközelebbi ilyen esetnél azonnali látleletet kérek orvostól, majd polgári peres eljárást kezdeményezek Önök ellen. Valamint feljelentést teszek egészség veszélyeztetése miatt.

Jelen levelem nyílt levél, amely megjelenik a már említett weboldalon, melynek látogatottsága havi 30-40000. Várom válaszukat.

Üdvözlettel:

Zsibrita György

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr81183577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tibee 2007.10.02. 16:47:39

Én az egész ro*hadt mávot feljelenteném, nem csak a parlagfű miatt. Miért nem lehet normális szolgáltatást nyújtani ha már ilyen drága a vonatjegy?

Ibigoo · http://indafoto.hu/ibigoo 2007.10.02. 20:30:14

A levél elküldése előtt nem ártott volna ráereszteni egy helyesírásellenőrzőt.

"Jelen levelem nyílt levél, amely megjelenik a már említett weboldalon, melynek látogatottsága havi 30-40000."
Volt matektanárom kérdezte ilyenkor: 30-40000 mi? Kutyafüle, méter, bolyhos kis nyuszika?

Sheldrake (törölt) 2007.10.02. 22:24:10

Valóban, a helyesírást itt még lehetne korrigálni az elküldött levélben, meg remélem nem azt fogják nézni, bár ha másba már nem tudnak belekötni. :)

Szerintem szerezz be egy állásfoglalást Péterfalvi Attilától ( abiweb.obh.hu/abi/ ) is, hogy ezek valóban közérdekű adatok és nyilvánosságra kell őket hozni pl. a MÁV-Start honlapján (is).

Adani 2007.10.02. 22:54:26

Honnan utaztál Pestre Georgejr?

Én hetene kétszer vonatozok Békéscsaba és Kecskemét között, látni pár helyen parlagfüvet a sínek mentén. Pár hee még Szolnokon is volt, mikor legutóbb ott jártam ( tegnap) akkor már nem vagy nem annyi.

hattyú 2007.10.03. 06:22:05

Parlagfűhöz csak annyit, hogy én Szlovákiában az ottani vasúton utazva (Komárno-Bratislava vagyis Komárom-Pozsony) vonalon - hát Komárom környékén annyi parlagfű volt a sinek mellett, hogy allergiás, tüsszögős, könnyezős kínok közt alig láttam ki a fejemből, pedig gyógyszert is szedek. (Ez még augusztusban volt.) Úgyhogy ott sem jobb a helyzet...ez persze nem mentség, csak tény. Evrópának ezen a részén hasonlóan működik a világ, országhatároktól függetlenül... :)

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2007.10.03. 08:17:14

Igazán derék, hogy a utánajársz önszántadból közérdekű adatot kutatva, neved adva hozzá. Derék!
Remélem, nem kell bíróságig menned, bár szerintem a TASz simán segít - ők nagyon ott vannak közérdekben.
Sok sikert!

NoCigi 2007.10.04. 17:45:57

Szép dolog küzdeni a parlagfű ellen mert tényleg megnehezíti az allergiások életét. Azonban a MÁV nagyon nehezen tudja felvenni a természettel szemben a versenyt.
Mindamellett jó ha mindenki tudja, hogy a légúti allergiás betegségek kialakulásában NAGY SZEREPE van a DOHÁNYFÜSTÖS KÖRNYEZETNEK. A léúti allergiások között sokan a PASSZíV DOHÁNYZÁS áldozatai és nem éppen kevesen vannak az AKTIV DOHÁNYOSOK akik ugyan felfogják, hogy a szabadszemmel láthatatlan pollenrészecskék is allergiás reakciókat váltanak ki azonban az már nem megy a fejükbe, hogy a szabadszemmel is látható, 4000 mérgező vegyületet tartalmazó dohányfüst az egyik legveszélyesebb allergia forrás. Szerintem a Parlagfű probléma nem annyira a MÁV sara de az, hogy még a nemdohányzó vonatok is dohányfüstösek az már igen.

Ha már a dohányfüstöt kiírtanák az állomásokról és a vonatokról akik meglepődve tapasztalná egy-két dohányzó allergiás, hogy egy időre megszünnének az allergiás rohamai.

Tehát szerintem jó kezdeményezés ez a nyilt levél, de az allergiásokat és a nemdohányzókat (köztük gyerekeket) és dohányzókat sokkal jobban óvná a MÁV ha komolyabb hangsúlyt fektetne a dohányzás kitiltására az állomásain és a járatain.

$z@Bł 2011.07.02. 16:03:05

A ZUGLÓ ÉS NYUGATI KÖZÖTT VAN A SENKI FÖLDJE! ELLENŐRRE TELIK ,CSAK TAKARÍTÁSRA NEM!
süti beállítások módosítása