MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Parlagfű sztori tovább nő

2007. szeptember 28. - georgejr
A múltkori cikkemben bemutattam milyen szépen nő a parlagfű a vasúti sínek mentén. Tegnap hivatalos választ kaptam a MÁV IK Kft-től.
Ettől az évtől kezdve a MÁV Kert Kft foglalkozik a dologgal. Közlöm a levelet, a MÁV Kert Kft-nél csak hétfőn tudnak nekem nyilatkozni. Addig megpróbálom elérni a MÁV Vezérigazgatóságot.

A MÁV IK Kft válasza:

Tisztelt Zsibrita György Úr!

A 2007. szeptember 02-án kelt levele lehetőséget ad számomra, hogy a Társaságunkkal és az általa végzett tevékenységgel kapcsolatos félreértést tisztázzak, ezért köszönöm megkeresését.
A MÁV Ingatlankezelő Kft. a MÁV ZRt. 100%-os tulajdonában lévő gazdasági társaság.
Levelében jogosan kifogásolja a vasúti pálya környékének és az utasforgalmi ingatlanok állapotát. Megfogalmazott kérdéseinek alapja tekintetében, miszerint „a sínek mentén lévő területekért, valamint a pályaudvarokért Önök felelősek.”, kénytelen vagyok a rendelkezésére álló információt helyesbíteni. Való igaz, hogy a 2006. évben a MÁV ZRt. megrendelése után Társaságunk végezte a parlagfűmentesítést és a vasúti pálya körüli munkákat. Annak érdekében, hogy a megrendelő elvárásainak és az ISO 9001 és 14001 minőségügyi tanúsítványok által támasztott követelményeknek megfelelhessünk, motoros fűkaszálógépeket és az azokhoz szükséges biztonsági felszereléseket vásároltunk, munkatársainkat pedig kiképeztettük használatukra. 2007. évre vonatkozóan a MÁV ZRt. e tevékenységet érintő elképzelései megváltoztak, így a tevékenységet jelenleg a MÁV Kert Kft. végzi, ezért kérem panaszával szíveskedjék hozzájuk fordulni. Az utasforgalmi ingatlanok kapcsán el kell oszlatnom azt az igen elterjedt elképzelést, hogy a MÁV Ingatlankezelő Kft. felelőssége az ingatlanok állapotfelmérése után, úgymond hivatalból elvégezni azok felújítását. A MÁV ZRt. tulajdonában lévő ingatlanok üzemeltetője a MÁV ZRt. Ingatlangazdálkodási Igazgatóság, melynek megbízása alapján Társaságunk fővállalkozóként, egy üzemeltetési keretszerződés szerint látja el az ingatlan-üzemeltetési feladatokat. Az említett keretszerződés nem tartalmaz az épületek felújítására, javítására vonatkozó kötelezettségeket, ennek hiányában pedig az ingatlan tulajdonosának megrendelése nélkül nem végezhetünk semmilyen hasonló jellegű tevékenységet.
Összefoglalva az Ön által említett pályaudvari állapotok megváltoztatására, kizárólag abban az esetben van jogunk és kötelezettségünk, ha ezt Társaságunktól a MÁV ZRt. megrendeli.
Végezetül meg kívánom jegyezni, hogy a MÁV Ingatlankezelő Kft. Munka-folyamatainak folyamatos fejlesztése és az Ön által is felvetett problémák, az anyavállalathoz történő eljuttatása révén arra törekszik, hogy a MÁV ZRt. és MÁV Start ZRt. szolgáltatásait igénybevevők tiszta, rendezett és az európai elvárásoknak megfelelő környezetben utazhassanak.
Bízom benne, hogy valamennyi kérdésére választ adtam.
Budapest, 2007. szeptember 14.

Üdvözlettel




Zámbori Mihály
ügyvezető igazgató

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr58179524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

luchador 2007.09.28. 11:19:06

Megint a tipikus senki semmiert sem felelos eset... Kivancsi vagyok, vajon a Mav Kert kft. mit fog valaszolni...

Rocko- 2007.09.28. 11:51:58

"Bízom benne, hogy abba hagyja a levelek irogatását, és hagy minket nyugodtan tespedni, nem érünk rá egész nap kamuleveleket irogatni."
és mondom: két kaszát a mozdony széléra, aztán meg van oldva a dolog. :D

titan 2007.09.28. 13:13:39

luchador: azt fogja válaszolni, hoyg a MÁV Zrt. nem rendelte meg tőlük a kaszálást, ők csupáán a pályaudvarokon található virágokat öntözik néha, a kaszáláshoz nincs joguk...

Rocko: ja, az biztos hogy utána egy utas se morogna a parlagfű miatt :)

Adani 2007.09.28. 14:27:09

Szolnokon még mindig lehet látni parlagfüvet. Erről már cisnált videót Georgejr is, én meg hetente járok arra, ugyan is Kecskmeéten tanulok és mindig hétfőn meg csütörtökön vonatozok Kecskemét és békéscsaba között.

Retekbácsi 2007.09.28. 15:06:24

A MÁV Kert kft. sajnálattal értesít majd, hogy a parlagfűért a MÁV Gyom Kft a felelős. Ők egy hét múlva értesítenek, hogy ők is látták a parlagfüvet, és kiadták a MÁV Kasza Kft-nek.
A MÁV Kasza Kft nem válaszol, mivel nekik nincs joguk emailt írni, az a MÁV Email Kft feladata.
Komolyan mondom mindig megdöbbenek, amikor újabb MÁV xxxxx kft-k kerülnek elő. Ez nekem totál káosznak tűnik. Vagy legalábbis újabb remek pénztemetőnek...

tomi79 2007.09.29. 00:47:25

"a tevékenységet jelenleg a MÁV Kert Kft. végzi, ezért kérem panaszával szíveskedjék hozzájuk fordulni."
De mivel most véletlenül hozzánk fordult, ezért az Ön levelét természetesen azonnal továbbítjuk nekik, hogy illetékes kezekbe kerüljön, és felszólítjuk őket, hogy sürgősen intézkedjenek. lol

_zsolti_ · http://flashgames.blog.hu/ 2007.09.30. 07:02:17

majd jön a 22. al KFT a MÁV Antiparlagfű KFT aki elküld a jó büdös picsába azzal az indokkal, hogy "jön a tél b+, mit nyírjuk? he?" aztán tovább zavar a 23. al KFT-hez. GYÁSZ! MÁV hozza a formáját. (gy.k. igénytelen, nem törödöm, rakás szar)

Bástya elvtárs (törölt) 2007.10.01. 11:30:13

Ezek nem tudják, hogy miről beszélnek. A fűkaszával azokat a területeket kellene kaszálni, ahol eleve füvesítve van. Viszont a sinek közötti területet vegyszeresen kellene gyommentesíteni. nyilván nem glialkával, hanem olyannal, amitől évekig meg sem nő a gaz azon a területen.
Egyébként épp a múlt hétvégén vettem egy benzinmotoros fűkaszát (2,2 LE-s). Ha más is csatlakozik hozzám egy reprezentatív gyommentesítési akcióra, szívesen benevezek.

VisszatérőJeti 2007.10.02. 11:00:09

Szarnak-bajnak nincs gazdája
süti beállítások módosítása