MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Kontra

2007. szeptember 11. - georgejr
Bizony mi is tudunk taplók lenni. Nem mindenért a MÁV a felelős.

Szia!
 
Szeretném, ha ezt feltennéd a blogodba, mert csak olyan hosszászólások vannak, amik bántják a MÁV-ot.
Szóval nem tudom, miért kell mindenkinek szidnia a vasutat. Én is nagyon sokat utazok, utaztam vonatokon, minden héten több száz kilométert tettem meg az egyetem és az otthonom között. Valóban elég koszosak a vonatok, a wc-re az intercity kivételével nem is lehet szinte elmenni, mert annyira koszosak. Az állomások se éppen nevezhetők tisztának. Ez a valóság sajnos és ezt látja minden ember, ahogy én is, mint utas, de mint magánember is. De kicsit a dolgok mögé kellene nézni úgy gondolom, és gondolkodnia kellene egy-két embernek, mielőtt a Mávot szidja:
Először is egy kis történet. Egy kisebb város vasútállomásán éppen jegyet váltottam, mikor egy "tiszteletre méltó" polgártársunk belépett az épületbe enyhén ittas állapotban, szétnézett és átsétált a váró azon részébe, ahol nincsenek jegypénztárak, és üveges lengőajtó zárja el a váró azon részétől,ahol én álltam. Egyszer csak azt vettem észre, hogy valami csobog, odanéztem és hát kedves barátunk akkor könnyített magán. Dolga végeztével, pedig kisétált. De nem az egyetlen eset, ugyanebben a váróban fiatalok minden reggel suli kezdés előtt összegyülnek, és napraforgó héjjal teleszórják a földet, pedig a szemetes ott van a szájukban. Szóval akkor hogy is van az, hogy Máv tehet mindenről??? Hiába takarítanak, ha így viselkednek az emberek.
Persze a vonatokon ugyanez a helyzet, hiába nem lehet dohányozni a vonaton csak a kijelölt fülkében vagy helyen, mégis mindenki ott gyújt rá, ahol akar. A múltkor egy fiatalember rágyújtott ott, ahol nem lehetne, mikor a kalauz rászólt, hogy legyen kedves eloltani a cigarettáját, vérig volt sértődve, és majdnem nekiment a kalauznak. Emberek ez a helyes viselkedés??? Ne értsetek félre én is dohányzom ott ahol lehet!!!!
Utaztam két kedves hölggyel a vonaton, akik arról beszélgettek, milyen lesz nekünk az Unió (ez még a csatlakozás előtt volt). Egy olyan állomásnál álltunk meg, ahol már nem üzemel az épület. Persze mondanom se kell, hogy teljesen szét volt verve, telefújva értelmetlen firkákkal. Erre az egyik hölgy hangosan megszólal: "Látom Jucikám így megyünk mi az Eu-ba, még a vasútállomást sem tudják rendben tartani!". Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy biztos nem a Máv dolgozói mentek ki oda és verték szét az épületet, törték be az ablakait és fújták össze mindenféle érthetetlen szöveggel. Tegyük fel akkor ismét a kérdést, hogy ki is a hibás azért, ahogy kinéznek ma a vonatok és állomások????
És persze nem egyszer volt olyan, hogy fiatalokat hallottam a szomszédos fülkében, amint épp a padlód és falakat köpködték, vagy épp a szemetest verték le. Gratulálok a szüleiknek a neveltetéshez, sikerült kultúrát nevelni a gyerekükbe. Ezért tart itt az ország ahol.
Akár hányszor valami kérdésem volt a kalauzhoz, vagy a pénztárosokhoz, mindig készségesen válaszoltak, soha nem voltak ellenségesek. Szerintem csak hozzáállás kérdése az egész, az a baj, hogy sokan már alapból is rosszindulatúan állnak a Mávhoz. És hogy ne érjen a vád, nem vagyok máv alkalmazott, soha nem is voltam, egy multinál dolgozok. Szóval ezt úgy írtam, mint sima utas, és magánember.
 
 
Köszönöm a közlést!
 
Üdv:
Anti


És egy panaszáradat:

Tisztelt M.Á.V. !
 
Brááávóóóó ! Brááávóóóó !
Szeptember 10-én Abonyból negyd hétkor induló fulltiszta fullgyors félóra késéssel ért a nyugatiba.
Hazafele a negyed 5-ös csak 25 percet indukált pluszban !
Nem is tudom minek hőbörgök, hiszen az észrevétel kukac ami jogos panaszainkat orvosolná válaszra sem méltat...
De azért egy különösen érdekes tény, amit mindenki láthat :  ugye a karámoknál emberfeletti létszámmal vizslatják a jegyeinket, bérleteinket, ugyebár bliccelni nem szabad, a MÁV-nak fontos az ellenőrzés...
De emlékezünk csak a nagy esőkben két napig már nem is volt olyan fontos az én abonyi teljesárú bérletem. Tisztelt MÁV !  Az ellenőrök munkaideje időjárásfüggő???
Köszi...
KZS
Abony

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr15162685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magocska 2007.09.12. 09:03:17

Teljesen igazat adok a levélírónak az emberi hozzáállásokkal kapcsolatban.
Szerintem ez egy ördögi kör. Vagyis:
Ha az emberek azt látják, hogy a vonat vagy az állomásépület koszos, büdös, szemetes, akkor úgy gondolják, hogy még egy darab szemét nem számít.
És ha az emberek eldobálják a szemetet, akkor koszos, büdös, szemetes lesz az állomás. És itt elérkeztünk az előző ponthoz.

Azt hiszem, hogy mind a szemetelésben, mind a dohányzásban az emberek hozzáállásán kellene változtatni. A dohányzásra is akármilyen törvényt hozhatnak, kitapétázhatják a vagonokat dohányozni tilos matricákkal, de ez mind nem ér semmit, ha a dohányzók úgy érzik, hogy joguk van cigarettázni.
Én nem dohányzom, és nagyon zavar a cigarettafüst. Az a legrosszabb, amikor annyira tömve van a vonat, hogy a folyosón is állnak. Van, aki ilyenkor is kijön a nemdohányzó fülkéjéből, és szépen, komótosan elszív egy cigit. Az eszébe sem jut, hogy nem szórakozásból állnak kint a folyosón az emberek, és hogy valakit esetleg ez zavar. Arról már nem is beszélek, ha gyerek is van a közelben...

Rocko- 2007.09.12. 09:45:29

Anti: a felelősségre vonást a megfelelő helyen kell alkalmazni. az, hogy nem tartja karban az épületeit, az a MÁV hibája. az, hogy összerondítják, az a rongálóké.
magocska: akkor is szemetesbe dobom a zsebkendőt, hulladékot, ha nincs közelben kuka. maximum elviszem addig. és nem dobom le földre, ha ott van a kuka. mert igenis, az az egy darab is számít. szóval én megfordítom a logikádat: én nem szmetelek a vonaton és az állomáson, cserébe elvárom a MÁV-tól, h fenntartsa az eredeti állapotot, vagy a 2007-ben elfogadható európai színvonalat.

magocska 2007.09.12. 10:47:09

Rocko: Bárcsak mindenki így gondolkodna!

Labzo · http://labzo.extra.hu/ 2007.09.17. 16:25:50

Azért a MÁV is hibás, mert nem csak takarítani kell, hanem a problémát egyből, vagy a megjelenése elött is kezelni kéne. Ha jól megtudja figyelni az állomásait, vonatait, és a felvételeket rögzíteni is tudhatja, akkor már nem lenne ennyi probléma, és igen, még a szemetelésért is büntetés járna, mert lehet, hogy az embernek semmit sem jelent, aki ezt teszi.
Odáig oké, hogy az utasok egy része ilyen bunkó, fasp@raszt, de ha nincs, aki betartsa az utazási feltételeket, vagy ha ő egyedül van, akkor történhet ilyesmi... .
süti beállítások módosítása