MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Jegyváltás

2007. szeptember 07. - georgejr
Hát ilyet... Várjuk a folytatást.

Helló!
Kb. fél órája vettem jegyet a Déli-pályaudvarnál.
Holnap utazok és eddig még soha semmi problémám nem volt ezzel a jeggyel. Budapest-Bácsalmás vonalra kértem jegyet. Mondtam, hogy 7:45-kor indul a Nyugati pályaudvarról és kétszer kell átszállnom. A jegyeladó úr, megkérdezte, hogy Lajosmizse-Kiskunhala-Kiskunfélegyháza útvonal. mondtam, hogy igen, gondoltam az elmondott információk alapján nincs túl sok választás. Tévedtem. Miután hazajöttem és leellenőriztem az Interneten a jegyem, akkor láttam, hogy a jegyem, az egy olyan járatra szól, ami 9:20 kor indul kb. 3 átszállással, és 5 óra alatt ér Bácsalmásra. Hihetetlen. De az úr olyan határozottan mondta, ezt a Lajosmizsés útvonalat, hogy gyorsan rávágtam, hogy igen. Most egyszerűen  nem hiszem el. Olyan útvonalra adott jegyet, amire szerintem  senki nem vesz jegyet.
De vissza fogok menni és beváltom a jegyet, ha lehet.
Hiába néztem meg a jegyet fogalmam sem volt hogy milyen lenne a jó.

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr22159506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2007.09.07. 23:29:02

km-ben nem ugyanannyi? Ha a kiinduló és célállomás stimmel, és megvan a távolság, akkor elvileg nem kötözködhet a kalauz. Vagy IC jegyet vettél?

BGreta 2007.09.11. 14:27:32

Helló!

Én kb. 2 hete vettem jegyet a Budapest-Nyíregyháza-Vásárosnamény-Kisvarsány és vissza a Kisvarsány-Mátészalka-Debrecen- Budapest útvonalra. Hát nem kis fejtörést okoztam a MÁV-nak: Úgy fél órát álltam a jegypénztárnál és már valami főnök is ott állt, hogy most milyen jegyet adjanak ki. Mint kiderült választanom kellett, hogy nem azzal az IC-vel megyek amit kinéztem, vagy másik útvonalon, azaz a visszaúton is Nyíregyházát érintve. Mondanom sem kell, hogy eléggé felháborodtam azon, hogy egy szolgáltatásért, amiért az ember pénzt ad a szolgáltató diktálja a irányt.
Az egésznek az lett a vége, hogy oda nem a Keletiből, hanem a Nyugatiból indultam (ezzel kb. 1 órát még pluszban utaztam-Pécelen lakom) és vissza sem úgy jöttem, ahogy terveztem, hanem az ajánlott útvonalon. Mindez miért? Azért, mert amelyik IC a Keletiből indul Nyíregyháza fele az Miskolcon át és nem Szolnokot érintve közlekedik. Elmondhatjuk, hogy ezek a "kör" IC-k a század legnagyobb találmányai. Ráadásul a jegyet is Szolnok-Debrecen-Mátészalka útvonalra állították ki, úgyhogy nem kis élmény volt odafele Nyíregyháza felé közlekedni.
Köszönöm a MÁV-nak a felejthetetlen élményt és mindazt a jót, amit immár kb. 10 éve kapok tőlük.:)

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2007.09.11. 19:06:12

Kezd kaotikus lenni, mi az ami itt látszik, mi van a friss hozzászólások között, mikor van előzetes moderáció (szerintem nem nagyon lehet), és mikor száll el a blog...

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.09.12. 09:32:02

Kedves Elf. Jelenleg levelezek a blog.hu-val mi lehet a probléma.
G
süti beállítások módosítása