MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Újabb válaszok

2007. szeptember 06. - georgejr
17.    A Budapest-Szolnok vonalon katasztrofális a helyzet. Az említett vonalon Rákos után miért áll meg a vonat Sülysápon, mikor oda 25 percenként megy helyi személyvonat?? Mit csinálnak a sülysápiak? Felszállnak a szolnoki gyorsítottra, mert azzal korábban és gyorsabban hazaérnek, aki meg tovább utazik (pl. Farmosra), az állni kényszerül ilyen bérletárak mellett, mert nincs hely.
18.    Javaslatom: a Bp-szolnoki vonat Rákostól Szőlőstelepig NE álljon meg, így elkerülhető a sülysápiak tömeges felszállása. A helyi személy meg szinte kihasználatlanul megy, holott ez nekik lett indítva.


A 120a sz. Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon az elmúlt menetrendi időszakokban ún. zónázó közlekedést vezettünk be. A menetrend tervezésekor az elővárosi utazások számának növelése érdekében a járatsűrűség és a kapacitás növelése, egyúttal a Budapest-Sülysáp közötti eljutási idő jelentős mértékű csökkentése, valamint új vonatok közlekedtetésével a vonalakon jelentkező utasáramlatok megosztása, ezáltal az egyes vonatokon kialakult zsúfoltság csökkentése és magasabb színvonalú szolgáltatás biztosítása volt a célunk. A zónázó rendszer lényege, hogy a gyorsított vonatok a kijelölt zónahatárig nem állnak meg, a zónahatáron belül jelentkező utazási igényeket ún. helyi, mindenütt megálló vonatok bevezetésével bonyolítjuk le.
A menetrend tervezése során vizsgáltuk az érintett állomások utasforgalmát, a le-és felszálló utasok számát, valamint a vonzáskörzetben betöltött szerepét, amely alapján zónahatárként Sülysáp állomást jelöltük ki.
Amennyiben a vonatok nem állnak meg Sülysáp állomáson, nem tudunk átszállási lehetőséget biztosítani a helyi vonatokon utazók részére Nagykáta, illetve Szolnok irányába (ilyen irányú igény az utas szerint is jelentkezik, hiszen erre vonatkozik a 19. pont). A fentiek miatt a zónahatár Szőlőstelep megállóhelyre való módosítása nem áll módunkban.

19.    A másik észrevételem: aki pl. Farmosról szeretne Ecserre vagy olyan településre menni, ahol a gyorsított személy (Szolnok-Budapest) nem áll meg, annak az esetek többségében Sülysápon át kell szállni a helyi személyvonatra... ami nem mindig várja be a gyorsított Szolnok-Budapest között közlekedő gyorsított személyvonatot (késés esetén nem szokta). Ezeknél is lehetne egy kis rugalmasságot alkalmazni.

Menetrendszerinti közlekedés esetén a gyorsított és a helyi vonatok között az átszállási lehetőség biztosított, nem menetrendszerinti közlekedés esetén a vonatforgalom lebonyolítása, a csatlakozások biztosítása az adott helyzet függvényében a Személyszállítási Irányítási Központ feladata.

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr85158754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bástya elvtárs (törölt) 2007.09.06. 13:13:39

Hát igen, izlések és pofonok. Én személy szerint nagyon örülök, hogy ezen a szakaszon találtak megoldást a tetvészkedésre, ennek elsősorban azok örülnek, akik Bp-en dolgoznak, és az aglomerációban élnek. Az eddigi 1 óra 10 perces menetidő lerövidült 40 percre.

asdf 2007.09.07. 23:12:03

"Mit csinálnak a sülysápiak? Felszállnak a szolnoki gyorsítottra, mert azzal korábban és gyorsabban hazaérnek, aki meg tovább utazik (pl. Farmosra), az állni kényszerül ilyen bérletárak mellett, mert nincs hely."
Tobb tevedes van:
-a sulysapon leszallok nagy resze nem sulysapi, hanem legalabb a fele uri, es kokai
-az uriak es kokaiak pedig nem direkte a szolnoki vonattal mennek, hanem azzal, amelyikhez van busz. Koradelutan ez a szolnoki es a katai, delutantol mar csak a katai.
-Sulysapra pedig orankent van helyi vonat nem 25 percenkent.

petya.bacsi 2007.09.16. 02:44:37

szerintem a sülysápon megálló vonatra gondolt a kérdező (bp. keleti indul: 14.20, 14.50, 14.55, 15.25, 15.50, 15.55), azok viszont félóránként vannak, míg Szolnokra csak 1 vonat megy óránként, mert nem jó a sülysápi, a nagykátai, ha pl. valaki farmosra utazik, ahogy a kérdező is írta (ezen a vonalon utazom én is).

asdf: ha sülysápon szállnak le, akkor miért a gyorsított vonattal mennek, mikor 25 percenként van vonat, ami megáll sülysápon, ráadásul a szolnokin kívül a többi vonat kong az ürességtől (átlag)? a csatlakozás dolog sántít egy picit... (nem egy embert hallok a keletiben, hogy ne menjünk a személlyel, menjünk a gyorsítottal, mert azzal hamarabb sülysápon vagyunk... khm...)

magocska 2007.09.17. 10:16:43

Hát pont ez a lényeg! Ha én sülysápi lennék, akkor én is a gyorsítottal mennék, ha azzal hamarabb otthon vagyok.
Velem is előfordult már (hosszabb utazás során), hogy két vonat közlekedett pár perc eltéréssel (személy, gyors), és amelyik később indult (gyors), hamarabb ott volt. Te nem a gyorsabbal mennél?
süti beállítások módosítása