MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Magyar tenger, hányattatás

2007. augusztus 31. - georgejr
Ehhhh

Kedves MegintÁllunkVazze!
 
Úgy hozta sorsom, hogy megejthettem egy nyaralást így a szezonvégen a Balatonnál. Gondoltam a magyar tengerhez elég egyszerű eljutni, csak felpattanok egy vonatra átszállok egyszer,max.2szer és már ott is vagyok. Hoooooooogyne! Az átszállások igazak, de az elég felhábórító, hogy egy darab vonat sem érkezett pontosan. Az első egy héttel ezelőtt reggel a Gerulata nemzetközi gyors. Vártuk Csabán, mert ugye itt a kiinduló állomásunk, de bemondta aza kedves géphang. Előreláthatólag 30 p.-ét késik. Majd 1 óra múlva: bizonytalan ideig késik. Ekkor odamentem az infohoz és megkérdeztem: Akkor ez most azt jelenti hogy nem fog jönni a vonat? Erre ő: Hát lehet, hogy nem mert elé hajtott egy traktor és ő úgy tudja , hogy két ember meghalt(később kiderült, hogy sebnki sem sérült meg). MInd1. A következő vonat a 10:25-ös vagy valahanyas volt, amihez természetesen eszük ágában nem volt mentesítőkocsit rakni, így azon a 4-5 kocsin nyomorogtunk(a gerulatan sokkal több van, mivel nemz.közi). Felérünk Pestre 20 p késéssel! Nembaj a köv. csatlakozásig még van 1 óránk. Ekkor bemondják: A KAnizsa IC technikai okok miatt 20 p késéssel indul.ok. Elindul a vonat. Siófokon vagyunk, ahol ugye át kell szállni, mert Lelle felsőn nem áll meg az IC. Tehát leszállunk az IC-ről mit mond aza k*va hangos???? A nemtudom melyik személyvontai 30 percet késik... Tűrtük. És itt ömlött ki a phár. Megjött a vonat. MIndenki felszáll, elindul a volt német, nyugati szomszédainkról levetett vagonokból álló vonat, majd egy hirtelen fékezés. Ekkor egy MÁV 4egyenruhás emberke el kezd kiabálni a vonatvezetőnek, hogy ugyan mért áll megEGY EMBERREL KEVESEBB, VAGY TÖBB HALOTT KIT ÉRDEKELL!!! Eztán odament a fiatalokh9oz, akik nyilváán hibásak mert nem az uccsó pillanatban kell a vonatra felugrani, majd elkezdi nekik ordibálni: AKI HÜLYE HALJON MEG BAZDMEG! Ekkor már a fél kocsi fel volt háborodva,kiabáltak, voltak köztük akik nagyon meg voltak ijedve. Kéremszépen ez a MÁV-Start. Rengeteg késés, ocsmány állomások, bunkó munkatársak. Én naiv Csabán azt hittem, hogy óóóó nagy Balaton a németek fellegvára, és minden vasútállomás fel van újítva, mindenki beszél nyelvet. Hát nem egy kaller sem beszélt nyelvet. Visszafele a Veneziaval a jöttünk ami szintén késett.70 percet, ráadásul én segítettem a kallernek, hogy megértesse magát németül.Pedig ez egy EuroNight!!!! Másik nem idetartozó probálémám, hogy mostmár elég szép számmal vannak felújított állomások, megállóhelyek. Gyönyöru új térkövekkel lerakott peronok stb. És itt van az ami nagyon szemet szúr nekem. 1-2 év alatt elkezdenek nőni a gyomok a térkövek oillesztései között. A MÁV nem tud gyomlálni, vagy mi???
Ferl vagyok háborodva ezen a semmire sem jó társaságon. Mág  CFR(román) is jobb mint a magyar!
 
Üdv:PPPP

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr7153801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kontraszt 2007.08.31. 13:17:28

A nemzetközi gyorsok évtizedek óta késnek. szerintem teljesen felesleges azt várni hogy majd most megjavul a helyzet, mert NEM FOG. messziről jön, gyk annyit késik amennyit csak akar ...
érdemesebb elkerülni.

kontraszt 2007.08.31. 13:18:52

nemzetközi gyorsok mindig késnek, felesleges is ilyenre várni.

amúgy meg most szóltam hozzá, és nem látszik

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2007.08.31. 13:53:03

A nemzetközi gyorsok többnyire nem a magyar szakaszon szedik a késést, de a Kanizsa-Zala késése meglep, bár sajnos ilyenre is akad példa.

chipetke · http://mavsztrajk-e.wamma.hu/ 2007.08.31. 16:26:19

abban igaza van a MÁV alkalmazottnak, hogy "aki hülye, haljon meg."
1. Mozgó vonatra nem szállunk fel, a MÁVosok felháborodása teljesen jogos.
2. A mozdonyvezetőnek, ha észreveszi a felugrálókat, kötelessége megállni (ha átment volna rajtuk, akkor meg az nem jó... van rajta sapka, vagy nincs rajta sapka???)

Bástya elvtárs (törölt) 2007.08.31. 23:17:33

Lellén megáll az IC, odáig kellett volna menni, aztán onnan visszagyalogolni.

De ha szerencséd van, Lelle felsőn is tesz egy rendkívüli megállót az IC :) Lellén ugyanis csak 1 vágány van. ha jön a szembe IC, valamelyiknek félre kell állni. :)

Subculture 2007.09.01. 09:36:49

Akkor a MÁV nem egy ősi román cég XD

Adani 2007.09.01. 13:43:45

MÁV rövidítés másik feloldása: Megint Átmentünk Valakin. :)

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2007.09.03. 00:34:46

Azért szerencsére itt viszonylag kevés a baleset. Viszont nem árt, ha az utas is figyel a biztonságra...

From Magyarisztán with Love 2007.09.03. 12:31:56

Nem is kellene gyomlálni-le kellene permetezni gyomirtóval,oszt kész...

Tekergo 2008.06.22. 15:20:22

Senkit sem akarok kiábrándítani, de a nemzetközi gyors és EN vonatok általában magyar szakaszon szereznek késést. Gyakran utazok Erdélybe a Dácsia vonattal és volt már olyan alkalom hogy Bp.-től Lőkösházáig 50 perc késést szerzett ÉJJEL (nem a határnál!!), amit aztán Arad-Segesvár között behozott. Olyan is volt h Aradra 80 perc késéssel érkezett, de abból már csak 20-30 percet hozott be. Úgyhogy ennyit a MÁVról, még ha a CFRhez viszonyítjuk is.
süti beállítások módosítása