MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Re: Nyugati karám

2007. augusztus 29. - georgejr
Fedup Sári kapott válasz a MÁV-Start Zrt-től. Ő azt állította, hogy 1 kapu volt nyitva a karámon.
Íme a válasz:

Szervusz George Jr.!

Megérkezett a mávstart válasza a Nyugati karámmal  kapcsolatban.

    "Tisztelt Utasunk!

    Köszönettel vettük ... [itt egy másik ügyről van szó] ... e-mailes megkeresését, melyekkel kapcsolatban az alábbiakról szeretnénk tájékoztatni:

    ... [itt egy másik ügyről van szó] ...

    A peronkapuval kapcsolatos felvetését kivizsgáltattuk. A vizsgálat eredménye megállapította, hogy a jelzett napon az I- IX. vágányoknál 6 fő ellenőr és 1 fő biztonsági feladatokat ellátó munkatárs teljesített szolgálatot. A peronkaput üzemeltető partner vállalkozás tájékoztatása szerint az adott időszakban 4 kapu üzemelt. Ezt - a partner vizsgálatának eredménye szerint - alátámaszthatja az is, hogy a levelében jelzett időszakban négy induló és öt érkező vonat megközelítőleg 5 000 fős utasforgalmát 1 kapuval zökkenőmentesen lebonyolítani nem lett volna lehetséges. 


    Megkeresését köszönjük.

    Üdvözlettel:

    XY

    ügyfélszolgálati előadó

    MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt.
    Ügyfélszolgálat"

Magyarán egyszerűen meghazudtolnak. Ezt az eljárást különösen annak tükrében tartom érdekesnek, hogy a "bűvös kedden" megtartott Megint Állunk Vazze - mávstart egyeztetésen beszámolód szerint az alábbi hangzott el:

    "A karám felállítása szükséges volt, azóta nyereséget termelt a vasútnak. Dr. Sági Zoltán elismerte, hogy vannak nehézségek (egy kapu nyitva stb.) ezeket kérte mindig jelezzétek.

    Kérték segítségünket, egy amolyan civil kontrollt, hogy folyamatosan véleményezzük munkájukat, a változásokat."

Mivel nem járok fényképezőgéppel, így az "egykapus nyitvatartást" az adott alkalommal nem dokumentáltam, úgyhogy ebben a kérdésben itt ér véget párbeszéd köztem és a mávstart között.  Esetleg ezúton szeretném jelezni dr. Ságinak, hogy kérésének megfelelően jeleztem, de minek.

Az egyébként 10 pontos érv a mávstarttól, hogy egy kapun keresztül nem lehetett volna zökkenőmentesen lebonyolítani az utasforgalmat. Tán csak nem pont emiatt vettem a fáradságot, hogy megírjam nekik a problémát?


Üdvözlettel:

Fedup Sári

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr27151894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kismanó 2007.08.29. 15:29:44

Ezentúl tessék fényképezővel dolgozni járni:)
Máskor is előfordul ilyen? Vagy ez csak egyszeri alkalom volt?

OkoskaTo:rp 2007.08.29. 15:46:44

Az utolsó bekezdéshez. Rekurzió: lásd rekurzió!

Fedup Sári 2007.08.29. 18:07:32

Elő-elő. Látod, még dr. Sági is hallott ilyenről. Nem mondom, hogy mindig, de már többször belefutottam. Volt, hogy a karámőröket kérdeztem, miért nem nyitnak + kaput, de persze semmi értékelhetőt nem válaszoltak.

Ezzel a humán ellenőrzéssel pont az a baj, hogy ha sok az ember, hiába nyitnak ki két-három kaput, akkor is marhára belassítja a forgalmat. Arról nem is beszélve, ha valakit megállítanak, na akkor az adott kapunak lőttek egy időre. Az meg milyen jó, ha futnál a vonatodhoz, de nem jutsz át a karámon, mert éppen dugó van annál a kapunál, amelyiken keresztül nem túl nagy kerülő bejutni.

Megfelelő számú beengedőkapu + mágnescsíkos / vonalkódos / érintkezés nélküli jeggyel / kártyával sokkal jobb lenne a helyzet. Plusz az automata nem cigarettázik, és nem szól be utánad kedvesen: "na, itt van az internetezős fiatalember".

NSD 2007.08.29. 18:11:21

Én minden reggel ezt tapasztalom. Zárva vannak ezek a kapuk? Mi történik, ha dobok egy balost és kinyitok egyet hárommal kerítésközzel arrébb? Van ezeken egyáltalán zár?

WindowsNT 2007.09.03. 15:24:25

"A peronkaput üzemeltető partner vállalkozás tájékoztatása szerint az adott időszakban 4 kapu"


Hát ez az megint kinek a kije?

süti beállítások módosítása