MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Húsevő mimóza mutyi

2007. augusztus 22. - georgejr
A poggyászok helyzete továbbra sem rendezett, sőt a kuffermaffia úgy látszik Debrecenbe is betette a lábát.


Üdv,

Debrecen városában történt az eset, tegnap, augusztus 21-én délelőtt fél 12 körül.
Hazafelé indultunk volna a 15.08-as IC-vel Budapestre, de előtte szokás szerint
a poggyászmegőrzőbe tettük csomagjainkat, illetve a Virágkarneválon vásárolt virágainkat (kosárban).
A procedúra a szokásos volt, csomag bead, 1 nagycsomag, 2 kicsi, illetve a virágok,
amiket odatesznek a csomag mellé. Mindezért fizettunk  750 forintot.
(300+150+150+150)

Amit furcsállottam, hogy 3 darab jegyet kaptunk (600 Ft), de négyet fizettünk. Gondoltam szólok, de nem az a típus vagyok, aki 150 forintért veri a nyálát, ráadásul már a villamosmegállóban voltunk...
Annyit azonban előtte még láttunk, hogy a negyedik jegy kiadása egy "Hagyjad..." legyintéssel hiusult meg a két poggyászos dolgozó között (csak akkor nem értettem a dolgot...)


No, mindegy, végülis 4 csomag volt, 4-ért fizettünk. Rendben is volt ezzel, azonban amikor mentünk - indulás előtt-  vissza a csomagokért, és adtam be a 3 db (ruhatári, vagy mi ...) jegyet, ért a meglepetés.
Nekem szegezte ugyanaz a hölgy a kérdést, HOL VAN A NEGYEDIK JEGY??

Mondom, csókolom, 3 jegy volt. 3 csomag, plusz a növény. Erre elkezdte járni a köröket, hogy hogy adja ki a virágot, ha nincs jegy, és ne bizonygassam, hogy csak 3 jegy volt. (Gondolom a fő probléma az volt, hogy az egyik hölgy azóta már műszakot cserélt, és az "új" talán a főnök volt, vagy szégyellte a hanyagságát, vagy nem volt beavatva a mutyizásba, passz...)

Nos, itt szakadt el a cérna. Nagyon jól tudta, hogy a növény a miénk (mimóza+húsevő, eléggé jellegzetesek, emlékezett is ránk), mégis emelkedett hangon vont kérdőre, hogy hol a negyedik jegy, és hogy adja ki a dolgot, ha nincs jegy.
Erre mondtam azt, hogy csókolom, harminc évesen az ember még nem tök hülye, hogy ne tudja, hány jegyet kap kézhez (ráadásul kettőnkön kívül - feleségem, és én- a hatéves lányom is tisztán emlékezett a 3 db jegyre.), adja oda a dolgokat, és felejtsük el a hibázását, vagy a piti kis trükközését.

Ez a vita azután még tartott egy ideig, amikor végülis majdhogynem "kidobta" a kiadó ablakon a csomagjainkat, virágot, mi pedig távozhattunk. Ismét egy tapasztalattal a pitiáner mutyizó, ráadásul tapló pitiáner mutyizó magyar viszonyokról. Mit mondjak,
nem lettem boldogabb.

Kutyuu

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr69146152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hattyú 2007.08.23. 07:43:33

De azért azt remélem megtanultad, hogy legközelebb a 4-jegy az 4-jegy és 150 ft ide vagy oda, ha belemész abba, hogy papír nélkül adjanak valamit, akkor a mutyizásnak Te éppen úgy a részese vagy, mint az aki kezdeményezte. Persze nem szándékosan, de hallgatólagosan, csak sajnos a mutyizók pont erre építenek. Szólni kell, más megoldás nincs, ha hallgatsz akkor utána csak moroghatsz, de azzal semmin nem segítesz...

Kutyuu 2007.08.23. 14:23:07

Az adott helyzetben, miután már csak a jegyek eltételekor - kinn a pályaudvar előtt - vettem észre a hiányt, a hölgy szerintem ugyanúgy letagadta volna a dolgot.

Igazándiból legfőképpen nem a mutyizás háborított fel, valóban mutyizik mindenki, a pék a kenyérrel, a kocsmáros a piával, a volános a menetjeggyel, stb., hanem az, hogy hülyének nézett utána, ahelyett hogy csöndben sunnyogott volna.

Fedup Sári 2007.08.23. 15:08:33

Hát igen Kutyuu, túlkompenzálta egy kicsit a néni. Persze nézheted onnan is, hogy tkp. örülhetsz, hogy nem fizettetett ki utólag még egy kisdolgot.
:)

Esetleg megkérhetted volna, hogy mutassa már meg, hogy hol van a virágon a neked -- vagy, ha nem is a tied, csak el akarod lopni, a valaki másnak -- kiadott jegy másik fele; ugye úgy működik a csomagmegőrző ott is, hogy a jegy egyik felét te kapod, másikat meg a csomagra erősítik, és így talál egymásra csomag és gazdája a kiadásnál?
süti beállítások módosítása