MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Egy hozzászólás

2007. augusztus 19. - georgejr
Már harmadikban körmöst kaptam, ha ceruzával írtam. Úgy látszik egyes kalauzok, vasutasok a mai napig nem szeretik a tollat, sőt a bünti is exponenciálisan nőtt.


Ezt tegnap írtam,de rossz témához,szerintem.Szóval,ha valaki tudja a megoldást jelezzen!Szinte mindenhéten vonatozok,számtalan késésről,koszos vonatról,bunkó kalauzról tudnék mesélni,de ezeket úgyis tudja mindenki.
Viszont kb.fél éve törént velem egy eset,ami olyan szintű káoszt feltételez a MÁV-nál,hogy az még nekem is sok.
Szóval a Keleti Pályaudvaron váltottam jegyet,Komáromba az automatánál.26 év alatti vagyok,50 %-os kedvezmény gombot nyomtam meg,de nem voltam biztos benne,hogy az a jó(Egyébként ez csak hétvégén él).Jött a kalauz Tatabányán,mutattam a jegyet,kéri egy pedagógus igazolványt,ami persze nincs.Közölte velem,hogy rossz kedvezményt vettem igénybe,mondtam neki,hogy automatánál vettem,de természetesen kifizetem a kb 150 ft-os különbözetet és elnézést,véletlen volt.Mondta,hogy rendben,odaadtam a személyimet,erre írt egy csekket 2500 ft büntetésről+150 ft.Természetesen felháborodtam,hogy előbb nem ezt mondta,másnap beballagtam a komáromi vasútállomásra reklamálni,azt mondták igazam van,de csak a Keletiben,a forgalmi irodában tudom rendezni.Az iroda csak munkaidőben van nyitva,tehát szabadnapot vettem ki.Arra,hogy milyen állapotban van az iroda,most nem térnék ki.Ott áthúzták (ceruzával!) az eddigi összeget és azt mondták,hogy az valójában 3000+150 ft,de csak a helyszínen,így már 6000.Természetesen iszonyú anyázás kezdődött,ott volt nálam a jegy,ami bizonyította,hogy automatánál vettem és félrenyomhattam a kedvezményt.Próbáltam bizonygatni,hogy jóhiszeműen jártam el és soha nem szoktam lógni.Közben a ceruzával írt összeg 8000-re emelkedett.Leküldtek a pénztárba végül is,közöltem a problémámat a pénztásrossal,aki áthúzta az eddigi összes összeget és végül egy eddig még nem említett 2000 ft-ot kellett fizetni.
Várom a megfejtéseket!

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr49143553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spanyol inkvizíció 2007.08.19. 10:50:40

kár volt kifizetni, pereljenek, ha akarnak

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2007.08.19. 14:22:04

1. ha nem vagy biztos benne milyen kedvezmény jár, miért nem a pénztárban vásárolsz?
2. ha minden héten utazol, akkor hogyhogy nem tudod?
3. A bizonygatás kapcsán sokmindent mondhattál, ennek megfelelően változott az összeg is. Mit is követtél el.

A story kapcsán: nem vagy biztos benne milyen is jár, de nem akarod megkérdezni, ezek után úgy döntesz, inkább kevesebbet fizetsz, mint többet. (mert lazán választhattad volna a kisebb kedvezményt biztos ami biztos alapon) Kockáztatod a büntetést, majd vagy kidumálod magad, vagy nem.

A 2000 forinttal olcsón megúsztad, ha ez húzódik több lesz, ha per lenne még több lenne.

tso 2007.08.19. 15:19:19

Egyetertek TheElf-fel! Sot tovabbmegyek - nekem is gyanus a tortenet: vagy pancser vagy, vagy hoax a sztori. En is naponta jarok, a kallerek eleg normalisak, es sokmindent meg lehet veluk beszelni. Amugy nagyritkan (evente 1-2x) velem is megesik, hogy elbenazok valamit a jeggyel, de meg nem volt olyan, hogy ne tudtam volna kiegyezni (0-300 Ft osszeg erejeig). Szabit kivenni egy ilyenert?! A jegy (igaz, a teljesaru) majdnem annyi a Keletiig, mint a buntetesed. Valami buzlik itten...

danixxl24 2007.08.20. 15:27:53

Miért kell automatából jegyet venni? Mindíg csak pénztárnál veszek jegyet, akármilyen sor van. (99%ban időben megyek ki a pu.-ra)

Ákibard! 2009.05.19. 00:06:35

Megfejtés: Jóarc volt a pénztáros. A 2000 ft az igazolvány bemutatás díja volt akkor. Úgy tett mintha bemutattál volna neki egy diákot pl. Utólag úgysem mondja meg senki, hogy mutattál-e be valamit...
süti beállítások módosítása