MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Pályaégés, hőség, grátisz mineralvasszer

2007. július 17. - georgejr
Mostanában tényleg nagy a hőség. De egyre több helyről halljuk, hogy az IC-n, ahol lefingott a klíma ott jegy bemutatás után ingyér vizet kapnak az utasok.

Helló,

Nekem is számtalan alkalommal és formában okozott már hihetetlen élményeket a MÁV, annak ellenére, hogy IC-vel közlekedem. A legutóbbi élményem július elején viszont kellemes meglepetés volt. Szitu átlagosnak nevezhető Db-Budapest útvonal 30 fok meleg, no légkondi, előre közölt 25 perc késés. Kb Szolnoknál már azt hittem végem lesz (nagyon dúrván nem bírom a meleget), megittam minden magammal hozott löttyöt stb. már pont a büfékocsi megrohamozásán törtem a fejem, amikor is jött a kalauz. (Többször utaztam már vele, 30 év körüli intelligens hölgy, aki ha arról van szó nem rest az öreg néniknek a csomagjukkal segíteni sem.) Tájékoztatott minket, hogy mivel nem működik a kocsiban a légkondi, visszakapunk a helyjegyből 390 Ft-ot, és mindenki jogosult a jegye felmutatásával a büfékocsiban egy ingyen ásványvízre.  A poén az volt, hogy percekig nem mert senki felkerekedni érte, csak akkor indultak meg tömegesen, amikor már néhányan vissza felé jöttünk az ingyen vízzel. Hogy a MÁV-Start kezdeti PR akciójáról volt-e szó,
 vagy létezik az ilyen extrém durva helyzetekre szánt keret, vagy netán a kaller zsebből fizette-e az ásványvizeket attól tartván, hogy szegényt meglincselik  a felforrt agyú utasok, az azóta sem derült ki számomra.

Bár ez a történet pozitív, azt hozzá kell tennem, hogy a késés természetesen "nem a MÁV hibájából történt" így amiatt  nem járt volna a jegy árából vissza semmi. Az a szegény utas tehetett róla aki Nyíregyháza és Db között rosszul lett és akihez mentőt kellett hívni a puszta közepébe. Persze merő rosszindulat, de megfordult a fejemben a gondolat, hogy lehet azért kaptuk a vizet, mert féltek tőle, hogy valaki Pestig  tényleg bekrepál.  De persze minek utazik aki nem bírja  a meleget?

Üdvözlettel:

egy MÁV olvasó - utazó

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr6119411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Napsugrar 2007.07.17. 07:15:58

Hűha, a levél első részének olvasása közben, már majdnem pozitív érzésem támadt ...

Attus Germanicus · http://attus.hu 2007.07.17. 08:59:50

Lehet is pozitív érzésed, hisz azért nyilván van pozitív oldala is ennek a történetnek, sőt, szerintem az az erősebb.

georgejr · http://mav.blog.hu 2007.07.17. 09:25:06

Hát igen tényleg tök pozitív a dolog, csak azon gondolkodom, hogy a sima gyorsvonatokon mit csinálnak?

Adani 2007.07.17. 10:24:27

D miért hívnak mentőt a puszta közepébe? Lehet célrevezetőbb volna a következő állomásra hívni, oda talán könnyebben megérkezik..

efi 2007.07.18. 09:02:15

Ha ott, ahol ülök nem működik a klíma, rögtön át szoktam ballagni egy hűvösebb kocsiba, nem érdemes várni, hátha másnak is eszébe jut :) Mindig van 1-2 kocsi, ahol jó, és szinte mindig van néhány hely is, végső esetben ácsorgás a hűvösben.
süti beállítások módosítása