MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Buszra vagy vonatra szálljunk a Ferihegyi reptérig?

2007. július 16. - georgejr

Hétfőn hajnalban indultak az első vonatok a Nyugati pályaudvartól a Ferihegyi repülőtérig. Az alig több, mint húszperces út vasúton 300 forintba kerül, kivéve ha az utas diák, nyugdíjas vagy egyéb kedvezményre jogosult. A menetidő állítólag nem rövidebb, az útiköltség pedig nem kevesebb, mintha a reptéri buszra szállnánk, de a vonat a belvárosból indul, ráadásul a közlekedési dugóban töltött percek is levonhatók az utazással töltött időből.


A ferihegyi megálló ünnepélyes átadása után hétfőn hajnali 3/4 négykor megindult a menetrendszerinti vasúti közlekedés a Nyugati pályaudvar és a Ferihegyi repülőtér 1-es terminálja között. A reptérre állítólag vonattal sem érünk ki gyorsabban, mint busszal, de kétségtelen előnye a MÁV járatának, hogy Budapest belvárosából indul.

 

Az új megállónál a 250 méter hosszú újonnan épített peronról lifttel ellátott fedett gyalogos felüljárón közelíthető meg Ferihegy 1 repülőtér épülete. Az áthelyezett Szemere-telep megállónál 30 percenként állnak meg a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon közlekedő vonatok, amelyek felújított másodosztályú kocsikból állnak. Szeptembertől pedig IC-vonatokra is szállhatnak a reptérre igyekvők. Aki azonban a Ferihegy 2-re szeretne eljutni, annak érdemesebb a buszt választani (vagy legalábbis átszállni), mert addig már nem megy el az új vonat.

Tovább

 

írja a travelline.hu

Akinek van tapasztalata kérem dobjon egy emailt:)

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr55118806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adani 2007.07.16. 12:28:11

Tetszik a bejegyzés címe. A Bash.hu-n olvastam egyszer egy chatlogot, ahol szinté érdeklődött valaki, h hogyan juthat a Ferihegyre. A legjobb válasz az volt, h " repülővel, az ott száll le". :D

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2007.07.16. 12:28:51

Akinek meg BKSZ bérlete van, annak ugyanannyiba kerül, mintha busszal menne :)

Az IC ha megáll sokat nem fog érni, mert csak azok tudják kihasználni, akik vidékről mennek a repülőtérre, hiszen IC Budapesten belüli utazásra nem vehető igénybe.

Egyébként fejlődött az Elvira. Ha elkezdem írni az állomásnevet, akor egy legördülő menüben jelzi, hogy milyen állomások közül választhatok.

Ibigoo · http://indafoto.hu/ibigoo 2007.07.16. 22:18:27

"Hétfőn hajnalban indultak az első vonatok a Nyugati pályaudvartól a Ferihegyi repülőtérig."
Ez így ebben a formában nem igaz...már vasárnap megálltak a vonatok.

"A ferihegyi megálló ünnepélyes átadása után hétfőn hajnali 3/4 négykor megindult a menetrendszerinti vasúti közlekedés"
Az ünnepélyes átadás hétfőn délelőtt 11 táján volt...

"Az áthelyezett Szemere-telep megállónál 30 percenként állnak meg a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon közlekedő vonatok"
Szemeretelep mh. nincs áthelyezve, ugyanott van, ahol eddig; ~600 méterre Ferihegy mh-tól

"Aki azonban a Ferihegy 2-re szeretne eljutni, annak érdemesebb a buszt választani (vagy legalábbis átszállni), mert addig már nem megy el az új vonat."
A vonat elmegy odáig, csak nem áll meg...

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2007.07.16. 22:59:46

Na, kipróbáltam. Nagyjából ugyanannyi idő alatt ér be, mint a busz, ha beleszámoljuk, hogy 8 perc késéssel indultun a Nyugatiból. Klíma ugyebár nincs a Bhv kocsikon, ráadásul a kocisk egy részében, amiben van szellőző, de nem kapcsolják be, csak az ablakok fele nyitható. De legalább sötétített ablakok vannak mindkét változaton. A vonat kb. 200 méterre áll meg a termináltól, a busz mindkét irányba a terminál mellett, a vonat szauna, a busz klimatizált. Na melyiket választanátok? Ja, a hiperszuper üvegfolyosón meg semmi szellőzéa nincs, így 40 és 50 fok között mozog a hőmérséklet. A liften viszont van amera, így remélhetőleg nem fogják összefirkálni.

krtek24 2007.08.15. 17:33:23

Nyilván Kőbánya-Kispesttől a vonat nem jelenthet épkézláb alternatívát a BKV Volvo buszaival szemben, de a vasúti megálló elsősorban a Nyugatiig utazók részére létesült. Sőt pl. a Budapest-Zuglón leszállóknak még inkább előnyösebb, mint a Nyugatiba tartóknak. Viszont az, hogy bármilyen IC megálljon Ferihegy 1-en, szerintem már a közröhej kategóriát súrolja.
süti beállítások módosítása