MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

240 perc késés, de a kalauz korrekt

2007. július 05. - georgejr

Enyhe meghatódottság járt át minket, amikor BKV Figyelő levelét olvastuk. Igen ilyen kalauzokat, vasutasokat mindenhova. Ezennel kitüntetjük a Jó fej kalauz plakettel.


240perc késés, egy jó este…

 
„ Értesítjük kedves utasainkat, hogy a 20:08-perckor Nagykanizsáról érkező Gyorsvonat kedvezőtlen időjárás miatt 240percet késik…” Köszi! Ezzel még semmi problémám nincs, szegény MÁV nem tehet arról, ha egy fa dől a felsővezetékre, vagy annyira esik az eső, hogy le kell állni a vonatnak, arról viszont igen, hogy az induló vonatokat is késlelteti. Sajnos ha a beérkező vonat késik, akkor az induló is, hiszen azt küldik vissza. Déli Pályaudvar mindenkinek ismerős, főleg az előtte lévő rész, ahol a vonatokat tartják. Lett volna ott elég vonat, hogy indítsanak egy „mentesítő” járatot, de nem tették. Aki fonyódi vonattal akart menni, meg kellet várnia a beérkező Nagykanizsai vonatot, hogy el tudjon indulni. Szerencsére nekem a dunaújvárosi vonat is jó volt, így nem kellett sokat várakoznom, bár meg kell jegyeznem, hogy azt is az utolsó pillanatba tolták be, pedig máskor már bent szokott lenni 21:15-25felé. Most jön az este legjobb része. Felszálltam a vonatra, előre gyalogoltam, mert ott nem szokott lenni senki. Leülök. A lábam tiszta volt, semmi por meg piszok, hát feltettem a velem szemben lévő ülésre, mondván, hogy majd ha valaki szól, leveszem. Elindultunk, kicsivel később már jött is a kalauz, kérte a jegyeket, bérleteket. Nekem bérletem van, horgásztam elő a zsebemből, mikor a kaller megkérdi „bérlet?” mondtam, hogy igen, persze, erre azt a választ kaptam, hogy akkor hagyjam csak.. Ezután egyből viccesen beszélgetni kezdett velem: „Minden rendbe van, kényelmesen ül? A hőmérséklet, jó? Bezárjam az ablakot? Esetleg hozhatok valami italt?” Mondtam neki, hogy minden jó, köszönöm, és nem vagyok szomjas:D természetesen Ő is nevetett, meg Én is. Így lett az elcseszett estéből egy csapásra egy jó és vidám este:) Köszönöm szépen:)

 


A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr70112054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2007.07.05. 22:11:46

Az oés hogy van a tárolóban vonat, de masiniszta nélkül nem fog elindulni :)

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2007.07.07. 15:54:14

Épp ez a baj, hogy nincsenek készenlétben masiniszták:P

T. bátya 2007.07.09. 12:55:29

Hát abban sem lennék biztos, hogy vonat (személykocsi) van elég. Csak ha arra gondolunk, hogy milyenek azok, amik közlekednek, akkor milyenek lehetnek a tartalékok... (Vagy lehet, hogy a MÁV spájza tele van zsír új szerelvényekkel? Csak féltik, hogy a koszos utasok össze ne kenjék őket?...) Meg, hát, ugye, ahhoz némi logisztika is kell, hogy ha borul a tervezett rend. Mármint, hogy nem az a szerelvény megy vissza, amelyik jött, hanem egy másik, de akkor mi megy oda, ahova az ment volna... Persze ez megoldható lenne, csak sok minden más mellett ezt sem annyira akarja kedvenc társaságunk megoldani. "Jó az úgy, ahogy van!" Vagy: "Úgy jó az, ahogy van!"

Közlekedésguru · http://kozlekedem.blog.hu 2009.10.22. 19:12:18

@T. bátya: DACIA-ként többet megy a tartalékszerelvény, mint az eredeti. Minőségileg sokkal jobb kocsi, csak épp egy pótol hármat és gyors 7-eseket megszégyenítő tömeg is fordult már elő rajta. Több száz km-t megtenni így ... miért is mennek többen OrangeWays-szel?

Amióta elcseszték ebből a legelső bécsi vonatból az osztrák minőségi kocsikat, majd elfogytak a kocsik, volt, hogy egyszerűen nem volt (csak hálókocsikkal ment, nem lehetett felszállni - nem volt tartalékkocsi) vonat, hát... közlekedésbarátként szeretem a vasutat, de sokszor betelt már nálam is és megértem akik buszoznak és a vasút ellen vannak.
süti beállítások módosítása