MÁV utaspanaszok, késések, információk.

Új MÁV blog

Újabb fotók, lebilincselőek

2007. június 27. - georgejr
Emlékeztek a levélre, melyben a MÁV azt mondta, hogy:

Egy újfajta rendszerszemléletben gondolkozunk a kocsitisztítás terén. Ez egy olyan követelményrendszer, amely az utasok elvárásaihoz jobban igazodó, a mostaninál szigorúbb ellenőrző- és értékelő struktúrát takar.



Háhh, jobb mint az szombat délelőtti rádiókabaré....



Hello!

Tegnap ismét vonatra kényszerültem, és ismét  volt nálam fényképgép.
Szóval 2007.06.25, kedd, kora délután, Balatonfüred állomás.
A kontraszt kedvéért a budapest felé vezető oldalon  :


Azt látjuk, hogy egy kivételével az összes kocsi össze van baszva fújva.

Tapolca felé:


sajnos nem ez volt az én vonatom, hanem a befutó gyors. From Budapest to Tapolca.
Az állaga pont ugyanaz mint a múltkorinak, ugyanolyan képeket pedig nem akartam csinálni, úgyhogy inkább rámentem a részletekre.


-gondos felmosás (bocs, kicsit bemozdult).


-ez a fűtés burkolatának a teteje, az ülés mellett. Meg az idő hordaléka.


-egy kis magyarázat, ha nem lenne egyértelmű, az oldalsó fejtámlán végighúztam egy tízforintost, egyszer, így láthatóvá válik a retek.


-na ja, tegek. mindenhol.


-Ezt a különös jelenséget az okozza, hogy  nem jön a víz , így aztán nem lehet lehúzni, csak gyűlik.

Volt az a máv levél a blogodon, amelyben a május 29-től bevezetett, a takarításra vonatkozó új, szigorú követelményrendszert ecsetelik. A fentiek fényében annyit fűznék hozzá hogy MUHÁHÁHÁHÁHÁ!
Üdv.
G.

A bejegyzés trackback címe:

https://mav.blog.hu/api/trackback/id/tr41106648

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Blogocska 2007.07.01. 13:35:15

A vasút és a firkálókVannak olyan (szerintem antiszociális) egyének, akik úgy próbálják meg magukat kifejezni (vagy csak simán rongálni?), hogy össze fújdossák (mellesleg ocsmány és értelmetlen) a vagonokat (nomeg a házakat, meg az aluljárókat, szóval nem…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gothmog 2007.06.27. 17:37:58

a 25-e kedd, az igazából hétfő.
My bad.

Narrátor (törölt) 2007.06.28. 10:20:49

Azé' hozzátartozik, hogy a graffiti nem a MÁV hibája, hanem az a néhány feltűnési viszketegségben szenvedő a tapló suttyóé, akinek nincs jobb dolga. A többi kép igaz.

gothmog 2007.06.30. 14:42:47

A graff/teg -ben nem is az az érdekes, hogy nem takarítják le, hiszen egyszerű háztartási eszközökkel azt nem is lehet, hanem -ahogy írod- a "nincs jobb dolga".
A teges képen jól látható, hogy minden felületen -fejtámlától a plafonig- van egy-egy. Tényleg meg kéne játszani hogy ha megcsípik ezeket, akkor vonattakarítással bűnhődjenek. Mert nekem pl. sosem lenne ennyi fölös időm meg energiám, hogy bemenjek egy vagonba, és összefirkáljam az egész _plafont_ vagy telefújjak egy vagont...

Van viszont valami amit nem értek. Nem vagyok energetikus, se vontatási szakértő(vagy mi), de tényeg muszály ezeket a hulladékokat fel-alá húzkodni az országban? Úgy értem ebben a kocsiban összensen talán tizen utaztunk akkor, és az egész vonaton ez volt az arány. Nem lenne olcsóbb kevesebb kocsival -amit aztán karbantartani is egyszerűbb- üzemelni?

Még valami, tegnap volt szerencsém a siemens vonattal -azzal a szép pirossal- utazni, tényjeg jó, csendes tágas, gyönyörű, légkondi is van. Csak jobban körülnézve volt egy olyan érzésem, hogy ezeket is ugyanolyan gondossággal "takarítják" mint a többit, de mivel újak, nem látszik rajtuk annyira. Még.

Sura 2007.07.01. 20:14:36

A legszebb az egészben, hogy agyjából friss (2-3 hónapos) vizsgás kocsikról van szó.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2007.07.02. 10:12:43

Sőt, vannak akik csak a MÁV vonatait firkálják össze. Van a neten nem 1 nem 2 olyan progi, amivel meglehet tervezni a kocsi oldalára a teget. Frankón van egy fehér vasúti kocsi, és meg tudod tervezni, kinyomtatni és eltudod magaddal vinni a mintát. Ezek már mindent megcsináltak, itt sosem lesznek tiszta kocsik...
süti beállítások módosítása